ارز دیجیتال

5 کشوری که بازار ارز دیجیتال را در دست خواهند گرفت

ارز دیجیتال

مطالعه در 23 دقیقه

به نظر شما 5 کشوری که بازار صعودی ارز دیجیتال را در بولران بعدی مدیریت می‌کنند کدام کشورها هستند؟ بازار کریپتوکارنسی‌ها یک بازار نوپا است به همین دلیل تصمیمات کشورهای مختلف می‌تواند به شدت روی روند این بازار تاثیرگذار باشد. در ترندهای صعودی قبلی بازار، کشورهایی مانند چین و آمریکا و حتی ژاپن تاثیر بسیار زیادی روی روند بازار داشتند، به همین دلیل شناسایی کشورهای دوست‌دار ارز دیجیتال یا دشمن آن می‌تواند در بازار صعودی بعدی کمک شایانی به ما کند.

مقررات و قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال در کشورهای مختلف به‌طور قابل توجهی متفاوت است، به‌طوری که برخی از کشورها نسبت به دیگر همسایه‌های خود بسیار بیشتر پذیرای حوزه کریپتو هستند. بنیان‌گذار صرافی جمینی پیش‌بینی می‌کند که بازار صعودی بعدی از شرق دنیا شروع خواهد شد و به تحولات آسیا اشاره می‌کند.

امارات متحده عربی، عربستان سعودی، هنگ کنگ، سنگاپور و فرانسه راه را برای رشد ارزهای دیجیتال باز می‌کنند.

پنج کشور زیر بازار صعودی بعدی را هدایت خواهند کرد:

کشورها و مناطق مختلف استراتژی‌های جداگانه‌ای را دنبال می‌کنند تا به روند و بازار صعودی بعدی ارزهای دیجیتال کمک کنند.

تأثیر مقررات در جهت رشد و شکوفایی ارزهای دیجیتال در بازار جهانی کریپتو به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله: اقدامات نظارتی خاص اتخاذ شده و میزان پایبندی کشورها به این مقررات.

با این وجود، مقرراتی که در جهت توسعه رمزارزها باشد می‌تواند ثبات و مشروعیت بازار را در آینده فراهم کند. این موضوع ممکن است سرمایه‌گذاران نهادی و موسسات مالی سنتی بیشتری را برای ورود به این فضا تشویق کند. هر مقدار که سرمایه‌گذاری و پذیرش بیشتری در بازار ارزهای دیجیتال رخ دهد، می‌تواند به رشد این حوزه کمک کند.

سرمایه‌گذاران یا علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال، به دلیل این که مشتاقانه به بازار رو به رشد ارزهای دیجیتال روی می‌آورند، نمی‌توانند پیش‌بینی کنند چه زمانی یک بولران یا بازار صعودی بعدی آغاز خواهد شد. اما برخی دیگر باور دارند که می‌توانند این بازارهای صعودی را از آغاز چرخه پیش‌بینی کنند.

در ماه فوریه، کامرون وینکلووس، یکی از بنیان‌گذاران صرافی ارزهای دیجیتال جمینی، گفت:

بازار صعودی بعدی از شرق شروع خواهد شد.

این پیش بینی اشاره به این واقعیت بود که کشورهای آسیایی از حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال استقبال می‌کنند و مقررات معقولی را ارائه می‌دهند که می‌تواند منجر به سطوح بی‌سابقه سرمایه‌گذاری سازمانی در حوزه رمزارزها شود.

طبق گزارش Chainalysis، آسیای مرکزی و جنوبی و اقیانوسیه (CSAO) سومین بازار بزرگ ارزهای دیجیتال در شاخص خود برای سال 2022 بود. شهروندان این مناطق از ژوئیه 2021 تا ژوئن 2022، 932 میلیارد دلار سود از بازار ارزهای دیجیتال به‌دست آوردند.

با در نظر گرفتن این موضوع، در ادامه این مقاله از مجموعه ایران بروکر پنج کشوری که می‌توانند محرک‌های بازار صعودی بعدی باشند، معرفی خواهند شد. همچنین بررسی خواهیم کرد کشورهای مختلف چه زمانی می‌توانند مقررات مثبتی در جهت توسعه ارزهای دیجیتال را تصویب کنند و از کدام یک از رمز ارزها بیشترین سود را خواهند برد.

