کاربران ایرانی و صرافی های ایرانی و خارجی ارز دیجیتال (که به کاربر ایرانی خدمات میدهند) به دلیل تحریمها و محدودیتهای مالی بینالمللی، از جمله تحریمهای ایالات متحده، با مشکلات شناسایی و ردیابی مواجه شدهاند. بهمنظور جلوگیری از سوءاستفاده این صرافیها برای انتقال و پولشویی، شرکتهای مربوطه تحتِفشار قرار گرفتهاند تا اطلاعات کاربران را بهصورت صحیح و دقیق، جمعآوری و ارزیابی کنند.
با توجه به این شرایط، شرکتهایی مانند تتر که اغلب وابسته به تشخیصهای قانونی و اجرایی کشورها عمل میکنند، ممکن است دارایی کاربران ایرانی را مسدود کنند. این موضوع میتواند یک ریسک جدی برای کاربران در نظر گرفته شود. بهتر است که کاربران اطلاعات کافی در مورد ریسک استفاده از صرافی های ایرانی و خارجی و شرایط استفاده از خدمات این شرکتها را داشته باشند و در صورت لزوم، راهکارهای جایگزینی را استفاده کنند.
تحریم ها و تأثیر آنها بر صرافی های ایرانی
تحریمهای اقتصادی و مالی بینالمللی، مخصوصاََ آنهایی که توسط ایالات متحده اعمال شده، تأثیر زیادی روی فعالیت صرافی های ایرانی و کاربران آنها داشته است. اما این تأثیرات به چه صورت اتفاق افتادهاند؟
- عدم دسترسی و محدودیت صرافی های ایرانی به سیستمهای مالی بینالمللی: این محدودیت بهمعنای عدم توانایی در انجام تراکنشهای بینالمللی است که میتواند کاربران ایرانی را در خریدوفروش ارزهای دیجیتال با چالشهای جدی مواجه کند.
- امکان مسدودسازی حسابها و داراییهای کاربران ایرانی توسط شرکتهای خارجی همچون کمپانی تتر: به دلیل تحریمهای علیه ایران، این شرکتها ملزم به رعایت قوانین بینالمللی هستند و در صورت شناسایی کاربران ایرانی، ممکن است داراییهای آنها را مسدود کنند.
- افزایش هزینههای تراکنش در صرافی های ایرانی و کاهش نقدینگی: زمانی که دسترسی به بازارهای جهانی محدود میشود، صرافیها مجبور به افزایش کارمزدها میشوند تا هزینههای عملیاتی خود را پوشش دهند.
- کاهش اعتماد و اطمینان کاربران به صرافی های ایرانی: با وجود تحریمها، کاربران نگران ازدستدادن داراییهای خود و عدم توانایی در تبدیل آنها به ارزهای معتبر بینالمللی هستند.
- استفاده کاربران از روشهای غیرقانونی و صرافیهای نامعتبر: این امر باعث افزایش ریسکهای امنیتی و احتمال وقوع کلاهبرداری شده است.
- ناتوانی در بهرهبرداری از فناوریهای نوین مالی: تحریمها مانع از ارتقاء و توسعه خدمات مالی و بهبود امنیت در صرافیها میشود.
اما چگونه نهادهای قانونگذار دارایی کاربران ایرانی را شناسایی میکنند؟ از چه ابزاری استفاده میکنند؟
نحوه شناسایی دارایی کاربران ایرانی توسط قانون گذاران
اگرچه بارها بیان شده که حوزه ارزهای دیجیتال یک دنیای غیرمتمرکز است، با وجود این نکته، فراموش نکنید که هنوز قدرت متمرکز بسیار بیشتر از حوزه غیرمتمرکز است؛ نهادهای قانونگذار میتوانند بهراحتی شرکتهای حوزه ارز دیجیتال را ارزیابی کنند.
شرکت تتر (company Tether) و سایر نهادهای قانونگذار از ابزارهای تحلیل بلاکچین، مانند آرخام (Arkham) و چینالیسیس (Chainalysis) برای شناسایی و ردیابی داراییهای کاربران استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: خداحافظی ایرانیها با تتر؛ ۹ راه حل کاربردی برای جلوگیری از مسدود شدن USDT
ابزارهای تحلیل بلاک چین چگونه تراکنشها را ردیابی میکنند؟
ابزارهایی مانند آرخام و چینالیسیس از الگوریتمهای پیشرفته برای تحلیل تراکنشهای بلاک چین استفاده میکنند. با ثبت و ذخیرهشدن هر تراکنش در بلاک چین، این ابزارها میتوانند تراکنشها را دنبال کنند تا مبدا و مقصد پول را بشناسند.
همچنین ابزارهای تحلیل بلاک چین، قادر به شناسایی الگوهای تراکنشی هستند که ممکن است نشاندهنده فعالیتهای مشکوک یا غیرقانونی باشد؛ مثلاََ تراکنشهای بزرگ و غیرمعمول یا تراکنشهایی که از آدرسهای متعدد به یک مقصد خاص ارسال میشوند، احتمالاََ دقیق تر بررسی میشوند.
یکی دیگر از قابلیتهای کلیدی این ابزارها، تطبیق آدرس کیف پولها با هویتهای واقعی کاربران است. این کار از طریق تحلیل دادههای خارج از بلاک چین، مانند اطلاعات صرافیها، انجام میشود.
شرکت تتر و سایر نهادها از ابزارهایی چون آرخام و چینالیسیس برای تطبیق آدرس کیف پولها با فهرستهای تحتِتحریم استفاده میکنند. در واقع فهرستها شامل آدرسهای کیف پولی است که فعالیتهای غیرقانونی دارند یا نهادها و کشورهای تحریمشده هستند. اگر تراکنشی به یکی از این آدرسها برسد، احتمال مسدودشدن داراییها افزایش مییابد.
این ابزارها دائماََ شبکه بلاک چین را رصد میکنند، گزارشهای لحظهای از فعالیتهای مشکوک ارائه میدهند، تا به نهادهای قانونگذار و شرکتهایی مانند تتر کمک کنند که سریع، واکنش نشان دهند و در صورت لزوم داراییها را مسدود کنند.
بهطور خلاصه، ابزارهای تحلیل بلاک چین، مانند آرخام و چینالیسیس، نقش حیاتی در شناسایی و ردیابی داراییهای کاربران ایفا میکنند. با تحلیل تراکنشها، شناسایی الگوهای مشکوک، تطبیق آدرسها با هویت کاربران و ارتباط با فهرستهای تحتِتحریم به شرکتها و نهادهای قانونگذار کمک میکنند تا فعالیتهای غیرقانونی را شناسایی کنند.
لیست صرافی های تحت تعقیب قانونی آمریکا
گفتیم که برخی از سایتهای تحلیل دادههای آنچین مانند چینالیسیس شروع به همکاری با نهادهای قانونگذار در ایالات متحده کرده است. این نکته مهم نیز وجود دارد که شرکتهای حامی بنیاد تتر به شدت مخالف نقل و انتقالات مالی با ایران هستند و ایران را در لیست تحریمهای خود قرار دادهاند. در این بین، آدرس کیف پول برخی از صرافی های داخلی و خارجی توسط این نهادها شناسایی شده است. به همین دلیل ریسک استفاده از صرافی های ایرانی به شدت بالا رفته است. در جدول زیر میتوانید برخی از صرافیهایی که آدرس آنها شناسایی شده است را مشاهده کنید:
صرافی ایرانی | صرافی خارجی |
---|---|
نوبیتکس | بایبیت (bybit) |
رمزینکس | هات بیت (hotbit) |
ارزپایا | گرانتکس (garantex) |
آریومکس | اکسچنجینگ (exchanging) |
cotps | |
بینگ ایکس (bingx) | |
beneffx | |
L7 Trade | |
payeer | |
petroapp | |
remitano | |
rollbit | |
safir | |
vexel | |
sues OTC |
البته به یاد داشته باشید این صرافیها به هیچوجه صرافی نامعتبری نیستند؛ این لیست نشان میدهد که آدرس صرافیهای ذکرشده توسط نهادهای قانونگذار شناسایی شده است و احتمال فریز شدن تتر کاربران ایرانی وجود دارد. برای اینکه با خیال راحت از این صرافیها استفاده کنید ما راهکارهایی را برای شما در نظر گرفتیم که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
برای مشاهده صرافی های خارجی که به کاربران ایرانی خدمات میدهند و همچنین مقایسه و بررسی بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی به صفحه صرافی های ارز دیجیتال مراجعه کنید.
راهکارهایی برای در امان ماندن از مسدود شدن دارایی
برخی از افراد بر این باور هستند تنها کافی است که بعد از خرید تتر یا سایر ارزهای دیجیتال، دارایی خود را به کیف پول شخصی خود منتقل کنیم و اینگونه خود را ناشناس باقی میگذاریم! باید بگوییم که این تصور کاملاََ اشتباه است. فرض کنید در داخل یکی از صرافیهای بالا تتر خریدهاید، از آنجا که آدرس صرافی شناسایی شده است بهراحتی آدرس کیف پول شما نیز توسط پلتفرمی مانند آرخام، شناسایی میشود. اما راهکار چیست؟ در ادامه بهترین راهحلهای حالِحاضر را آموزش میدهیم.
انتقال تتر از صرافی ایرانی به خارجی
صرافی های ایرانی واسطههای مناسبی برای خرید تتر و سایر ارزهای دیجیتال هستند، اما متأسفانه کارمزد این صرافیها نسبت به صرافیهای خارجی کمی بیشتر است. برای اینکه دارایی خریداریشده شما در معرض مسدودشدن قرار نگیرد، بهتر است بعد از خرید تتر از صرافی ایرانی، آن را به یک کیف پول غیر از کیف پول اصلی منتقل کنید. سپس از کیف پول فرعی به صرافی غیرمتمرکزی مانند ژوپیتر و دی وای دی ایکس انتقال دهید. در انتها تتر خود را از صرافی غیرمتمرکز به صرافی متمرکز خارجی منتقل کنید.
انتقال تتر از صرافی خارجی به کیف پول
برای انتقال تتر از صرافی خارجی به کیف پول نیز نباید هیچوقت از کیف پول اصلی استفاده کنید. یک کیف پول فرعی ایجاد کنید؛ سپس تتر را از صرافی خارجی به کیف پول فرعی انتقال دهید. در نهایت دارایی خود را از کیف پول فرعی به کیف پول اصلی واریز کنید.
جایگزینهای غیرمتمرکز
اگرچه راهحلهای بالا، گزینههای مناسبی برای دور زدن قانونگذار هستند، اما با این حال هنوز هم امکان ردیابی تراکنش شما در بلاک چین وجود دارد. اگر قصد دارید تراکنشهای شما ایمنی بیشتری داشته باشند، میتوانید بهجای تتر از استیبل کوین دای استفاده کنید. دای یک استیبل کوین غیرمتمرکز است که امنیت بیشتری نسبت به استیبل کوینهای متمرکز دارد. باید دای را از صرافی خارجی متمرکز به صرافی خارجی غیرمتمرکز انتقال دهید و در نهایت آن را به کیف پول خود واریز کنید. برای امنیت بیشتر بهتر است که استیبل کوین خود را به یک ارز دیجیتال مانند بیت کوین تبدیل کنید.
جمعبندی
متأسفانه تحریمهای بینالمللی باعث شده امنیت کاربران و صرافی های ایرانی ارز دیجیتال در داخل کشور با خطر و ریسکهای زیادی مواجه شود. این ریسکها تنها مربوط به صرافی های ایرانی نیست؛ بلکه مربوط به افشای آدرس ولت یا صرافی کاربر ایرانی است. برای به دورماندن از خطراتی مانند فریزشدن دارایی، حتماََ از واسطههایی مانند صرافیهای غیرمتمرکز، کیف پولهای فرعی و استیبل کوینهای غیرمتمرکز استفاده کنید.
سوالات متداول – لیست صرافی های پرریسک برای ایرانیان
تحریمهای اقتصادی و مالی بینالمللی چه تأثیراتی برفعالیت صرافی های ایرانی دارند؟
عدم دسترسی و محدودیت صرافی های ایرانی به سیستمهای مالی بینالمللی
مسدودسازی حسابها و داراییهای کاربران ایرانی توسط شرکتهای خارجی همچون کمپانی تتر
افزایش هزینههای تراکنش در صرافی های ایرانی و کاهش نقدینگی
کاهش اعتماد و اطمینان کاربران به صرافی های ایرانی
استفاده کاربران از روشهای غیرقانونی و صرافیهای نامعتبر
ناتوانی در بهرهبرداری از فناوریهای نوین مالی
نهادهای قانونگذار چگونه دارایی کاربران ایرانی را شناسایی میکنند؟
شرکت تتر (company Tether) و سایر نهادهای قانونگذار از ابزارهای تحلیل بلاک چین، مانند آرخام (Arkham) و چینالیسیس (Chainalysis) برای شناسایی و ردیابی داراییهای کاربران استفاده میکنند.
چگونه از مسدودشدن داراییهایمان در صرافیها جلوگیری کنیم؟
برای انتقال تتر از صرافی های ایرانی به صرافی خارجی، آن را به یک کیف پول غیر از کیف پول اصلی منتقل کنید. سپس از کیف پول فرعی به صرافی غیرمترمرکزی مانند ژوپیتر و دیوایدیایکس انتقال دهید. در انتها تتر خود را از صرافی غیرمتمرکز به صرافی متمرکز خارجی منتقل کنید.
برای انتقال تتر از صرافی خارجی به کیف پول نیز نباید هیچوقت از کیف پول اصلی استفاده کنید. یک کیف پول فرعی ایجاد کنید؛ سپس تتر را از صرافی خارجی به کیف پول فرعی انتقال دهید. در نهایت دارایی خود را از کیف پول فرعی به کیف پول اصلی واریز کنید.
میتوانید بهجای تتر از استیبل کوین دای استفاده کنید. دای یک استیبل کوین غیرمتمرکز است که امنیت بیشتری نسبت به استیبل کوینهای متمرکز دارد. باید دای را از صرافی خارجی متمرکز به صرافی خارجی غیرمتمرکز انتقال دهید و در نهایت آن را به کیف پول خود واریز کنید. برای امنیت بیشتر بهتر است که استیبل کوین خود را به یک ارز دیجیتال مانند بیت کوین تبدیل کنید.
عملا هبچ کس تا حالا این مشکل براش بوجود نیومده
اطلاعات غلط بر حسب احتمالات ندید
سلام . الان این مشکل برای من پیش اومده و صرافی بایبیت اکانت رو بن کرده و دارایی رو فریز. کسی میتونه راهنمایی کنه؟ یه فرم هم پر کردم فرستادم . یه ایمیل هم اومده که کلی سوال پرسیده. میشه راهنماییی کنیید؟؟ممنون
ببخشید در کامنت قبل امتیاز اشتباهد دادم
با سلام
آیا این ریسک برای سایر رمز ارزها مثل بیت کوین یا اتریوم هم وجود داره یا فقط تتر ریسک مسدودی داره؟
این ریسک فقط مربوط به رمزارز تتر است و مقاله ای که مشاهده میکنید نیز در مورد تتر صحبت میکند. با سپاس