آیا ارزهای دیجیتال به عنوان دارایی جدید پذیرفته شده‌اند؟

ارزهای دیجیتال به عنوان دارایی جدید

در مقاله قبل به طور کامل رمزارزها به شما معرفی شد. همچنین دانستید که چه تفاوتی با ارزهای سنتی دارند.

ارزهای دیجیتال در واقع نوعی از پول دیجیتال هستند که برای پرداخت هزینه کالاها و خدمات مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود. علاوه بر آن، از رمزارزها دارایی‌هایی هستند که فرصت معامله‌گری و سرمایه‌گذاری را برای افراد فراهم می‌کنند.

سیستم مالی سنتی (“TradeFi”) تا به امروز کریپتو را به عنوان دارایی به رسمیت نشناخته است.

استدلال آن‌ها برای نپذیرفتن رمزارزها این است که ارزش‌گذاری در کریپتو غیرممکن است چون درآمد و سود سهامی در آن وجود ندارد اما با اینکه دارایی‌هایی مانند طلا و دیگر کالاها همین مشکل را دارند، پذیرفته شده‌اند.

پس ما به ارزهای دیجیتال به عنوان دارایی نگاه می‌کنم. عموما ارزهای دیجیتال را به عنوان نوع کاملا جدیدی از دارایی می‌شناسیم. (در حال حاضر این نوع دارایی بسیار پرخطر است)

دارایی‌ها منابعی هستند که از ارزش اقتصادی برخوردارند و امکان سرمایه‌گذاری در آن‌ها وجود دارد. همچنین ویژگی‌ها و رفتارهای مشابهی مانند سهام، اوراق قرضه، کالاها، املاک و پول نقد (ارزهای فیات) دارند.

و اما کریپتو!

کریپتو اولین نوع از دارایی جدید است که در چند دهه اخیر به‌وجود آمده است.

بیشتر از اینکه افراد رمزارزها را برای پرداخت هزینه‌ها به‌کار ببرند، از آن‌ها برای نوسان‌گیری و انجام معاملات استفاده می‌کنند یا با دیدگاه سرمایه‌گذاری آن‌ها را نگه‌می‌دارند و انتظار می‌کشند تا ارزش آن‌ها افزایش یابد.

مشابه بازار فارکس که بازاری برای معامله‌ی ارزهای فیات است، بازار مالی دیگری نیز برای ارزهای دیجیتال وجود دارد (بازار کریپتو) که در آن معامله‌گران و سرمایه‌گذاران می‌توانند فعالیت داشته و کسب درآمد کنند.

برخلاف بازار فارکس که تنها ۵ روز در هفته باز است، بازار کریپتو یک بازار ۲۴ ساعته است که در ۷ روز هفته امکان معامله در آن وجود دارد.

معامله‌گران یا تریدرها، روند قیمت را در کوتاه‌مدت تحلیل کرده و بر اساس آن معامله می‌کنند اما سرمایه‌گذاران یا هولدرها، ارزهای دیجیتال خود را به این امید که قیمت آن‌ها در بلند مدت افزایش پیدا کند نگه‌می‌دارند.

سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال به افراد علاقمند به این بازار کمک می‌کند تا سبد سرمایه‌گذاری خود را متنوع‌تر کنند. حتی سرمایه‌گذاران باتجربه‌تر در بازار کریپتو می‌توانند با نگه‌داشتن ارزهای متفاوت در سبدشان، درآمد غیرفعال برای خود ایجاد کنند.

از آن‌جایی که رمزارزها به عنوان دارایی‌های مالی شناخته می‌شوند، شما می‌توانید روی آن‌ها معاملات کوتاه مدت انجام دهید یا حتی سرمایه‌گذاری کنید. بنابراین به رمزارزها «دارایی دیجیتال» یا «دارایی‌های رمزنگاری شده» نیز گفته می‌شود.

چند نمونه از ارزهای دیجیتال

بیت‌کوین اولین، بزرگترین و معروف‌ترین ارز دیجیتال است.

البته رمزارزهای شناخته‌شده دیگری نیز وجود دارند مانند: اتریوم، کاردانو، سولانا، پولکادات، دوج‌کوین، لایت‌کوین، اتم و …

برخی از این رمزارزها مشابه بیت کوین هستند اما بعضی دیگر بر پایه فناوری‌های مختلفی هستند یا ویژگی‌های جدیدی دارند که کاملا آن‌ها را از بیت‌کوین متمایز می‌کنند.

امروزه هزاران رمزارز ایجاد شده‌اند که هرکدام تلاش می‌کنند تا عملکرد بهتر و بهبودیافته‌ای نسبت به ارزهای دیجیتال قبلی داشته باشند و یا اهداف خاصی را دنبال می‌کنند تا خدمات کاملا متفاوتی را به کاربران ارائه دهند.

متاسفانه بسیاری از آن‌ها هیچ فایده‌ای ندارند و حتی کلاهبرداری هستند اما عده زیادی از افراد هنوز آن‌ها را خریداری می‌کنند.

دلیل ورود افراد ساده‌لوح به دنیای ارزهای دیجیتال این است که درمورد کوین یا رمزارزی شنیده‌اند که نه تنها دنیا بلکه کهکشان را نیز تغییر می‌دهد.

galaticoin 1

آن‌ها اغواگرایانه فکر می‌کنند که باید این ارز دیجیتال را بخرند!

سپس با شک و تردید و بدون اینکه درکی از تکنولوژی داشته باشند، آن را خریداری می‌کنند و زمانی که آن ارز دیجیتال بی‌ارزش شود همه این افراد شکست خواهند خورد.

بعضی افراد با ذهنیت اشتباه وارد بازار ارزهای دیجیتال می‌شوند. آن‌ها فکر می‌کنند پولی که وارد می‌کنند به طور خودکار رشد می‌کند و سود آن‌ها تضمینی است.

با این ذهنیت، اصلا تعجب برانگیز نیست که نگاه یک کلاهبردار به بازار ارزهای دیجیتال مانند نگاه یک ببر به گله‌‌ی گوزن‌هایی باشد که تنها یک پا دارند.

one legged deer

رسالت ما این است که اجازه ندهیم شما مانند آن گوزن‌های یک‌پا باشید!

 

این مطلب بخشی از دوره رایگان و گام‌به‌گام آموزش ارز دیجیتال وبسایت «ایران بروکر» است. شما می‌توانید از طریق لینک‌های زیر به درس قبل یا بعد بروید.

فهرست مطالب