لیست هشدار ایران بروکر

undraw Warning re eoyh

کلاهبرداری بازار ارز‌ دیجیتال و فارکس

اخبار داغی که با گسترش فعالیت بازارهای سرمایه‌گذاری پراکنده شده است و نوسانات بازار ارزهای دیجیتال و فارکس و اخبار کسب سودهای هنگفت در این بازارها، توجه هر شنونده‌ای را به خود جلب کرده است. افرادی از هر قشر با هر سطح دانش از معامله‌گری و فعالیت اقتصادی که با امید بدست آوردن ثروتی هنگفت در زمانی اندک، به این بازارهای سرمایه‌گذاری جذب شده‌اند. 

بازار غیر متمرکز و فعالان کم تجربه و نا آشنا به این بازارها، جذابیت زیادی برای کلاهبرداران ایجاد کرده است. ویژگی‌هایی که حجم وسیعی از مقاصد سودجویانه کلاهبرداران را تامین می‌کند. به همین دلیل است که همه ما با بسیاری از معامله‌گرانی روبرو شدیم که با امید و خوش بینی در بازارهای فارکس و ارز دیجیتال وارد شدند و بعد از مدتی با از دست دادن سرمایه و تحمل ضررهای زیاد با افسردگی و ناامیدی از این بازار خارج شده‌اند.

آشنایی با کلاهبرداری‌های رایج در بازار فارکس و ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذارن می‌تواند کمک بزرگی در حفاظت از دارایی‌هایشان در مقابل افراد سودجو باشد.

 

در این قسمت سایت‌ها و پلتفرم‌های مشکوک از نظر احتمال کلاهبرداری فارکس و کلاهبرداری ارز‌دیجیتال بررسی شده و به انواع روش‌های کلاهبرداری اشاره و ابزارهایی برای شناسایی این روش‌های کلاهبرداری معرفی می‌شود.

لیست سایت ها و پلتفرم های مشکوک به کلاهبرداری

کلاهبرداری فارکس چیست؟

کسب سودهای بسیار زیاد و یک شبه در اثر نوسانات قیمتی ارزها در بازار فارکس، کاربران بسیاری را به معامله در این بازار جذب کرده است. وسوسه ثروتمند شدن به حدی در معامله‌گران قدرت دارد که اکثریت به شنیده‌ها اکتفا کرده و بدون کسب دانش و تجربه کافی سرمایه‌های زیادی را وارد این بازار می‌کنند. این امر زمینه فعالیت کلاهبرداران را فراهم کرده است و به تحقق آرزوی یک شبه میلیونر شدن کمک کرده است اما نه برای سرمایه‌گذاران بلکه برای کلاهبرداران.

وعده‌های تضمینی کسب سود، تشویق به سرمایه‌گذاری بی‌خطر و سایر روش‌های مرسوم کلاهبرداری فارکس که برای برانگیختن حس طمع و هیجان معامله‌گران استفاده می‌شود و نتیجه‌ای به جز از بین رفتن سرمایه آنها به نفع کلاهبرداران ندارد و اکثراً حاصل بی‌تجربگی تریدرها و نداشتن دانش از مکانیسم بازار فارکس است. 

کلاهبرداری فارکس چیست؟​

بر این اساس لازم است با انواع روش‌های کلاهبرداری آشنا شده و به‌علاوه رعایت نکاتی در زمان فعالیت در بازار فارکس می‌تواند از ضررهای احتمالی آتی جلوگیری کند. از جمله نکات زیر را مد نظر داشته باشید.

در فارکس مدیریت سرمایه را در اولویت قرار دهید.
همیشه به دنبال ارتقا دانش فنی خود باشید.
احساسات خود را کنترل کنید و تحت تاثیر هیجانات بازار تصمیم‌گیری نکنید.
برای انتخاب بروکر با حساسیت و دقت زیادی اقدام کنید و در بروکرهای معتبر فعالیت کنید.
در ادامه انواع روش‌های رایج کلاهبرداری در فارکس را معرفی می‌کنیم.

روش‌های کلاهبرداری در فارکس

در این قسمت برخی روش‌های کلاهبرداری در فارکس را بررسی می‌کنیم.

فروش سیگنال فارکس

برخی از شرکت‌ها یا افراد پیشنهاد ارائه سیگنال‌های معاملاتی را می‌دهند که ظاهراً پر‌سود بوده و معاملات موفقی را برای کاربران به همراه دارد، این درحالی‌ست که  بسیاری از این سیگنال‌ها غیرقابل اعتماد یا حتی تقلبی هستند.

طرح‌های پانزی فارکس

از روش‌های کلاهبرداری فارکس، طرح‌های سرمایه‌گذاری متقلبانه‌ای است که بازدهی بالایی را به سرمایه‌گذاران وعده می‌دهند، اما در واقع، از پول سرمایه‌گذاران جدید برای پرداخت سرمایه‌گذاران قبلی استفاده می‌کنند. در نهایت، این پروژه‌ها از صحنه بازار ناپدید و عاملان آن با وجوه باقی مانده ناپدید می‌شوند.

معامله خودکار با ربات‌های معاملاتی در فارکس

برخی گروه‌ها، نرم‌افزار یا ربات‌هایی را ارائه می‌دهند که ظاهراً بدون مداخله انسان معاملات سودآوری را برای شما انجام می‌دهند. این محصولات اغلب تقلبی هستند یا آن‌طور که تبلیغ می‌شود کار نمی‌کنند.

بروکرهای جعلی فارکس

کلاهبرداران خود را به عنوان کارگزاران قانونی معرفی کرده یا از نام کارگزاران معتبر برای جلب اعتماد سرمایه‌گذاران استفاده می‌کنند. با پیشنهاد پاداش‌های جذاب یا کارمزدهای پایین سرمایه‌گذاران را به افتتاح حساب در کارگزاری تشویق می‌کنند. اما در واقع فقط پول را می‌گیرند و ناپدید می‌شوند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری تقلبی

کلاهبرداران، صندوق‌های سرمایه‌گذاری جعلی را راه‌اندازی می‌کنند و ادعا می‌کنند در بازارهای فارکس یا سایر بازارهای مالی سرمایه‌گذاری می‌کنند. این صندوق‌ها پیشنهاد‌هایی مبنی‌بر بازده بالا یا سرمایه‌گذاری‌های کم ریسک را مطرح کنند، اما در واقعیت، آنها فقط کلاهبرداری هستند.

فعالیت در فارکس می‌تواند کاری پر سود باشد اما سوال مهم این است که “چگونه قربانی کلاهبرداری فارکس نشویم و از دارایی‌های خود محافظت کنیم؟”

قبل از سرمایه گذاری در مورد هر بروکر یا صرافی تحقیق کنید.
مراقب پیشنهادهای سرمایه گذاری که بازدهی بالا با ریسک کم، باشید.
هرگز بیش از آنچه می توانید از دست بدهید سرمایه گذاری نکنید.
نسبت به پیشنهادات ناخواسته یا تماس های مشکوک، هشیار باشید.
از یک کارگزار معتبر استفاده کنید و قبل از افتتاح حساب، اعتبار آنها را بررسی کنید.

روش‌های کلاهبرداری در فارکس

روش شناسایی سایت های کلاهبردار فارکس

شناسایی و اعتبارسنجی یک بروکر کلاهبردار همیشه کار پیچیده و دشواری نیست و می‌توان با بررسی چند شرط ساده به اعتبار آنها شک کرد. بررسی وب سایت یک بروکر اولین ابزار آشنایی معامله‌گران با بروکر است. معمولاً در سایت های کلاهبردار ، بابت طراحی سایت، دامنه و هاست هزینه زیادی صرف نمی‌شود، به این دلیل که هدف آنها فعالیت کوتاه‌مدت بوده و پس از رسیدن به مقاصد سود‌جویانه‌ نیازی به ادامه فعالیت ندارند. به این ترتیب با یک بررسی ساده ظاهر وب سایت بروکر و صفحات موجود آن می‌توان در اعتبار آن تردید کرد.

در اکثر مواقع سابقه فعالیت می‌تواند عاملی برای جلب اطمینان کاربران در محیط معاملاتی باشد. هرچه سابقه فعالیت بروکر بالاتر باشد، طی مدت زمان فعالیت ضعف‌ها و باگ‌های موجود در آن بیشتر نمایان شده است و کاربر راحت‌تر می‌تواند نسبت به فعالیت در آن تصمیم‌گیری کند. در این شرایط بررسی سابقه فعالیت سایت بروکر می‌تواند زنگ هشداری برای معامله‌گران باشد.

روش شناسایی سایت های کلاهبردار فارکس

سایت‌های بسیاری وجود دارند که اقدامات اعتبارسنجی دامنه‌ها را انجام می‌دهند. هر دامنه که امتیاز بالاتری را کسب کند در سطح بالاتر اعتبار قرار دارد. این نکته قابل ذکر است که قدرت دامنه بالا لزوماً نشان‌دهنده معتبر بودن یک سایت نیست و باید شرایط دیگری نیز بررسی شود.

ترافیک سایت و پراکندگی جغرافیایی بازدیدکنندگان سایت نیز می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای اعتبارسنجی بروکر استفاده شود. معمولاً وب سایت بروکرهای معتبر نسبت به سایت های کلاهبردار ، ترافیک بالاتری دارند و بازدیدکننده‌گان بسیاری از سراسر جهان به سایت رجوع می‌کنند. یک سایت با ترافیک پایین یا کاربرانی از یک منطقه خاص جغرافیایی می‌تواند زنگ هشداری برای اطمینان باشد.

لیست سایت های کلاهبردار فارکس

با بررسی هایی که توسط ایران بروکر برای اعتبارسنجی بروکرها انجام شده است، جهت کمک به فعالان بازارهای مالی لیست سایت های کلاهبردار فارکس، جهت انجام بررسی های لازم در شناسایی بروکرهای معتبر یا کلاهبردار، ارائه کرده است.

کلاهبرداری ارز دیجیتال چیست؟

سرعت سریع رشد رمز‌ارزها و نوسانات بازار، بسیاری از افراد جامعه را به سمت بازار ارزهای دیجیتال می‌کشاند تا به ظن خودشان به‌راحتی بتوانند از سیل ثروتی که در این بازار در حرکت است استفاده کنند. علاوه‌بر افراد عادی این بازار پر طرفدار توجه کلاهبرداران را نیز به خود جلب کرده است. چه کاری راحت‌تر از خالی کردن جیب معامله‌گرانی که با توهم یک شبه میلیونر شدن، چشم و گوش بسته به هر پیشنهاد خوش رنگ و لعاب پاسخ مثبت می‌دهند؟ مخصوصاً در بازار غیر‌متمرکزی که امکان پیگیری‌های بعدی تراکنش‌ها وجود ندارد.

کلاهبرداران ارزهای دیجیتال با ظاهری معتبر به سرمایه‌گذاران نزدیک شده و از طرح و ترفندهای مختلفی برای فریب آنها استفاده کرده تا موجودی رمز‌ارزهای ذخیره شده را برداشت کنند و خسارت مالی هنگفتی را به معامله‌گران و هلدرهای رمز‌ارزها تحمیل می‌کنند.

SCAM6

برای جلوگیری از قربانی شدن در مقابل کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال مهم است با خطرات موجود در بازار آشنا بوده و برای محافظت از سرمایه‌گذاری خود اقداماتی را انجام دهید. ابزارهای احتیاطی ازجمله تحقیق در مورد هر صرافی یا ارائه‌دهنده کیف پول ارز دیجیتال قبل از استفاده از آنها، اجتناب از پیشنهادهایی غیر معقول، استفاده از رمزهای قوی و احراز هویت دو مرحله‌ای برای ایمن کردن حساب‌هایتان و سایر مواردی از این دست را شامل می شود.

در ادامه برخی از روش‌های کلاهبرداری در بازار رمز‌ارزها را بررسی می‌کنیم.

پروژه های کلاهبرداری ارز دیجیتال

در بازاری که هر روز به وسعت آن افزوده می‌شود و تولد ارز جدید در بازار ارزهای دیجیتال خبر داغ این روزها‌ست، علاوه‌بر سرمایه‌گذاران، کلاه‌برداران نیز در تلاش هستند از این بازار پر سود بهره ببرند. برای اینکه از سرعت حرکت بازار جا نمانند از روش‌های متنوع و معرفی پروژه های کلاهبرداری رمز ارز، برای خالی کردن کیف پول فعالان این بازار استفاده می‌کنند. شناختن روش‌ها و ابزاری که این افراد سود‌جود در بازار ارزهای دیجیتال به‌کار می‌برند می‌تواند قدمی در حفظ  امنیت دارایی‌های رمز ارز باشد. در ادامه با تعدادی از روش‌ها و پروژه های کلاهبردار ارز دیجیتال آشنا می‌شویم.

انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال

کلاهبرداران ارز دیجیتال از روش‌های متعدد و متنوعی برای مقاصد سودجویانه خود استفاده می‌کنند. آشنایی با این روش‌ها برای محافظت از دارایی‌های رمر‌ارز ضروری است. در ادامه به معرفی تعدادی از روش‌های کلاهبرداری می‌پردازیم.

سایت و پلتفرم‌های جعلی ارز دیجیتال

در دسترس‌ترین روش فریب فعالان بازارهای مالی استفاده از پلتفرم‌ها و سایت‌های شناخته شده در بین کاربران است. کلاهبر‌دارن با استفاده از اپلیکیش‌ها و سایت‌های جعلی که شباهت بسیار زیادی با سایت اصلی دارند و شاید فقط در نگارش یا حروف تفاوت‌های در آنها باشد و تشخیص فیک بودن آنها دشوار است به سوءاستفاده از سرمایه‌گذاران اقدام می‌کنند.

با تبلیغات پر زرق و برق “بیت کوین رایگان” و یا “بونوس” حس طمع و استفاده از امتیازات را در معامله‌گران بیدار می‌کنند و برای افتتاح حساب برانگیخته می‌کنند. پس از افتتاح حساب و واریز وجه، سودی که عاید کاربر می‌شود عدم دسترسی به حساب کاربری است و یا در حالت بدتر دیگر خبری از سایت نیست. 

فیشینگ ارز دیجیتال

ایمیل، تلفن، پیام، ابزارهای ارتباطی که در عصر جدید کمتر کسی به آن دسترسی نداشته باشد. سارقان نیز از این موضوع بی ‌خبر نیستند و با استفاده از این ابزارهای پرکاربرد که دقت زیادی هم در کنترل جزئیات پیام‌ها و تماس‌ها وجود ندارد، اقدامات سودجویانه خود را انجام می‌دهند. فیشینگ با استفاده از روش‌های مختلفی انجام می‌شود و کلاهبرداران سعی در دسترسی به محتویات کیف پول و ارز‌دیجیتال دارند. 

ایمیل یا پیامی برای شما ارسال می‌شود و در آن از شما خواسته می‌شود با استفاده از لینک ثبت شده وارد محیط کاربری شده و اطلاعات درخواست شده مثل اطلاعات کارت اعتباری، رمز عبور و یا اطلاعات محرمانه دیگری را ثبت کنید. شما هم بر اساس عادت همیشگی و اطمینان که نسبت به ابزارهای ارتباطی دارید بدون کنترل شماره و یا ایمیل ارسال کننده اطلاعات خواسته شده را در محل مربوطه درج می‌کنید و بعد چیزی که با آن مواجه می‌شوید ” خالی شدن ولت و ناپدید شدن دارایی ارزهای دیجیتال” است.

پس هوشیار باشید و به هر ایمیل یا پیامی اعتماد نکنید و وارد لینک‌های پیوست نشوید.

پیام‌های DM (ارسال پیام مستقیم)

در زمانی که مردم زمان زیادی را برای چک کردن رسانه‌های اجتماعی صرف می‌کنند و هزاران پیام از گروه‌ها و ایدی‌های مختلف را دریافت می‌کنند، چرا از گزینه ارسال پیام مستقیم استفاده نشود. این مورد هم یکی از ابزار پر استفاده سودجویان برای اجرای طرح‌های کلاهبرداری است. به‌این‌صورت که با ارسال پیام‌های جذاب حاوی لینک‌های دسترسی سریع از شما اطلاعات محرمانه حساب کاربری را دریافت و محتویات کیف پول‌های دیجیتالی‌تان را خالی می‌کنند. 

کلاهبرداری عاشقانه

برای دسترسی آسان به دارایی‌های شخصی چه روشی بهتر از سواستفاده در روابط احساسی! کلاه‌بردارن از طریق برنامه‌های دوست‌یابی یا رسانه‌های اجتماعی، با استفاده از یک ایدی جعلی و با کلمات جذاب و شیرین احساسات شخص مقابل را تحریک می‌کنند و با ایجاد رابطه عاشقانه و جلب اعتماد فرد، پیشنهادهای مختلف سرمایه‌گذاری در ارز‌دیجیتال را عنوان می‌کنند و بعد از مدتی نه از عاشق دل‌سوخته است و نه از ارزهای دیجیتال و محتویات کیف پول.

کلاهبرداری با ارسال هدیه

کم نیستند پیام‌هایی که در آنها وعده چند برابر کردن مبلغ سرمایه را می‌دهند. لینک‌ها و یا کدهایی که برای شما ارسال می‌شود تا بعد از پرداخت مبلغی چندین برابر را دریافت کنید. این پیام‌ها حاوی لینک‌هایی است که با اتصال به آنها وارد سایت های کلاهبردار رمز‌ارز منتقل شده و از شما تایید اطلاعات کیف پول درخواست می‌شود و در انتها نه تنها هدیه‌ای دریافت نکرده‌اید بلکه آنچه در  کیف پول خود نگهداری می‌کردید نیز از آن خارج شده است.

باج‌خواهی Blackmail Scams

موقعیت‌های اجتماعی و خانوادگی و شغلی و حرفه‌ای  برای تمام افراد مهم است. افراد سودجو بسیاری از این طریق با ارسال ایمیل یا پیامی به قربانی، وی را به انتشار اطلاعات محرمانه و شخصی تهدید می‌کنند مگر وجهی را که درخواست کرده‌اند را به آنها انتقال دهد. قربانی هم که برای حفظ موقعیت خود، چاره‌ای جز تن دادن به خواسته کلاه‌برداران نمی‌بیند و وجوه درخواستی را که معمولاً ارز‌دیجیتال است پرداخت می‌کنند.

کلاهبرداری از طریق عرضه اولیه کوین

همانند عرضه اولیه سهام که برای تامین مالی شرکت‌های ثبت شده انجام می‌گیرد، استارتاپ‌های ارز‌دیجیتال نیز برای آغاز و طی کردن فرایند تولید، بخشی از سرمایه مورد نیاز خود را از طریق عرضه اولیه تامین می‌کنند؛ با این تفاوت که عرضه اولیه سهام تحت نظارت‌های قانونی انجام می‌گیرد اما روند عرضه ارز دیجیتال که در بازاری غیرمتمرکز انجام می‌گیرد تحت نظارت هیچ مرجع قانونی نیست.

کلاهبرداری از طریق عرضه اولیه کوین

سال 2017 اوج بازار عرضه اولیه ارزهای متنوعی بود که بیش از 1000 رمز‌ارز معرفی و سرمایه جذب کردند اما بعد از مدتی مشخص شد که بسیاری از آنها وجود خارجی ندارند. کلاه‌برداران بسیاری با استفاده از این روش ارزهای جدید را تبلیغ می‌کنند و با انتشار مطالب جذاب و دادن وعده‌های سوددهی مردم را به سرمایه‌گذاری روی این ارزها تشویق می‌کنند.

کلاهبرداری از طریق پامپ و دامپ

هدف فعالان و سرمایه‌گذاران در بازار رمز‌ارزها کسب سود از تغییرات قیمت در آنهاست. افراد یا گروه‌های سود‌جو نیز از این نوسانات در بازار استفاده کرده و با ترفندهای مختلف اقدام به افزایش نوسان در یک ارز‌دیجیتال می‌کنند و در مدت زمان کوتاهی سودهای هنگفتی کسب می‌کنند. به‌عنوان مثال در یک بازه زمانی اقدام به خرید یک توکن یا رمز‌ارز می‌کنند و سپس با تبلیغات و انتشار شایعات سرمایه‌گذاران را برای خرید آن دارایی تهییج می‌کنند. تا زمانی‌که سرمایه‌گذاران متوجه اخبار و تبلیغات نادرست شوند موج صعودی شدید را در بازار ایجاد کرده با فروش دارایی‌های خود با قیمت‌های بالا سود زیادی به جیب می‌زنند.

کلاهبرداری راگ پول Rug Pull

مراقب زیر پایتان باشید! راگ پول مثل کشیدن فرش از زیر پای قربانی است. در این روش شبیه کلاهبرداری عرضه اولیه اما با روشی مرموز‌تر، برای پروژه ارز‌دیجیتال جدید تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌گیرد و نظر رسانه‌ها و مردم بسیاری برای سرمایه‌گذاری جلب می‌شود. بعد از بالا رفتن تقاضا و قیمت و جمع شدن مبلغی هنگفت، ارائه‌کننده توکن جدید ناپدید شده و پروژه رها می‌شود و سرمایه‌گذاران می‌مانند و توکن‌های بی‌ارزش، که ارزهای با ارزششان را قربانی آن کردند.

کلاهبرداری با جعل هویت

پوشیدن لباس مراجع قابل اعتماد کار سختی نیست. در یک کلاهبرداری ارز دیجیتال، سارق طی تماس‌های تلفنی یا ایمیل و پیام که از طرف سازمان‌های دولتی، مراکز معتبر و بانک‌ها مطرح می‌شود، به قربانی با یادآوری سررسید صورت‌حساب، پرداخت جریمه و سایر مواردی از این دست درخواست پرداخت سریع را دارند. نکته قابل توجه درخواست پرداخت به‌صورت ارزی و از طریق ارز‌دیجتال است.

کلاهبرداری تحت عنوان پشتیبانی فنی

مانند جعل هویت، افرادی طی تماس به‌عنوان اعضای تیم پشتیبانی فنی با قربانی تماس گرفته و با مطرح کردن وجود مشکل اساسی و نیاز به رفع خطا در سریع‌ترین زمان ممکن، در حساب معاملاتی یا کیف پول وی، پیشنهاد کمک و رفع مشکلات را می‌دهد.

این کمک درخواست اطلاعات ورود و کد احراز هویت را در پی دارد و یا در شرایطی درخواست اطلاعات کیف پول برای رفع خطا از راه دور را دارند. سناریوهای پرتکرار و پرکاربرد برای کلاه‌برداران که بعد از دریافت اطلاعات محرمانه محتویات کیف پول قربانی را خالی می‌کنند. 

دقت کنید که نهادهای معتبر هیچ‌گاه اطلاعات امنیتی دسترسی به حساب کاربری را از شما درخواست نمی‌کنند.

لود آپ Load Up Scams

در این روش شخصی ناشناس با درخواست اطلاعات کاربری صرافی ارز‌دیجتال از قربانی، وعده پرداخت درصدی از سود مبادلات را به وی می‌دهد. مبادلات ارز در حساب قربانی با استفاده از کارت اعتباری که آن هم از شخص دیگری به سرقت رفته آغاز می‌شود و حساب پر از ارزهای دیجیتال می‌شود. همه چیز خوب پیش می‌رود تا زمانی که کلاهبردار تمام موجودی حساب به‌علاوه دارایی‌های که از قبل در حساب موجود بود را به آدرس‌های دیگری منتقل می‌کند. قربانی با حسابی خالی و صور‌ت‌حسابی از هزینه‌های معاملات روبرو می‌شود.

کلاهبرداری ارز دیجیتال با وعده استخدام

 کلاهبردار به‌عنوان کارفرما با سواستفاده از افراد جویای‌کار، در ازای دریافت رزومه و معرفی موقعیت‌های شغلی از متقاضی درخواست وجه و آن هم از نوع ارز‌دیجیتال دارد. ولی در واقعیت شغلی در کار نیست. با این روش قراردادکار حاوی لینک برای کارجو ارسال می‌شود. کلاهبرداری ارز دیجیتال به میدان فعالیت فریلنسرها نیز وارد شده و با هدف قرار دادن این قشر، شروع کار را منوط به ثبت‌نام و پرداخت هزینه می‌کنند.

طرح‌های سرمایه‌گذاری و پانزی

پیشنهاد طرح‌های سرمایه‌گذاری با تضمین سود و برگشت چند برابر سرمایه نظر برای همه جذاب است. کلاهبرداران با ارسال پیام و برقراری ارتباط با اشخاص مختلف، پیشنهاد سرمایه‌گذاری‌های جذابی را مطرح می‌کنند به‌طوریکه شخص به پرداخت پول وسوسه شده و مبلغ خواسته شده را در اختیار این افراد سودجو قرار می‌دهند. 

در یک طرح پانزی، کلاهبردار به سرمایه گذاران وعده بازدهی بالایی از سرمایه گذاری خود می‌دهد، اما از پول سرمایه گذاران جدید برای پرداخت سرمایه گذاران قبلی استفاده می‌کند. در نهایت، کلاهبردار با پول ناپدید می‌شود و هیچ چیز برای سرمایه‌گذاران باقی نمی‌گذارد.

شناسایی کلاهبرداری ارز دیجیتال

پس از انجام تراکنش با ارز دیجیتال، امکان تعلیق تراکنش و یا پیگیری‌های بعدی پرداخت انجام شده، وجود ندارد. این ویژگی منحصر به فردی است که سودجویان در کلاهبرداری ارز دیجیتال، جهت گرفتن رمز‌ارز استفاده می‌کنند. غیر قابل پیگیری بودن تراکنش‌های ارز دیجیتال ویژگی است که با استفاده از آن سارق، ارزهای شما را می‌گیرد و ناپدید می‌شود.

شناسایی کلاهبرداری ارز دیجیتال

پس هر زمان که در انجام تراکنش تنها روش پرداخت از طریق ارز دیجیتال اعلام شد به صحت آن شک کنید و جوانب احتیاط را بسنجید. با این وضعیت سوالی که در ذهن شکل می‌گیرد این است که “چگونه می‌توانم موقعیت‌های کلاهبرداری را شناسایی کنم؟”

پاسخ به این سوال می تواند از دارایی های ارز دیجیتال شما را از دسترس سودجویان حفاظت کند. پس در هر موقعیت با دقت به دنبال نشانه هایی برای شناسایی این کلاهبرداری ها باشید. در ادامه به تعدادی از این نشانه اشاره میکنیم.

سرمایه گذاری بدون ریسک!

شرایط اقتصادی و نوسانات در هر بازاری، ریسک های مختلفی را به بازارهای سرمایه گذاری تحمیل می کند. بازارهای مالی و مخصوصا بازار غیرمتمرکز ارز دیجیتال نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این ادعا که اگر در ایده ای سرمایه گذاری بدون خطر خواهید داشت، دروغی بیش نیست. پس هر گاه با تیتر جذاب ” سرمایه گذاری بدون ریسک” روبرو شدید، چشم بسته فریب ظاهر جذاب آن را نخورید و بدون بررسی  از موقعیت استفاده نکنید.

برانگیختن حس هیجان و جا ماندن از سود

قطعا با پیام‌هایی روبرو شدید که با متنی جذاب حس جا‌ماندن از فرصت‌های سودآور را در شما ایجاد می‌کنند و شما را متقاعد می‌کنند به سرعت مراحل خواسته شده را انجام دهید. دست نگه‌دارید! شما با یک فرد سودجو روبرو هستید و ارزهای دیجیتال شما در خطر است.

کلاهبرداری با تضمین سوددهی

هیچ سرمایه‌گذار منطقی و با تجربه در بازار، سودآوری فعالیت اقتصادی خود را تضمین نمی‌کند چون به این امر کاملا اعتقاد دارد که شرایط بازار غیرقابل پیش‌بینی است. پس زمانی که به شما وعده سود دهی تضمینی را پیشنهاد می‌کنند، چراغ قرمز خطر را مقابل خود ببینید.

ادعای بزرگ بدون ارائه اطلاعات ویا جزئیات مبهم

وعده فرصت‌های بزرگ بدون شرح جزئیات دسترسی به این فرصت‌ها و یا انتشار اطلاعات درهم و مملو از غلط‌های املایی و نگارشی ترفندی است که کلاهبرداران برای خالی کردن حساب شما استفاده می‌کنند و هدفی غیر از گرفتن ارزهای دیجیتال شما را ندارند.

درخواست اضطراری برای کمک 

تماسی از یک دوست داشتید و برای شما از مشکل مالی ضروری که برایش اتفاق افتاده صحبت کرد و از شما درخواست ارز‌دیجیتال کرده است؟ نگرانی به خود راه ندهید مشکلی در کار نیست فقط سارقی در کمین حساب دیجیتال شماست.

پول رایگان

در شرایط اقتصادی که هر شخصی به استفاده از هر روشی از کمترین مقدار پول خود محافظت می‌کند، پیشنهاد پول رایگان خیلی عجیب و غیر‌منطقی است و غیر معقول‌تر اینکه در ازای پول رایگان از شما درخواست اشتراک اطلاعات شخصی را داشته باشد. بر این اساس اگر با این موضوع روبرو شدید به کلاهبرداری بودن آن مطمئن باشید.

خلاصه

“آیا بازارهای ارزهای دیجیتال و فارکس کلاهبرداری است؟” در این مطلب به ارائه پاسخی مناسب برای این سوال پرداختیم و با انواع روش‌های کلاهبرداری که در بازارهای سرمایه رایج است آشنا شدیم و همچنین برای حفاظت از دارایی‌ها انواع ابزارهایی که می‌تواند در شناسایی کلاهبرداری در بازار موثرباشد، معرفی کردیم. 

نقطه ضعف مشترک بین اکثریت معامله‌گران تجربه کم و نداشتن دانش کافی در بازارهای مالی است و کلاهبرداران با اشراف به این موضوع به خالی کردن کیف پول و دارایی‌های سرمایه‌گذاران اقدام می‌کنند و ضررهای بسیاری را به تریدرها تحمیل می‌کنند. 

علاوه‌بر ریسک ذاتی بازارهای مالی، نداشتن دانش و تجربه می‌تواند خطر فعالیت در این بازارها را چند برابر کند. پس قبل از ورود به این بازارهای پرنوسان و پرخطر باید زمینه آموزش در بازار فارکس و ارزهای دیجیتال را فراهم کنید و پس از کسب تجربه در حساب‌های آزمایشی و انجام بررسی‌های لازم به سرمایه‌گذاری در این بازارها اقدام کنید.

پرسش‌های متداول

بروکرهای فارکس یا صرافی‌های ارز دیجیتال معمولا می‌توانند از طریق عدم پرداخت سود و یا مسدود کردن حساب و مبالغ واریزی شما به بهانه‌های مختلف، کلاهبرداری خود را انجام دهند.

همچنین دسته‌ی دیگری از بروکرهای فارکس توسط بازارسازی موجب ضرر معامله‌گران می‌شوند. 

شما می‌توانید با مراجعه به صفحه‌ی بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان و بهترین صرافی ارز دیجیتال، لیست بهترین بروکرها و صرافی‌های ارزدیجیتال را یافته و باتوجه به بررسی‌های وبسایت ایران بروکر، بهترین بروکرهای فارکس یا صرافی‌های ارز دیجیتال را برای خود انتخاب کنید.

پانزی یک طرح سرمایه گذاری متقلبانه است که در آن با استفاده از سرمایه‌ی سرمایه‌گذاران جدیدتر، سودی به سرمایه گذاران قبلی پرداخت می‌شود. این طرح بر جذب مستمر سرمایه گذاران جدید برای پرداخت سود به سرمایه گذاران قبلی متکی است.

برخی از نشانه‌های کلاهبرداری متداول شامل وعده‌های سوددهی بالا با ریسک کم یا بدون ریسک، فشار برای سرمایه‌گذاری سریع‌تر و درخواست اطلاعات شخصی یا پول است.

بازیابی وجوه از دست رفته از یک کلاهبرداری می‌تواند دشوار باشد، اما غیرممکن نیست. اگر مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اید، در اسرع وقت این کلاهبرداری را به پلیس گزارش دهید.

طرح‌های پانزی اغلب وعده سود دهی بالا با ریسک کم را می‌دهند، به جذب سرمایه‌گذاران جدید برای پرداخت سود به سرمایه‌گذاران قبلی متکی هستند و از استراتژی‌های سرمایه‌گذاری مبهم یا پیچیده استفاده می‌کنند.

کلاهبرداران ممکن است از مجوزهای جعلی، مقالات یا اخبارهای کذب استفاده کنند تا طرح‌های کلاهبرداری خود را قانونی جلوه دهند. آنها همچنین ممکن است از روش‌های مهندسی اجتماعی مانند تظاهر به یک موسسه خیریه یا استفاده از نام یک شرکت سرمایه‌گذاری معروف برای جلب اعتماد سرمایه گذاران استفاده کنند.

کلاهبرداری‌های هرمی نوعی از طرح‌های کلاهبرداری هستند که در آن کاربران برای عضویت مبلغی را پرداخت می‌کنند و سپس با عضویت کاربران جدید، پورسانت دریافت می‌کنند. در طرح‌های پانزی، اغلب از طرح‌های هرمی برای جذب سرمایه‌گذاران جدید و پرداخت سود به سرمایه‌گذاران قبلی استفاده می‌شود.

دنبال‌کردن
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
جدید‌ترین
قدیمی‌ترین پرطرفدارترین
بازخوردهای درون متنی
دیدن همه نظرات
سلطانی
امتیاز کاربر :
     

عالی

این وبسایت در راستای قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌نماید و هیچ پیشنهاد مالی در خصوص معامله ارائه نمی‌دهد. بازارهای مالی به دلیل ریسک بسیار بالایی که دارند برای همه‌ی افراد مناسب نیستند.