مقالات فارکس

اسکالپینگ چیست + بهترین استراتژی‌ های اسکالپینگ

مقالات فارکس

مطالعه در 19 دقیقه

در بازار فارکس، اسکالپینگ (Scalping) یک سبک معاملاتی بسیار پرطرفدار است که انجام معاملات در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می‌شود. معامله‌گرانی که این استراتژی را اجرا می‌کنند به عنوان اسکالپر (Scalper) شناخته می‌شوند. استراتژی اسکالپینگ با سایر سبک‌های معاملاتی تفاوت‌های اساسی دارد که مهم‌ترین آن مدت زمان حفظ معامله است.

معرفی معاملات اسکالپینگ

از زمان شروع به‌ فعالیت بورس اوراق بهادار، معامله‌گران این امکان را به دست آوردند که از استراتژی‌های اسکالپینگ برای کسب سود از تغییرات کوچک قیمت استفاده کنند. با افزایش معاملات کامپیوتری و کاهش میزان کمیسیون در معاملات، سبک اسکالپینگ محبوبیت بیشتری پیدا کرد. کارگزاری‌های آنلاین از اواخر دهه 1990 و اوایل دهه 2000 شروع به ارائه داده‌های آنلاین به معامله‌گران خرد (Retail Traders) کردند. این امر باعث شد تا موانعی که قبلاً انجام معاملات اسکالپینگ را به طور انحصاری در اختیار موسسات مالی قرار می‌داد، برطرف شوند و طیف گسترده‌ای از تریدرهای خرد نیز بتوانند از این سبک معاملاتی استفاده کنند.

اسکالپینگ در فارکس

تکنیک‌های اسکالپینگ به دلیل تأثیر فناوری، به‌ویژه الگوریتم‌های معاملات فرکانس بالا (High-Frequency Trading) که به اختصار «HFT» نامیده می‌شوند، تکامل یافته‌اند. استفاده از فرآیند خودکار، باعث فعال شدن سریع  اردرهای معاملاتی می‌شود. فناوری‌های نوین همچنین به معامله‌گران خرد کمک کرده است تا با استفاده از ابزارهای پیشرفته نموداری، دسترسی آنی به اخبار مالی، روش‌های متنوع آموزش فعالیت در بازارهای مالی، افزایش دانش فنی و پلتفرم‌های معاملاتی مناسب برای استفاده شخصی، توانایی معاملات اسکالپینگ با موفقیت بیشتری همراه شوند. این ابزارها باعث شده‌اند تا اتخاذ تصمیمات معاملاتی برای ادرگذاری یا خروج از معاملات، سریع‌تر و آگاهانه‌تر انجام شود.

واضح است که سودآوری پایدار مستلزم استعداد، نظم و انضباط دقیق و استفاده از ابزارهای تخصصی است. در این سبک معاملاتی سریع، معامله‌گران باید علاوه بر سرعت عمل، معاملات زیادی را انجام دهند و در عین حال میزان ریسک را با دقت مدیریت کنند.

مهم‌ترین شرایط معاملات اسکالپینگ چیست؟

  • اسکالپینگ یک سبک معاملاتی کوتاه مدت است که توسط معامله‌‌گرانی استفاده می‌شود که هدف آن‌ها کسب  سود از نوسانات کوچک قیمت در بازار فارکس با انجام معاملات زیاد و کوتاه‌ مدت و با حجم بالا است؛
  • دقت و سرعت عمل برای انجام معاملات اسکالپینگ موفق، ضروری است؛
  • نقاط ورود و خروج اغلب توسط اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال مانند میانگین متحرک، باندهای بولینگر، استوکاستیک یا RSI تعیین می‌شوند؛
  • با توجه به این که انجام معاملات اسکالپینگ نیاز به تمرکز مداوم و تصمیم‌گیری سریع دارد، اسکالپینگ ریسک قابل توجهی دارد؛
  • به دلیل انجام معاملات سریع و بسیار کوتاه مدت، میزان سود در هر معامله ناچیز است، بنابراین، اسکالپرها برای افزایش میزان درآمد، اغلب از اهرم‌های بالا استفاده می‌کنند که میزان زیان احتمالی نیز افزایش می‌یابد؛
  • برای اسکالپرها، مدیریت ریسک و نظم و انضباط ضروری است زیرا آن‌ها باید موقعیت خود را به دقت زیر نظر داشته باشند، میزان ضرر را محدود کنند و سودهای کوتاه مدت را بدست آورند.

کدام تایم فریم ها برای انجام معاملات اسکالپینگ بهتر است؟

معاملات اسکالپینگ معمولا در تایم‌فرم‌های کوتاه مدت انجام می‌شود. اسکالپرها با توجه به ویژگی‌های شخصی، دانش فنی، میزان حجم معاملاتی، نمادهای معاملاتی مورد نظر، میزان انتظار سود و برخی شرایط دیگر، باتوجه به تحلیلی که انجام می‌دهند و همچنین میزان صبر و تحمل ماندن در یک معامله، در تایم‌فریم‌های ۱ دقیقه، ۵ دقیقه و ۱۵ دقیقه می‌توانند اسکلپ انجام دهند.

کسانی که در تایم‌فریم‌های یک دقیقه و کمتر معامله انجام می‌دهند، بیشتر با نام «فست اسکالپر» (Fast Scalper) شناخته می‌شوند. این افراد ممکن است روزانه بالغ بر ۱۰۰ ترید انجام دهند اما عمده اسکالپرها در تایم فریم ۵ دقیقه معامله می‌کنند و به طور معمول ممکن است روزانه بین ۵ الی ۳۰ معامله داشته باشند.

بهترین تایم فریم برای اسکالپینگ

اسکالپرها چه ویژگی‌ هایی دارند؟

اسکالپرها نوعی معامله‌گر روزانه هستند، اما به جای باز نگه داشتن یک معامله برای ساعت‌ها، به دنبال ورود و خروج از پوزیشن‌ها در عرض چند دقیقه یا حتی چند ثانیه هستند. آنها اغلب با حجم بالا معامله می‌کنند و از تغییرات جزئی قیمت سود می‌برند. اسکالپرهای موفق ممکن است چند مورد از این ویژگی‌های مشترک را داشته باشند:

  • معاملات زیاد انجام می‌دهند: اسکالپرها اغلب ده‌ها یا حتی صدها معامله را در یک روز انجام می‌دهند که هر کدام فقط چند دقیقه یا حتی چند ثانیه طول می‌کشد.
  • روی سودهای کوچک تمرکز می‌کنند: هدف اسکالپرها به جای انتظار برای نوسانات زیاد قیمت، شکار نوسان‌های کوچک است، اغلب فقط چند پیپ در هر معامله.
  • از اهرم بالا استفاده می‌کنند: برای سودآوری این حرکات کوچک، اسکالپرهای موفق معمولاً از اهرم بالا استفاده می‌کنند که البته هم میزان سود و هم میزان ریسک افزایش می‌یابد.
  • نمودارهای کوتاه مدت را تجزیه و تحلیل می‌کنند: عمدتاً از نمودارهای ۱ دقیقه‌ای یا ۵ دقیقه‌ای استفاده می‌کنند و به قیمت لحظه به لحظه توجه زیادی دارند.
  • خروج راحت از معامله تنها با سود اندک: به محض کسب چند پیپ سود از معامله خارج می‌شوند و طمع نمی‌کنند که باعث از دست رفتن سود و منجر به زیان شود.
  • استفاده از حد ضرر کوچک: برای مدیریت ریسک، «حد ضرر» (Stop Loss) را بسیار نزدیک قرار می‌دهند و به سرعت از معاملات زیان‌ده  خارج می‌شود تا میزان ضرر را به حداقل برسانند.
  • تکیه بر تحلیل تکنیکال: اسکالپرها به شدت از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال و الگوهای نمودار (Chart Patterns) برای شناسایی نقاط ورود و خروج استفاده می‌کنند و اغلب عوامل دیگر را نادیده می‌گیرند.
  • نیاز به تمرکز شدید و تصمیم‌گیری سریع : اسکالپرها گاهی اوقات حتی برای چندین ساعت متوالی روی یک نماد معاملاتی، به طور بسیار دقیق تمرکز می‌کنند و درصورتی که موقعیت مناسبی را ببینند، به سرعت تصمیم‌گیری کرده و به معامله ورود می‌کنند، زیرا فرصت ورود می‌توانند در عرض چند ثانیه ظاهر شده و به سرعت از دست برود.
  • علاقه‌مند به کسب نتایج سریع: اسکالپرها علاقه‌مند به کسب نتایج سریع یا تقریبا آنی هستند و تمایل ندارند برای مشخص شدن نتیجه یک معامله، ساعت‌ها انتظار بکشند.

