وقتی شما در فارکس معامله میکنید، در واقع قیمت ارزها را پیشبینی میکنید و قیمت آتی را حدس میزنید، بسته به اینکه پیشبینیتان در مورد قیمت افزایش باشد یا کاهش، پوزیشن لانگ (خرید) یا شورت (فروش) باز میکنید.
به عبارت دیگر شما به دنبال سود از نوسانات نرخ مبادله ارزها هستید و حدس میزنید که آیا ارزش یک ارز مثل ین ژاپن، نسبت به ارز دیگر مثل دلار استرالیا، بالا میرود یا پایین میآید. در این مطلب بیشتر با نحوه قیمت گذاری بروکرهای فارکس آشنا میشوید.
در ادامه میتوانید مقاله ترجمه شده از وبسایت معتبر Babypips را که در این زمینه میباشد، مطالعه نمایید.
بروکرهای فارکس چگونه قیمتگذاری میکنند؟
حرکت قیمت در بازار فارکس توسط تغییر قیمت ارز اتفاق میافتد.
شما برای باز کردن و بستن معاملات به قیمتهایی که بروکر فارکستان به شما میدهد محدود هستید، چون بازار دیگری برای این معاملات وجود ندارد.
خب حالا سؤالی که پیش میآید این است که چگونه میتوان فهمید قیمتهایی که در پلتفرم معاملاتی بروکر هست، دقیقا همان قیمتهایی است که در بازار فارکس واقعی (نهادی) هست؟
بیایید یک بار دیگر داستان و گفتگوی بتمن و مرد عنکبوتی را که داخل این درس در موردش صحبت کردیم را مرور کنیم:
مرد عنکبوتی: این بازی این شکلیه که: باید سعی کنی حدس بزنی که آیا نرخ مبادله جفت ارز پوند به دلار (GBPUSD) بالا میره یا پایین میاد. فرض کن نرخ فعلی این جفتارز ۱.۴۰۰۰ باشه. به نظرت این عدد بالا میره یا پایین میاد؟
توجه داشته باشید که چگونه مرد عنکبوتی قیمت GBP/ USD را تعیین میکند.
خوشبختانه بتمن به حرف مرد عنکبوتی اعتماد نکرد و از موبایلش برای تأیید قیمت کمک گرفت.
مثل بتمن، شما هم باید در مورد بروکرهای فارکس همین فکر را بکنید!
قیمت بروکرهای فارکس از کجا میآید؟ آیا قیمت گذاری بروکرهای فارکس دقیق است؟
بروکر فارکس برای هر جفتارز به شما دو قیمت اعلام میکند:
- قیمت بالاتر (درخواستی/ ASK) که با این قیمت میتوانید خرید انجام دهید (پوزیشن لانگ)
- قیمت پایینتر (پیشنهادی/ BID) که با این قیمت میتوانید فروش انجام دهید (پوزیشن شورت)
در مجموع، قیمتهای پیشنهادی و درخواستی (ASK/ BID) به عنوان «قیمت» بروکر فارکس نامیده میشود.
تفاوت بین قیمت بالاتر و قیمت پایینتر یا قیمت درخواستی و قیمت پیشنهادی، با نام اسپرد (spread) شناخته میشود.
شما این نرخها را در پلتفرم معاملاتی خود (یا customer terminal) میبینید.
قیمتهای بروکر شما از کجا میآیند؟
آیا فقط بروکر در تعیین این قیمتها نقش دارد؟ حالا شاید در ذهنتان این سوال پررنگ است که آیا واقعا این احتمال وجود دارد یا خیر؟
متاسفانه این احتمال وجود دارد! 😱
اما احتمال ضعیفی است.
آیا میدانستید بروکر فارکس شما هر قیمتی را که بخواهد، میتواند به شما نشان دهد؟!
همان طور که در درسهای قبلی در مورد بازار فارکس توضیح دادیم، معاملهگران خردهفروش نمیتوانند در بازار نهادی فارکس یا بازار بین بانکی معامله کنند. ما برای آن بازار فاقد اعتبار یا به عبارت دیگر خیلی ضعیف هستیم. بنابراین اگر بخواهید در مورد نرخ مبادله ارز حدس بزنید و پیشبینی کنید، چارهای ندارید جز این که یک بروکر خردهفروش فارکس پیدا کنید.
بروکرهای فارکس، بازار فارکس را برای معاملات شما شبیه سازی میکنند.
یا به صورت CFD (اگر خارج از ایالات متحده هستید) یا قراردادهای FX رولینگ اسپات (اگر در ایالات متحده هستید) انجام میشود. که در مجموع میتوان آنها را «قراردادهای فارکس» نامید.
این قراردادها دو طرفه هستند: شما و بروکر فارکس.
و از آنجایی که این قراردادها توسط بروکر فارکس ایجاد میشوند، از نظر فنی میتوانند هر قیمتی بخواهد پیشنهاد دهند و هر قیمتی بخواهند درخواست دهند. و این به شما بستگی دارد که میخواهید با این قیمتها معامله کنید یا نه!!!
اینکه یک بروکر فارکس چگونه و از کجا قیمتهایش را تعیین میکند کاملا به خودش مربوط است.
در پلتفرم معاملاتیاش، ممکن است قیمتهایی را که از منابع خارجی به دست آمده، به شما نشان دهد.
این به آن معنی است که قیمتهای ارائهشده توسط بروکر شما ممکن است همان قیمتهای موجود در جاهای دیگر مثلا بروکرهای دیگر نباشد یا شاید هم همان قیمتها باشد.
اما چرا این طور است؟!
آیا قیمتهای ارائهشده توسط بروکر فارکس نباید با قیمتهای بازار اصلی (نهادی) فارکس یکسان باشد؟!
مشکل همینجاست!
در بازار فارکس، برای هر جفتارز، چیزی به نام «قیمت بازار» وجود ندارد.
بازار فارکس همان چیزی است که به آن بازار خارج از بورس یا OTC میگویند.
در بازار خارج از بورس، هیچ «مکان» متمرکزی وجود ندارد که همه فعالان بازار در آن جمع شوند و بتوانند قیمت واحد بازار را ببینند!
نحوه عملکرد قیمتگذاری در صرافیها
برای اینکه بهتر متوجه شوید که چرا بازار فارکس یک بازار فرابورس است، بازار فارکس را با یک بازار مبادلاتی، مثل بازار سهام ایالات متحده مقایسه کنیم.
یکی از اصول اساسی بازار مبادله محور این است که باید دسترسی عادلانه و برابر را برای همه شرکتکنندگان در بازار فراهم کند. صرافیها مظنههایی را ارائه میدهند تا همه ببینند و طبق آن معامله کنند.
برای اینکه بهتر متوجه شوید، نحوه عملکرد قیمتگذاری در بورسهای ایالات متحده را نگاه کنیم:
وقتی که یک معامله اتفاق میافتند، یک صرافی معامله را به یک فید داده تلفیقی به نام SIP (پردازنده اطلاعات اوراق بهادار) گزارش میدهد که دادهها را منتشر کند.
برای مثال، زمانی که NYSE معاملهای را برای خرید سهام اپل انجام میدهد، معامله را به SIP گزارش میدهد.
علاوه بر معاملات، بهترین قیمتهای پیشنهادی و درخواستی در مکانهای معاملاتی مختلف در SIP با عموم به اشتراک گذاشته میشود.
بعد، SIP همه مظنهها را برای تعیین بهترین آفر و قیمت پیشنهادی ملی (NBBO) ترکیب میکند.
این تلفیق دادهها خیلی سریع انجام میشود. میانگین زمان لازم برای جمعآوری، تجمیع و انتشار یک گزارش معاملاتی SIP حدود ۱۷ میکروثانیه (میلیونم ثانیه) است!
در نظر بگیرید که یک چشم به هم زدن انسان ۱۰۰ میلی ثانیه (یک دهم ثانیه) یا ۱۰۰،۰۰۰ میکروثانیه طول میکشد! این یعنی دادههای قیمتگذاری در کمتر از ۰.۰۱۷٪ از زمانی که یک چشم به هم زدن نیاز دارد، به روز میشوند!
NBBO خیلی مهم است زیرا به معاملهگران میگوید که در آن لحظه به چه قیمتی میتوانند بخرند یا بفروشند.
در سال ۲۰۰۵، SEC مقررات سیستم بازار ملی را به تصویب رساند که به نام RegNMS شناخته میشود و بروکرها را ملزم میکند تا «بهترین اجرا» را برای همه سفارشها در NBBO به دست آورند. در اصل، RegNMS کارگزاران را موظف میکند تا سفارشها را به محل ارائه بهترین قیمت (که بر اساس NBBO است) هدایت کنند.
مزیت داشتن دادههای تلفیقی در بازار سهام ایالات متحده این است که NBBO قیمتهای مرجع را بدون ابهام ارائه میدهد و به همه معاملهگران اجازه میدهد ارزیابی کنند که آیا قیمتگذاری منصفانهای دارند یا نه.
NBBO به همه اجازه میدهد تا بهترین قیمت پیشنهادی و آفر را برای هر سهام بورسی بدون در نظر گرفتن جایی که در آن پست شده است بدانند، و مهمتر اینکه همه اینها در کمتر از یک میلی ثانیه پس از تغییر قیمتها ارائه میشود.
این شرایط قیمتگذاری منصفانه را برای همه معاملهگران، اعم از معاملهگران بزرگ و کوچک فراهم میکنند.
همه معاملهگران با قیمتهایی که صرافی نشان میدهد محافظت میشوند، زیرا هر معامله باید با قیمتهای که بدتر از NBBo در زمان انجام معامله نباشد، انجام شود.
در بازار فارکس قیمتگذاری چگونه انجام میشود؟
در یک بازار مبادلهای، یک بازار واحد وجود دارد که این امکان را میدهد تا همه با قیمتهای مشابه و یکسان، معامله انجام دهند.
اما بازار فارکس مانند یک بورس عمومی متمرکز عمل نمیکند. در حوزه فارکس، بازار واحدی وجود ندارد، بنابراین قیمت بازار و قیمت واحدی هم وجود ندارد.
اینجا هیچ معادلی برای فید داده، مانند SIP وجود ندارد که تمام معاملاتی را که اتفاق میافتد و بهترین قیمتهای پیشنهادی/ درخواستی ارائهشده را یکپارچه کند.
این یعنی بازار فارکس چیزی مثل NBBO برای هر جفتارز ندارد که یک قیمت مرجع بدون ابهام را ارائه دهد، و هر بروکر ملزم باشد به آن قیمت پایبند باشد.
بروکرها خردهفروش فارکس بر اساس چه منبعی قیمتگذاری میکنند؟
بروکرهای معتبر فارکس قیمت خود را بر اساس قیمت سایر شرکتکنندگان در فارکس، که معمولا بانکها و سایر مؤسسات مالی غیر بانکی (NBFI) بازار نهادی فارکس هستند، تعیین میکنند.
این فعالان بازار با نام تأمینکنندگان نقدینگی (LP) شناخته میشوند.
گروهی از تأمینکنندگان نقدینگی با نام استخر نقدینگی (liquidity pool) نیز شناخته میشوند.
این قیمتها هستند که بروکر فارکس به عنوان قیمت مرجع یک جفتارز پایه استفاده میکند یا (بهتر است بگوییم) حداقل باید استفاده کند.
همان طور که قبلا هم گفتیم، یک بروکر فارکس دو قیمت متفاوت را برای یک جفتارز به شما اعلام میکند: قیمت پیشنهادی و قیمت درخواستی.
شما این قیمتها را در پلتفرم معاملاتیتان (یا customer terminal) میبینید. به این قیمتها «جریان قیمت» گفته میشود.
قیمتی که میبینید بر اساس قیمتهایی است که بروکر شما از این ارائهدهندگان نقدینگی به دست میآورند.
بروکر مجموعهای از چندین تأمینکننده نقدینگی دارد که از این مجموعه، قیمت جفتارزهای مختلف را میگیرد.
بروکر فارکس این قیمتها را در یک بازه زمانی جمع میکند تا بهترین قیمت پیشنهادی و قیمت درخواستی موجود را پیدا کند.
هر دو قیمت را هم لزوما از یک تأمینکننده نقدینگی نگرفته است. مثلا، ممکن است بهترین قیمت پیشنهادی از یک تأمینکننده نقدینگی باشد، و بهترین قیمت درخواستی از تأمینکننده نقدینگی دیگری.
قیمتهای گرفتهشده و جمعآوریشده به یک «موتور قیمتگذاری» وارد میشوند که قیمتها (جریان قیمت) را به پلتفرم معاملاتی شما منتقل میکند.
به قیمتی که شما میبینید معمولا یک مارکآپ اضافه میشود (مگر اینکه کمیسیون پرداخت کنید).
قاعدتا همه این ها باید یک فرآیند خودکار باشد که بروکر نه کنترلی بر انتخاب بهترین قیمت داشته باشد، و نه بتواند به طور دستی برای تغییر قیمتها مداخله کند.
معنای به طور خودکار این نیست که اگر دو معاملهگر از یک بروکر استفاده میکنند، هر دو قیمتهای پیشنهادی و درخواستی یکسانی را در جریان قیمت خود مشاهده کنند. قیمتها بستگی به پروفایل مشتری دارد و اینکه آیا موتور قیمت برای تغییر قیمت بر اساس مشخصات و پروفایل پیکربندی شده است یا خیر. به این امر «تبعیض قیمت» گفته میشود. از بروکر خود بپرسید که آیا بین مشتریان تبعیض قیمتی قائل میشود یا خیر.
تأمینکنندگان نقدینگی و ارتباط آنها با قیمت گذاری بروکرهای فارکس
هر بروکر معتبر فارکس بر اساس نقدینگی که به آن دسترسی دارد، قیمتش را به شما ارائه میدهد.
اینکه آنها به چه نقدینگیای دسترسی دارند، بستگی به تأمینکنندگان نقدینگی دارد.
بروکرهای فارکسی که به اندازه کافی بزرگ هستند که یک بروکر اصلی (PB) داشته باشند، میتوانند به ترکیبی از تأمینکنندگان نقدینگی مختلف مانند بانکهای Tier-1، ECNها و تجمیعکنندهها دسترسی داشته باشند.
بیشتر نقدینگی فارکس جهانی توسط بانکها بزرگ با بخشهای اختصاصی فارکس تأمین میشود و به آنها تأمینکننده نقدینگی Tier-1 گفته میشود. این گروه تأمینکنندگان نقدینگی «سطح ۱» از نامهایی مانند Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, J.P Morgan, Nomura, Société Générale و UBS تشکیل شده است.
بروکرهای بزرگتر با اتصالشان به چندین تأمینکننده نقدینگی، میتوانند قیمتهای پیشنهادی و درخواستی بهتری به مشتریان ارائه دهند.
چگونه؟
وقتی موتور قیمت از چندین ارائهدهنده نقدینگی قیمتهای پیشنهادی و درخواستی را بگیرد، بهترین قیمت پیشنهادی و درخواستی را انتخاب میکند که منجر میشود به بهترین اسپرد.
قاعدتا، حجم معاملات جمعی مشتریان بروکر، رقابت قیمتی را در بین تأمینکنندههای نقدینگی تقویت میکند.
تأمینکنندههای نقدینگی برای اینکه طرف مقابل هجینگ بروکر باشند، با هم رقابت میکنند، بنابراین لوریجی را برای تقاضای قیمتگذاری بهتر فراهم میکنند.
داشتن چندین تأمینکننده نقدینگی به ویژه در شرایط غیرعادی بازار، مثل زمانهای نوسانات شدید، یا زمانی که برخی تأمینکنندههای نقدینگی ممکن است تصمیم به افزایش اسپردها یا توقف قیمتها بگیرند، مهم است.
برای بروکرهای A-Book، اهمیت این امر بیشتر است، چون مدل اجرای آنها کاملا وابسته به تأمینکنندههای نقدینگی است.
بروکرهای فارکس کوچکتر قیمتگذاری خود را از طریق اتصال به فید نقدینگی انبوه ارائهشده توسط Prime of Prime (PoP) و گاهی در ارتباط با سایر تأمینکنندگان نقدینگی غیربانکی (NBLP) که به عنوان بازارسازان الکترونیکی شناخته میشوند، تأمین میکنند.
نمونههایی از بازارسازان الکترونیکی که در بازارهای فارکس فعالند عبارتند از: XTX Markets، سیتادل (Citadel LLC)، ویرتو فایننشل (Virtu Financial)، Global Trading Systems، HC Technologies و Jump Trading.
ارائهدهندگان PoP رابط کارگزاری اصلی (PB) با بانکهای بزرگ هستند که به آنها این امکان را میدهد که قیمتها را از چندین تأمینکننده نقدینگی جمعآوری کنند، و توزیع آنها را به بروکرهای کوچکتر میدهند.
آیا لوگوی بانکها در سایت بروکر را دیدهاید؟ اگر لوگوی بانکهای بزرگ (Barclays، Citi، UBS و غیره) را در سایت یک بروکر فارکس خردهفروش دیدید، تبلیغات است و آن را باور نکنید. به خاطر اینکه بروکرهای خردهفروش فارکس خیلی کوچک هستند، اصلا ارتباط مستقیمی با تأمینکنندگان نقدینگی سطح بالا ندارند. فقط بزرگترین بروکرهای فارکس با روابط PB میتوانند ادعا کنند که با بانکهای بزرگ در ارتباطند. بقیه باید به یک PoP تکیه کنند و این PoP است که باید لوگوی بانک را نمایش دهد، نه بروکر!
مراقب دستکاری قیمت توسط بروکرهای فارکس باشید!
تضاد منافع بین بروکر و مشتری، از عدم شفافیت در قیمتگذاری قراردادهای فارکس ناشی میشود.
همیشه مشخص نیست که آیا قیمتگذاری واقعا به یک بازار پایه مرتبط است یا نه، و تأیید این امر کار سختی است.
بروکر فارکس شما ممکن است قیمتهای خود را با پیشنهاد قیمتهای طرف سوم تعیین کند، اما هیچ تعهدی به این کار یا ادامه دادن آن ندارد.
بعضی بروکرهای فارکس حتی ممکن است از مشتری بخواهند که قبول کند که قیمتهای مرجع استفاده شده برای تعیین ارزش دارایی پایه (مثلا جفت ارز)، ممکن است با قیمت موجود در بازار متفاوت باشد.
در نتیجه، معاملهگران اغلب برای تأیید صحت قیمتهای نشاندادهشده به آنها در پلفترم معاملاتی بروکر مشکل دارند.
به عنوان مثال، شما میتوانید قیمتهای پلتفرم معاملاتی خود را که بروکرتان اعلام کرده ببینید، اما اگر پلتفرمهای معاملاتی دیگری از بروکرهای دیگر نداشته باشید، نمیتوانید قیمت بقیه بروکرها را متوجه شوید.
این باعث میشود هر پوزیشن باز یا معلق در برابر دستکاری قیمت آسیبپذیر باشد و امکان تغییر قیمتها وجود دارد.
برای مثال، بعضی معاملهگران از بروکر فارکسشان شکایت کردهاند که بروکر قیمتها را به صلاحدید خودش تغییر میدهد تا یا نتیجه یک معامله برنده را تغییر دهد و لازم نباشد پولی به مشتری پرداخت کند، یا معاملات را به منظور متضرر شدن مشتری و سود بردن خودش میبندد.
شرایط نوسان بازار فرصت مناسبتری برای دستکاری قیمت در اختیار بروکرها قرار میدهد، و اینجا جایی است که ممکن است بروکر پوزیشن یک معاملهگر را ببندد تا خودش سود ببرد.
اگر سفارش حد ضرر یا حد سود بدهید، از آنجایی که بروکر جای دقیق آنها را میداند، ممکن است قیمت بازار را دستکاری کند تا به حد ضرر یا حد سود شما برسد. و این دستکاری در جهت این است که خودش سود کند یا بازنده معامله نباشد.
هرچند که جدیدا این رویه رایجی بین بروکرها نیست، اما باید مراقب باشید، چون بروکرهای مشکوک که در حوزههای قضایی غیرقانونی یا با حداقل نظارت فعالیت میکنند، همچنان این کار را انجام میدهند.
اگر یک بروکر تحت نظارت یا الزامات گزارش تراکنش نباشد، اثبات خطای آن خیلی سخت خواهد بود و به همین دلیل است که تقلب و کلاهبرداری هنوز اتفاق میافتد.
شکایت دیگر مربوط به بروکرهایی است که فعالیتهای اسلیپیج نامتناسب دارند.
اسلپیج به مواردی اشاره دارد که قیمتی که در آن سفارش اجرا میشود با قیمت اعلامشده (برای سفارش بازار) یا قیمت درخواستی (برای سفارش حد ضرر یا حد سود) متفاوت است.
وقتی اخبار فوری یا زمانی که گزارش دادههای اقتصادی بزرگ منتشر میشود، ممکن است اسلیپیج زیادی رخ دهد.
یک بروکر ممکن است اسلیپیج نامتناسب را وارد کند، یعنی وقتی قیمت به نفع بروکر باشد، آن را اجرا میکند اما اگر قیمت به نفعش نباشد، قیمت کم میشود و قیمت دیگری را که به نفع بروکر است، اعلام میکند.
و اگر بازار به سمتی برود که به نفع شما است، بروکر با دستکاری قیمت، سفارش شما را اجرا نخواهد کرد!
چگونه مطمئن شوید که قیمت منصفانه دریافت میکنید؟
به عنوان معاملهگر خردهفرش انتظار داریم قیمتهای اعلامشده بروکرها نزدیک به بازار پایه باشد.
اما اینکه قیمتها چقدر شبیه به بازار هستند، به بروکر فارکس شما بستگی دارد.
در زمانهایی که نوسانات زیادی در بازار وجود دارد، میتوانید بروکر را با قیمتی که اعلام میکنند، بسنجید.
اینکه بعضی از بروکرها با توجه به صلاحدیدشان قیمتگذاری میکنند، باعث میشود بعضی از پلتفرمهای معاملاتی فارکس و CFD قیمتگذاری نامشخص و گیجکننده داشته باشند.
روش قیمتگذاری، فرآیند یا رویهای است که یک بروکر فارکس برای تعیین قیمتهایی که به مشتریانش نشان میدهد، از آن استفاده میکند.
مواردی وجود داشته که معاملهگران از بعضی بروکرهای فارکس شکایت کردهاند و شکایات رسمی خود را به آژانسهای نظارتی در مورد شیوههای قیمتگذاری نامنصفانه ارائه کردهاند.
نمونههایی از شکایات عبارتند از:
- چرا قیمتها منصفانه تعیین نشده و به مشتریان قیمتهایی نشان داده شده که حتی به قیمت بازار هم نزدیک نبوده!
- چرا بروکر فارکس به طور نامنصفانه از اختیارش برای بستن پوزیشنهای مشتریانش استفاده کرده که منجر به ضربههای بزرگ به مشتری شد!
مشکل این است که قیمتها به آسانی قابل تأیید نیستند، زیرا در مورد فرآیندی که در آن بروکرهای خردهفروش و تأمینکنندگان CFD قیمتها را به مشتریان خود نمایش میدهند، شفافیت وجود ندارد.
چند منبع آنلاین وجود دارد که میتوانید از آنها برای سنجش قیمتهای بروکرتان استفاده کنید و ببینید قیمتی که بروکرتان اعلام کرده، چقدر به قیمتهای دیگران نزدیک است.
البته، فراموش نکنید که بازار فارکس یک بازار فرابورس است، بنابراین قیمت واحد و مرجعی وجود ندارد. از طرف دیگر، هرچند که ممکن است قیمتها دقیقا مشابه نباشند، ولی اختلاف قیمتها باید در حد چند پیپ باشد که البته اختلاف قیمت بستگی به جفتارز مورد معامله شما دارد.
چگونه میتوانید مطمئن شوید که بروکرتان قیمت را دستکاری نمیکند؟
اگر بروکر ادعا کند که قیمتهایی که به شما اعلام میکند را مستقیما از تأمینکنندگان نقدینگی گرفته و با همان قیمتها با شما معامله میکند، آیا میتواند به شما مدرک دال بر این ادعایش ارائه بدهد؟
پلتفرمهای معاملاتی فارکس و CFD خردهفروش باید بتوانند به وضوح نحوه تعیین قیمتهایشان را توضیح دهند، از جمله اینکه بگویند:
- چگونه از تأمینکنندگان نقدینگی به عنوان طرف سوم، برای استخراج قیمت استفاده میکنند
- چگونه از منابع قیمت مستقل و قابل تأیید خارجی برای اطمینان از قیمتهای تأمینکننده نقدینگی که دقیقا از قیمتهای رایج بازار پیروی میکنند، استفاده میکنند
- چگونه هرگونه مارکآپ یا اسپرد را اعمال میکند
قیمتگذاری و اسپرد باید از طریق رقابت قیمت از سوی چندین تأمینکننده نقدینگی تعیین شود.
اما درخواستهای شما از بروکر به اینجا ختم نمیشود.
از بروکرتان بپرسید که چند بار ارائهدهندگان قیمتش را بررسی میکند.
بروکرها باید قیمتگذاریای را که از تأمینکنندگان نقدینگی میگیردند، با منابع قیمت خارجی مقایسه کنند، هم در زمان واقعی برای قیمتهای واقعی و هم به صورت هفتگی برای قیمتهای میانگین.
این کار کمک میکند تا مطمئن شوند که قیمتی که به مشتری اعلام میکنند تفاوت زیادی با قیمت بازار نداشته باشد.
در مورادی که قیمت خارج از پارامترهای از پیش تعیینشده قابلقبول است، بروکر باید سیستمهایی را در محل خود داشته باشد که فورا به آن هشدار داده شود تا بتوانند بررسی و اقدام فوری انجام دهند.
البته در مورد این «پارامترهای از پیش تعیینشده قابلقبول» باید مطمئن شوید.
و در آخر، بروکر فارکس باید بتواند یک خط مشی مکتوب به شما ارائه دهد که به طور واضح روش قیمتگذاریاش را در آن شرح داده باشد، و در آن در مورد نحوه باز و بسته کردن CFDها (یا قراردادهای رولینگ اسپات) صادقانه و منصفانه توضیح داده باشد. شما میتوانید نحوه قیمت گذاری بروکرهای فارکس خود را از آنها درخواست کنید.
در این خط مشی همچنین باید شرایطی که تحت آن قیمتها از روشهای قیمتگذاری تخطی میکند، قید شده باشد.
اگر بروکر نمیتواند روش قیمتگذاریاش را به شما اعلام کند، باید به دنبال بروکر دیگری بگردید!
در پایان اگر از بروکر خود تخلفی مشاهده کردید، میتوانید در بخش گزارش تخلف بروکرها و صرافیها تخلفات بروکر یا صرافی ارزدیجیتال خود را با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما تخلفات را پیگیری و درصورت نیاز آن را منتشر کنند.