مدرسه فارکس

آیا با کانال قیمت در تحلیل تکنیکال آشنایی دارید؟

مدرسه فارکس

مطالعه در 4 دقیقه

اگر از مرحله رسم خطوط روند یک مرحله بالاتر بیاییم و همزمان یک خط موازی با خط روند صعودی یا خط روند نزولی با همان زاویه رسم کنیم، در واقع یک کانال قیمت را ایجاد کرده‌ایم.

با این حال، این بدان معنی نیست که باید مثل پیام‌های بازرگانی از کنار آن رد شوید – کانال‌های قیمت می‌توانند مثل مراسم دختر شایسته هیجان‌انگیز باشند!

کانال‌های یک ابزار برای تحلیل تکنیکال است که به معامله‌گران کمک می‌کنند زمان‌های خوب برای خرید و فروش را پیش‌بینی کنند.

در کانال قیمت خط روند بالایی نشان‌دهند مقاومت و خط روند پایینی نشان‌دهنده حمایت است. پس سقف و کف کانال‌ها نمایانگر مناطق یا ناحیه‌های بالقوه حمایت و مقاوت هستند.

به کانال‌های روند که شیب رو به پایین داشته باشند، کانال نزولی و به کانال‌های روندی که شیب رو به بالا داشته باشند، کانال صعودی گفته می‌شود.

رسم کانال قیمت در تحلیل تکنیکال فارکس

چگونه کانال‌های روند رسم کنیم؟

برای ایجاد کانال صعودی، تنها کافی است یک خط موازی با همان زاویه خط روند صعودی رسم کنید و آن را به موقعیتی منتقل کنید که به آخرین قله تشکیل‌شده برسد. این کار را باید همزمان با رسم خط روند انجام دهید.

برای ایجاد کانال نزولی، تنها کافی است یک خط موازی با همان زاویه خط روند نزولی رسم کنید و آن را به موقعیتی منتقل کنید که به آخرین دره تشکیل شده، برسد. این کار را باید همزمان با کشیدن خط روند انجام دهید.

وقتی قیمت‌ها به خط روند پایینی برسد زمانی است که می‌توانید خرید را انجام دهید.

و وقتی قیمت‌ها به خط روند بالایی برسد زمانی است که می‌توانید فروش را انجام دهید.

البته این نکته را از یاد نبرید که این خطوط روند فقط نشان‌دهنده زمانی که است که پتانسیل خرید یا فروش وجود دارد و تصمیم‌گیری نهایی برای خرید یا فروش به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد.

انواع کانال های قیمت

سه نوع کانال قیمتی وجود دارد:

  1. کانال صعودی (سقف‌های بالاتر و کف‌های بالاتر)
  2. کانال نزولی (سقف‌های پایین‌تر و کف‌های پایین‌تر)
  3. کانال افقی (رنج)

البته ممکن است این نام‌گذاری‌ها کمی تغییر کند. برخی به جای کانال صعودی از عنوان کانال افزایشی استفاده می‌کنند، و برای کانال نزولی اصطلاح کانال کاهشی را به کار می‌برند.

نکات مهم در مورد ترسیم کانال قیمتی

هنگام ایجاد کانال، هر دو خط روند باید به موازات یکدیگر باشند.

به طور کلی، کف کانال قیمت به عنوان محدوده خرید در نظر گرفته می‌شود در حالی که سقف کانال محدوده فروش در نظر گرفته می‌شود.

مانند رسم خطوط روند، هرگز قیمت را به سمت کانال‌هایی که رسم می‌کنید سوق ندهید! اگر دو کانال قیمت با هم زاویه داشته باشند، این نشان‌دهنده این است که کانال شما کانال خوبی نیست و ممکن است معاملات بدی برای شما رقم بزند.

در صورت چنین اتفاقی، نمودار رسم شده دیگر یک کانال روند نیست و یک مثلث است که در مقاله‌های بعدی با آن هم آشنا خواهید شد.

در عین حال ضرورتی ندارد که کانال‌های روند کاملا موازی با هم باشند. همان طور که همه حرکات قیمتی حتما نباید داخل کانال باشند.

خطایی که خیلی از معامله‌گران مرتکب آن می‌شوند این است که فقط دنبال الگوهای قیمتی می‌گردند که دقیقا شبیه تعریف‌های کتابی باشد.

خطای اصلی این معامله‌گران این است که اطلاعات مهمی را که حرکات قیمتی به آنها می‌دهند را نادیده می‌گیرند و دیگر نشانه‌های مهم را نیز نمی‌بینند.

به رسم کانال‌ها در تصویر زیر توجه کنید:

کانال قیمت در تحلیل تکنیکال

به نظر شما آیا کامل است؟

در دنیای واقعی معمولا نمی‌توان نمونه‌هایی پیدا کرد که دقیقا شبیه کتاب‌های درسی باشد چون تقریبا غیرممکن است بتوان حرکات قیمتی‌ای پیدا کرد که کاملا منطبق بر داخل دو خط روند کاملا موازی قرار بگیرند که بتوان برای آن‌ها کانال قیمتی را رسم کرد به همین دلیل می‌توان از کمی خطا در ترسیم این کانال‌های قیمتی در چارت چشم‌پوشی کرد.

بروکر های پیشنهادی

صرافی های پیشنهادی

مطالب مشابه مجله خبری

موارد بیشتر مشاهده همه

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید(4نظر)

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
ali ۰۱ شهریور ۱۴۰۲

سلام. گفتین »مانند رسم خطوط روند، هرگز قیمت را به سمت کانال‌هایی که رسم می‌کنید سوق ندهید!« متوجه نشدم منظور چیه. میشه توضیح بدین. ممنون

کارشناس ایران بروکر ۰۱ شهریور ۱۴۰۲
پاسخ ali

با سلام. منظور این است که روند قیمت باید به خوبی قابل مشاهده باشد و بتوان یک خط روند تمیز برایش رسم کرد نه اینکه به زور بخواهید یک خط روند شکل دهید.

حسین صفری ۰۲ آبان ۱۴۰۰

با سلام و خسته نباشید.میفرمایید که اگه دو کانال با هم زاویه داشته باشن کانال خوبی نیست.متوجه نشدم.در حالی که کانال نزولی حتمن باید با کانال صعودی زاویه داشته باشه.ممنون از پاسختون

کارشناس ایران بروکر ۰۳ آبان ۱۴۰۰

منظور اینه که اگر زاویه داشته باشن دیگه اسمش کانال نیست و الگوی کلاسیک هست. مثل مثلث