آیا اسکالپرها می‌توانند به اندازه تریدرهای دیگر سود کسب کنند؟

هنگامی که یک اسکالپر در هر روز ده‌ها و گاه بیش از یک‌صد معامله با حجم‌های بالا انجام می‌دهد، در انتهای روز، گاه میزان سود حاصل شده از میزان سود تریدرهای روزانه که یک لگ حرکتی یا سوئینگ را ترید می‌کنند، بیشتر می‌شود، هرچند که به همان اندازه، میزان ریسک نیز زیاد می‌شود.

اسکالپینگ نیاز به یک استراتژی معاملاتی دقیق دارد که دقیقاً زمان ورود و خروج از پوزیشن‌ها و میزان سرمایه در هر موقعیت را مشخص می‌کند. تشخیص نقطه خروج از معامله اهمیت بسیاری دارد، زیرا اجازه دادن به بزرگ شدن میزان ضرر فقط یک معامله، می‌تواند بخش بزرگی از سود به دست آمده را از بین ببرد.

شرایط انتخاب بروکر و حساب معاملاتی برای معاملات اسکالپینگ

انتخاب «بروکر و پلتفرم معاملاتی مناسب»، می‌تواند بر روی میزان سود روزانه یک تریدر اسکالپر تاثیر به‌سزایی داشته باشد: 

  • یک پلتفرم معاملاتی مناسب را انتخاب کنید که دارای تأخیر کم باشد و بتواند داده‌های آنی و ابزارهای نموداری پیشرفته را ارائه دهد؛
  • بروکری را انتخاب کنید که برای استفاده از معاملات اسکالپینگ زیر یک دقیقه محدودیت ایجاد نکند.(برخی از بروکرها مانند «بروکر اینگات» معاملات اسکالپ کمتر از یک دقیقه را قبول نمی‌کنند)؛
  • برای انجام معاملات اسکالپینگ حتما از حساب پرسرعت ECN و  ECN Pro و حساب‌های مشابه استفاده کنید تا اردرگذاری و خروج از معامله به‌سرعت انجام گیرد؛
  • دقت کنید که حساب معاملاتی که انتخاب می‌کنید، از «نحوه اجرای بازار» (Market execution) استفاده شود زیرا حساب‌هایی مانند «حساب استاندارد» و مشابه آن که با نحوه اجرای فوری (Instant Execution) اجرا می‌شوند، هنگامی که قیمت دچار نوسان‌های بالا می‌شود، به تریدر اجازه ورود نمی‌دهد و حتی اگر از قبل، یک معامله باز کرده باشد، اجازه بستن معامله را نمی‌دهد و معمولا حد ضرر تریدر زده می‌شود.
معیار انتخاب بروکر برای اسکالپرها

در صفحه بهترین بروکر برای اسکالپ می‌توانید کارگزاران مناسب این سبک معاملاتی را مشاهده نمایید.

شرایط انجام معاملات اسکالپینگ در فارکس

اگر یک تریدر تازه‌کار هستید و به معاملات اسکالپینگ علاقه‌مند شده‌اید، توجه به برخی از مهم‌ترین شرایط انجام معاملات اسکالپینگ که در ادامه شرح داده می‌شوند، می‌توانند برای شما بسیار مفید واقع شوند: 

  • اگر یک تریدر نسبتا مبتدی هستید، در ابتدا یک استراتژی معاملاتی اسکالپینگ، مانند ستاپ بریک اوت، معامله در نواحی رنج، استراتژی پرچم، استراتژی الگوی وج، الگوی مثلث، الگوی دو قله یا دو کف، استراتژی سر و شانه و… انتخاب کنید که احتمال برد بیشتری دارند؛
  • با استفاده از تحلیل تکنیکال بر اساس استراتژی انتخابی خود، نقاط خرید و فروش واضحی را تعیین کنید؛
  • اقدامات سختگیرانه مدیریت ریسک، از جمله تنظیم استاپ‌لاس (Stop Loss) دقیق را رعایت کنید؛
  • از اخبار بازار، رویدادهای اقتصادی و اندیکاتورهای تکنیکالی برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی دارای احتمال موفقیت بالا، بهره ببرید؛
  • برای تمرین استراتژی های اسکالپینگ و کسب تجربه، قبل از معامله با پول واقعی از یک حساب دمو معاملاتی استفاده کنید؛
  • سعی کنید میزان سرمایه در حساب دمو به همان اندازه‌ای باشد که بعدا قصد دارید به حساب معاملاتی واقعی واریز کنید؛
  • به طور مداوم رویکرد خود را بر اساس شرایط بازار و عملکرد معاملاتی خود تطبیق دهید و از انجام معاملاتی که مطابق با استراتژی معاملاتی شما نیست بپرهیزید؛
  • به استراتژی معاملاتی که بارها آن را تست کرده‌اید و قبلا امتحان خود را پس داده، پایبند بمانید؛
  • اگر با چند باخت پیاپی دچار استرس شدید، به مدت چند ساعت از معامله کردن دست بکشید و قصد انتقام گرفتن از مارکت را سر خود بیرون کنید؛
  • از انجام معاملات هیجانی بپرهیزید؛
  • اگر چندین معامله پیاپی موفق شدید، مواظب باشید که دچار فومو (FOMO) نشوید؛
  • سعی نکنید استراتژی خود را به بازار تحمیل کنید؛
  • نگران از دست دادن یک موقعیت نباشید زیرا بازار فارکس سرشار از موقعیت است، بنابراین سعی کنید فقط موقعیت‌هایی را شکار کنید که احتمال برد بالایی دارند.

همیشه به خاطر داشته باشید که اسکالپینگ یک سبک معاملاتی بسیار پرخطر اما همراه با سودهای بسیار شیرینی است که مستلزم خودکنترلی، استقامت و درک کامل پویایی بازار است.

شرایط اسکالپینگ در فارکس

مزایا و معایب معاملات اسکالپینگ

تمام سبک‌های معاملاتی در بازارهای مالی دارای مزایا و معایبی هستند که معامله‌گران باتوجه به علاقه، میزان توانایی، میزان دانش فنی، مقدار زمانی که باید روی چارت تمرکز کنند، میزان سرمایه، میزان تحمل ریسک، چالش‌های روان‌شناختی و بسیاری موارد دیگر، تصمیم به انتخاب یک سبک معاملاتی می‌گیرند که بیشتر با شرایط و روحیات آن‌ها متناسب باشد.

برخی از مهم‌ ترین مزایای معاملات اسکالپینگ

سبک معاملاتی اسکالپینگ به دلیل ارائه مزایای زیاد، امروزه طرفداران بسیاری دارد. برخی از مهم‌ترین مزیت‌های این روش معاملاتی عبارتند از:

  • ایجاد فرصت‌های مکرر : بازارها همیشه در نوسان هستند و فرصت‌های معاملاتی متعددی را در طول روز فراهم می‌کنند.
  • ریسک کمتر در هر معامله : از آنجایی که موقعیت‌ها برای مدت کوتاهی حفظ می‌شوند، لازم نیست که یک تریدر به تمام آن‌ها ورود کند بلکه انتخاب موقعیت‌های بهتر باعث می‌شود میزان ریسک کاهش و میزان سود و درصد برد افزایش یابد.
  • ضررهای کوچک‌تر : در سبک معاملاتی اسکالپینگ، استاپ‌لاس‌ها معمولاً کوچک هستند و ضرر احتمالی را در هر معامله محدود می‌کنند.
  • پتانسیل برای سود بالا : در حالی که سود هر معامله ممکن است اندک باشد اما مجموع سودهای معاملات موفق روزانه رقم چشمگیری می‌شوند.
  • نیاز به پیدا کردن روندهای بلندمدت نیست : اسکالپرها نیاز به تمرکز بر روی روندهای بلند مدت ندارند بلکه می‌توانند در بازارهای پرطرفدار که دارای نوسانات بالا باشند، سودهای بهتری به دست آورند.
  • نظم و انضباط دقیق : سبک سریع اسکالپینگ می‌تواند به یک معامله‌گر کمک کند تا نظم و انضباط و مهارت‌های تصمیم‌گیری سریع را توسعه دهد.
  • سرمایه کمتر مورد نیاز : اسکالپرها نیاز به سرمایه‌های کلان ندارند بلکه می‌توانند با حساب‌های کوچک‌تر شروع کنند و همچنان به نتایج رضایت‌بخشی دست یابند.   

برخی از مهم‌ ترین معایب سبک اسکالپینگ

در کنار مزایای بسیار زیاد روش معاملاتی اسکالپینگ خالی از عیب نیست که بهتر است به این موارد نیز توجه داشته باشید:

  • استرس زیاد : ماهیت انجام معاملات سرعتی می‌تواند بسیار استرس‌زا و از نظر ذهنی آزار دهنده باشد.
  • زمان بر بودن : اسکالپینگ نیاز به نظارت دائمی نمودارها و اجرای سریع دارد و لازم است که تریدر در هر روز برای ساعت‌های طولانی به بررسی و تحلیل چارت قیمت بپردازد و از شروع به باز کردن یک معامله تا بستن آن، وضعیت را با دقت دنبال کند.
  • هزینه‌های تراکنش : معاملات مکرر منجر به هزینه‌های کمیسیون بالاتر می‌شود که می‌تواند باعث کاهش میزان قابل توجهی از سود شود.
  • وابسته به فناوری : اسکالپینگ به اتصالات اینترنتی سریع و قابل اعتماد و پلتفرم‌های معاملاتی دارای سرعت بالا نیاز دارد که ممکن است هزینه‌های بیشتری را تحمیل کند.
  • ریسک بیش از حد معامله : جستجوی مداوم موقعیت‌ها ممکن است به انجام معاملات بیش از حد و افزایش ضرر منجر شود.
  • حساسیت به نویز : تغییرات کوتاه مدت قیمت، اغلب با مقدار زیادی نویز همراه می‌شوند که عدم تجربه کافی باعث می‌شود با سیگنال معتبر اشتباه گرفته شده و منجر به زیان شوند.
  • چالش‌های روان‌شناختی : نیاز به تصمیم‌گیری سریع می‌تواند منجر به انجام معاملات احساسی و انحراف از استراتژی‌های برنامه‌ریزی‌شده شود.

به طور کلی، اگر چه اسکالپینگ امکان سودهای منظم و کاهش آسیب‌پذیری در برابر خطرات گسترده بازار را ارائه می‌دهد، اما همچنین مستلزم تمرکز دقیق، تصمیم گیری سریع، و فشار عاطفی است.

اسکالپینگ

تفاوت بین اسکالپینگ و سایر استراتژی های معاملاتی روزانه

معامله‌گران بازارهای مالی، سبک‌های معاملاتی مختلفی دارند که ۴ سبک ترید روزانه یا دی تریدینگ (Day Trading)، سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)،  پوزیشن تریدینگ (Position Trading) و اسکالپینگ (Scalping) از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌روند. ۳ سبک اول با یکدیگر تشابهات زیادی دارند اما سبک اسکالپینگ با تمام آن‌ سبک‌ها تفاوت‌های اساسی دارد که مهم‌ترین  تفاوت‌ها عبارتند از:

  • بازه زمانی و مدت زمان: در حالی که تمام آن سبک‌ها از مقیاس‌های زمانی طولانی‌ (چندین ساعت تا چندین ماه یا حتی سال) استفاده می‌کنند، معاملات سبک اسکالپینگ در تایم‌فریم‌های پایین (از یک دقیقه تا ۱۵ دقیقه) اجرا می‌شوند.
  • تعداد معاملات زیاد: در حالی که در سایر سبک‌ها، معامله‌گران از چند معامله در روز تا یک معامله برای روزها و هفته‌های متوالی بهره می‌برند، در سبک اسکالپینگ، معامله‌گران از چند معامله تا بیش از ۱۰۰ معامله در روز انجام می‌دهند.
  • اهداف سود: اهداف سود در سایر سبک‌ها ممکن است از بالای ۱۰۰ پیپ تا هزاران پیپ تعیین شود اما در سبک اسکالپینگ، میزان سود به چند پیپ تا چند ده پیپ محدود می‌شود.
  • میزان سرمایه اندک: در سایر سبک‌ها، معامله‌گران معمولا نیاز به سرمایه‌های کلان دارند، اما در سبک اسکالپینگ با سرمایه‌های بسیار اندک می‌توان سودهای رضایت‌بخشی را کسب کرد. 
  • مدیریت ریسک: در سبک اسکالپینگ استا‌پ‌لاس بسیار کم و فشرده در نظر گرفته می‌شود در حالی که در سایر سبک‌ها به دلیل باز بودن معامله برای روزها و گاه هفته‌ها تا ماه‌ها، میزان استا‌پ‌لاس بسیار بیشتر است.
  • تجزیه و تحلیل مورد نیاز: برخلاف سایر روش‌های معاملاتی که مستلزم تحقیقات دقیق‌تر و دید گسترده‌تر از بازار هستند و تحلیل فاندامنتال نقش اساسی در تصمیم‌گیری‌های معامله‌گران ایفا می‌کند، اسکالپینگ نیازمند تحلیل تکنیکال قوی است و به تحلیل فاندامنتال توجه چندانی ندارد.
  • خبرهای اقتصادی: اعلام خبرهای اقتصادی و مالی مهم می‌تواند باعث ایجاد نوسان‌های آنی زیادی بر روی نمادهای مختلف شود که این نوسان‌ها در سایر سبک‌های معاملاتی شاید یک نویز تلقی شود اما در سبک اسکالپینگ و به‌ویژه برای اسکالپرهایی که «ترید خبری» انجام می‌دهند، می‌تواند یک موقعیت باالقوه تلقی شود و سایر اسکالپرها نیز یا سعی می کنند در زمان اعلام خبر یا ترید نکنند یا از نوسان‌های ایجاد شده، بهترین استفاده را ببرند.
  • سطح استرس: معاملات اسکالپینگ بسیار استرس‌زا هستند و نیاز به توجه مداوم دارند، در حالی که استراتژی‌های معاملاتی دیگر استرس متوسطی دارند و نه‌تنها لازم نیست تریدر به طور مداوم وضعیت ترید را زیر نظر داشته باشد بلکه روزی یک‌بار بررسی وضعیت روند کفایت کند. 
  • شرایط بازار: اسکالپینگ به نقدینگی بالا و اسپرد کم نیاز دارد، سایر استراتژی‌های معاملات روزانه می‌توانند با شرایط مختلف بازار سازگار شوند.

معرفی چند استراتژی معاملاتی اسکالپینگ در فارکس

در ادامه چند استراتژی اسکالپینگ شرح داده می شوند اما توجه داشته باشید که یک استراتژی معاملاتی اسکالپینگ موفق بر سرعت، دقت و مدیریت دقیق ریسک متکی است و برای هر تریدر ممکن است متفاوت باشد. در زیر برخی از استراتژی های محبوب اسکالپینگ آورده شده است که تمام این استراتژی‌ها در تایم‌فریم‌های ۱ تا ۱۵ دقیقه قابل اجرا هستند.

 استراتژی بریک اوت (Scalping Breakouts)

استراتژی Scalping Breakouts بر کسب سود سریع از حرکات سریع قیمت در زمانی قیمت از یک «سطح حمایت» یا «سطح مقاومت» استاتیک (Statics)  یعنی افقی یا داینامیک (Dynamic) یعنی مورب عبور می‌کند، تمرکز دارد.

 استراتژی بریک اوت

شرح استراتژی بریک اوت:

  1.  نواحی حمایت و مقاومت استاتیک یا افقی (تصویر بالا) و داینامیک یا مورب را روی چارت رسم کنید؛ 
  2. اجازه دهید قیمت ناحیه حمایتی را به پایین بشکند و زیر ناحیه یک کندل کلوز دهد. سپس، هنگامی که قیمت به ناحیه (که اکنون به ناحیه مقاومتی  تبدیل شده است) پولبک بزند. در کندل نزولی بعدی معامله Sell باز کنید. 
  3. استاپ‌لاس روی ناحیه مقاومتی قرار می‌گیرد. 
  4. پس از حدود ۱۰ تا ۳۰ پیپ سود از معامله خارج شوید. 

استراتژی رنج تریدینگ ( Range trading strategy)

استراتژی رنج تریدینگ یک ستاپ معاملاتی بسیار سوده است که دارای استرس کمتری است و معاملان‌گران بسیاری از این استراتژی استفاده می‌کنند. این استراتژی در مناطق رنج قیمت دیده می‌شوند.

استراتژی رنج تریدینگ

شرح استراتٰژی رنج تریدینگ:

  1.  ابتدا نواحی حمایت و مقاومت نماد مورد نظر را رسم کنید؛
  2. هنگامی که متوجه شدید قیمت در داخل محدوده بالا و پایین می‌شود، هنگامی که قیمت از ناحیه مقاومتی نزولی می‌شود، Sell بزنید و زمانی که از ناحیه حمایتی برگشت داده می‌شود، معامله Buy باز کنید؛
  3. بهترین زمان برای شکار اجرای این ستاپ معاملاتی، حدود یکی دو ساعت قبل از اعلام خبرهای مهم اقتصادی و مالی است که اکثر معامله‌گران منتظر اعلام خبر هستند و بازار در یک حالت انتظار برای مشخص شدن روند آینده و تریدینگ رنج قرار دارد.

استراتژی کف یا سقف دوقلو (doubleTops) یا سه‌ قلو

استراتژی کف یا سقف دو قو یا سه قلو (Three Tops) از استراتژی‌های بسیار محبوب معامله گران فارکس است که در تمام تایم‌فریم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استراتژی کف یا سقف دوقلو (doubleTops) یا سه‌ قلو

شرح استراتژی کف یا سقف دوقلو و سه‌قلو:

  1.  هرگاه قیمت در چارت یک سقف دوقلو یا سله‌قلو زد، سعی کنید این معامله را از دست ندهید؛
  2. هنگامی که قیمت از سقف دوم یا سوم نزولی شد، بلافاصله ناحیه گردن را (مطابق تصویر بالا)، مشخص کنید.  منتظر بمانید تا قیمت ناحیه گردن را به پایین بشکند و سپس به آن پولبک بزند؛
  3. به محض برگشت قیمت از پولبک، معامله Sell باز کنید؛
  4. استاپ‌لاس را روی ناحیه گردن قرار دهید؛
  5. تارگت (حد سود) می‌تواند کف سطح برگشتی قیمت به پولبک باشد یا پس از حدود ۱۰ تا ۳۰ پیپ از معامله خارج شوید؛
  6. برای معاملات کف دوقلو و سه‌قلو نیز برعکس عمل کنید.

 سخن پایانی

اسکالپینگ در فارکس یک سبک معاملاتی پرطرفدار است که به مهارت و دانش تکنیکالی بالا نیاز دارد. این سبک معاملاتی به‌ ویژه برای کسانی که سرمایه اندک اما مهارت لازم برای ترید را دارند، فوق‌العاده سودآور است. موفقیت در اسکالپینگ نه تنها به درک عمیق تحلیل تکنیکال و نمودارهای زنده فارکس، بلکه به نظم استثنایی، مهارت‌ در تصمیم‌گیری سریع و مدیریت صحیح ریسک نیز نیاز دارد. 

قبل از شروع به اسکالپینگ در فارکس، اسکالپرهای باید استراتژی خود را به طور گسترده با استفاده از یک حساب آزمایشی معاملاتی تمرین کنند تا به مهارت‌ لازم دست پیدا کنند. معامله‌گران باید به خاطر داشته باشند که اسکالپینگ برای همه مناسب نیست. کلید موفقیت بلندمدت در معاملات اسکالپینگ، مستلزم توجه کامل به ایجاد تعادل بین معاملات سریع و مدیریت ریسک محتاطانه، کنترل عاطفی قوی و توانایی تصمیم‌گیری در چند ثانیه و در عین حال سازگاری مداوم با شرایط متغیر بازار است.

معامله گران جدید ممکن است نتوانند به سرعت تجزیه و تحلیل پیچیده مورد نیاز برایاستراتژی اسکالپینگ را انجام دهند، بنابراین، بهتر است قبل از حرکت به سمت اسکالپینگ، با استراتژی‌های معاملاتی بلندمدت‌تر مانند استراتژی‌های معاملات روزانه شروع کنند. این استراتژی‌ها زمان بیشتری را برای تجزیه و تحلیل و تصمیم‌گیری می‌دهند که به معامله‌گران آماتور کمک می‌کند تا مهارت‌های اساسی خود را توسعه دهند.

پرسش و پاسخ در مورد اسکالپینگ چیست

کدام استراتژی برای اسکالپینگ بهتر است؟

هر سه استراتژی معرفی شده در بالا از بهترین، مطمئن‌ترین، سودآورترین و پرطرفدارترین استراتژی‌های معاملاتی اسکالپینگ در فارکس هستند که درصورت اجرای دقیق، در بیش از ۸۰٪ موارد با سود بسته می‌شوند.

آیا معاملات اسکالپینگ سودآور است؟

اگر استراتژی و نظم و مدیریت ریسک مناسبی داشته باشید، اسکالپینگ در طول روز فرصت‌های زیادی برای کسب سودهای کوچک ارائه می‌دهد که می‌تواند به سودهای بزرگ منجر شود.

بهترین راهکار های موفقیت در معاملات اسکالپینگ چیست؟

برای موفقیت، باید زیاد تمرین کنید، سریع عمل کنید، در تحلیل تکنیکال خوب باشید و بتوانید استرس را کنترل کنید. 

آیا استراتژی اسکالپینگ برای تریدرهای مبتدی مناسب است؟

اسکالپینگ برای معامله‌گران تازه کار توصیه نمی‌شود زیرا به توانایی‌های پیشرفته و دانش تکنیکالی بالا نیاز دارد. 

بروکر های پیشنهادی

صرافی های پیشنهادی

مطالب مشابه مجله خبری

موارد بیشتر مشاهده همه

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید(1نظر)

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
خان داداش ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

روشهای بازاریابی تغییرات شگرفی کرده
نباید هر مقاله‌ای را خواند ، نباید هر مقاله‌ای را ترجمه کرد و از همه مهمتر ... نباید هر مقاله‌ای را منتشر کرد

در دنیا همه جور آدمی پیدا میشه و البته همه جور تریدر
پس
قطعا تریدرهایی با چنین خصوصیت اخلاقی هم وجود داره، اما هیجان دادن و بولد کردن چنین رفتار مخاطره‌آمیزی قطعا دسیسه‌ی کارگزاران و بروکراسی
آنها می‌خواهند شما چند ۱۰ برابر سرمایه‌تان را در هر روز معامله کنید و با اینکه مثلا سرمایه‌ی شما فقط ۱۰۰میلیونه ، اما حجم تراکنش و ب طبع مقدار کارمزدی ک ب اونها پرداخت میکنید مانند کسی است ک چندصد میلیارد سرمایه داره اما با صبر و درایت معامله میکنه
اونها ۷۰٪ پرتفوی خودشون رو هولد میکنند و برای بلند مدت نگهداری میکنند و با ۳۰٪ باقیمانده از نوسانات مطمئن و پرسود ماهیانه لذت می‌برند و نهایتش ۲یا ۳ معامله در ماه انجام میدن ک روی هم میشه ۳۰٪ مورد بحث، اینجوری استرس خیلی کمتری دارند و از همه مهمتر ... فرصت فکر کردن دارند این سیاست باتجربه‌هاست
اما هیجان زده ها نوجوانانی هستند ک میخوان یک شبه ره ۱۰۰ ساله برن. ولی بیشتر از سودی ک خودشون میگیرن کارمزد میپردازند