روانشناسی معامله‌گری

استراتژی خروج از ارز دیجیتال ، فارکس و بازارهای مالی در ترید

روانشناسی معامله‌گری

مطالعه در 5 دقیقه

اکثر معامله‌گران زمان زیادی صرف می‌کنند تا نقطه ورود مناسبی برای معاملات‌شان پیدا کنند اما بعد از ورود به معامله فراموش می‌کنند که باید برای خروج از معامله نیز برنامه‌ریزی کنند.

زمانی که شما نتوانید سودهای خود را به حداکثر و ضررهای خود را به حداقل برسانید، ورود به‌موقع و مناسب چه فایده‌ای خواهد داشت؟

همانطور که احتمالا خودتان هم از تجربه‌هایتان درس گرفته‌اید، بازار همیشه مطابق با میل شما پیش نمی‌رود.

حتی اگر تمام تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال را برای ورود به معامله در نظر گرفته باشید، باز هم این احتمال وجود دارد تا اتفاق غیر منتظره‌ای بیفتد و قیمت آن‌طور که فکرش را می‌کردید رفتار نکند!

اما اگر بازار طبق تحلیل شما پیش رفت چه؟

در این صورت برنامه‌ای برای حفظ سودتان دارید؟

زمانی که در برنامه‌ریزی شکست می‌خورید، درواقع دارید برای شکست برنامه‌ریزی می‌کنید!

احساساتی مثل ترس و طمع می‌توانند باعث پایین آمدن تمرکزتان شود و اجازه ندهند در هنگام انجام معاملات بهترینِ خود باشید؛ بنابراین بهتر است استراتژی مشخصی برای خروج از معاملات‌تان داشته باشید.

یک استراتژی خروج مناسب می‌تواند ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

۱- تعیین حد سود و حد ضرر (Initial SL and TP)

اگر تازه‌کار هستید یا از روش Set-and-Forget برای معاملات‌تان استفاده می‌کنید، (در این سیستم معاملاتی بعد از ورود به معامله، حد سود و حد ضرر را مشخص کرده و از بازار فاصله می‌گیرید) پس باید برای سود و ضرر خود از همان ابتدا برنامه‌ریزی کنید.

در این روش، شما نسبت به سود و زیان خود آسوده خاطر هستید. اگر قیمت به حد ضرر شما برسد، از معامله خارج می‌شوید و یا اگر معامله طبق تحلیل‌تان پیش رفت، معامله با سود بسته شده و سود شما حفظ می‌شود.

البته راه‌های متفاوتی برای مشخص کردن حد سود و ضرر وجود دارد که به عواملی مانند سیستم معاملاتی و میزان ریسک ایده‌آل شما بستگی دارد.

برخی از معامله‌گران ترجیح می‌دهند حد سود برای معاملات‌شان در نظر نگیرند و به سودهاشان اجازه رشد بدهند و این بسیار عالی است! اما چیزی که نباید فراموش کنید، تعیین یک حد ضرر برای معاملات‌تان است.

۲- تریلینگ استاپ (Trailing stop)

فرض می‌کنیم قیمت طبق تحلیل شما پیش می‌رود و در سود هستید. از یک طرف می‌خواهید در معامله بمانید و آن را باز نگه‌دارید و از طرفی قصد دارید در برابر شرایط پیش‌بینی نشده‌ی بازار از سودهای خود محافظت کنید.

در این شرایط، استاپ تریلینگ می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد. سفارشات خروج از معامله به گونه‌ای به نفع شما تنظیم می‌شوند تا ضامن سود بیشتری برای شما باشند.

قاعده کلی برای تریلینگ استاپ این است که استاپ لاس باید در جهت قیمت و به دنبال آن حرکت کند نه برخلاف آن.

به عبارت دیگر، زمانی که قیمت برخلاف معامله شما حرکت می‌کند، دیگر نباید استاپ لاس خود را جابجا کنید!

۳- حد سود داینامیک (Dynamic profit targets)

همان‌طور که قبلا به اختصار ذکر شد، برخی از معامله‌گران برای معاملات‌شان حد سود تعیین می‌کنند تا شانس‌ برد خود را بالا ببرند.

این حد سود داینامیک می‌تواند هم‌آغوش با تریلینگ استاپ استفاده شود. زیرا تریلینگ استاپ علاوه بر اینکه ریسک شما را کاهش می‌دهد، شرایط را برای کسب سودهای بالقوه بیشتر نیز فراهم می‌کند.

برای مثال در یک معامله فروش، اگر می‌بینید قیمت، یکی پس از دیگری سطوح حمایتی را می‌شکند، می‌توانید هر بار حد سود خود را در قیمت‌های پایین‌تر ثبت کنید تا از حرکت قیمت بیشترین سود را ببرید.

همچنین این روش در استراتژی‌های معاملاتی حرفه‌ای‌تر، زمانی که استراتژی شما ایجاب می‌کند تا حجم معامله‌تان را افزایش دهید هم بسیار کاربردی است. اما فراموش نکنید تا مدیریت ریسک صحیح را رعایت کنید.

شما نمی‌خواهید سودهای خود را از دست بدهید زمانی‌که بازار برخلاف انتظار شما حرکت کند.

۴- حد ضرر زمانی (Time stop)

آیا برای شما هم اتفاق افتاده است که معامله‌ای را برای مدت طولانی باز نگه‌داشته‌اید اما قیمت حرکتی نکرده است؟

شاید لازم است در این موقعیت از معامله خارج شده و سرمایه خود را به یک معامله بهتر اختصاص دهید.

زمانی که بازار ثابت است و حرکتی ندارد، شما با باقی ماندن در معامله‌ای که به کندی پیش می‌رود، در واقع خودتان را حبس کرده‌اید و در نتیجه ممکن است فرصت‌های بسیار سودآورتری را از دست بدهید.

مشخص کردن حد ضرر به سبک معاملاتی شما بستگی دارد. معامله‌گران روزانه (day traders) حد ضررهای خود را طوری تنظیم می‌کنند تا از تمام معاملات‌شان در پایان یک سشن خارج شوند. برخی نیز ترجیح می‌دهند تمام معاملات‌شان را قبل از تعطیلات آخر هفته ببندند تا گپ‌های بازار به معاملات‌شان آسیبی نزند.

۵- خروج از بازار

اگر بعد از ورود به یک معامله، شرایط بازار تغییر کند، گزینه‌ای که همیشه برای شما وجود دارد این است که می‌توانید از معاملات‌تان خارج شوید.

اهمیتی ندارد دلیل ورود به معاملات‌تان بر اساس تحلیل فاندامنتال باشد یا تکنیکال، در هر صورت زمانی که متوجه می‌شوید تحلیل شما معتبر نیست باید از معاملات خارج شوید.

در پایان یک روز معاملاتی، خوب است به خاطر داشته باشید: همان‌طور که وسواس زیاد برای یک ورود عالی بی‌معنی است، هیچ خروج از معامله‌ای نیز کامل و بی‌نقص نیست.

به خودتان دائما یادآوری کنید که باید به دنبال استراتژی خروجی باشید که با روش‌های معاملاتی شما هماهنگ است و سعی کنید در هنگام بررسی معاملات‌تان، از خروج‌های بهتر و به موقعی که داشتید درس بگیرید.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید