اگر شما یک معاملهگر تازهوارد در زمینه بازارهای مالی فارکس یا ارزهای دیجیتال هستید احتمالا تجربه کال مارجین شدن را داشتهاید. اگر از تکرار این اتفاق هراس دارید و یا اینکه به دنبال راههایی برای عدم تجربه این اتفاق تلخ هستید، به شما پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
ما در این مقاله شما را با نکاتی آشنا خواهیم کرد که با رعایت آنها ریسک کال مارجین شدن را به صفر برسانید. اما به سبکی کاملا متفاوت، شما در این مقاله تجربه واقعی یک معامله گر موفق را که علی رغم دانش کافی و تجربه، تمام موجودی حساب خود را از دست داد خواهید خواند!
اگر به عنوان یک تریدر تازه کار اصلاً با مفهوم صحیح کال مارجین آشنا نیستید، نگران نباشید! با خواندن کال مارجین به طور کامل با مفاهیم مارجین، مارجین لول، اکوئیتی، بالانس، کال مارجین و استاپ اوت آشنا خواهید شد.
یک تجربه واقعی اما تلخ از زبان معامله گر باتجربهای که کال مارجین شد!
به معامله در فارکس علاقه پیدا کرده بودم. در واقع پس از تجارب کاری زیاد و مطالعات و دریافت مدارک مختلف، شخصیتم را هماهنگ با این کار دیدم.
معامله گری! بله! من برای این کار ساخته شدهام.
کاری که در آن رییس خودم هستم و لازم نیست به هیچ شخص دیگری پاسخگو باشم. کاری که مدیریت زمان آن و برنامهریزی با شخص خودم است و نیاز به مکان خاصی ندارد. همچنین کاری که درآمد ثابت ماهیانه نداشته و با اندوخته کم نیز امکان ورود به آن وجود دارد.
معاملهگری حرفهای در بازارهای مالی!
مطالعه پیوسته و منظم و دورههای معاملهگری حرفهای را آغاز کردم. همیشه اهل مطالعه و درس بودم و یادگیری مطالب جدید بسیار لذت بخش بود خصوصاً که دوره کارشناسی ارشد خود را مرتبط با دنیای مدیریت مالی یعنی مهندسی مالی گذرانده بودم.
اطلاعاتم در زمینه مدیریت ریسک و سرمایه گذاری و تشکیل یک سبد سرمایهگذاری معتدل عالی بود. در زمینه مفاهیم بنیادی و تحلیل تکنیکال و معامله گری به سبک پرایس اکشن mbt به مدت 6 ماه شبانه روز مطالعه کردم.
خب دیگر زمان آن رسیده بود که تجربهام را بیشتر کنم. ابتدا فقط به مدت یک هفته با حساب آزمایشی کار کردم و بدون خطا تمامی معاملاتم سود آور بودند. استراتژی خاص خودم را داشتم. البته دیگر استراتژیها را نیز بررسی میکردم و گاهی آنها را تلفیق میکردم که در هر حال نتیجه عالی بود. اعتماد به نفس بالایی پیدا کردم و دیگر نمیترسیدم.
دیگر زمان آن رسیده بود که به صورت واقعی معامله کنم!
اعتراف میکنم علی رغم دانش تخصصی در زمینه مدیریت ریسک و سرمایه به هیچ عنوان آن را رعایت نکردم.
قطعاً در آموزشهای متفاوت دیدهاید که اولین نکته برای شروع بازارهای رعایت مدیریت سرمایه و ریسک معامله و اجتناب از غرور و اعتماد به نفس بیش از اندازه در معاملات است. این همان خطایی که است من دچارش شدم. همیشه در شروع کار باید از لات کم و حد ضرر و سود معقول استفاده کرد. خوب حدس بزنید اولین لات انتخابی من چه عددی بوده است؟؟ 0.4 لات! بله. درست خواندید.0.4 لات.
خب منطقی بود! من هیچ خطایی نداشتم و معاملهگر پرسودی بودم. اولین معاملهام 55 دلارآنهم در 5 ثانیه سود داد. چقدر شیرین بود. مخصوصاً برای منکه به مدت 5 سال کارمند بودهام و درآمد ثابت و ریالی داشتهام.
چه فرصت زیبایی! و چه طمع قشنگی!
بله طمع! این طمع و شیرینی سودهای پیدرپی باعث شد حتی برنامه ریزی و هدف معاملاتی نداشته باشم.
هر پوزیشنی که میگرفتم سود میکردم. عملکرد من به گونهای بود که تنها در 1 ماه با سرمایهی اولیهی 500 دلار، 2650 دلار سود کسب کرده بودم. یعنی حدود 5 برابر.
خوب واقعاً وسوسه انگیز است.
در یکی از این معاملات علی رغم تحلیل تکنیکال صحیح دچار مشکل شدم. این معامله بر روی طلا بود با حجم 0.5 لات. همانظور که میدانید طلا جزو نمادهایی است که نوسانات بسیار ترسناک و خطرناکی دارد.
همچنین در برخی زمانهای خاص اسپرد بسیار بالایی نیز دارد. سبک کار من اسکالپ بود و مدت زیادی در معامله نمیماندم.
اما این معامله اصلاً خوب پیش نرفت و به سرعت به منفی 300 دلار رسیدم. متاسفانه اشتباه دیگری کردم با فکر برگشت روند معامله دیگری نیز در همان جهت باز کردم.
تاکنون هرگاه حتی اگر در ضرر هم بودم باز هم روند به سمت تحلیل من بازگشته بود.
بیشترین حد ضرری که تا آنروز طاقت آورده بودم 200 دلار بود.
اما این بار نه! همینطور اوضاع بدتر میشد. ساعتها معامله باز بود و هیچ اثری از برگشت روند نبود. عدد من در هر دو معامله به منفی 200 دلار هم رسید!!!! استرس شدید تمام وجودم را گرفته بود. مستأصل شده بودم و قدرت تصمیم گیری نداشتم.
سر درد و چشم درد شدید به همراه تیر کشیدن قلبم! این پول مازادی نبود که وارد این کار کرده بودم بلکه پس انداز اندک من بود.
دائم میگفتم نگران نباش بر میگردد. امکان ندارد تو ضرر کنی. اما طلا همچنان حمایتهای قوی ماهیانه خود را در هم میشکست و فرو میریخت!
بدترین شب در تمام 29 سال زندگی من! خدایا کمکم کن!
خودم هم میدانستم این کار ربطی به خدا ندارد که درستش کند.
من باید روی خودم کنترل میداشتم و حد ضرر و مدیریت سرمایه را رعایت میکردم.
صبر کن!! انگار خدا صدایم را شنید! برگشت! روند برگشت!
در طی دو ساعت ضرر من از 2250 دلار به من 760 دلار رسید. اما باز هم طمع!!!! معامله را نسبتم. 760 دلار! کم چیزی نیست. باز هم بر میگردد و مثل همیشه با سود معامله را میبندم.
اما هرگز این اتفاق نیفتاد ……
آنشب تا صبح بیدار ماندم و تنها 1 ساعت خوابم برد که پس از بیدار شدن ……. تمام پول رفته بود ……
شکست خوردم. نابود شدم. تحلیل من غلط از آب درآمد.
دو روز به شدت حال نامساعدی داشتم و باور نمیکردم اما به خودم گفتم کاری ندارد. در یک هفته به راحتی پول را برمیگردانم. اما …..
بار دیگر مبلغی را واریز کردم و شروع کردم. اولین معامله را آن هم با لات 0.05 شروع کردم. با دستی لرزان و افکاری به هم ریخته.
دائماً صحنههای آن شب جلوی چشمانم مرور میشد. به خود میگفتم: نمیتوانی! ببند! الان ضرر میشود! باز هم ضرر! ضرر!!!! و ضرر شد. یک معامله را با سود بسیار کم میبستم و 3 معامله را با ضرر سه برابر!
دیگر آن آدم سابق نبودم. دیگر اعتماد به نفس نداشتم. از نمودار وحشت داشتم. حتی با تحلیل صحیح بازهم معامله با 1 یا 2 دلار میبستم اما اگر صبوری میکردم میتوانستم بازهم 20 یا 30 دلار برداشت کنم. اما میترسیدم. و دیگر نمیتوانستم معامله کنم.
چگونه نمیتوانستم مانند قبل باشم!!! پسانداز اندک پدرم را گرفته بودم و به او قول داده بودم که تا قبل از عید آن را 3 برابر خواهم کرد!
تا 2 ماه نتوانستم هرگز معامله کنم. باز هم دورههای پیشرفتهتر مانند معامله با الگوهای هارمونیک، تحلیل سنتیمنتتال و دیگر موارد را مطالعه کردم. آنها را آزمایش میکردم اما باز هم نمیشد.
تا اینکه روزی بالاخره تصمیم گرفتم این وضع دیوانهوار را که بر تمام جنبههای زندگی شخصیم تأثیر منفی داشت اصلاح کنم. به جرات میتوانم بگویم هنوز هم به صورت 100 درصد نمیتوانم مانند قبل باشم اما خیلی از مشکلات را اصلاح کردهام. قطعاً برایتان جالب است که چه کارهای انجام دادهام. به شما میگویم. با من همراه باشید….
چه نکات مهمی برای جلوگیری از کال مارجین شدن وجود دارد؟؟
خب دوستان عزیز اگر تا این قسمت از مقاله با من همراه بودهاید باید بگویم که تجربه مطرح شده کاملاً واقعی و متعلق به خود من بوده است.
اما آیا به اشتباهات من دقت کردید؟؟
اشتباهاتی که باعث کال مارجین شدن من شد چه بود؟
اینها لیست اشتباهات من بوده که باعث از بین رفتن تمام سود و سرمایه اندک شد:
استفاده از پولی که به آن نیاز داشتهام و عدم استفاده از درآمد مازاد
اگر از درآمد مازاد یا پول کمتری استفاده میکردم هرگز تا این حد فشار و ترس وجود نمیداشت و کال مارجین نمیشدم.
دریافت پول قرضی و شروع مجدد معاملات!
شک نکنید بدترین کار ممکن در بازارهای مالی همین است. تحت هیچشرایطی هرگز این کار را انجام ندهید. از شما خواهش میکنیم پول قرضی یا پول وام را به این بازارها نیاورید!
عدم رعایت مدیریت سرمایه
شما تنها مجازید ۱ درصد و زمانی که حرفهای شدید تا 3 درصد از سرمایه خود را در معرض ریسک قرار دهید نه بیشتر.
عدم استفاده از حد ضرر وحد سود!
حد ضرر برای من تعریفی نداشت و همیشه انتظار بازگشت روند را داشتم و همین نکته باعث شکست شد. به خاطر داشته باشید که همیشه از حد سود وحد ضرر با نسبت مناسب استفاده نمایید. بدین صورت که حد سود شما حداقل 2 برابر حد ضرر شما باشد. در این حالت با یک معامله موفق و دو معامله ناموفق، سربهسر خواهید بود (البته بدون لحاظ کردن کمیسیون و اسپرد) بنابراین هر چه این نسبت بیشتر باشد ریسک شما کمتر و مجموع سود شما در معاملات مثبت خواهد بود.
طمع زیاد دوست کال مارجین
حتی اگر 100 درصد به تحلیل خود اطمینان دارید باز هم بیش از اندازه ریسک نکنید. بازار همیشه به شما فرصت خواهد داد.
عدم بررسی اخبار و جنبه فاندامنتال جفت ارز و یا ابزاری که روی آن معامله میکنم
همیشه به اخبار توجه ویژه داشته باشید. در آن شب سخت، تنها 30 دقیقه پس از باز کردن معامله، اخباری از سمت بانک مرکزی آمریکا در خصوص دلار و طلا گزارش شده بود که من از آن بی اطلاع بودم و به همین دلیل به خیال خام بازگشت روند ماندم.
قطعاً یکی از مهمترین مسائل تأثیرگذار بر نوسانات بازار اخبار است. البته این روش خود یکی از روشهای معامله است یعنی افرادی هستند که صرفا بر اساس اخبار معامله میکنند.
اگر من هم به اخبار توجه میکردم قطعاً از خیال خام بازگشت روند بیرون آمده و معاملهام را با ضرر کمتری میبستم.
اما شاید برایتان سؤال پیش بیاید که از کدام منابع اخبار را بررسی کنیم؟ خب باید بگویم سایتهای بسیاری برای این کار وجود دارند که به نظر من بهترین آنها فارکس فکتوری است. همچنین میتوانید از تقویم اقتصادی وبسایت ما استفاده کنید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید در سایت فارکس فکتوری اخبار بر اساس اهمیت رنگبندی میشوند و میتوانید بازههای مختلفرا نیز بررسی کنید.
مواردی که رنگ قرمز دارند از اهمیت بالایی برخوردار هستند. پیشنهاد میکنم اگر سبک معامله شما بر اساس اخبار نیست، مواردی را که در روز معامله رنگ قرمز دارند استفاده نکنید.
برای مثال اگر پوند به دلار و یا نقره خبری به رنگ قرمز داشت، در آن روز از این جفت ارز یا ابزار برای معامله استفاده نکنید که دچار ریسک بالا نشوید.
عدم پایبند بودن به استراتژی شخصی و برنامه معاملاتی
زمانی که ضرر میکنید فقط به دنبال جنگیدن با بازار و انتقام و جبران ضرر هستید و همین مسئله باعث میشود دیگر حتی به برنامهریزی خودتان نیز پایبند نباشید.
برنامه معاملاتی شما باید دارای زمان مشخص برای شروع و پایان معاملات در روز و تعداد مشخصی از معاملات باشد.
همچنین استراتژی شما باید جامع بوده و نقطه ورود و خروج شما را مشخص کند و نباید آن را نادیده بگیرید حتی اگر با عدم رعایت آن به سود بیشتری دست یابید.
تکنیکهای مهم دیگری جهت جلوگیری از کال مارجین
استفاده از تریلینگ استاپ
همانظور که ذکر شد اگر نمیخواهید کال مارجین شوید؛ بهتر است از سفارشات با حد ضرر یا تریلینگ استاپ (حد ضرر متغیر اتوماتیک) استفاده کنید. قبل از ورود به بازار فارکس بهتر است که اصطلاح حد ضرر را به خوبی درک کنید. چرا که در غیر این صورت، پول زیادی را از دست خواهید داد.
تریلینگ استاپ بدین معنی است که حد ضرر شما با افزایش سودتان بالاتر یا پایینتر خواهد آمد. برای مثال اگر در پوزیشن خریدی، حد ضرر شما 40 پیپ کمتر از نقطه آغاز معامله است، با افزایش سود شما به 80 پیپ، حد ضرر شما نیزز 40 پیپ بالای نقطه شروع معامله قرار خواهد گرفت تا در صورت تغییر روند بازهم سود شما ذخیره شود.
برای اطلاعات بیشتر به مدرسه فارکس مراجعه کنید.
سیو سود را فراموش نکنید!
یکی از اشتباهات رایج در معاملات این است که افراد وقتی به اهداف قیمتی خود میرسند با طمع بیشتر در انتظار رشد بیشتر بازار مینشینند و اصطلاحا سیو سود نمیکنند!
درست است که شما باید به سود خود اجازه رشد بدهید اما زمانی که در سود هستید و به یک ناحیه مقاومتی نزدیک میشوید احتمال بدهید که بازار از همینجا بازگردد و حتی باعث ضرر شما شود!
اگر به سود بیشتر امید دارید و اهدافتان بالاتر است بخشی از سود خود را ذخیره کنید! و به بخش دیگر معاملاتتان اجازهی رشد بدهید.
به هیچ عنوان استاپ لاس خود را جابجا نکنید!
دست از سر آن استاپ لاس بردارید. با آن بازی نکنید! تا قیمت به آن نزدیک شد آن را تغییر ندهید! اینها اشتباهات رایج است. به استاپ لاس پایبند بمانید. اجازه دهید بارها و بارها استاپ لاس شما تاچ شود. این هیچ عیبی ندارد.
اگر به استراتژی خود باور دارید و به درستی آن را انتخاب کردهاید به آن پایبند بمانید. اگر بعد از مدت قابل استنادی دیدید با آن استراتژی ضررتان از سود بیشتر شد در استراتژی تجدید نظر کنید و آن را بهبود بخشید. اما دست به استاپ لاس نزنید!
اولویت اولتان حفظ سرمایه باشد و بعد سود
اولویت اصلی شما باید مدیریت ریسک باشد، نه سود. مدیریت ریسک موضوع مهمی است. خیلی مهم است که هرگز به سرمایه خود لطمه وارد نکنید و برای به دست آوردن سود بیشتر، سرمایه خود را ازبین نبرید.
هیجانات خود را کنترل کنید
حتماً به نیازهای مارجین و جفت ارزهایی که معامله میکنید کاملاً توجه داشته باشید و قبل از ورود به معامله آنها را بررسی کنید.
درک نوسانات بازار و شناخت رفتار قیمت میتواند به شما کمک بسیار زیادی کند.
هیجانات خود را کنترل کنید و دچار ترس و طمع و یا اعتماد بنفس نشوید.
همیشه نسبت به اخبار هوشیار باشید.
زمانی که کال مارجین شدیم چه کنیم؟
اگر سایر مقالات ما را خوانده باشید حتما با مفهوم کال مارجین و استاپ اوت آشنایی دارید. شما زمانی که به سطح کال مارجین میرسید هیچاتفاقی نمیافتد! فقط بروکر به شما میگوید که بیشاز حد در ضرر فرو رفتهاید و حساب خود را شارژ کنید تا به سطح استاپ اوت نرسید!
آن چیزی که خطرناک است سطح استاپ اوت است. با رسیدن به سطح استاپ اوت به طور خودکار معاملات شما بسته میشود تا مارجین مورد نیاز برای معامله آزاد شود و شما کال مارجین میشوید!
حال که با مفهوم کال مارجین به صورت کامل آشنا شدید. در این قسمت از مقاله میخواهیم به اتفاقات بعد از کال مارجین بپردازیم و شما را راهنمایی کنیم که اگر در این موقعیت قرار گرفتید چگونه بتوانید دوباره به حالت اول سرمایه گذاری خود بازگردید.
اگر به سطح کال مارجین رسیدید قبل از همه چیز آرامش خود را حفظ کنید! نفس عمیق بکشید و تمرکز کنید! واقعیت این است که شما باید با قرار دادن حدضرر و پایبند بودن به آن از کال مارجین شدن جلوگیری میکردید و زمانی که کال مارجین شدید راههای زیادی پیش رویتان نیست! در این زمان چند کار میتوانید انجام دهید:
لاک کردن معامله جهت جلوگیری از کال مارجین
لاک کردن که برخی به اشتباه به آن هج کردن معامله هم میگویند یعنی شما دقیقا به همان میزانی که پوزیشن باز دارید، در خلاف جهت پوزیشن باز خود پوزیشن جدید بگیرید.
یعنی اگر ۲ لات پوزیشن خرید باز کردهاید و بازار به خلاف جهت مورد انتظارتان رفته و ۱۰۰۰ دلار در ضرر هستید، اگر ۲ لات پوزیشن فروش باز کنید معاملهی شما اصطلاحا لاک یا قفل میشود.
فایدهی اینکار این است که شما معاملهی خود را نبستهاید و پوزیشنهای شما باز است اما دیگر بیش از این ضرر نخواهید کرد. فقط برای خودتان زمان خریدهاید تا بتوانید حساب خود را شارژ نمایید و با تحلیل مجدد بازار یک تصمیم معقول بگیرید.
بستن معامله
برخی در این هنگام که در ضرر فرو رفتهاند تصمیم میگیرند تمام معاملات یا بخشی از آنها را ببندند. در این زمان شما ضرر و اشتباه بودن تحلیل خود را پذیرفتهاید و معاملات خود را میبندید.
واریز وجه
برخی که به سطح کال مارجین میرسند اما هنوز به تحلیل خود باور دارند شروع به واریز وجه به حساب خود میکنند تا معاملاتشان بسته نشود! خوب! ما خیلی این را توصیه نمیکنیم! شما الان در موقعیتی هستید که فشار عصبی و روانی زیادی رویتان است و نمیتوانید تصمیمی کاملا منطقی بگیرید.
ممکن است دوباره پول جدیدی که واریز کردهاید را نیز از دست بدهید! توصیه ما این است که اگر آماتور هستید یا معامله خود را ببندید و یا آن را لاک کنید تا بتوانید با مشورت با حرفهایترها یک تصمیم منطقی بگیرید.
پس از کال مارجین شدن چه باید بکنیم؟
تریدرهای قدیمی و حرفهای یک قانون معروف دارند:
زمانیکه در یک معامله ضرر یا سود خیلی زیادی کردی تا چند وقت ترید را کنار بگذار!
این نکته به این خاطر است که شما وقتی ضرر زیاد میکنید به صورت ناخوداگاه میخواهید از بازار انتقام بگیرید.
اما هیچکس نمیتواند از بازار انتقام بگیرد. این آغاز مسیری است که شما را در باتلاق ضرر غرق خواهد کرد.بعد از ضرر سنگین تا مدتی به سمت ترید نروید.
چارت را ببندید و به زندگی واقعی خود مشغول شوید. سعی کنید دوباره آموزشهایتان را مرور کنید و ببینید چرا این اتفاق افتاد؟ کدام اصول را رعایت نکرده بودید. حتما آن نکات را یادداشت کنید و با خودتان عهد کنید آن نکات را به کار خواهید گرفت. زمانی که به اندازه کافی فکر کردید و به لحاظ روحی هم آماده بودید آن وقت میتوانید به بازار برگردید.
وقتی هم که سود زیاد میکنید طمعتان تحریک میشود. در بازارهای مالی هر وقت طمعتان تحریک شد احساس خطر کنید و احتیاطتان را چند برابر نمایید! بنابراین سعی کنید بعد از یک سود شیرین، تمام یا بخشی از پولتان را به حساب بانکی خود منتقل کنید و در زندگی واقعی خود از آن استفاده کنید.
امیدوارم این مطالب برایتان مفید واقع شده باشد.
سلام ممنون از نشر تجربتون
واقعیتش منم دقیق من شما وارد معامله شدم با لات های سنگین البته تو روزای مختلف و وارد کردن پول جدید خب کال نشدم ولی با ضرر سنگین معامله رو بستم دلیلش فقط رعایت نکردن مدیریت سرمایه حد ضرر نداشتن و طمع
عالی بود ممنون
سلام
مطالب آموزنده شما رو خوندم هرچند توی سایت های دیگه هم نوشته شده ولی شما خیلی بهتر توضیح دادید.
آخرین باری که من استاپ اوت شدم توی اوج جنگ اوکراین بود من اونوقت فقط یورو دلار کار میکردم یورو مرتبا ریزش داشت تا اینکه ارزش یورو از دلار هم کمتر شد مدتی بود که پوزیشن هم جهت بازار می گرفتم تا مارجینم کم بشه ولی ولی ولی توی یه شب که خدا نصیب هیچکس نکنه مارجین رو خیلی کم کرده بودم اما صفر نبود نزدیک به ۳ لات سل و ۳ لات و اندی بای داشتم با ماشین رفتم بیرون که دور جون تسمه تایم ماشین پاره شد و با چه بدبختی جرثقيل اومد ماشین رو برد تعمیرگاه با اعصاب خورد اومدم خونه ساعت ۱ شب بود نگاه کردم دیدم وای استاپ اوت شدم باورم نمیشد مارجین من که زیاد نبود یورو هم که تغییر خاصی نکرده پس چرا استاپ اوت شدم هر چی فکر کردم عقلم به جایی قد نمیداد با پشتیبان تماس گرفتم که اشتباه کردید .
اونا گفتند احتمالا به خاطر اسپرد بوده
دوستان میدونید که اسپرد یورو دلار اغلب ۰ یا یک است اون شب اسپرد به ۳۰۰ رسیده بود
وای تازه فهمیدم حل مساله رو
پس یادتون باشه موقع لاک کردن حواستون به اسپرد شبانه باشه که ممکنه فوق العاده واید بشه
ببخشید از اینکه صحبت به درازا کشید.
نقطه طلایی گفتی ممنون
سلام
واقعا ممنونم برای سایت مفیدتون
من چند روز پیش کلی پول از دست دادم
تقریبا ۸۰ درصد پس اندازم رو
تمااام مطالبی رو که نوشتید لحظه لحظه ش رو حس کردم
دقیقا همین طور بود برای من هم
شاید یکی از بدترین روزهای عمرم بود
به شدت از خودم ناامید شده بودم و فکر میکردم فقط من دچار این موضوع شدم
چند روز کار نکردم و فقط خودم رو لعنت کردم
از دیشب با احتیاط خیلی بیشتری دوباره شروع کردم
و بهتره اوضاع
مرسی که این مطلب رو نوشتید
حالا امیدم بیشتر میشه:)
فول مارجین وارد شدم و کال شدم
تجربه ی بدی هست
امیدوارم دیگه تجره نکنم
گفتین که موقع کال مارجین با باز کردن پوزیشن مخالف معامله را لاک کنیم، مشکل اینه وقتی ما کال مارجین شدیم دیگه نمیتونیم پوزیشن جدیدبگیریم.آیا منظورتون اینه که اول واریزی داشته باشیم وبعد معامله را لاک کنیم؟
وقتی کال مارجین میشوید نمیتوانید پوزیشن جدید باز کنید. شما باید قبل از رسیدن به این سطح اقدام به هج کردن کنید تا فرصت واریز وجه را داشته باشید
احساس ناامیدی از خودم رو داشتم. دو شب بعد از کال شدن، نتونستم بخوابم و حتی به خودکشی فکر کردم.
تا میتونید، با کم کردن حجم، جلوی کال شدن رو بگیرید. چونکه مدیریت کردن روان بعد از کال شدن، واقعا سخت و جونکاهه.
عالی بود
من هم مثل شما.
واقعا ممنونم بابت این دلگرمی دادنتون.
بنده دوبار کال شدم ولی ایندفعه به خودم امیدوارم چون از این پس استراتژی شخصیمو دارم و در کنارش مدیریت سرمایه و روانشناسی.
در این همین زمانی که این مطلب رو میخوندم تا نزدیکی کال مارجین شدن پیش رفتم اما عین خیالم نبود فقط دنبال دلیل روانشانسی اشتباهم بودم
تا مطلب تموم شد برگشت و معامله من چندهزار واحد بهم سود داد و درسای خیلی خوبی گرفتم
مطلب خوبی بود ممنون
خوشحالیم که سود کردید. خداروشکر
واقعا ممنون از اینکه تجربه خودتون دراختیار ما قرار دادین