آموزش بازارهای مالی

بازار خرسی و گاوی چیست؟ بازار خرسی و بازار گاوی در فارکس و ارزدیجیتال

آموزش بازارهای مالی

مطالعه در 19 دقیقه

از اصطلاح بازار خرسی و بازار گاوی در بازارهای مالی مختلف مانند ارز دیجیتال و فارکس استفاده می‌شود. زمانی که بازار در حال رشد باشد و یک روند صعودی داشته باشد، به آن بازار گاوی یا Bull Market گفته می‌شود. همچنین به بازاری که در یک روند نزولی قرارگرفته، بازار خرسی یا Bear Market می‌گوییم. بازار ارز دیجیتال به‌طورکلی بی‌ثبات است، به همین دلیل از اصطلاح‌های بازار خرسی و گاوی برای دوره‌های زمانی بلندمدت برای توصیف این بازار استفاده می‌شود.

در این مطلب از ایران بروکر به بررسی بازار خرسی و گاوی در فارکس و ارز دیجیتال و ویژگی‌های مهم آن خواهیم پرداخت. همچنین به نحوه سرمایه‌گذاری در هرکدام از این روندها می‌پردازیم.

بازار گاوی چیست؟

بازار گاوی به بازاری گفته می‌شود که در آن به‌طورکلی یک شرایط اقتصادی مطلوب وجود دارد. درباره بازارهای مالی، بازار گاوی زمانی است که احساسات سرمایه‌گذاران نسبت به روند فعلی بازار صعودی است و بازار در حال رشد است.

در بازار صعودی به‌طور مداوم شاهد افزایش قیمت همراه با اقتصاد قوی هستیم. این موضوع در مورد بازار ارزهای دیجیتال و بازارهای مالی سنتی صدق می‌کند. بااین‌حال در بازار ارزهای دیجیتال معمولاً مدت‌زمان این دوره متفاوت‌تر از بازارهای دیگر است.

اعتقاد فعالان بازار مالی بر این است که اصطلاح بازار گاوی از سبک مبارزه گاو نر گرفته‌شده است که در آن گاو با شاخ‌های خود در حرکتی رو به بالا به‌طرف مقابل حمله می‌کند. به‌طورمعمول در بازار گاوی یک خوش‌بینی نسبت به افزایش مداوم ارزش دارایی‌ها وجود دارد.

بازار گاوی در ارز دیجیتال چیست؟

بازار گاوی در ارزهای دیجیتال به یک دوره طولانی اشاره دارد که در طی آن سرمایه‌گذاران زیادی در حال خرید ارزهای دیجیتال هستند. برای تشخیص بازار گاوی در ارز دیجیتال نشانه‌هایی مانند افزایش قیمت‌ها، افزایش تقاضا، کاهش عرضه و وجود اطمینان در بازار، به معامله گران کمک می‌کند.

به‌طورمعمول اعتماد سرمایه‌گذاران یک حلقه بازخورد مثبت ایجاد می‌کند و روند صعودی را بیشتر می‌کند. در رابطه با بازار ارزهای دیجیتال، باید به این نکته توجه کنید که قیمت یک ارز دیجیتال تا حد زیادی تحت تأثیر اعتماد عمومی نسبت به آن دارایی است.

بازار گاوی چیست؟
بازار گاوی در ارز دیجیتال چیست؟

معمولاً در بازار ارز دیجیتال افزایش 40 درصدی قیمت در بازه زمانی یک تا دو روز کاملاً معمولی است. دلیل این موضوع کوچک بودن حجم بازار کریپتو در مقایسه با بازارهای سنتی است و به همین دلیل نوسان بیشتری را تجربه می‌کند.

در بازار گاوی ارز دیجیتال نیز مانند دیگر بازارها شاهد افزایش ارزش ارزهای دیجیتال و شرایط اقتصادی مطلوب در این بازار هستیم. سرمایه‌گذاران در چنین شرایطی تلاش می‌کنند از سبدهای دارایی ارز دیجیتال خود نهایت استفاده را داشته باشند.

نشانه‌های بازار گاوی در ارز دیجیتال

چه مواردی باعث ایجاد بازار گاوی در ارز دیجیتال می‌شود؟ در واقعیت سرمایه‌گذاران کسانی هستند که باعث ایجاد یک بازار صعودی می‌شوند. زمانی که سرمایه‌گذاران انتظار دارند که قیمت‌ها شروع به افزایش خواهد کرد و مدت‌زمانی طولانی این رشد ادامه خواهد داشت، شروع به خرید می‌کنند.

در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران نسبت به بازگشت سرمایه (ROI) خود خوش‌بین هستند. افزایش خوش‌بینی سرمایه‌گذاران در ادامه باعث افزایش قیمت سهام می‌شود.

ازجمله موارد دیگری که باعث ایجاد یک بازار گاوی در بازارهای مالی و ارز دیجیتال می‌شود می‌توان به تولید ناخالص داخلی (GDP) و نرخ پایین بیکاری اشاره کرد. به‌طورکلی می‌توان گفت شرایط مطلوب بازار باعث افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران به بازارهای مالی می‌شود. بازار ارز دیجیتال نیز مانند بازارهای سنتی تحت تأثیر عوامل اقتصادی است.

البته با توجه به اینکه بازار ارز دیجیتال نسبت به بازارهای سنتی اندازه کمتر و درمجموع سرمایه‌گذاران کمتری دارد، عوامل منحصربه‌فرد دیگری نیز در صعودی یا نزولی بودن آن تأثیر می‌گذارد.

عوامل بازار گاوی در ارزهای دیجیتال

پشتیبانی از یک جریان یا فرهنگ خاص: به‌عنوان‌مثال در سال 2017 بازار ارز دیجیتال به دلیل حمایت افرادی مانند پاریس هیلتون و دی‌جی خالد، و نمایش‌هایی مانند The Big Bang Theory ، یک روند گاوی را تجربه کرد.

سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در ارزهای دیجیتال: سرمایه‌گذاری 650 میلیون دلاری در بیت کوین توسط شرکت میکرو استراتژی یکی از مثال‌های خوب برای این مورد است.

افزایش خوش‌بینی در بازار: برای مثال استراتژیست های جی پی مورگان گفتند بیت کوین می‌تواند تا 146000 دلار افزایش قیمت داشته باشد و همین موضوع باعث جلب‌توجه سرمایه‌گذاران به این حوزه شد.

اتفاقاتی که بازار مالی سنتی را تهدید می‌کند: همه‌گیری ویروس کرونا یکی از عواملی بود که باعث شد افراد از بازارهای مالی سنتی به سمت ارزهای دیجیتال هجوم ببرند.

ویژگی‌های بازار گاوی در ارز دیجیتال

نگرش‌ها و اقدامات معمولی که یک بازار صعودی ارز دیجیتال را مشخص می‌کند عبارت‌اند از:

  • افزایش قیمت در یک دوره زمانی به‌صورتی پایدار؛
  • تقاضای قوی و عرضه ضعیف؛
  • افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار ارز دیجیتال؛
  • افزایش قیمت در پروژه‌های خاص؛
  • درج صحبت‌هایی در مورد ارز دیجیتال در رسانه‌ها و به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی؛
  • علاقه عمومی به ارزهای دیجیتال در میان افراد مشهور، اینفلوئنسرها و سایر بخش‌هایی که ممکن است پیش‌ازاین علاقه‌ای به ارزهای دیجیتال نشان نداده باشند؛
  • افزایش قیمت‌ها در صورت اخبار مثبت؛
  • کاهش جزئی قیمت در صورت انتشار اخبار منفی.

بازار خرسی (نزولی) چیست؟

بازار خرسی چیست؟
بازار خرسی چیست؟

بازار نزولی بازاری است که در آن ارزش ارزهای دیجیتال حداقل 20 درصد کاهش‌یافته باشد و به کاهش خود ادامه دهد. برای مثال می‌توان از ریزش بازار ارزهای دیجیتال در دسامبر 2017 یاد کرد که سرمایه‌گذاران شاهد سقوط بیت کوین از 20 هزار دلار به 3200 دلار فقط در چند روز بودند.

مشخصه اصلی یک بازار خرسی این است که در آن شاهد کاهش 20 درصدی قیمت باشیم و سپس این روند به‌طور مداوم ادامه داشته باشد. همین روند نزولی بر پیش‌بینی و احساس سرمایه‌گذاران تأثیر می‌گذارد و به‌این‌ترتیب عرضه در بازار افزایش پیدا می‌کند. افزایش عرضه باعث افزایش روند نزولی می‌شود.

معامله گران اعتقاددارند اصطلاح خرسی به این دلیل به بازار نزولی نسبت داده می‌شود که خرس زمان حمله از بالا شروع می‌کند و سپس با تمام وزنش، طعمه را به سمت پایین فشار می‌دهد.

بدیهی است که در یک بازار خرسی شاهد یک اقتصاد کند و همین‌طور نرخ‌های بیکاری بالا خواهیم بود. یک اقتصاد کند یا نامطلوب ممکن است ناشی از سیاست‌های اقتصادی ضعیف، بحران‌های ژئوپلیتیکی، ترکیدن حباب بازارهای مالی و حتی بلایای طبیعی یا همه‌گیری یک ویروس باشد.

در بازار نزولی می‌توان به‌وضوح مشاهده کرد که بازار فاقد خوش‌بینی و اعتماد عمومی است و سرمایه‌گذاران دید مثبتی به بازارهای مالی ندارند.

البته افرادی که تجربه کافی در بازارهای مالی دارند می‌دانند که زمان مناسب برای خرید دارایی‌ها در بازار نزولی است. به‌خصوص در بازار ارز دیجیتال، زمان‌هایی که ناامیدی تمام بازار را فراگرفته و بیشتر افراد دیدگاه منفی به بازار دارند، زمان مناسبی برای خرید است.

البته باید توجه داشته باشید دانستن اینکه دقیقاً چه زمانی یک بازار نزولی به پایان می رسد کار دشواری است. این موضوع مهم‌ترین نکته برای خرید درست در بازار ارز دیجیتال است. البته باتجربه‌ترین و ماهرترین معامله گران هم نمی‌توانند دقیقا در کف بازار نزولی خرید کنند و در اوج بفروشند. اما حداقل می‌دانند که برعکس عمل نکنند.

قیمت ارزهای دیجیتال همبستگی زیادی به اخبار مربوط به آن‌ها دارد. قیمت‌ها معمولاً زمانی شروع به کاهش می‌کنند که اخبار منفی و شرایط نامطلوبی درباره کل بازار ارز دیجیتال یا یک ارز خاص وجود دارد.

ریزش بازار باعث می‌شود افراد تمایل خود را به سرمایه‌گذاری در بازار از دست بدهند و همین موضوع باعث افزایش اخبار منفی و ادامه ریزش در بازار می‌شود. حتی بسیاری از سرمایه‌گذاران در چنین شرایطی دارایی‌های خود را می‌فروشند و باعث افزایش رشد روند خرسی می‌شوند.

پس‌ازاینکه روند بازار نزولی کند شد، به‌مرورزمان اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار جلب می‌شود و دوباره شاهد شروع چرخه صعودی خواهیم بود.

چه چیزی باعث ایجاد بازار خرسی در ارز دیجیتال می‌شود؟

از نشانه‌های شروع یک بازار خرسی در بازار ارز دیجیتال می‌توان به ریزش در قیمت‌ها اشاره کرد. زمانی که بازار به هر دلیلی یک ریزش ناگهانی دارد و پس‌ازآن اتفاق خوبی برای بازگشت اعتماد به بازار وجود ندارد، می‌توان منتظر یک بازار خرسی بود. هرچه معامله گران و سرمایه‌گذاران اعتماد خود را نسبت به بهبودی قیمت‌ها از دست بدهند باید منتظر بازار خرسی شدیدتری باشیم.

به‌طورکلی می‌توان گفت مواردی مانند بحران‌های سیاسی، جنگ‌ها، همه‌گیری یک نوع ویروس یا اقتصادهای ضعیف و کند می‌تواند باعث شروع یک بازار خرسی شود. همچنین مداخله دولت‌ها یکی از عوامل شروع یک بازار نزولی است.

البته باید گفت پیش‌بینی زمان شروع یک بازار خرسی بر اساس روندهای قبلی بسیار دشوارتر است. دلیل این موضوع کم بودن میزان اطلاعات است. بازار ارز دیجیتال کمتر از 20 سال فعالیت دارد، بنابراین تحلیلگران و سرمایه‌گذاران به‌سختی می‌توانند بازار رمز ارزها را پیش‌بینی کنند. اما در بازار سهام به دلیل این‌که داده‌های زیادی ناشی از چندین دهه فعالیت وجود دارد، پیش‌بینی بازار راحت‌تر خواهد بود.

بازار خرسی

بااینکه بازار خرسی ممکن است به دلایل مختلفی شروع شود، چند شاخص رایج وجود دارد که نشان‌دهنده شروع یک روند نزولی بلندمدت در بازار ارز دیجیتال است که عبارت‌اند از:

حجم معاملات کمتر: حجم معامله کمتر به‌سادگی نشان‌دهنده عدم اطمینان در بازار است.

احساسات منفی ناشی از امور مالی سنتی: نمونه‌ای از این موارد زمانی بود که جیمی دیمون، مدیرعامل جی پی مورگان، در سال 2017 بیت کوین را یک کلاهبرداری اعلام کرد. پس‌ازاین اتفاق شاهد سقوط قیمت بیت کوین از 20 هزار دلار بودیم.

الگوی تقاطع مرگ: یک شاخص تکنیکال است که نشان‌دهنده افزایش عرضه در بازار است.

پسرفت: زمانی که قیمت دارایی در بازار آتی (فیوچرز) کمتر از قیمت فعلی بازار باشد.

تغییرات در نرخ وجوه فدرال: نرخی که بانک‌ها با آن ذخایر اضافی خود را به‌صورت یک‌شبه وام می‌دهند، یا قرض می‌گیرند.

مداخله نهادهای نظارتی: نمونه‌ای از آن محدودیت‌های دولت چین در مورد نرم‌افزارهای مرتبط با ارز دیجیتال یا ماینینگ بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال بود. این موارد باعث کاهش اطمینان سرمایه‌گذاران به بازار می‌شود.

ویژگی‌های بازار خرسی ارز دیجیتال

مواردی که باعث ایجاد بازار خرسی در ارز دیجیتال می‌شوند عبارت‌اند از:

  • کاهش قیمت‌ها به‌صورت پایدار در یک بازه زمانی؛
  • عرضه بیشتر از تقاضا است؛
  • کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار؛
  • عدم توجه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به بازار ارز دیجیتال؛
  • عدم اعتماد عمومی به ارزهای دیجیتال در میان اقتصاددانان، تحلیلگران و فعالان در امور مالی سنتی؛
  • ثبت رکوردهای قیمتی پایین‌تر باوجود خبرهای خوب
  • روند شدید بازار نزولی باوجود انتشار اخبار منفی

بازار خرسی و بازار گاوی در فارکس

شاید استراتژی بیشتر افراد برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی این باشد که در بازار خرسی خرید کنند و در بازار گاوی دارایی خود را بفروشند. اما در بازار فارکس معمولا معامله گران قصد دارند در تمام سال و باوجود تغییر شرایط بازار، فعال بمانند.

در بازار فارکس چه در بازار خرسی و چه در بازار گاوی فرصت‌های معاملاتی وجود دارد. معمولاً معامله گران با توجه به استراتژی‌های خود در هر شرایطی اقدام به معامله می‌کنند.

کلید موفقیت برای سرمایه‌گذاری در هر بازاری، درک عوامل موثر بر حرکت قیمت است. اگرچه عدم اطمینان در شرایط بازار برای هر معامله‌گری وجود دارد، اما اگر ابزار مناسبی در اختیار داشته باشید، نوسان یک فرصت سودآور خواهد بود.

روابط جفت ارزها در بازارهای خرسی و گاوی فارکس

بر خلاف سایر استراتژی‌های سرمایه‌گذاری، فارکس رابطه منحصربه‌فردی با بازارهای خرسی و گاوی دارد، زیرا معاملات فارکس شامل دو جفت ارز از کشورهای مختلف است و این کشورها ممکن است روندهای بازار متفاوتی را تجربه کنند.

با معاملات فارکس، هرکدام از بازارهای خرسی و گاوی می‌تواند شرایط منحصربه‌فردی ایجاد کند که معامله گران می‌توانند از آن برای کسب سود استفاده کنند.

برای مثال EUR/USD و USD/CHF اغلب با یکدیگر رابطه معکوس دارند. اگر دلار آمریکا در حال قوی شدن باشد، ارزش USD/CHF احتمالاً افزایش خواهد یافت، که به معامله‌گران اجازه می‌دهد از بازار افزایشی دلار آمریکا سود کسب کنند.

معامله گران می‌توانند از این پویایی جفت ارز برای یافتن حرکات قوی قیمت در بازار خرسی و یا گاوی استفاده کنند.

اهمیت پیگیری رویدادهای اقتصادی فارکس

در هر دو بازار خرسی و گاوی، رویدادهای مهم اقتصادی – از گزارش‌های نیروی کار داخلی گرفته تا تحولات ژئوپلیتیکی – می‌توانند باعث تغییرات قابل‌توجهی در ارزش جفت ارزها شوند. مهم نیست که شرایط فعلی بازار چگونه باشد، این رویدادهای اقتصادی ممکن است یک سیگنال اولیه از نوسانات باشند و باعث تغییرات قیمتی برای تعدادی از ارزها و جفت ارزها شوند.

تفاوت بازار خرسی و گاوی

سؤالی که باعث شده بسیاری از شما این مطلب را مطالعه کنید، این است که تفاوت بازار خرسی و گاوی چیست؟ باید گفت بااینکه هر دو وضعیت ناشی از جهت‌گیری‌های قیمت به وجود می‌آید، اما تفاوت‌های کلیدی وجود دارد که برای کسب بازدهی بهتر در بازارهای مالی باید به آن توجه کنید. باید گفت تأثیری که روندهای بازار خرسی و گاوی روی بازارهای مالی مختلف مانند ارز دیجیتال یا سهام می‌گذارد، معمولاً مشابه است.

ارزهای دیجیتال نسبت به جفت ارزها در فارکس، معمولاً حساسیت بیشتری دارند و نوسانات متفاوتی را تجربه می‌کنند. اصلی‌ترین تفاوت بازار ارز دیجیتال در روند خرسی این است که به‌محض شروع روند، سرعت ریزش قیمت‌ها بسیار بیشتر از سایر بازارها است.

علاوه بر این بازار خرسی و گاوی بازار سهام راحت‌تر شناسایی می‌شوند که ممکن است در مورد ارزهای دیجیتال این‌طور نباشد. در بازار ارزهای دیجیتال معمولاً سرمایه‌گذاران واکنش‌های متفاوتی به بازار نشان می‌دهند که باعث ایجاد تأثیرات متفاوتی می‌شود.

تفاوت‌های بازار خرسی و گاوی

عرضه و تقاضا

همان‌طور که احتمالاً می‌دانید در بازار گاوی (صعودی) شاهد افزایش تقاضا و کاهش عرضه هستیم. در چنین شرایطی بیشتر مردم مایل به خرید ارزهای دیجیتال هستند و معمولاً قصد فروش ندارند. بدیهی است که همین موضوع باعث افزایش قیمت می‌شود.

در بازار خرسی (نزولی) شرایط کاملاً برعکس است، در این شرایط بیشتر مردم تمایل به فروش دارند و کاهش تقاضا و افزایش عرضه باعث سرعت گرفتن روند نزولی در قیمت‌ها می‌شود.

تفاوت بازار خرسی و گاوی

سناریوهای بازار

افزایش تولید ناخالص داخلی منجر به یک بازار صعودی می‌شود، درحالی‌که کاهش تولید ناخالص داخلی باعث ایجاد یک بازار نزولی می‌شود. باید بدانید که تولید ناخالص داخلی معمولاً درنتیجه افزایش درآمد شرکت‌ها و افزایش حقوق کارکنان، افزایش می‌یابد. افزایش درآمد شرکت‌ها و کارکنان به نوبه خود باعث افزایش هزینه‌های مصرف‌کننده می‌شوند.

از سوی دیگر، زمانی که تولید ناخالص داخلی درآمد شرکت‌ها کمتر می‌شود و درنتیجه آن دستمزدها کاهش پیدا می‌کند، کاهش می‌یابد. به همین دلیل بازارهای نزولی معمولاً با رکود اقتصادی همراه هستند.

تأثیر بر اقتصاد

بازار خرسی با اقتصاد ضعیف همبستگی مثبت دارد. یعنی زمانی که یک اقتصاد ضعیف داریم باید منتظر یک بازار خرسی نیز باشیم. زمانی که کسب‌وکارها نتوانند به اهداف درآمدی خود دست یابند و مصرف‌کنندگان قادر به هزینه کردن نباشند، سود کاهش می‌یابد و بر اقتصاد تأثیر منفی می‌گذارد.

از سوی دیگر، یک بازار گاوی به یک اقتصاد قوی مرتبط است. در اقتصادی که در آن سود شرکت‌ها افزایش پیداکرده و هزینه مصرف‌کننده افزایش پیدا می‌کند، معاملات بازارهای مالی نیز در یک دوره زمانی صعودی خواهند بود.

چشم‌انداز یا احساسات سرمایه‌گذاران

در یک بازار خرسی سرمایه‌گذاران احساس بهتری نسبت به عملکرد بازار دارند، همین موضوع باعث افزایش تمایل آن‌ها به سرمایه‌گذاری می‌شود و باعث افزایش سرعت بازار صعودی می‌شود.

در یک بازار نزولی، تمایل سرمایه‌گذاران به ارزهای دیجیتال به‌طورکلی منفی است. در چنین شرایطی بسیاری از سرمایه‌گذاران دارایی‌های خود را می‌فروشند و هرچه قیمت‌ها کاهش بیشتری داشته باشند، سرمایه‌گذاران بیشتری رفتار مشابه انجام می‌دهند.

قیمت سهام

نگاهی به قیمت‌های فعلی ارزهای دیجیتال یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای تعیین این موضوع است که در یک بازار خرسی هستیم یا بازار گاوی. علاوه بر این، افزایش قیمت در ارزهای دیجیتال نشان‌دهنده اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار و رشد صعودی است. در مقابل، کاهش قیمت دارایی‌ها نشان‌دهنده اعتماد پایین به بازار و ادامه روند نزولی است.

نقدینگی

در یک بازار صعودی شاهد وجود نقدینگی بیشتری هستیم، اما در بازار گاوی به دلیل عدم اطمینان سرمایه‌گذاران نقدینگی کمتری در بازار وجود دارد.

بازار کار

نرخ بیکاری نیز ارتباط نزدیکی با تغییرات در روند بازارهای مالی دارد. در بازار صعودی، شاهد کاهش نرخ بیکاری، اقتصاد قوی و قدرت خرید بیشتر هستیم. اما در زمان بازار نزولی کاملاً شرایط معکوسی در بازار حاکم است.

خرید در بازار خرسی مناسب است یا بازار گاوی؟

بدیهی است که برای کسب سود باید در بازار خرسی خرید کنیم و زمانی که بازار رشدهای مناسبی داشت، منتظر کسب سود و خروج به‌موقع از بازار باشیم.

البته باید گفت خرید در بازار صعودی نیز یک مزیت دارد. خرید در بازارهای صعودی می‌تواند به روند صعودی کمک کند و بنابراین با تقویت بازار، سود شما نیز افزایش پیدا می‌کند. البته این در حالتی است که شما میزان قابل‌توجهی سرمایه‌گذاری انجام دهید.

البته باید بدانید هر دو استراتژی ریسک‌هایی را به همراه دارند. بنابراین باید به نمودارهای قیمتی بازار توجه داشته باشید. همچنین باید اخبار مرتبط با بازارهای مالی را دنبال کنید.

چگونه در بازار گاوی سرمایه‌گذاری کنیم؟

زمانی که تشخیص می‌دهید یک بازار گاوی در حال شروع شدن است، هرچه زودتر خرید کنید امکان کسب سود بیشتری خواهید داشت. بازارهای صعودی معمولاً تداوم بیشتری دارند، بنابراین ضررهای احتمالی معمولاً جبران می‌شوند.

فرض کنید شما یک بازار گاوی را پیش‌بینی کرده‌اید، اما به هر دلیل غیرمنتظره‌ای مانند بحران‌های جهانی، یک بازار خرسی شروع شود. شما باید چه استراتژی داشته باشید تا حداقل ضرر را متحمل شوید؟ در چنین شرایطی بهتر است سرمایه خود را از بازار خارج کنید.

معمولاً در چنین شرایطی بهتر است دارایی‌های خود را به‌صورت موقت به دارایی‌هایی مانند فلزات گران‌بها، پول نقد یا دارایی‌های این‌چنینی تبدیل کنید. باید بدانید دارایی‌هایی مانند طلا در شرایط بحرانی معمولاً افزایش قیمت دارند یا حداقل کاهش قیمت زیادی را تجربه نخواهند کرد.

چگونه در بازار خرسی سرمایه‌گذاری کنیم؟

سرمایه‌گذاری در بازار نزولی معمولاً ریسک بیشتری دارد چراکه معمولاً سرمایه‌گذاران اعتمادی به بازار ندارند. البته پذیرش این ریسک احتمال بازدهی بیشتر در آینده را خواهد داشت. بنابراین در بازار خرسی ارز دیجیتال یک استراتژی سرمایه‌گذاری می‌تواند این باشد که خرید کنید و منتظر بمانید تا در بازار صعودی دارایی‌های خود را بفروشید.

یک استراتژی دیگر مربوط به افرادی است که از قبل در بازار ارز دیجیتال دارایی دارند. در چنین شرایطی به‌محض تشخیص شروع روند نزولی باید دارایی‌های خود را بفروشند. البته برخی از افراد هم با این قصد در ابتدای بازار نزولی می‌فروشند که بتوانند همان دارایی‌ها را با قیمت‌های پایین‌تر مجدداً خریداری کنند.

برای سرمایه‌گذاری در بازار خرسی و گاوی همواره به این نکته توجه داشته باشید که راهی برای تشخیص دقیق نزول یا صعود بازار وجود ندارد. بنابراین سعی کنید، آموزش فارکس و آموزش ارز دیجیتال را جدی بگیرید و با شناخت بیشتر از بازار و به میزانی که می‌توانید ریسک تحمل‌کنید، سرمایه‌گذاری کنید.

تفاوت بازار خرسی و گاوی

بازار خرسی و گاوی در یک نگاه

بازار خرسی و گاوی در ارز دیجیتال و فارکس از عوامل زیادی تأثیر می‌گیرد. بازار ارز دیجیتال معمولاً ثبات کمتری دارد و نوسان‌های زیادی را تجربه می‌کند. بنابراین بررسی بازار خرسی و گاوی و ایجاد استراتژی معاملاتی در این بازار با سایر بازارهای معاملاتی تفاوت دارد.

تفاوتی ندارد که قصد دارید در بازار خرسی سرمایه‌گذاری کنید یا در بازار گاوی. در هر دو صورت باید بدانید که سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال با ریسک‌هایی همراه است. بنابراین قبل از هر اقدامی سعی کنید تحقیق کامل انجام دهید و برای خرید خود استراتژی قیمتی و زمانی مشخص تعیین کنید.

بازار خرسی و گاوی چه تفاوتی دارند؟

در بازار خرسی شاهد یک روند نزولی هستیم درحالی‌که در بازار گاوی قیمت‌ها در حال افزایش هستند. همچنین بازار خرسی در شرایطی که یک اقتصاد راکد و ضعیف حاکم است به وجود می‌آید درحالی‌که بازار گاوی معمولا در یک اقتصاد رو به رشد اتفاق می‌افتد.

خرس و گاو در بازار به چه کسانی می‌گویند؟


در بازار ارز دیجیتال و فارکس به افرادی که با خوشبینی خود منتظر افزایش قیمت هستند، گاو می‌گویند و به افراد بدبینی که گمان می‌کنند بازار با روند نزولی مواجه است، خرس می‌گویند.

سرمایه‌گذاری در بازار خرسی و گاوی به چه شکل باید باشد؟

معمولا معامله گران سیاست‌ها و استراتژی‌های خاص خود را برای سرمایه‌گذاری در هرکدام از بازارهای خرسی و گاوی دارند. یکی از استراتژی‌های این است که در بازار خرسی خرید کنید و در بازار گاوی اقدام به فروش کنید.

آیا سرمایه‌گذاری در بازار خرسی ارز دیجیتال پیشنهاد می‌شود؟

همه‌چیز بستگی به استراتژی سرمایه‌گذاری شما دارد. اگر نگاه بلندمدت داشته باشید، سرمایه‌گذاری در بازار خرسی ممکن است انتخاب خوبی برای شما باشد.

استراتژی مناسب برای سرمایه‌گذاری در بازار گاوی چیست؟

بهترین شرایط برای سرمایه‌گذاری در بازار گاوی این است که پیش از شروع روند صعودی بتوانید آن را تشخیص دهید و قبل از ورود به بازار گاوی، خریدهای خود را تکمیل کنید. سپس با رسیدن به هدف‌های قیمتی موردنظر خود از بازار خارج شوید.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید