ارز دیجیتال

به سوی دوبی | بهشت ارزهای دیجیتال

ارز دیجیتال

مطالعه در 12 دقیقه

دوبی شهر دوستدار ارزهای دیجیتال و بلاکچین است. شما به راحتی می‌توانید در این شهر یک شرکت مرتبط با ارزهای دیجیتال در منطقه آزاد DMCC بدون نیاز به پرداخت مالیات راه‌اندازی کنید.

این مقاله به بررسی شهر رمزارزها (دبی)، فرهنگ آن، برجسته‌ترین پروژه‌ها و افراد و زیرساخت‌های مالی آن می‌پردازد. در این شهر خرده‌فروشان رمزارزها را می‌پذیرند و جایی است که می‌توانید به راحتی دوره‌های آموزشی بلاکچین را در آن بیابید.

معرفی کلی دبی

  • نام شهر: دبی
  • نام کشور: امارات متحده عربی
  • جمعیت: ۴ میلیون نفر
  • تاسیس: ۱۸۳۳
  • زبان‌ها: عربی (رسمی)، انگلیسی (بسیار رایج)، گستردگی زبان هندی نیز در این شهر به وضوح قابل مشاهده است.

دبی، بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین شهر امارات متحده عربی و یکی از هفت امارت (پادشاهی) تشکیل‌دهنده امارات است. این شهر که از صحرای عربستان برخواسته و با خلیج فارس هم مرز است، اغلب به یک واحه (آبادی میان صحرا) تشبیه می‌شود. وجود آسمان‌خراش‌های درخشان، جمعیت چند قومیتی و فضای پیشرفته و طرفدار کسب و کار، تضاد فاحشی را با چشم‌انداز جغرافیایی این شهر ایجاد می‌کند.

دُبِی یا دوبِی (به عربی: دبی) قبل از اینکه به شهر طلا ملقب شود (به دلیل پیشرفت سریع و تعداد زیاد تاجران جواهر، این شهر به شهر طلا معروف شد)، در سال ۱۵۸۰ توسط یک تاجر ونیزی به عنوان منبع مروارید مورد توجه قرار گرفت. این کشور که از یک دهکده ماهیگیری کوچک رشد کرده بود، در قرن نوزدهم با بریتانیا قراردادهای دفاعی امضا کرد. پس از آنکه حاکم امارات، دبی را به عنوان بندری آزاد و بدون مالیات بر واردات یا صادرات در سال ۱۹۰۱ تعیین کرد، به عنوان یک مرکز معاملاتی شکوفا شد. همچنین او به بازرگانان قطعه‌ای زمین همراه با سیاست حفاظت از سرمایه در کنار این شهر اعطا کرد.

Dubai
دوبی، شهر برخاسته از بیابان!

بیش از یک قرن بعد و به پشتوانه ثروت نفت موجود در این شهر، دبی به عنوان یک مرکز جذاب معاف از مالیات در دنیا ظاهر شد و جایگاه خود را به عنوان یک شهر بین‌المللی پیدا کرد و پیشرفته بودن و منحصر به فرد بودن خود را به جهانیان ثابت کرد. نمایشگاه جهانی اکسپو ۲۰۲۰ که به دلیل کوید ۱۹ به تعویق افتاده بود، تا مارس ۲۰۲۲ ادامه داشت. شاید بتوان اکسپو را به عنوان یکی از بهترین دوره‌های درخشانی در نظر گرفت که در دبی برگزار شد.

امارات متحده عربی که در مرکز تنش‌های جهانی (با عراق، ایران، پاکستان و افغانستان در سمت شمالی خلیج فارس و یمن در جنوب) قرار دارد، به عنوان یک بازیگر بی‌طرف شهرت پیدا کرده است. ترکیبی از بی‌طرفی نسبی ژئوپلیتیکی، قدرت نظامی پیشرفته از نظر تکنولوژیکی و محیط تجاری دلپذیر، ما را دعوت به مقایسه این شهر با سوییس می‌کند، کشوری کوهستانی که پادشاهان و اشراف اروپایی مدت‌هاست طلاهای خود را در آن ذخیره کرده‌اند.

در بخش معرفی سایت رسمی DMCC دبی به این می‌پردازد که “دبی به شما امکان دسترسی به ۶۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را در ۸ ساعت یا کمتر می‌دهد”. به دلیل موقعیت جغرافیایی آن در میان آفریقا-اوراسیا این کشور به یک هاب منطقه‌ای بین اروپا، آسیا، آفریقا و خاورمیانه تبدیل شده است.

با توجه به اینکه خارجی‌ها تقریبا ۹۰ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، نشان دهنده یک موقعیت جغرافیایی و هم فرهنگی مهم است. فرودگاه بین المللی دبی یا DXB یکی از شلوغ‌ترین فرودگاه‌های جهان است که سالانه ۸۸ میلیون مسافر را جابجا می‌کند.

جمعیت انبوه مهاجران، به این شهر انرژی غیرقابل انکاری را می‌دهد که نشان‌دهنده این است که مردم بنا به دلیلی به اینجا می‌آیند.

جاذبه هایی مانند برج خلیفه (مرتفع ترین ساختمان جهان)؛ مرکز خرید دبی که بزرگترین مرکز خرید در جهان است؛ برج العرب، یک هتل هفت ستاره؛ و جزایر جهانی و نخل جمیرا، به جذب حدود ۲۰ میلیون گردشگر در سال کمک می‌کنند. طبیعتاً این جاذبه شامل ثروتمندان ارزهای دیجیتال نیز می‌شود، و این به معنای یک چیز است: اینکه کنفرانس‌های ارز دیجیتال بسیاری در این شهر برگزار می‌شود.

هر امارت از کشور امارات متحده، قوانین خاص خود را دارد که آن‌ها را در صنعت بلاکچین متمایز می‌کند. این کشور در مجموع به شدت طرفدار رمزارزها است، با این حال، حتی برای گرامیداشت پنجاهمین سالگرد خود، تمبر NFT منتشر می‌کند. دبی به عنوان قطب تجاری کشور، پیشگام منطقه‌ای است.

این شهر در اکتبر ۲۰۲۱ حتی چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao)، مدیرعامل بایننس را که خانه‌ای نداشت، جذب کرد تا یک آپارتمان بخرد. در یک انجمن در سنگاپور، از او نقل شده است که درباره دبی می‌گفت: دولت امارات بسیار پیشتاز است و همچنین محیط بسیار خوبی برای تجارت است. وی افزود که می‌خواهد تعهد بلند مدتی به دبی نشان دهد. در دسامبر ۲۰۲۱، بایننس قرارداد همکاری با سازمان مرکز تجارت جهانی دبی امضا کرد که اخیراً به یک رگولاتور در حوزه ارزهای دیجیتال تبدیل شده است.

فرهنگ ارز دیجیتال در دبی

با وجود همه‌گیری ویروس کرونا، در سال ۲۰۲۱ دبی میزبان تعداد زیادی از رویدادهای ارز دیجیتال در مقیاس بزرگ بود. به دلیل آزمایشات اجباری در هنگام ورود به این کشور، کوید ۱۹ تا حد زیادی تحت کنترل بوده است.

در ماه می ۲۰۲۱، اجلاس هوش مصنوعی و بلاکچین (AIBC) در شهر جشنواره دبی (Dubai Festival City)، در نزدیکی محل ساخت و ساز برج نهر دبی (که انتظار می‌رود پس از تکمیل ساخت، حتی از برج خلیفه هم بالاتر رود) برگزار شد.

اکتبر ۲۰۲۱ شاهد رویدادهای متعددی از جمله نمایشگاه اکسپو کریپتو در دبی که مملو از خودروهای عجیب و غریب، کنفرانس‌های Web3 Summit یا WOW Summit بود که در آتلانتیس پالم برگزار شد. همچنین در طول اجلاس آینده بلاکچین (Future Blockchain Summit) که بخشی از GITEX است در یک کنفرانس فناوری عظیم غرفه‌هایی برپا کردند که در آن کشورها و شرکت‌های بزرگ برای ارائه بهترین نوآوری‌های خود به جهان گرد هم آمدند. در این اجلاس جهانی بلاکچین حتی یک مسابقه بوکس در بین اینفلوئنسرهای کریپتو برگزار شد.

کریل میشانین (Kirill Mishanin) یکی از بنیانگذاران شرکت Infodriver Capital (صندوق مدیریت دارایی و شرکت مشاوره بلاکچین) می‌گوید که دبی مکانی جذاب برای راه‌اندازی یک تجارت است:

دبی بسیار دوستدار ارزدیجیتال و مبتنی بر بلاکچین است. شما به راحتی می‌توانید یک شرکت مرتبط با کریپتو در منطقه آزاد DMCC با مالیات صفر راه‌اندازی کنید. همچنین رویدادهای زیادی وجود دارد که دولت از آن‌ها حمایت می‌کند و خرید خودرو یا ملک با رمزارزها آسان است.

علاوه بر کنفرانس‌ها، مجموعه‌ای از رویدادهای کریپتو وجود دارد که برخی از آن‌ها به صورت غیررسمی (مهمانی‌های روی پشت بام) و برخی دیگر به صورت شبکه‌ای (با ارائه سمینارها توسط تیم‌های بلاکچین و با حضور بازدیدکنندگان) تشکیل شده‌اند. از جمله این رویدادها می‌توان به جلسات شبکه بلاکچین EcoX که هر هفته در سالن هتل کنراد (Conrad Hotel) برگزار می‌شود، اشاره کرد.

پروژه‌ها و شرکت‌های ارز دیجیتال در دبی

امارات تعدادی از مناطق آزاد را اداره می‌کند که افراد غیرشهروند و غیرمقیم می‌توانند برای دریافت ویزا و مجوزهای تجاری به راحتی شرکت‌هایی راه‌اندازی کنند که کاملا تحت مالکیت آن‌هاست. DMCC یکی از همین مناطق آزاد است که علاوه بر اینکه مرکز فروش طلا، الماس، چای و قهوه است؛ مرکز اختصاصی کریپتو در برج الماس (Almas Tower) که مشرف به دبی مارینا (Dubai Marina) است. در این منطقه شرکت‌های بلاکچین از مالیات معاف هستند و به راحتی می‌توانند برای خود، کارمندان و خانواده‌هایشان ویزای اقامتی دریافت و آن‌ها را حمایت کنند.

DMCC در اوایل سال ۲۰۲۱ قراردادی را برای ساخت یک پالایشگاه فلزات گران‌بها به مساحت تقریبا ۹۲۹۰ متر مربع امضا کرد که از بلاکچین برای ردیابی تولید فلز و انتشار دارایی‌های مالی به شکل استیبل کوین مانند گلد کوین (GoldCoin)، سیلور کوین (SilverCoin)، پلاتینیوم کوین (PlatinumCoin)، پالادیوم کوین (PalladiumCoin) و رادیوم کوین (RhodiumCoin) که بر روی بلاکچین اتریوم ساخته شده‌اند و هر واحد آن نشان‌دهنده یک گرم فلز است، استفاده می‌کند.

بیش از ۴۰۰ کسب‌و‌کار مبتنی بر ارزهای دیجیتال در این شهر وجود دارد و احمد بن سلیم، رئیس اجرایی و مدیر عامل DMCC، انتظار دارد که این آمار تا سال ۲۰۲۳ به بیش از ۱۰۰۰ کسب و کار افزایش یابد که البته مروان الزارونی، مدیر عامل مرکز بلاکچین دبی نیز از این نظریه حمایت می‌کند. او تاکید می‌کند که دبی به عنوان یک شهر طرفدار بلاکچین، مایل به ایجاد مقررات مطلوب برای این صنعت است. مروان الزارونی می‌گوید:

در پنج سال گذشته، افراد برای انجام تجارت ارز دیجیتال به دوبی نمی‌آمدند. ما روشنفکر و پذیرای عقاید و افکار نو هستیم و می‌خواهیم قوانین را با دلیل تغییر دهیم.

سازمان مرکز تجارت جهانی دبی (Dubai World Trade Centre Authority) یا DWTCA یکی دیگر از مناطق آزاد است و برای جذب شرکت‌هایی که مایل به تجارت با ارزهای دیجیتال هستند، مقررات خاصی را وضع کرده است؛ به‌طوری که مریم السویدی، مدیرعامل سازمان اوراق بهادار و کالای امارات متحده عربی، می‌گوید که DWTCA مشتاق پشتیبانی از کسب‌و‌کارهایی است که زیربنای فناوری‌های بلاکچین و رمزارزها دارند.

دبی، مقر بسیاری از شرکت‌های کریپتو از جمله صرافی بیت اوسیس (BitOasis) و میلدچینز (MidChains) در نزدیکی ابوظبی (پایتخت امارات متحده عربی) واقع شده است. به گفته اولا دودین، مدیر عامل صرافی بیت اوسیس، این صرافی اخیراً با نیروی پلیس دبی برای ایجاد مقررات امنیتی در مورد سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال در منطقه همکاری کرده است.

dubai.2

زیرساخت‌های مالی دبی برای ارز دیجیتال

علاوه بر معافیت مالیاتی شرکت‌ها، نرخ مالیات شخصی برای ساکنان دبی بر روی همه درآمدها ۰٪ است؛ صرف‌نظر از اینکه درآمد به‌دست آمده در دبی باشد یا جای دیگر. درحالیکه این شهر بهشتی برای معامله‌گران کریپتو است، اما برای شهروندان ایالات متحده این چنین نیست. آمریکا یکی از کشورهایی است که از درآمد جهانی شهروندان غیرمقیم نیز مالیات دریافت می‌کند.

از آن‌جایی که در دبی مالیات وجود ندارد، مفاهیمی مانند اظهارنامه مالیاتی بی‌معنا هستند. اگرچه افراد هیچ وظیفه‌ای مبنی بر گزارش فعالیت‌های تجاری خود ندارند، شرکت‌ها ملزم به نگهداری حساب‌ها مطابق با قوانین منطقه آزاد هستند که در آن ثبت شده‌اند.

تنها استثنا، مالیات بر ارزش افزوده ۵ درصدی است که توسط شرکت‌های Mainland در مناطق غیر آزاد دریافت می‌شود و افراد غیرمقیم می‌توانند پس از خروج، مالیات بازپرداخت کنند. نرخ هر ارز فیات امارات متحده عربی (درهم) به دلار آمریکا ۳.۶۷ درهم است.

تعدادی از بانک‌های محلی در این شهر فعالیت می‌کنند که البته به طور کلی گردشگران به این حساب‌ها دسترسی ندارند. فقدان مالیات این کشور همراه با قوانین سختگیرانه رازداری بانکی و فرصت‌هایی برای ساختارهای آفشور (offshore) باعث شد تا امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۷ به طور موقت در فهرست بهشت مالیاتی اتحادیه اروپا قرار گیرد؛ اگرچه در سال ۲۰۱۹ این جایگاه به سوییس تعلق گرفت و امارات از این لیست حذف شد.

کجا می‌توانم رمزارزهای خود را خرج کنم؟

Kiklabb نام یک منطقه آزاد است که مشتریان آن می‌توانند فضای اداری در کشتی تفریحی ملکه الیزابت دوم (که اکنون در دبی لنگر انداخته است) و پرداخت‌های بیت کوین، اتریوم و تتر را می‌پذیرد، اجاره کنند.

اگر به دنبال ماجراجویی فراتر از اسکله هستید، مرکز تفریحی Elite VIP Yacht Rental Dubai با خوشحالی پذیرای بیت کوین توسط مشتریان خود است. این روش پرداخت برای افرادی که می‌خواهند هزینه‌های سفر خود را خصوصی نگه دارند مناسب است. حتی فروش قایق‌های شخصی با بیت کوین بی‌سابقه است!

Dubai.1 1

بازدیدکنندگانی که می‌خواهند با لامبورگینی یا رولزرویس در جاده شیخ زاید سفر کنند، می‌توانند با مراجعه به وبسایت OneClickDrive هر نوع وسیله نقلیه را با استفاده از ارز دیجیتال کرایه کنند. کسانی که می‌خواهند برای مدتی در آن‌جا بمانند، می‌توانند خودروی خود را از Export A Car خریداری کنند که مدعی است برای فروش وسایل نقلیه خود، از آئودی ۲۰۰۱ گرفته تا مک لارن‌ها و پورشه‌های جدید، هر ارز دیجیتالی را می‌پذیرد. جت فایندر (JetFinder) حتی به کسانی که برای خدمات جت خصوصی، بیت کوین یا اتریوم پرداخت کنند، تخفیف می‌دهد.

یک دستگاه خودپرداز بیت کوین که امکان خرید ناشناس با پول نقد را فراهم می‌کند،‌ در سال ۲۰۱۹ در هتلی در محله اقامتگاه ساحلی جمیرا نصب شد اما در عرض یک هفته مقامات به دلیل عدم الزام احراز هویت (KYC) با آن به مشکل برخوردند و دستگاه را جمع‌آوری کردند. به گزارش Coin ATM Radar، تنها یک دستگاه خودپرداز در این شهر فعال است.

آموزش بلاکچین و ارز دیجیتال در دبی

مرکز بلاکچین دبی دارای یک مکان تاثیرگذار است که در سال ۲۰۱۸ شخصا توسط حاکم دبی، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم افتتاح شد. این مرکز در زمینه پذیرش بلاکچین به شرکت‌ها کمک می‌کند، یک برنامه صدور گواهی ارائه می‌دهد که از طریق آن دانشجویان می‌توانند پس از گذراندن دوره آموزشی و شرکت در آزمون که بر اساس ۴۵ ویدیو که به تعدادی از موضوعات در منطقه می‌پردازد، گواهی توسعه حرفه‌ای مستمر کسب کنند.

همچنین دانشگاه دبی یک برنامه دیپلم حرفه‌ای ۱۲۰ ساعته برای زیرساخت‌ها و توسعه بلاکچین به مبتدیان این حوزه ارائه می‌دهد. دانشگاه ولونگونگ در دبی نیز یک برنامه آموزشی پنج روزه به توسعه‌دهندگان بلاکچین ارائه می‌دهد.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید