آموزش نرم‌ افزار و پلتفرم

ربات تریدر ارز دیجیتال و فارکس چیست و چگونه عمل می‌کند؟

آموزش نرم‌ افزار و پلتفرم

مطالعه در 10 دقیقه

در این نوشته ایران بروکر قصد دارد تا شما را با ربات تریدر ارز دیجیتال و فارکس آشنا کند و به نحوه‌ی عملکرد آن بپردازد؛ علاوه بر آن باید بدانیم که این ربات‌های چه مزایا و چه معایبی دارند و آیا استفاده از این ربات‌ها می‌تواند سودآور باشد یا خیر؛ بنابراین در ادامه بیشتر درباره ربات‌های معامله‌گر و کاربرد آن‌ها خواهیم گفت.

ربات تریدر چیست؟

ربات تریدر ارز دیجیتال و فارکس چیست و چگونه عمل می‌کند؟

در بازارهای مالی مانند ارز دیجیتال و فارکس از بات‌ها یا ربات‌ها به عنوان نرم افزاری که قابلیت کار کردن به صورت خودکار را دارد، استفاده می‌کنند. این بات‌ها عموما بر اساس شرایطی که از قبل تعیین شده اند، به صورت اتوماتیک شروع به کار می‌کنند که این مهم‌ترین تفاوت بین عملکرد یک ربات و یک تریدر است.

ربات تریدر از فاکتور‌هایی چون قیمت، شاخصه‌های تکنیکال و نوسانات استفاده می‌کند و در صورت مساعد بودن شرایط وارد عمل شده و شروع به معامله می‌کند؛ این کار می‌تواند ساعت‌ها و بدون وقفه ادامه پیدا کند. در نتیجه‌ی همین ویژگی‌ها، بیش از ۸۰ درصد حجم معاملات ارزها و جفت ارزها به وسیله‌ی این ابزارهای معاملاتی صورت می‌پذیرند و همچنان در حال گسترش هستند.

نحوه‌ی عملکرد ربات تریدر

ربات‌هایی که از یک استراتژی معاملاتی مشخص بر پایه‌ی قوانین از پیش طراحی شده‌ی جهت نحوه‌ی باز و بسته کردن معاملات یا ادامه داشتن آن هستند، قابل اعتماد خواهند بود. به طور کلی، ربات‌ها به این صورت عمل می‌کنند که ابتدا یک محرک را شناسایی کرده و پس از آن، یا فقط وظیفه‌ی اطلاع‌رسانی به شما را دارد و یا علاوه بر آن بر اساس قوانینی که برای ربات تریدر از قبل تعریف شده است، شروع به خرید و فروش به صورت اتوماتیک می‌کند.

ربات تریدر جهت درآمدزایی از یک فرصت معاملاتی، ابتدا داده‌های بازار را تجزیه و تحلیل کرده و پس از برآورد ریسک‌های احتمالی بازار، تصمیم می‌گیرد که معامله در جهت خرید باشد یا فروش و در نهایت وارد معامله شده و یا از آن خارج می‌شود.

بسیاری از ربات‌ها به صورت کاملا کورکورانه و به تبعیت از یک الگوریتم از پیش ساخته در تایم فریم‌های ۱۵ دقیقه، ۱ ساعته و روزانه دست به معامله می‌زنند. در نتیجه، عامل احساسات انسانی حذف شده و معاملات فقط بر اساس نقشه‌ی از پیش تعیین شده صورت می‌گیرند. به عنوان مثال، ربات‌ها این قابلیت را دارند که انحراف قیمت در بازه‌ی زمانی تعیین شده را ارزیابی کنند و بر اساس آن وارد معامله‌ی خرید یا فروش شوند.

با وجود اینکه ربات‌های پیشرفته از ابزار‌های متعددی برای پردازش طیف وسیعی از مظنه‌های قیمتی ارز‌ها و جفت ارزها به جهت صدور سیگنال‌های دقیق‌تر استفاده می‌کنند؛ اما برخی از این ابزار‌ها مانند اندیکاتور میانگین متحرک بر ربات‌های مختلف تسلط کامل دارند. به این معنا که بسیاری از ربات‌ها وقتی قیمت از میانگین پایین‌تر می‌رود وارد معامله‌ی فروش می‌شوند و وقتی از قیمت بالاتر رفت وارد معامله‌ی خرید می‌شوند.

درواقع مدیریت ریسک شما و یا استراتژی بر عهده ربات تریدر است که چهارچوب خاص کار را تعیین می‌کند. به عنوان یک قاعده‌ی کلی، ربات‌های پر ریسک که بازده بالاتری نیز دارند از میانگین متحرک کوتاه مدت مانند ۷ روزه استفاده می‌کنند در حالی که ربات‌های کم ریسک از میانگین متحرک‌های طولانی‌تر مانند ۵۰ روزه که به رنگ نارنجی و ۲۵۰ روزه که به رنگ آبی نمایش داده می‌شوند، استفاده می‌کنند.

انواع ربات تریدر

انواع ربات تریدر

شاکله‌ی اصلی تشکیل دهنده اکثر ربات‌ها شبیه به یکدیگر است و تنها تفاوت آن‌ها به شرایط if/then برای اجرای استراتژی‌های معاملاتی بر می‌گردد. بنابراین، انواع بات‌ها و انواع استراتژی‌های معاملاتی با یکدیگر همبستگی دارند و می‌توانند جایگزین یکدیگر شوند. رایج‌ترین ربات‌ها عبارتند از:

1. ربات‌های آربیتراژ

اولین نوع از ربات تریدر، ربات‌های آربیتراژ است. این ربات‌ها زمانی که نوسان در بازار زیاد است از فرصت‌های بازار استفاده کرده و در قیمت‌های پایین‌تر میخرند و در قیمت‌های بالا‌تر می‌فروشند. در واقع این بات‌ها سرعت عمل بالایی دارند و بازار را کاملا رصد کرده و در فرصت‌های به وجود آمده سریعا وارد عمل می‌شوند.

2. ربات‌های روند

همان طور که مشخص است این ربات‌ها روند قیمت را در بازار دنبال می‌کنند و در روند‌های صعودی معامله خرید باز می‌کنند و در روند‌های نزولی معامله‌ی فروش را انجام می‌دهند.

3. ربات‌های بازار ساز یا مارکت میکر

trading bot marketmaker

تمرکز این نوع از ربات تریدر بر اسپرد های اوردر بوک‌ها است و سود خود را براساس آن‌ها کسب می‌کنند. در واقع وقتی تعداد معاملات یک ارز زیاد می‌شود به همان نسبت اسپرد‌های آن نیز افزایش می‌یابد و جایی که بیشترین اسپرد را دارد، محل ورود این ربات‌ها است.

4. ربات‌های وام دهنده

کار این ربات‌ها قرض دادن دارایی به مارجین معامله گران است با این فرض که بعدا نرخ بهره را پس می‌دهند. در واقع هدف اصلی این ربات‌ها این است که با اتوماسیون کردن ترید‌ها نیاز معامله گران به تنظیم دستی پارامتر‌ها را حذف کنند.

5. ربات‌های HFT

ربات‌های HFT یا ربات‌های با فرکانس بالا نوع دیگری از بات‌ها هستند که قادر‌اند هزاران معامله را در هر ثانیه انجام دهند؛ اما برای این منظور نیاز به حداقل پینگ است؛ که برای کاربران خرد عملا این امکان وجود ندارد. در واقع حداقل پینگ نیاز است تا سیگنال‌های صادر شده از سرور عملیاتی از طریق شبکه به سرور گیرنده با سرعت بسیار بالا برسند و بازگردند. بنابراین برای داشتن چنین سرعتی نیاز است که سرور‌ها در مکان‌های مجاور بات‌ها باشند که می‌تواند هزینه‌ی سنگینی را شامل شود و عملا این بات‌ها به درد سازمان‌های تجاری می‌خورند.

مزایای ربات تریدر

ربات‌های تریدر چندین مزیت دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  • افزایش کارایی از طریق اتوماسیون سازی: این ربات‌ها با استفاده از ابزار‌های بک تست و تجزیه و تحلیل داده‌ها و ارزیابی پیشرفته‌ی ریسک موجود، کارایی معاملاتی شما را به حداکثر میزان خود می‌رسانند.
  • معامله‌ی بدون وقفه و ۲۴ ساعته: بر خلاف انسان، الگوریتم‌ها نیازی به استراحت ندارند و می‌توانند شبانه روز و بی‌وقفه بازار را زیر نظر بگیرند و به این صورت هیچ گونه فرصت معاملاتی از دست نخو. اهد رفت.
  • کنترل احساسات: با توجه به این که ربات‌ها بر اساس برنامه‌ها ی از پیش تعیین شده عمل می‌کنند بنابراین بزرگترین ریسک معاملاتی که همان احساسات انسانی است حذف شده و شانس کسب درآمد بیشتر افزایش میابد.
  • معامله‌ی به روشی ساده: استفاده از ربات‌ها نیاز به تخصص خاصی ندارد و بسیار آسان است و در صورتی که این ربات‌ها را از جای امن و قابل اطمینانی تهیه کرده باشید دیگر جای هیچ گونه نگرانی‌ای وجود نخواهد داشت.

معایب ربات تریدر

سه عامل اساسی درباره معایب ربات‌های تریدر وجود دارد که بایستی به آن‌ها توجه کرد.

  • بازدهی نهایی ممکن است برای یک معامله‌گر قدیمی مناسب نباشد.
  • احتمال بروز زیان بر اثر طراحی ضعیف برخی ربات‌ها وجود دارد.
  • عمده‌ی بازار در حال استفاده از ربات‌ها هستند و رقابت با صرافی‌ها کاری بسیار سخت است.

بسیاری از محصولات عرضه شده توسط ارائه دهندگان نرم‌افزار‌های خودکار فاقد ارزش کافی هستند و بازده واقعی آن‌ها کمتر از اعداد رسمی اعلام شده است؛ که این برای معامله گران مناسب نیست. با این وجود، این موضوع برای کل بازار صدق نمی‌کند. بنابراین شما ممکن است که بخواهید برای جلوگیری از این خطر با برند‌های معتبر کار کنید و سود خود را از قبل بررسی کنید. لذا بایستی علاوه‌بر برآورد بازده کل، هزینه‌ها و کارمزد‌ها را نیز حساب کنید و مابه تفاوت این دو سود قابل لمس شما خواهد بود.

جمع بندی مقاله ربات تریدر

تا اینجا متوجه شدیم که ربات‌های ترید چیستند و چگونه کار می‌کنند. همچنین با مزایا و معایب آن‌ها نیز آشنا شدیم. در پایان به علاقه‌مندانی که قصد خرید و یا طراحی ربات‌های ترید را دارند پیشنهاد می‌کنیم از ایران بروکر بازدید نمایند تا با خیالی امن و راحت از امکانات موجود در این سایت بهره‌ی لازم را ببرند.

سوالات متداول درمورد ربات تریدر

آیا ربات‌های معاملاتی ارزهای دیجیتال ارزش خرید دارند؟

پس از اینکه فهمیدیم ربات تریدر چیست، باید بدانیم که آیا آن‌ها بازدهی لازم را دارند یا نه. برای دانستن این موضوع تنها کافی است بدانید که ربات شما قابل اعتماد است یا نه که اگر پاسخ مثبت بود می‌تواند برای شما سودآور باشد. بحث اعتماد یکی از بزرگ‌ترین موضوعات و نگرانی‌های جامعه‌ی Web3 و از جمله ربات‌ها است؛ زیرا بسیاری از ارائه دهندگان ربات ها، کل واقعیت را نمی‌گویند و از گفتن بازدهی واقعی و استراتژی‌های ناکارآمد خود سر باز می‌زنند.

آیا ربات‌های ترید واقعا مفید هستند؟

میزان سود دهی ربات‌ها بستگی به استراتژی معاملاتی آن‌ها دارد و بنابراین استراتژی‌های مختلف بازدهی متفاوتی خواهند داشت. برخی از ربات‌های معتبر می‌توانند در بلند مدت و به طور پیوسته به شما سود برسانند.

قیمت یک ربات تریدر چقدر است؟

قیمت ربات‌ها با توجه به میزان عملکرد آن متغیر است و هرچه کارایی بیشتری داشته باشند قیمت آن‌ها نیز بالاتر می‌رود. به طور میانگین اشتراک‌های ماهانه‌ی یک ربات معتبر از ۱۵ دلار شروع می‌شود و این در حالی است که قیمت اشتراک‌های دائمی آن در جاهای مختلف دنیا متفاوت است.

آیا ربات‌های ترید ارز دیجیتال با ارزش هستند؟

در صورتیکه ربات معاملاتی شما چندین استراتژی معاملاتی را پشتیبانی کند و شما سرمایه خو را بر اساس آن تخصیص دهید، بسته به سرمایه‌ی اولیه‌ی شما این ربات‌ها می‌توانند سود سالیانه‌ی خوبی را نصیب شما کنند.

بهترین ربات تریدر کدام است؟

این که کدام ربات بهتر است کاملا به نیازمندی‌های شما بستگی دارد. و شاید شما بخواهید فقط از ربات‌های قابل اعتماد استفاده کنید.

چطور ربات‌های ترید پول می‌سازند؟

ربات‌ها بر اساس الگوریتم‌ها و برنامه‌های از پیش تعیین شده بازار را تجزیه و تحلیل می‌کنند و با استفاده از طیف وسیعی از ابزار‌ها و اندیکاتور‌های مختلف اجازه‌ی ورود به یک معامله را کسب کرده و به صورت خودکار درآمدزایی می‌کنند.

چطور می‌توان یک ربات تریدر را تنظیم کرد؟

تنظیمات هر یک از ربات‌ها با یکدیگر متفاوت است و کاملا به شرکت ارائه دهنده‌ی آن بستگی دارد. به طور کلی می‌توان با مراجعه به وب سایت هر شرکت ارائه دهنده ربات، دستورالعمل‌های لازم برای اجرای آن را دریافت کرد.

چطور می‌توان یک ربات تریدر طراحی کرد؟

شما به راحتی می‌توانید از ابتدا ربات مورد نظر خود را حتی بدون نیاز به کدنویسی و با استفاده از کد‌های از پیش نوشته شده اجرا کنید.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
سیدحمیدرضاداودی ۱۶ بهمن ۱۴۰۱

عالی بود.ممنون از لطفتون