معرفی رمزارزها

آوالانچ چیست؟ | معرفی ارز دیجیتال آوالانچ (AVAX)

معرفی رمزارزها

مطالعه در 11 دقیقه

در رقابتی که طی سال‌های اخیر برای ایجاد سریع‌ترین و کامل‌ترین بلاک چین‌ها ایجاد شده است؛ تنها تعداد کمی از ارزهای جدید پتانسیل لازم را برای دیده شدن را داشتند. در میان این ارزهای موفق، آوالانچ (Avalanche)، یک پلتفرم منبع باز برای برنامه‌های مالی جدید و برنامه‌های غیرمتمرکز، تبدیل به یکی از پیشتازان این رقابت شده است. ارز دیجیتال اوالانچ (AVAX)، توکن اختصاصی بلاکچین آوالانچ از قراردادهای هوشمند برای پشتیبانی از انواع پروژه‌های بلاک چین استفاده می‌کند.

امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، اصطلاحی برای خدمات و محصولات مالی مبتنی بر ارز دیجیتال مانند وام دادن و قرض گرفتن است. یکی از بزرگ‌ترین کاردبردهای اتریوم دیفای است؛ اما تراکنش‌های اتریوم کند بوده و کارمزدها برای کاربران عادی بسیار زیاد است. آوالانچ یکی از رقبای اصلی اتریوم است، که خود را «به شدت سریع، کم هزینه و دوست‌دار محیط زیست» معرفی می‌کند. در ادامه علاوه بر بررسی توکن آواکس، این ادعای پلتفرم آوالانچ را نیز بیشتر بررسی خواهیم کرد.

معرفی پلتفرم آوالانچ (AVAX)

همانطور که تکنولوژی بلاک چین توسعه می‌یابد، راه حل‌های جدیدی برای مشکلات قدیمی مقیاس پذیری، قابلیت همکاری و قابلیت استفاده ارائه می‌شود. آوالانچ (Avalanche)، پلتفرمی است که توسط آوا لبز (Ava Labs) توسعه یافته و به هر کسی اجازه می‌دهد تا به راحتی بلاک چین‌های چند منظوره و برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) خود را تولید کند. اوالانچ تلاش می‌کند تا مقیاس پذیری را بدون به خطر انداختن سرعت یا نظارت سوم شخص بهبود بخشد. آوالانچ با استفاده از سه بلاک چین مجزا در پلتفرم اصلی خود، رویکردی منحصر به فرد را در پیش گرفته است. سه بلاک چین پلتفرم اصلی را تشکیل می‌دهند:

  • زنجیره تبادل (X-Chain): برای ایجاد و مبادله ارز دیجیتال اوالانچ و سایر دارایی‌های دیجیتال استفاده می‌شود. هزینه‌های تراکنش با توکن آواکس پرداخت می‌شود و بلاک چین از پروتکل اجماع آوالانچ استفاده می‌کند.
  • زنجیره قراردادC-Chain) ): این بلاک چین جایی است که توسعه‌دهندگان می‌توانند قراردادهای هوشمندی برای نرم‌افزارهای غیرمتمرکز (DApps) ایجاد کنند.
  • زنجیره پلتفرم (P-Chain): این زنجیره اعتبار سنجی شبکه را هماهنگ می‌کند، زیرشبکه‌های فعال را ردیابی و همچنین امکان ایجاد زیرشبکه‌های جدید را فراهم می‌کند.
معرفی پلتفرم آوالانچ (AVAX)

در می (اردیبهشت) سال 2018، تیم راکت (Team Rocket)، مقاله‌ای را منتشر کرد که اساس پروتکل اوالانچ را شرح می‌داد. بلافاصله پس از آن، امین گان سیرر (Emin Gün Sirer)، با هدف ایجاد و توسعه بلاک چین آوالانچ، آوا لبز را تأسیس کرد. تیم موسس سه نفره آوا لبز متشکل از کوین سکنیچی (Kevin Sekniqi)، ماوفان تد یین (Maofan Ted Yin) و امین گان سیرر است.

سیرر استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه کرنل (Cornell) و یکی از اعضای برجسته ابتکار ارزهای دیجیتال و قراردادها IC3)) بود. این پلتفرم در سپتامبر (شهریور) 2020 توسط آوا لبز، تیمی مستقر در نیویورک راه‌اندازی شد. Avalanche به سرعت در فضای ارزهای دیجیتال محبوب شد، به طوری که ارزش کل قفل شده (TVL) آوالانچ در زمان نوشته شدن این مقاله 969.88 میلیون دلار است. این مقدار همواره در برنامه‌های غیرمترکز آن در حال افزایش است.

پلتفرم آوالانچ برای رفع برخی از محدودیت‌های پلتفرم‌های بلاکچین قدیمی، از جمله سرعت آهسته تراکنش، متمرکز بودن، و مقیاس‌پذیری طراحی شده است و از چندین نوآوری برای انجام این کار استفاده می‌کند. Avalanche در جولای (خرداد) سال 2020، چیزی حدود 42 میلیون دلار از طریق عرضه اولیه (ICO) جمع آوری کرد و از آن زمان به جذب سرمایه‌گذار‌های بزرگ ادامه داده است.

نحوه عملکرد اوالانچ

همانطور که پیش از این گفته شد، آوالانچ در هسته خود حول یک سیستم از سه بلاک چین ساخته شده است. به طور خلاصه، X-Chain برای ایجاد دارایی‌های دیجیتال جدید استفاده می‌شود، در حالی که C-Chain مسئول پیاده‌سازی ماشین مجازی اتریوم (EVM) است. P-Chain نیز برای هماهنگی اعتبار سنجی‌ها و ایجاد زیرشبکه‌ها استفاده می‌شود. دو تا از این بلاک چین‌ها (P-Chain و C-Chain ) با اجماعی به نام «اسنومن (Snowman)» ایمن شده‌اند. این اجماع به فعال کردن قراردادهای هوشمند ایمن با توان عملیاتی بالا کمک می‌کند. در حالی که X-Chain با اجماع «اوالانچ (Avalanche)» ایمن می‌شود. اجماع اوالانچ یک پروتکل امن و مقیاس‌پذیر است که می‌تواند در عرض چند ثانیه یک تراکنش را به پایان برساند.

آوا لبز ادعا می‌کند که با تقسیم به سه بلاک چین مجزا، Avalanche می‌تواند انعطاف‌پذیری، سرعت و امنیت را در معاملات بهینه کند. این موضوع آوالانچ را به یک پل فرم قدرتمند برای موارد استفاده عمومی و سازمانی تبدیل می‌کند؛ زیرا توسعه‌دهندگان در برنامه‌های خود انعطاف‌پذیری زیادی اعمال کرده‌اند.

برای اینکه یک شبکه بلاک چین تراکنش‌ها را تأیید کرده و همواره ایمن بماند، باید از پروتکلی استفاده کند که به گره‌هایش اجازه رسیدن به توافق یا اجماع را بدهد. اوالانچ از یک مکانیسم جدید اجماع استفاده می‌کند که بر پایه الگوریتم اثبات سهام (PoS) بنا شده است. هنگامی که یک تراکنش توسط یک کاربر آغاز شود، توسط یک گره اعتبارسنجی دریافت می‌شود که از مجموعه کوچک و تصادفی نمونه برداری و توافق را بررسی می‌کند. این پلتفرم حول توکن آواکس (AVAX)، توکن اختصاصی اکوسیستم اوالانچ، متمرکز شده و برای پرداخت هزینه‌های شبکه و استیک کردن در این پلتفرم استفاده می‌شود.

ارز دیجیتال اوالانچ (AVAX)

توکن آواکس، ارز دیجیتال بومی پلتفرم آوالانچ است، که عرضه آن به 720 میلیون توکن محدود شده است. تعداد 360 میلیون توکن در زمان راه‌اندازی پروژه در سال 2020 در دسترس بود که بین 1 تا 10 سال مشمول برنامه‌های واگذاری متغیر بودند. از این مقدار، 10 درصد برای اعضای آوا لبز، 10 درصد آن به عنوان بخشی از فروش عمومی، 9.26 درصد به آوالانچ فاندیشن (Avalanche Foundation) جهت بازاریابی و برنامه‌های تشویقی، 7 درصد به افراد و سازمان‌هایی که بخشی از توسعه شبکه بودند، 6 درصد بخشی از فروش خصوصی، 5 درصد به شرکای استراتژیک و 3 درصد بخشی از برنامه ایردراپ و تست نت (TestNet) بود.