امارات متحده عربی

اولین کشوری که به احتمال زیاد بازار صعودی بعدی را در دست بگیرد امارات متحده عربی است. امارات متحده عربی در سال 2018 هنگام اعلام استراتژی راه‌اندازی و گسترش بلاک‌چین خود در سال 2021 مقرراتی برای حمایت از رمز ارزها معرفی کرد.

بازار صعودی بعدی- امارات و متاورس
امارات به خانه بیش از 1,500 پروژه و شرکت حوزه کریپتوکارنسی تبدیل شده است.

با این حال، اوایل سال 2022 بود که صنعت کریپتو شروع به مهاجرت به شهرهای اماراتی مانند دبی کرد. این مهاجرت به این دلیل بود که امارات متحده عربی اعلام کرد مجوز دولت فدرال را برای ارائه‌دهندگان خدمات دارایی مجازی یا  VASP‌ها از جمله صرافی‌های ارزهای دیجیتال معرفی خواهد کرد.

بازار صعودی بعدی- امارات و متاورس
امارات سرمایه‌گذار در متاورس

مجوز فدرال، به‌طور موثر تمام مجوزهای کریپتوکارنسی را که کشور تا آن زمان ایجاد کرده بود باهم ترکیب کرد. در ماه‌های بعد، کسب‌وکارهایی مانند مدارس و دانشگاه‌های بین‌المللی که پرداخت‌هایی از طریق ارزهای دیجیتال را قبول می‌کردند و سازمان‌های دولتی که در متاورس‌ و NFT فعالیت می‌کردند، به‌صورت تساعدی رشد کردند.

وزارت اقتصاد و دارایی امارات متحده عربی تا پایان سال 2022، یک دفتر مرکزی مجازی در یک متاورس سفارشی راه‌اندازی کرد. هم‌اکنون امارات به خانه بیش از 1,500 پروژه و شرکت حوزه ارز دیجیتال تبدیل شده است. سایر شهرهای امارات، مانند ابوظبی، در اوایل سال جاری، پروژه‌های ارزهای دیجیتال چند میلیارد دلاری را اعلام کردند تا در اسرع وقت وارد این حوزه شوند. وزیر تجارت خارجی امارات متحده عربی گفت:

ارزهای دیجیتال نقش مهمی در تجارت‌های خارجی امارات خواهند داشت.

به نظر می‌رسد که پذیرش رمز ارز در امارات باعث سر و صدایی در سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، مانند عمان و ایران شده است که نشان می‌دهد در ماه‌های آینده به‌دنبال معرفی مقررات مرتبط با رمزارزها در این کشورها خواهیم بود. در ادامه این موضوع در هفته اخیر مجلس کشورمان ایران نیز مالیات بر ارزهای دیجیتال را در دستور کار قرار دادند.

نگرانی در مورد لیست خاکستری

اولین موضوعی که باید به آن توجه کرد لیست خاکستری است. لیست یا فهرست خاکستری به این معنی است که معامله با سیستم بانکی جهانی سخت و دشوار است.

اکنون، به همان اندازه که پذیرش ارز دیجیتال در امارات متحده عربی پیشرفت داشته است، یک مسئله جزئی، یعنی دسترسی بانکی، تحقق پتانسیل آن را کُند کرده است.

به گفته کارشناسان حوزه مقررات ارزهای دیجیتال امارات، مقررات طرفدار کریپتوها هنوز نتوانسته ایجاد حساب برای مشتریان در بانک‌های اماراتی را آسان‌تر کند. این موضوع می‌تواند به این دلیل باشد که گروه ویژه اقدام مالی یا  FATF، امارات متحده عربی را در لیست خاکستری خود در ماه مارس قرار داده است. برای پروژه‌های ارزهای دیجیتال و شرکت‌هایی که به دنبال ارائه خدمات به مشتریان بین‌المللی هستند، این موضوع ایده‌آل نیست.

این نکته، دلیل بزرگی برای این موضوع است که چرا امارات متحده عربی، اقداماتی را برای خارج کردن خود از فهرست FATF انجام داده است. چنین تلاش‌هایی شامل تشدید مقررات در مورد توکن‌های حریم خصوصی مانند ارز دیجیتال مونرو و درخواست اطلاعات بیشتر از پروژه‌ها و شرکت‌های ارز دیجیتال است.

این مقررات اصلاح شده کریپتو باید بانک‌های امارات متحده عربی را در خدمات رسانی به مشتریان ارزهای دیجیتال راحت‌تر کند. فقط کمی تلاش و شانس نیاز است که امارات متحده عربی خود را از لیست خاکستری خارج کند و نقش مهمی در بازار صعودی بعدی داشته باشد.

اگر هر دو نتیجه اتفاق بیفتد، در نهایت ممکن است دریچه‌هایی برای سرمایه‌گذاری بیشتر در ارزهای دیجیتال در امارات باز شود. تنها مانعی که می‌تواند وجود داشته باشد این است که قوانین و مقررات برای سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال در امارات متحده عربی سخت‌گیرانه باشد.

در کشورهای عربی همچنان عدم اطمینان در مورد اینکه کدام رمزارزها طبق قوانین اسلامی مجاز هستند وجود دارد. همان‌طور که اغلب اطلاع دارید قمار در اسلام حرام است. به جرات می‌توان گفت که بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها مانند وارد کردن سرمایه در حوزه شت‌کوین‌ها با قمار تفاوت چندانی ندارد.

به همین دلیل منطقی است که امارات به ویژه به متاورس و NFT علاقه زیادی داشته باشد. جنبه دیجیتالی این دو حوزه بلاک چین آنها را از دیدگاه اسلامی مورد پذیرش و مقبولیت بیشتری قرار می‌دهد. به این ترتیب، ارزهای دیجیتالی که در حوزه متاورس و NFT فعالیت دارند می‌توانند بیشترین میزان ورودی از سرمایه را از پذیرش مداوم رمز ارز در امارات تجربه کنند. ارزهای دیجیتالی که در حوزه متاورس فعالیت دارند عبارتند از: سند باکس، ارزدیجیتال مانا، الراندگلد و غیره.

عربستان سعودی

عربستان دومین کشوری است که به احتمال زیاد بازار صعودی بعدی را رهبری کند و باید به آن توجه کنیم. عربستان سعودی برخلاف امارات، در سال 2018 بانک‌ها را از پردازش تراکنش‌های مربوط به ارزهای دیجیتال منع کرد. دولت همچنین اعلام کرد که انجام معاملات مرتبط با ارزهای دیجیتال غیرقانونی است، اما طبق گزارش‌ها هیچ مجازاتی برای کسانی که در معاملات ارزهای دیجیتال فعالیت دارند وجود ندارد. فقدان مجازات احتمالاً به همین دلیل است که تعداد قابل توجهی از شهروندان سعودی ارزهای دیجیتال را نگه داشته یا معامله می‌کنند.

بر اساس یک نظرسنجی توسط صرافی کوکوین در ماه مه 2022، حدود 14 درصد از بزرگسالان سعودی در شش ماه گذشته معاملاتی در ارزهای دیجیتال مختلف داشته‌اند. 17 درصد دیگر بیان کرده‌اند که به ارزهای دیجیتال علاقه‌مند هستند و در آینده به احتمال زیاد به این حوزه ورود خواهند کرد.

بازار صعودی بعدی
مشخصات سرمایه‌گذاران رمزارزها در عربستان سعودی منبع: گزارش کوکوین

اکنون محبوبیت ارزهای دیجیتال در عربستان سعودی باعث به وجود آمدن محصولات کریپتویی به اصطلاح مورد تایید اسلام و حلال است که از اواخر سال گذشته خبرساز شد‌ه‌اند. هم‌زمان بانک مرکزی عربستان سعودی اعلام کرد که یک کارشناس رمز ارز را برای کمک به سیاست حوزه ارزهای دیجیتال این کشور استخدام کرده است.

با ظهور شهرهای هوشمند و فوق پیشرفته در عربستان سعودی و پذیرش احتمالی ارزهای دیجیتال در آن و نقش آن در بازار صعودی بعدی، صرافی بایننس در حال حاضر اقداماتی را در این کشور برای ارائه خدمات به مشتریان خود انجام داده است. این موارد شواهدی است که نشان می‌دهد پادشاهی عربستان به‌طور جدی قوانین طرفدار ارزهای دیجیتال را در نظر گرفته است، اقداماتی که عربستان سعودی در حوزه بلاکچین و ارز دیجیتال انجام می‌دهد به احتمال زیاد به دلیل رقابت با کشورهای حوزه خلیج فارس باشد.

اقدامات بیشتر عربستان در زمینه توسعه حوزه بلاک چین زمانی در تیتر رسانه‌ها قرار گرفت که این کشور در سال جاری اعلام کرد با پروژه ارزدیجیتال سندباکس برای توسعه متاورس همکاری کرده است. این امر بر جذابیت حوزه‌های متاورس و NFT برای کشورهای دارای آداب و رسوم و قوانین اسلامی تأکید می‌کند.

روابط عربستان با آمریکا

اگرچه هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا عربستان سعودی ارز دیجیتال را به اندازه امارات متحده عربی مورد پذیرش قرار خواهد داد یا خیر، اما ژئوپلیتیک پادشاهی نفت را به این سمت سوق می‌دهد. همان‌طور که ممکن است برخی از شماها شنیده باشید، روابط عربستان سعودی با ایالات متحده نسبت به سال‌های گذشته ضعیف‌تر شده است. روابط آن با کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله ایران بهتر از قبل شده است، حتی روابط عربستان با چین نسبت به گذشته قوی‌تر شده است. بنا به گزارش‌ها، عربستان سعودی در حال بررسی قیمت‌گذاری فروش نفت خود به بر اساس یوآن چین است.

این یک معامله بزرگ در تاریخ عربستان و چین است؛ زیرا انتظار می‌رود عربستان سعودی تمام نفت خود را به دلار آمریکا قیمت‌گذاری کرده باشد. قیمت‌گذاری حتی تنها بخش کوچکی از نفت آن به یوان، دلار آمریکا را تضعیف می‌کند و ایالات متحده از این موضوع زیاد خشنود نخواهد بود.

Saudi Aramco Company
شرکت آرامکو عربستان سعودی بزرگترین تولید کننده نفت در جهان است از این رو از دست دادن این شرکت برای آمریکا خسارات زیادی به همراه خواهد داشت.

اینجاست که همه چیز بسیار جالب می‌شود. ریال سعودی با نرخ 3.75 SAR تا 1 دلار،  به دلار آمریکا متصل است. این اختلاف از سال 1986 به‌وجود آمده است. اگر عربستان سعودی کاری کند که آمریکا وارد ضرر اقتصادی شود، مثلاً نفت خود را به ارزهای خارجی معامله کند، واشنگتن می‌تواند با محدود کردن دسترسی عربستان سعودی به دلار مقابله به مثل کند.

به‌نظر می‌رسد که دولت عربستان از وضعیت فوق آگاه است. از این رو، بانک مرکزی عربستان سعودی در حال توسعه یک ارز دیجیتال بانک مرکزی یا CBDC است. ریال دیجیتال سعودی می‌تواند به عربستان سعودی اجازه دهد تا وابستگی ارز خود به دلار آمریکا را از بین ببرد.

اواخر سال گذشته، ایران، یکی دیگر از کشورهای اسلامی، به مشاغل اجازه داد تا از ارزهای دیجیتال برای تجارت و معاملات بین‌المللی استفاده کنند. چین در یکی دو ماه گذشته میانجیگری توافق صلح بین عربستان سعودی و ایران را انجام داده است.

ایران ممکن است از رمز ارزها برای تجارت با عربستان سعودی استفاده کند و این امر باعث می‌شود سعودی‌ها در انجام همین کار راحت‌تر باشند. اگر عربستان سعودی برای معاملات بین‌المللی شروع به استفاده از ارز دیجیتال کند، کشورهای حوزه خلیج فارس احتمالاً از این روش پیروی خواهند کرد. دلیل این امر آن است که ارزهای اکثر کشورهای خلیج فارس نیز با دلار آمریکا مرتبط هستند.

هنگ کنگ در بازار صعودی بعدی

سومین کشوری که در مقاله پنج کشوری که بازار صعودی بعدی را در دست خواهند گرفت، بررسی خواهد شد هنگ کنگ است، که بخشی از کشور چین است. همین امر اهمیت پذیرش ارزهای دیجیتال در هنگ کنگ را زیاد می‌کند. پذیرش کریپتوکارنسی‌ها در هنگ کنگ که بخشی از چین است نشان می‌دهد که چین نیز همین کار را انجام دهد. چین فعالیت در ارزهای دیجیتال را در سال 2018 ممنوع کرد و مقدار فعالیت جزئی را که از این صنعت باقی مانده بود در سال 2021 به‌طور کامل ممنوع کرد.

بازار صعودی بعدی- هنگ کنگ
هنگ کنگ در ابتدا به عنوان یک پناهگاه امن برای شرکت‌ها و پروژه‌های ارز دیجیتال چینی در نظر گرفته می‌شد، اما پس از مدیریت ضعیف و اعتراضات گسترده در سال‌های 2019 و 2020 اوضاع کمی تغییر کرد.

CBDC  یوان دیجیتال چین هنگ کنگ

در اواخر سال 2020 هنگ کنگ معاملات خرد کریپتو را ممنوع کرد و شروع به سرکوب و ممنوعیت حوزه ارزهای دیجیتال کرد. در اوایل سال 2022، هنگ کنگ شروع به هدف قرار دادن استیبل کوین‌ها کرد؛ زیرا آنها می‌توانند CBDC هنگ کنگ را تضعیف کنند. این واقعیت که دلار هنگ کنگ با دلار آمریکا رابطه تنگاتنگ دارد نشان می‌دهد که هنگ کنگ نیز می‌تواند با CBDC از نفوذ ایالات متحده در امان باشد و خود را از اسارت دلار رها کند.

در اواسط سال 2022، مقامات هنگ کنگ خاطرنشان کردند که برخی از NFT‌ها نیازمند قوانین و مقررات خاص هستند. این موضوع نشان می‌دهد که این منطقه ممکن است به اندازه امارات و عربستان سعودی علاقمند به پروژه‌های متاورس و NFT نباشد. این عدم تمایل و علاقه می‌تواند با کنترل شدید چین بر رسانه‌های اجتماعی و تمایل به کنترل آن ارتباط داشته باشد.

برخلاف جمهوری خلق چین، مقامات هنگ کنگ در نظر داشتند تا پایان سال 2022 معامله و سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال را قانونی کنند. هنگ کنگ متعهد شده است که بیش از هزار شرکت و پروژه مرتبط با رمزارزها را طی سه سال آینده جذب خود کند.

در اوایل سال جاری، مقامات هنگ‌کنگ تصریح کردند که می‌خواهند سرمایه‌گذاری در کریپتوکارنسی‌ها را به بزرگترین و نقدترین ارزهای دیجیتال محدود کنند. این امر نشان می‌دهد وقتی که معاملات و سرمایه‌گذاری کریپتو در تابستان امسال قانونی شود، رمزارزهایی مانند بیتکوین و اتریوم می‌توانند بیشترین میزان سود را از این قانون داشته باشند.

حمایت از آرمان‌ها

جای تعجب نیست که دولت چین برنامه‌های ارز دیجیتال هنگ کنگ را تایید کرده است. با توجه به اینکه طبق گزارش‌ها، بانک‌های چینی در تلاش هستند تا خدمات بانکی را به شرکت‌ها و پروژه‌های ارز دیجیتال در هنگ کنگ ارائه دهند، علی‌رغم غیرقانونی بودن رمز ارز در سرزمین اصلی، این موضوع را نباید دست کم گرفت. نه تنها این مورد، بلکه بانک‌های هنگ کنگ نیز شروع به ارائه تبدیل ارز دیجیتال به فیات به مشتریان خود کرده‌اند.

آرتور هیز، مدیرعامل سابق غول مشتقات ارز دیجیتال BitMEX، معتقد است:

روند صعودی بعدی ارز دیجیتال ممکن است با بازگشت چین به بازار آغاز شود و هنگ کنگ نقشی حیاتی در این فرآیند دارد. با این حال، هشدارهایی نیز وجود دارد. به نظر می‌رسد مقامات هنگ کنگ از همه چیز به جز سرمایه‌گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال تنفر دارند. استیبل کوین‌های به غیر از CBDC غیرمجاز خواهند بود و حوزه DeFi نیز محدود خواهد شد.

سنگاپور در بازار صعودی بعدی ارزهای دیجیتال

بعد از ذکر کشورهای امارات، عربستان و هنگ کنک به بررسی نقش کشور سنگاپور در بازار صعودی بعدی ارز دیجیتال خواهیم پرداخت. اکنون، به نظر می‌رسد سنگاپور یک رابطه پر از تناقض با ارزهای دیجیتال دارد. در شهرهای مختلف این کشور صدها مجوز کریپتو را رد کرده‌اند، تبلیغات مرتبط با رمزارزها را ممنوع و حتی دستگاه‌های خودپرداز ارز دیجیتال را در اوایل سال گذشته تعطیل کرد‌ه‌اند. با این حال، KPMG  پی برد که سرمایه‌گذاری‌های ارزهای دیجیتال در این کشور کوچک بیش از 13 برابر در سال 2021 افزایش یافته است.

بازار صعودی بعدی- چهارمین کشور در بازار صعودی بعدی
با وجود ممنوعیت معاملات ارز دیجیتال در سنگاپور، سرمایه‌گذاری‌های ارزهای دیجیتال در این کشور بیش از 13 برابر در سال 2021 افزایش داشته است.

بانک‌های سنگاپور در اوایل سال 2022 شروع به گسترش خدمات خود به سرمایه‌گذاران خرد ارزهای دیجیتال کردند و چندین شرکت بزرگ ارز دیجیتال از جمله Circle و کوین بیس مجوزهای فعالیت ارزهای دیجیتال را در این کشور دریافت کردند. علاوه بر این، شرکت‌های سنگاپوری پرداخت‌هایی از طریق ارزهای دیجیتال را بررسی کرده‌اند و دولت دارایی‌هایی با امکان توکن‌سازی را روی قراردادهای هوشمند بلاک‌چینی بررسی کرده است. با وجود تمامی این موارد، سنگاپور از هیچ ابزاری برای سرکوب ارزهای دیجیتال دریغ نکرده است!

بیشتر این سرکوب‌ها پس از ورشگستگی صندوق تامینی ارزهای دیجیتال Three Arrows Capital یا 3AC مستقر در سنگاپور صورت گرفت. با توجه به اینکه ورشکستگی این شرکت ناشی از نابودی ترا بود، استیبل کوین‌ها از جمله حوزه‌های ارزهای دیجیتالی بودند که قانون‌گذاران سنگاپور مورد حملات خود قرار دادند. آنها همچنین ایده محدود کردن مشارکت سرمایه‌گذاران خرد در رمزارزها را مطرح کردند، اما به نظر می‌رسد که تصمیم گرفته‌اند به جای آن قوانین ارزهای دیجیتال اصلاح‌شده را برای همه معرفی کنند.

قانون‌گذاران روی ساده‌سازی فرآیند غربال‌گری پروژه‌های کریپتوکارنسی و شرکت‌هایی که به دنبال ایمن‌سازی حساب‌های بانکی در کشور هستند، کار کردند. نیازی به گفتن نیست که دسترسی بانکی بزرگترین مشکل صنعت ارز دیجیتال است، بنابراین این ابتکار در کشور سنگاپور می‌تواند به شدت در بازار صعودی بعدی تاثیرگذار باشد.  

تبعات گذشته

اکنون دو مشکل وجود دارد که ارزهای دیجیتال در سنگاپور با آن روبرو می‌شوند. اولین مورد این است که این کشور با ورشکستگی صرافی FTX  آسیب مالی مستقیمی را تجربه کرد. به این دلیل بود که صندوق سرمایه گذاری Temasek سنگاپور در زمان سقوط این صرافی حدود 275 میلیون دلار سرمایه از دست داد. این موضوع باعث شده است که سنگاپور به‌طور کلی نسبت به صرافی‌های ارزهای دیجیتال شک داشته باشد و مشکلاتی را برای بایننس و دیگر صرافی‌ها ایجاد کند.

از سوی دیگر، سنگاپور از نزدیک با فدرال رزرو در مورد CBDC همکاری کرده است. این امر نشان می‌دهد که این کشور از نظر ژئوپلیتیکی با ایالات متحده همسوتر است و سعی نمی‌کند از نفوذ آمریکا با استفاده از CBDC مانند سایر کشورهای دیگر فرار کند. این اقدامات توضیح می‌دهند که چرا مقامات سنگاپور صرافی بایننس را بررسی می‌کنند. و چرا این کشور همچنان بین پذیرش و رد کریپتو بر سر دو راهی در تصمیم‌گیری باقی مانده است.

برای اطلاع از کسانی که از این موضوع بی‌خبر هستند، بایننس در چند وقت اخیر مانند سایر بخش‌های صنعت ارزهای دیجیتال، با نظارت زیادی از سوی قانون‌گذاران ایالات متحده مواجه شده است. این بدان معناست که تاثیر سنگاپور بر بازار ارزهای دیجیتال می‌تواند به هر دو صورت باشد. اگر این کشور تصمیم به رقابت با همسایگان خود در زمینه مقررات ارزهای دیجیتال داشته باشد، این تاثیر می‌تواند مثبت باشد؛ اما اگر سنگاپور تصمیم بگیرد راه ایالات متحده را دنبال کند، برای آینده بازار بسیار مضر خواهد بود.

فرانسه

آخرین کشوری که باید نقش آن را در بازار صعودی بعدی بررسی کنیم یک گزینه جنون‌آمیز است! فرانسه.

بازار صعودی بعدی- فرانسه پنجمین کشور در بازار صعودی بعدی
فرانسه، یک کشور اروپایی پرچم دار بازار صعودی بعدی.

در یک نگاه، فرانسه در حال تبدیل شدن به دوست‌دار ارز دیجیتال اروپا و غرب است.

از زمان انتخاب مجدد امانوئل ماکرون به‌عنوان رئیس جمهور در آوریل سال گذشته، انبوهی از اخبار مثبت برای حوزه کریپتوکارنسی‌ها از فرانسه منتشر شد. برای شروع، بایننس در ماه مه گذشته ثبت دارایی دیجیتال را در فرانسه تضمین کرد. این موضوع یک معامله و اتفاق بزرگ برای این صرافی بود؛ زیرا بایننس در نقاط دیگر اروپا با قوانین سخت‌گیرانه‌ای روبرو شده است. سپتامبر سال گذشته، یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های فرانسه شروع به ارائه خدمات نگهداری رمزارز به سرمایه‌گذاران نهادی و شرکتی کرد و سپس ثبت دارایی دیجیتالی مشابه بایننس را تضمین کرد تا حتی خدمات ارز دیجیتال بیشتری به مشتریان خود ارائه دهد.

بازار صعودی بعدی
بایننس  و Ingenico پرداخت‌ از طریق ارز دیجیتال را آغاز کردند

این اتفاقات مثبت در حالی رخ داد که بانک‌های ایالات متحده برای انجام همین کار با قوانین سفت و سختی مواجه شدند. در اوایل سال جاری، بایننس با یک شرکت فرانسوی برای آزمایش پرداخت‌های ارز دیجیتال در این کشور شریک شد.

همچنین قانون‌گذاران فرانسوی اعلام کردند که مقررات ارزهای دیجیتال بهتری را اصلاح و معرفی خواهند کرد. این یک نکته قابل توجه است؛ زیرا اتحادیه اروپا در حال کار روی قوانین ارز دیجیتال است و فرانسه در این مسیر تا این‌جای کار پیشتاز است. به‌عنوان یک مزیت دیگر، Circle صادرکننده استیبل کوین USDC فرانسه را به‌عنوان میزبان مقر اروپایی خود انتخاب کرد.

با توجه به اینکه Circle از قوانین و مقررات کریپتو در همه جای دنیا خبر دارد و پول لازم برای راه‌اندازی شرکت خود را در هر مکانی از دنیا دارد، انتخاب فرانسه تأیید می‌کند که این کشور به شدت طرفدار ارزهای دیجیتال است و نقش مهمی در ایفای بازار صعودی بعدی ارزهای دیجیتال خواهد داشت. به نظر می‌رسد موضع فرانسه گسترش احساسات اتحادیه اروپا و تلاش‌های این قاره برای حفظ رشد اقتصادی در مواجه با موانع اقتصادی باشد.

با این حال باز هم فرانسه با مخالفت و فشار از طرف سایر کشورهای اتحادیه اروپا مواجه شده است. آنها تهدید کرده‌اند که اگر این مسیر طرفداری از ارزهای دیجیتال را ادامه دهد، حتی می‌توانند فرانسه را جریمه و مجازات کنند.

اگر فرانسه به مخالفت با سیاست غلط و قدیمی ادامه دهد، می‌تواند کشورهای دیگر حتی خارج از اروپا را تشویق کند که به طرفداری از ارزهای دیجیتال روی آورند. زبان فرانسه یکی از رایج‌ترین زبان‌های دنیاست. مهمتر از آن، این است که در بسیاری از کشورهای آفریقایی و خاورمیانه از طریق زبان فرانسه صحبت می‌شود که به‌طور فعال سعی می‌کنند از دلار آمریکا جدا شوند. برای چنین کشورهایی آسان است که راه فرانسه را در پیش بگیرند.

آنچه در مقاله 5 کشوری که بازار ارز دیجیتال را در دست خواهند گرفت مطالعه کردیم

همان‌طور که در ابتدای مقاله بیان کردیم بازار ارزهای دیجیتال نوپا است و سن زیادی ندارد. به همین دلیل سیاست کشورهای مختلف در برابر این بازار به شدت تاثیر گذار خواهد بود. ممکن است بعضی کشورها سیاست‌هایی بر علیه کریپتوکارنسی‌ها اعمال کنند و به شدت باعث ریزش این بازار شوند. همان‌طور که در چند سال گذشته مشاهده کردیم ممنوعیت معاملات ارز دیجیتال و استخراح آن در چین، باعث ریزش بیت کوین و بازار شد.

همچنین برخلاف این سیاست‌های منفی، ممکن است برخی کشورها تصمیات مثبتی برای ایجاد یک بلاکچین و توسعه ارز دیجیتال برای جامعه خود بگیرند چنین تصمیماتی نیز می‌تواند باعث به‌وجود آمدن بازار صعودی بعدی برای کریپتوکارنسی‌ها شود. همان‌طور که پذیرش بیت کوین در کشور السالوادور باعث رشد قیمتی این ارز دیجیتال شد.

در نهایت کاربران حوزه‌های ارز دیجیتال می‌توانند با زیر نظر داشتن سیاست‌های اقتصادی کشورهای مختلف مرتبط با کریپتوکارنسی‌ها، بازار صعودی بعدی و یا شروع رالی صعودی در بازار را متوجه شوند. به‌عنوان مثال: علاقه و استفاده کشورهای عربی از حوزه متاورس می‌تواند باعث رشد قیمتی رمز ارزهای این حوزه شود.

سوالات متداول – 5 کشوری که بازار ارز دیجیتال را در دست خواهند گرفت

کدام کشورها بازار صعودی ارز دیجیتال را هدایت خواهند کرد؟

جواب کامل این سوال کمی پیچیده است ولی با توجه به مطالعه‌ای که در این مقاله داشتیم کشورهای آسیایی، به‌خصوص کشورهای حوزه خلیج فارس مانند: عربستان سعودی، امارات متحده عربی و حتی ایران و کشورهای دیگر مانند فرانسه و سنگاپور می‌توانند رهبری بازار صعودی بعدی را برعهده بگیرند.

چرا ایران جایگاهی در بازار صعودی بعدی ندارد؟

نمی‌‌توان به‌طور کلی گفت ایران در روندهای بازار ارزدیجیتال تاثیری ندارد. زیرا همان‌طور که احتمالا همه ما خبر داریم بسیاری از مردم جامعه ما در این بازار فعالیت دارند.  همچنین مجلس در هفته اخیر قانون مالیات بر کریپتوها را اخذ کرد، اما با توجه به اینکه فعلا زیر ساخت‌های کافی در کشور برای توسعه و ایجاد بلاک‌چین و خدمات رسانی ارز دیجیتال وجود ندارد از این رو سهم ایران نسبت به سایر کشورهای رقیب کمتر است.

بیشترین تاثیر را کدام کشورها بر روند صعودی ارز دیجیتال خواهند داشت؟

در چند سال گذشته کشورهای عربی به شدت به توسعه فناوری علاقه پیدا کرده‌اند و در حال رشد زیرساخت‌های خود هستند. کشورهایی مانند: عربستان،دبی و امارات متحده عربی بستر و پناهگاه بسیار خوبی برای فعالین حوزه ارزهای دیجیتال شده است از این رو اگر این کشورها به توسعه سیاست‌های مربوط به فضای کریپتوکارنسی ادامه دهند به احتمال زیاد بیشترین تاثیر را روی بازار خواهند داشت.

اهمیت دانستن بازار صعودی بعدی در چیست؟

می‌توان با زیر نظر داشتن سیاست‌های اقتصادی کشورهای مختلف مرتبط با کریپتوکارنسی‌ها، بازار صعودی بعدی و یا شروع رالی صعودی در بازار را متوجه شد. به‌عنوان مثال: علاقه و استفاده کشورهای عربی از حوزه متاورس می‌تواند باعث رشد قیمتی رمز ارزهای این حوزه شود.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید