حجم معاملات در بازار ارزهای دیجیتال به شدت کاهش یافته است. این کاهش حجم معاملات هم در شبکههای بلاکچین و هم در معاملات خارج از شبکه قابل مشاهده است و به سطوح تاریخی پایینی رسیده است.
در این وضعیت بسیاری از افراد ترجیح میدهند ارزهای دیجیتال خود را هولد کنند به جای اینکه به معامله آن بپردازند. با این حال به دلیل کاهش حجم معاملات و عدم تقاضا برای خرید و فروش، بخش قابل توجهی از موجودی دارایی در معرض ضرر غیر واقعی هستند.
کاهش عرضه پایدار
ما تحلیل خود را با یک دیدگاه کلان از جریان سرمایه آغاز خواهیم کرد. در اینجا کل سرمایه سرمایهگذاری شده در سه دارایی اصلی بیتکوین، اتریوم و استیبلکوینها در نظر میگیریم.
میزان تقاضا برای استیبلکوینها (رنگ سبز) از آوریل ۲۰۲۲ بعد از سقوط لونا کاهش یافته است.
اما بیتکوین (رنگ قرمز) و اتریوم (رنگ آبی) شاهد افزایش ورود سرمایه بودند. سرمایه بیتکوین ۶/۸ میلیارد دلار و اتریوم ۴/۸ میلیارد دلار در ماه افزایش یافته است.
با این حال از اواخر ماه آگوست، جریان ورودی سرمایه برای هر سه دارایی خنثی یا منفی بود که این نشان دهنده رکود و عدم اطمینان به بازار است.
اما میزان کاهش سرمایه در سه استیبلکوین بزرگ یکسان نبود.
منابع تتر در وافع از زمان پایینترین چرخه فعلی در نوامبر ۲۰۲۲، ۱۳/۳ میلیارد دلار افزایش یافته است.
میزان تقاضا USDC تقریبا ۱۶/۷ میلیارد دلار کاهش یافته است.
میزان تقاضا BUSD شاهد کاهش چشمگیر ۲۰/۴ میلیارد دلاری بوده است که دلیل آن هم این است Paxos صادرکننده BUSD فقط بازخرید انجام میدهد.
در یک افق کوتاهمدت میتوانیم به خرید و فروش نسبی سه دارایی اصلی که مبادلات وجود دارند نگاهی بیندازیم. در اینجا ما از مجموعهای فرضیات ساده استفاده میکنیم.
ما فرض میکنیم که ارزش دلاری بیتکوین و اتر که به تبادلات رمزارزی وارد میشود، به عنوان فشار فروش در نظر گرفته میشود.
ارزش دلاری استیبلکوینها که به تبادلات وارد میشود، به عنوان فشار خرید در نظر گرفته میشود.
نمودازی زیر نشان میدهد چقدر اختلاف دلاری بین جریان ورودی استیبلکوین (مقدار مثبت) و جریان ورودی بیتکوین و اتریوم (مقدار منفی) وجود دارد. در واقع مقادیر مثبت نشان میدهد که در بازار خرید بیشتری وجود دارد و مقدار استیبلکوینهای خریداری شده بیشتر مقدار بیتکوین و اتریوم فروخته شده است (خطوط سبز رنگ). در حالی که مقادیر منفی نشان میدهد که در بازار فشار فروش بیشتری وجود دارد و مقدار استیبلکوین خریداری شده کمتر از مقدار بیتکوین و اتریوم فروخته شده است (خطوط قرمز رنگ).
در دورههای مختلف بازار ارزهای دیجیتال، تغییراتی در فشار فروش و فشار خرید رخ داده است. به عنوان مثال در بولران ۲۰۲۱، فشار فروش به مرور افزایش یافت و سرمایهگذارای سود خود را در حالی که بازار افزایشی بود برداشتند. اما با فروپاشی توکن لونا در اواسط سال ۲۰۲۲ بازار به سمت فشار خرید حرکت کرد.
با این حال از اوریل ۲۰۲۳، بازار به سطح نسبتا خنثی برگشت.
بازار آنچین نسبتا آرام
علیرغم افزایش نوساناتی که در طی دوران فرش ۲۶ هزار دلار تجربه شد، دوباره بعد از پیروی گریاسکیل در دادگاه علیه کمیسیون بورس و اوراق بهادار، نوسانات به طور قابل توجهی کاهش یافت. بازار هنوز در یک محیط با نوسانات کم که معمولا پیشآهنگی برای افزایش نوسانات است.
اگر به ارزش تحقق یافته تسویه در زنجیره نگاه کنیم میبینیم این مقدار ثابت است. به طور کلی در بازار کمترین سود یا زیان وجود دارد که این نشان میدهد اکثر توکنهایی که در حال معامله هستند در نزدیک قیمت اصلی خود معامله میشود.
سود و زیان تحقیق یافته به طور مشابه در سطوح سال ۲۰۲۰ قرار دارد.
آف چین هم آرام است
با نگاهی به سمت بازارهای مشتقات خارج از زنجیره، میتوانیم ببینیم که حجم معاملات آتی نیز سرنوشت مشابهی دچار شده است و به پایینترین حد تاریخی خود ۱۲ میلیارد در روز رسیده است.
افزایش هولد ارزهای دیجیتال
با توجه به اینکه هم آن چین و هم آف چین ارام است، جای تعجب نیست که عرضه توسط گروه دارنده بلندمدت به بالاترین میزان خود یعنی ۱۴/۷۴ میلیون بیتکوین رسیده است. در مقابل عرضه در گروه کوتاه مدت که بخش فعالتری از بازار را نشان میدهد که کمترین میزان عرضه از سال ۲۰۱۱ رسیده است.
خلاصه و نتیجه گیری
نوسانات، نقدینگی و حجم معاملات در پایین ترین سطح تاریخی قرار دارند و این احتمال را تقویت میکند که بازار وارد دوره بیتفاوتی شدید، فرسودگی و احتمالاً بیحوصلگی شده است.
گروه هولدرهای بلند مدت ثابت مانده است و مقدار بسیار کمی از عرضه خود را رها میکند. از سوی دیگر، گروه هولدرهای کوتاهمدت در لبه سودآوری قرار دارند و بسیاری از سکهها نیز بر مبنای قیمتی بالاتر از محدوده معاملاتی ۲۶ هزار دلار دارند. این نشان میدهد که این گروه به طور فزایندهای به قیمت حساس هستند و با تغییرات قیمتی، دارایی این گروه نیز تغییر خواهد کرد.