ارز دیجیتال اوالانچ (AVAX)

تمام کارمزدهای پرداخت شده به شبکه به عنوان مکانیسمی برای کاهش تورم سوزانده شده و به نفع جامعه گسترده آوالانچ استفاده می‌شود. توکن AVAX اساساً برای پرداخت‌های غیرمتمرکز همتا به همتا (P2P)، ایمن‌سازی شبکه از طریق استیک کردن و برای حاکمیت استفاده می‌شود.

تیم توسعه این پلتفرم ادعا می‌کند که شبکه می‌تواند بیش از 4500 تراکنش در ثانیه انجام دهد. این سرعت آوالانچ را با مسترکارت (Mastercard) همتراز می‌کند. سرعت بالا انجام تراکنش‌های همتا به همتا با AVAX را راحت و ارزان می‌کند. از آنجا که پروتکل اجماع مبتنی بر الگوریتم اثبات سهام است، توکن آواکس باید توسط گره‌های اعتبارسنجی برای پردازش تراکنش‌ها و ایمن سازی شبکه مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای توکن آواکس

ارز دیجیتال اوالانچ یک توکن سودمندی است. همانطور که گفته شد، این توکن به عنوان وسیله مبادله در پلتفرم اوالانچ استفاده می‌شود. به عبارت دیگر، توکن به عنوان ارز درون شبکه، معمولاً برای جمع آوری کارمزد در تراکنش‌ها، برای پاداش دادن و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌شود. همچنین برای عمل استیک کردن نیز از AVAX استفاده می‌شود که در افزایش امنیت شبکه تاثیر بالایی دارد. سپس به افرادی که دارایی خود را استیک کرده بودند، با پرداخت ارز دیجیتال اوالانچ پاداش داده می‌شود. برخی از کاربران برای کسب درآمد غیرفعال در شبکه، توکن اواکس را به استیک می‌کنند.

 ارز دیجیتال اوالانچ (AVAX) دارای سه استفاده اصلی است:

  1. می‌توانید توکن آواکس را استیک کنید تا به یک اعتبار سنج تبدیل شوید. اعتبارسنجی‌ها می‌توانند تا 10 درصد بازدهی درصدی سالانه (APY) کسب کنند.
  2. توکن آواکس به عنوان واحدی مشترک برای همه زیرشبکه‌ها (Subnet) عمل می‌کند و قابلیت همکاری را بهبود می‌بخشد.
  3. هزینه تراکنش‌ها و اشتراک‌های زیر شبکه از طریق ارز دیجیتال اوالانچ قابل پرداخت است.

استیک کردن توکن آواکس

دارندگان ارز دیجیتال اوالانچ، می‌توانند با تبدیل شدن به یک اعتبار سنج یا با استیک کردن توکن‌ها برای اعتبارسنجی، جوایزی را به دست آورند. برای اینکه شخصی تبدیل به یک اعتبارسنج شود، باید 2000 توکن آواکس را استیک کند. الزامات سخت‌افزاری خاصی لازم نیست و تنها با یک لپ‌تاپ یا کامپیوتر شخصی استاندارد می‌توان اعتبارسنجی را شروع کرد. همچنین می‌توانید توکن‌ها را با یک اعتبارسنج استیک کرده و زمانی که تراکنش‌ها با موفقیت تأیید شد، پاداش دریافت کنید.

مزایای استفاده از آوالانچ

مزایای اصلی آوالانچ را در درجه اول می‌توان در نحوه ساخت آن یافت. بنیانگذاران Avalanche از طریق ساختار منحصر به فرد شبکه، راهی برای رسیدگی به مشکلات رایج بلاک چین‌ها پیدا کرده‌اند.

قابلیت همکاری

تنها تعداد معدودی از بلاک چین‌ها امکان معامله انواع ارزهای دیجیتال و داده‌ها را با سایر پلتفرم‌ها فراهم می‌کنند. اوالانچ به بلاک چین‌های متفاوت امکان به اشتراک گذاشتن داده‌ها و تعامل موثر با یکدیگر را می‌دهد. این قابلیت باعث تسهیل همکاری میان بلاک چین‌های دیگر شده است.

مقیاس پذیری

همانطور که احتمالا در جریان هستید، استخراج بیت کوین با هزینه زیادی همراه است. اتریوم نیز تنها می‌تواند 15 تراکنش در ثانیه را پردازش کند. در حالی که این دارایی‌ها بسیار ارزشمند و مجبوب هستند؛ اما مقیاس پذیری این بلاک چین‌ها به دلیل چنین محدودیت‌هایی دشوار است. از سوی دیگر، Avalanche به گونه‌ای ساخته شده که مقیاس پذیر بوده و دارای سرعت پردازش تراکنش‌ بسیار سریع و ظرفیت پردازش باورنکردنی است.

کارآمد بودن

یکی از نگرانی‌هایی که درباره هر تکنولوژی وجود دارد، میزان استفاده و پیاده‌سازی نرم‌افزار یا تکنولوژی در کاربردهای مختلف و موارد استفاده آسان است. آوالانچ از نظر کاربردهای خود می‌تواند رقیب اتریوم باشد و همواره در جامعه ارزهای دیجیتال سرعت پیشرفت خود را افزایش می‌دهد.

خلاصه مزایا و معایب پلتفرم اوالانچ

Avalanche یک پلتفرم ارز دیجیتال و بلاک چین و از رقیب‌های اصلی اتریوم است. این پلتفرم به دلیل سرعت و مقیاس پذیری خود شناخته شده است. پلتفرم قراردادهای هوشمند Avalanche هم از برنامه‌های غیرمتمرکز و هم از بلاک چین‌های مستقل پشتیبانی می‌کند.

مزایا
  • پردازش سریع تراکنش‌ها
  • وجود ساختاری برای پاداش به مشارکت در این پلتفرم
  • پشتیبانی از بسیاری از پروژه‌های مبتنی بر بلاک چین
معایب
  • رقابت سخت با پلتفرم‌هایی مانند اتریوم
  • نیاز به استیک کردن 2000 توکن آواکس برای اعتبارسنجی
  • نبود جریمه مناسب برای اعتبارسنجی ضعیف

سرمایه‌گذاری و آینده ارز دیجیتال اوالانچ

اکنون همانطور که این پلتفرم با سرعتی سریع رشد می‌کند، همزمان به دنبال راه‌هایی برای پاسخگویی به کاربران پرشور و در عین حال حفظ سرعت و مقرون به صرفه بودن است. زیرشبکه‌ها (Subnet) به پروژه‌های منفردی که بر روی اوالانچ ساخته شده‌ اجازه می‌دهند تا از طریق زنجیره‌های جداگانه به شبکه اصلی Avalanche متصل باقی بمانند. این اتصال، بدون اشغال فضای اضافه در شبکه اصلی خواهد بود.

سرمایه‌گذاری و آینده ارز دیجیتال اوالانچ

اگر قصد خرید توکن آواکس را دارید، باید چند فاکتور را در نظر بگیرید. اوالانچ پروژه‌ای قوی با تیم مدیریتی خوب است. براساس گزارشات منتشر شده از دیفای لاما (DeFi Llama)، این دارایی از نظر ارزش کل قفل شده در جایگاه خوبی قرار دارد. با این وجود، هیچ چیز مهم‌تر از تحقیق و بررسی قبل از انجام معامله نیست.

با وجود اینکه ارز دیجیتال آوالانچ، دارایی خوبی است؛ اما هیچ تضمینی برای موفقیت همیشگی آن وجود ندارد و فقط شما از میزان تحمل ریسک و وضعیت مالی خود مطلع هستید. تا وقتی پلتفرم‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) به دنبال جایگزین‌هایی برای اتریوم هستند، بلاک‌چین‌هایی مانند Avalanche به دلیل سرعت بالا و کارمزد پایین جذاب هستند. با این حال، پلتفرم‌های DeFi، فهرست بلندبالایی از پلتفرم‌های جایگزین از نظر مقیاس‌پذیری و سرعت دارند.

محبوبیت اوالانچ از زمان انتشار افزایش یافته است. به طوری که در حال حاضر در کل تراکنش‌های روزانه از اتریوم پیشی گرفته است. اما اینکه آیا می‌تواند با بلاک چین‌های دیگری مانند سولانا (Solana) یا پالیگان (Polygon) رقابت کند، هنوز مشخص نیست. ارز دیجیتال اوالانچ را می‌توانید روی انواع مختلف صرافی‌ها مانند اوکی‌اکس (OKEx)، بایننس (Binance)، بیت فینکس (Bitfinex)، هیوبی گلوبال (Huobi Global)، صرافی کوکوین (KuCoin)، هات‌بیت (Hotbit) و کوینکس (CoinEx) خریداری کرد.

همچنین امکان خرید و فروش ارز دیجیتال آولانچ و توکن اواکس در صرافی‌های ایرانی نظیر صرافی نوبیتکس و سایر صرافی‌های معتبر وجود دارد.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید