انواع روش‌های تحلیل در بازارهای مالی

نحوه انجام و استفاده از مولتی تایم فریم با ذکر مثال | در کدام تایم فریم ترید کنیم؟

انواع روش‌های تحلیل در بازارهای مالی

مطالعه در 11 دقیقه

یکی از روش‌هایی که به معامله‌گران امکان می‌دهد تا اطلاعات مختلف مانند نمودار‌های قیمت را یک‌جا بررسی کنند و الگوها و فرصت‌های مختلف را تشخیص دهند، استفاده از «مولتی تایم فریم» یا تحلیل چند زمانی است. با مولتی تایم فریم، تصمیم‌گیری‌های بهتری انجام می‌دهید و به نتیجه‌گیری موثرتری می‌رسید.

این روش به معامله‌گران قدرت می‌دهد که با تحلیل زمان‌های مختلف از ساعتی تا روزانه و حتی هفتگی یا ماهانه به بهترین شکل ممکن تصمیم بگیرند. از این رو، MTF یک ابزار قدرتمند برای شناخت الگوها، روندها و تغییرات در بازار مالی است.

در این نوشته از ایران بروکر همراه ما باشید تا هرآنچه که لازم است در مورد تحلیل چند زمانی بدانید را بررسی کنیم.

مولتی تایم فریم چیست؟

در دنیای پر از پیچیدگی و البته پویای بازارهای مالی، معامله‌گران به استمرار در سودآوری معاملات خود نیاز دارند. تجارب مختلف به‌دست آمده در انواع بازارها، نشان می‌دهد که تنها راه رسیدن به موفقیت، نه تنها به انتخاب استراتژی مناسب بستگی دارد؛ بلکه زمان‌بندی درست معاملات نیز بسیار حیاتی است. به همین دلیل، معامله‌گران حرفه‌ای، باید از تجزیه و تحلیل مولتی تایم فریم یا تحلیل چند زمانی به‌عنوان یک رویکرد حیاتی استفاده کنند.

تجزیه و تحلیل چند زمانی، یک رویکرد هوشمندانه است که توسط معامله‌گران در بازارهای مختلف استفاده می‌شود. ایده اصلی این رویکرد، این است که باید همیشه تصویر کلی بازار را در نظر گرفته و متناسب با بازه‌های زمانی مختلف، تحلیل‌های معاملاتی را انجام داد.

تجزیه و تحلیل چند زمانی به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا استراتژی‌های معاملاتی خود، شامل: تعیین نقاط ورود و خروج دقیق، مدیریت بهینه ریسک و ایجاد راه‌های موفقیت بیشتر را بادقت تنظیم کنند. به‌عبارت دیگر، تجزیه و تحلیل مولتی تایم فریم، انجام تصمیم‌گیری‌های بهتر و اجرای بهینه معاملات را برای تریدرهای سراسر جهان میسر می‌کند.

تجزیه و تحلیل چند زمانی

بنابراین، اگر به‌دنبال افزایش سودآوری و بهبود عملکرد معاملاتی خود در بازارهای مالی هستید، تجزیه‌وتحلیل مولتی تایم فریم را به‌عنوان یک ابزار حیاتی و کارآمد به مجموعه استراتژی‌های معاملاتی خود اضافه کنید. این روش، درک شما را از بازارها تا یک سطح بالاتر ارتقا می‌دهد و شما با اعتماد به‌نفس بیشتر و گرفتن تصمیماتی مطابق با شرایط بازار به معاملات خود ادامه می‌دهید.

تصمیم گیری در مورد انتخاب مولتی تایم فریم برای تجزیه و تحلیل

تصمیم‌گیری در مورد مولتی تایم فریم برای تجزیه و تحلیل معاملات در بازارهای مالی یکی از جنبه‌های حیاتی در موفقیت معامله‌گران است. در این قسمت، توضیح می‌دهیم که چرا تجزیه و تحلیل چند زمانی اهمیت دارد؟ و چگونه می‌توانید به‌طور کارآمد از آن استفاده کنید؟

  1. انتخاب تایم فریم مناسب: تجزیه و تحلیل چند زمانی برای معامله‌گران انتخاب بازه‌های زمانی مناسب را میسر می‌کند. این انتخاب وابسته به نوع معامله، ابزار آن و مدت زمان مورد نظر است. برای مثال، معامله‌گران سوئینگ، ممکن است روی تایم فریم‌های بالاتر تمرکز کنند تا الگوهای بزرگ‌تر را تشخیص دهند، درحالی که معامله‌گران روزانه یا اسکالپر به تایم فریم‌های بسیار پایین نگاه می‌کنند.
  2. تحلیل الگوها و روندها و شناخت بهتر بازار: تجزیه و تحلیل چند زمانی امکان بررسی الگوها و روندهای بازار را در تایم فریم‌های مختلف به معامله‌گران می‌دهد. این‌گونه به شناخت بهتر بازار و تشخیص الگوهای موثر برای معاملات، کمک می‌کند.
  3. مدیریت ریسک: با تجزیه و تحلیل مولتی تایم فریم، می‌توانید سطوح ورود و خروج دقیق‌تری را در معاملات خود تعیین کنید تا ریسک معاملات خود را کاهش دهید.
  4. بهبود عملکرد معاملاتی: تجزیه و تحلیل چند زمانی معامله‌گران را به سودآوری بیشتر و بهبود عملکرد معاملاتی نزدیک‌تر می‌کند. با این رویکرد، می‌توانید به موفقیت در بازارهای مالی نزدیک‌تر شوید.

در نهایت، تحلیل مولتی تایم فریم به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا با دقت به بازار نگاه کنند و تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه‌تری بگیرند. این رویکرد قدرتمند به شما این امکان را می‌دهد که به‌عنوان یک معامله‌گر با تجربه، تصمیماتی دقیق‌تر و مؤثرتر بگیرید و در بازارهای مالی با موفقیت پیش بروید.

در ادامه برای درک بهتر، تجزیه و تحلیل USD/CAD را بر اساس مولتی تایم فریم در بازه‌های زمانی مختلف بررسی می‌کنیم.

USD/CAD؛ نمودار ماهانه

در حال حاضر، قیمت در یک رنج بلندمدت که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده، در حال معامله است. این دامنه‌ی زمانی، نشان‌دهنده‌ محدوده قیمتی است که از آغاز معاملات از سال ۲۰۱۵ تاکنون، توسط تعیین محدوده رنج قیمتی پوشش داده شده‌است.

تجزیه و تحلیل بازه های زمانی مختلف

موردی که باید در نظر داشته باشیم این است که قیمت همچنان در یک روند صعودی بلندمدت قرار دارد اما فعلا در تلاش است تا مقاومت سر راه خود را شکست دهد. اگر به بالای این سطح مقاومتی نفوذ کنیم، ممکن است شکست رخ دهد و قیمت به سمت اهداف بالاتر حرکت کند.

باید به گزارش Commitment of Traders (COT) نیز توجه کرد؛ زیرا این گزارش نشان‌دهنده موقعیت معامله‌گران بزرگ است که به سمت موقفعیت خرید حرکت می‌کنند و قصد دارند سطح مقاومت را ضعیف کنند. این نکته می‌تواند نشان‌دهنده تغییر در نگرش بازار، نسبت به این جفت ارز باشد.

USD/CAD – نمودار هفتگی

نمودار هفتگی این جفت ارز، به ما نشان می‌دهد که قیمت از سال ۲۰۱۵ با یک روند صعودی شگفت‌آور آغاز شده است و همچنان ادامه دارد. این روند مثبت، قیمت را در یک کانال صعودی بزرگ نمایان می‌کند؛ اما جالب‌ترین قسمت این است که از سپتامبر ۲۰۲۲، قیمت، بارها سعی کرده است یک محدوده مقاومتی بسیار مهم را شکست دهد و خود را به سقف کانال برساند.

در حال حاضر، قیمت به سطح مقاومتی بسیار سنگینی در محدوده ۱.۳۹ نزدیک شده است و این محدوده از سال ۲۰۰۳ تا الان به‌عنوان یک مقاومت سرسخت عمل کرده و هفت مرتبه قیمت با آن برخورد داشته است. این سطح مقاومت می‌تواند مسیر قیمت را تا حدی متوقف کند. به‌عبارت دیگر، وقتی قیمت به این سطح می‌رسد، احتمالا با ضعف در روند مواجه خواهد شد و معامله‌گران ممکن است تغییر در جهت قیمت را در نظر بگیرند.

از طرف دیگر، نواحی که با دایره دور آن‌ها خط کشیده شده است را می‌توان به‌عنوان نواحی حمایتی مهم در نظر گرفت. این حمایت‌ها می‌توانند موجب ضعف فشار فروش و ادامه روند صعود در این جفت ارز شوند.

تحلیل مولتی تایم فریم

تا زمانی که قیمت، زیر مقاومت سرسخت در محدوده ۱.۳۹ قرار داشته باشد، امید زیادی به صعود قیمت وجود ندارد. برای این‌که بتوان از آینده این جفت ارز خبردار بود، باید نوسانات شاخص دلار را نیز زیر نظر داشت؛ زیرا اگر اوضاع اقتصادی در آمریکا رو به بهبود قرار بگیرد قطعا می‌توان شاهد نوسانات زیادی در دلار کانادا بود.

نمودار روزانه USD/CAD

یکی از خاصیت‌های بسیار جذاب تحلیل مولتی تایم فریم این است که می‌توان در تایم‌های بالا، مانند: ماهانه و هفتگی نقاط کلیدی بسیار مهمی را در عرضه و تقاضای قیمت پیدا کرد. همان‌طور که در بالا ذکر کردیم ناحیه ۱.۳۹ برای نماد USDCAD، یک ناحیه مقاومتی بسیار مهم است و اکنون این ناحیه را در تایم روزانه بررسی می‌کنیم.

طبق آنچه که در چارت زیر مشاهده می‌کنید، قیمت در تایم روزانه بین نواحی ۱.۳۹ و ۱.۳۱ در حال نوسان است و تا زمانی که این دو ناحیه مقاومتی و حمایتی، حفظ شوند امیدی به صعود یا نزول شدید قیمت وجود ندارد.

multi time frame

نکته جالب این‌جا است که فشار خرید یا فروش شدیدی در هیچ یک از نواحی مشاهده نمی‌شود و چنین موقعیت‌های برای معامله جذاب هستند. کافی است معامله‌گر در نواحی مقاومتی منتظر کندل تأیید برای پوزیشن فروش باشد و در نواحی حمایتی منتظر کندل تأیید برای پوزیشن خرید بماند؛ درنهایت با یک ریسک به ریوارد مناسب وارد معامله شود.

نمودار ۴ ساعته USD/CAD

در تایم ۴ ساعته نیز ما دوباره محدوده مقاومتی ۱.۳۹ را داریم با این تفاوت که قیمت در تایم ۴ ساعته با دو محدوده مقاومتی داینامیک و استاتیک برخورد داشته است. زمانی که چارت USDCAD را در این تایم مشاهده می‌کنیم، می‌توان یک کانال صعودی برای آن رسم کرد که قیمت در حال حاضر در سقف کانال قرار دارد.

در چنین شرایطی، ما تأییدیه‌های بسیار واضح تری برای ورود به معامله داریم و به لطف تحلیل مولتی تایم فریم، محدوده مقاومتی ۱.۳۹ را پیدا کرده‌ایم که تا این‌جای مقاله در تمامی تایم‌ها جواب‌گوی تحلیل ما بوده است.

multi time frame

برای ورود به معامله در این چارت، باید منتظر تأییدیه ریزش باشیم و وارد معامله فروش شویم. از طرفی اگر قیمت از سقف کانال رد شود و پولبکی به سقف کانال و محدوده ۱.۳۹ داشته باشد، می‌توان وارد معامله خرید شد.

نمودار ۱ ساعته USD/CAD

نمودار USDCAD در تایم ۱ ساعته نسبت به تایم فریم‌های دیگر، کمی پیچیده‌تر به‌نظر می‌رسد. معامله‌گر بعد از این‌‎که تحلیل در مولتی تایم فریم را انجام داد و به یک ساعته رسید، باید موارد ریسگی بیشتری را برای ورود یا خروج از معامله در نظر بگیرد؛ زیرا ما هرچقدر به تایم‌های پایین‌تر مراجعه کنیم، نوسانات بیشتر خواهد شد.

در چارت زیر ما یک کانال نسبتا صعودی داریم و یک خط وسط که برای معامله فروش یا خرید در نظر می‌گیریم. در چنین مواردی معامله‌گر می‌تواند از یک به یک کردن چارت نیز استفاده کند. یک به یک کردن چارت به این معنا است که معامله‌گر ابتدا از پرایس اکشن برای تحلیل چارت استفاده کند و برای دقت بیشتر از ایچیموکو و سایر ابزارهای تحلیلی دیگر نیز استفاده کند.

تحلیل چند زمانی

در این نمودار اگر قیمت، ۱.۳۸۶ را از دست بدهد، وارد معامله فروش خواهیم شد و تارگت نهایی ما، محدوده ۱.۳۸۲ یا به‌عبارتی کف، خط روند صعودی ما خواهد بود. برای معامله لانگ یا خرید نیز چون محدوده نوسانی کمی داریم، باید منتظر ماند تا سقف کانال شکسته شود.

جمع بندی «چگونه از مولتی تایم فریم برای انجام معاملات استفاده کنیم»:

معامله‌گران می‌توانند از تجزیه و تحلیل مولتی تایم فریمی بهره ببرند تا استراتژی‌های خود را بهینه کنند. برای مثال، یک سرمایه‌گذار بلندمدت یا یک معامله‌گر نوسانی/موقعیتی که قصد خرید دارد، ممکن است منتظر روشن شدن وضعیت در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر باشد؛ درحالی که یک معامله‌گر کوتاه‌مدت که به دنبال محدوده‌های معاملاتی است، ممکن است الگوهای کندل استیک یا محدوده‌های معاملاتی را در یک یا چهار ساعت در نظر بگیرد.

مهم است به یاد داشت که هر ابزار فنی یا هر رویکرد تحلیل بازار، از جمله تجزیه و تحلیل چند زمانی، هرگز به تنهایی کافی نیستند. معامله‌گران می‌توانند تجزیه و تحلیل چند زمانی را به‌عنوان یک ابزار اضافی در میان سایر رویکردهای اساسی و فنی بگنجانند تا به تصمیم‌گیری‌های بهتری در معاملات خود برسند.

سوالات متداول «چگونه از مولتی تایم فریم برای انجام معاملات استفاده کنیم»

مولتی تایم فریم چیست؟

تجزیه و تحلیل چند زمانی، یک رویکرد هوشمندانه است که توسط معامله‌گران در بازارهای مختلف استفاده می‌شود. ایده اصلی این رویکرد، این است که باید همیشه تصویر کلی بازار را در نظر گرفته و متناسب با بازه‌های زمانی مختلف، تحلیل‌های معاملاتی را انجام داد.

چرا باید از مولتی تایم فریم استفاده کرد؟

تجزیه و تحلیل چند زمانی به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا استراتژی‌های معاملاتی خود، شامل: تعیین نقاط ورود و خروج دقیق، مدیریت بهینه ریسک و ایجاد راه‌های موفقیت بیشتر را بادقت تنظیم کنند.

چرا تجزیه و تحلیل چند زمانی اهمیت دارد؟ چگونه می‌توانید به‌طور کارآمد از آن استفاده کنید؟

تجزیه و تحلیل چند زمانی برای معامله‌گران انتخاب بازه‌های زمانی مناسب را میسر می‌کند.
تجزیه و تحلیل مولتی تایم فریم، امکان بررسی الگوها و روندهای بازار را در تایم فریم‌های مختلف به معامله‌گران می‌دهد. این‌گونه به شناخت بهتر بازار و تشخیص الگوهای موثر برای معاملات، کمک می‌کند.
با تجزیه و تحلیل مولتی تایم فریم، می‌توانید سطوح ورود و خروج دقیق‌تری را در معاملات خود تعیین کنید تا ریسک معاملات خود را کاهش دهید. همچنین به سودآوری بیشتر و بهبود عملکرد معاملاتی نزدیک‌تر شوید.

بروکر های پیشنهادی

صرافی های پیشنهادی

مطالب مشابه مجله خبری

موارد بیشتر مشاهده همه

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید(1نظر)

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
حامد ۰۸ فروردین ۱۴۰۳
5 /5

درود بر شما، توضیحات جامع و مناسب بود با تشکر از مجموعه ایران بروکر.