در دنیای ارزهای دیجیتال، ما هر روز با مفاهیم و خدمات متنوع و گستردهای روبهرو میشویم. آشنایی با ارزهای دیجیتال نوظهور باعث میشود تا ما در حوزه بازارهای مالی، چندین قدم از دیگران جلو افتاده و بتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم. به شما پیشنهاد میشود، ارزهای دیجیتالی که کمتر مورد توجه قرارگرفتهاند را تحت نظر داشته باشید، تا بتوانید در لحظات حساس و غافلگیرکننده، به وسیله آنها سرمایهای باور نکردنی کسب کنید!
به همین خاطر ما سعی کردهایم در این نوشتار شما را با ارز دیجیتال زیلیکا آشنا کرده و همچنین بازار کوین زیل (ZIL) را تحلیل کنیم؛ پس با ما همراه باشید تا از قطار پرسرعت ارزهای دیجیتال نوظهور جا نمانید!
آشنایی با شبکه Zilliqa (زیلیکا)
شبکه زیلیکا (Zilliqa) در سال ۲۰۱۷ راهاندازی شد و بلافاصله در دسترس کاربران قرار گرفت. به طور کلی زیلیکا یک پلتفرم عمومی مبتنی بر بلاکچین است که با هدف مقیاسپذیری (انجام تعداد بالایی از تراکنشها در ثانیه)، طراحی شده است. مقیاسپذیری بالا یکی از مزایای مهم شبکه Ziliiqa به شمار میآید. البته که زیلیکا این عملکرد قوی خود را مدیون به کارگیری تکنیک شاردینگ (Sharding) است.
زیلیکا با بهرهگیری از روش شاردینگ، شبکه گسترده خود را به بخشهای متعدد کوچکتر تقسیم کرده است تا بتواند در همه حال پاسخگوی نیازهای کاربران باشد. در واقع میتوان گفت که Zilliqa اولین بلاکچین عمومی جهان است که از استراتژی شاردینگ بهرهبرداری میکند. در بخشهای بعدی با ارز دیجیتال زیلیکا که مهمترین بخش این شبکه است، آشنا میشویم!
متخصصان و طراحان شبکه زیلیکا با ساخت زبان برنامهنویسی سیلا (Scilla) امنیت قراردادهای هوشمند (کد یا برنامهای که در صورت تحقق شرایط تعیین شده، بهطور خودکار و بدون نیاز به واسطه دستوراتی را اعمال میکند) را تضمین میکنند. کلمه سیلا مخفف عبارت Smart Contract Intermediate Level Language است و ترجمه تحتالفظی آن به معنای زبان برنامهنویسی واسطه قرارداد هوشمند است. لازم به ذکر است که این زبان برنامهنویسی منحصرا برای زیلیکا، به منظور ارتقاء سطح امنیت شبکه، توسعه یافته است. به این شکل شبکه زیلیکا، احتمال حملات و خطرات سایبری خود را به پایینترین حد ممکن میرساند.
به طور کلی و با بیانی ساده، هدف اصلی شبکه زیلیکا، برطرف کردن مشکل مقیاس پذیری است؛ و البته که تاکنون توانسته است به هدف نهایی خود نزدیک شود!
زیلیکا چگونه به وجود آمد؟
زیلیکا در ژوئن سال ۲۰۱۷ توسط آمریت کومار (Amrit Kumar) و شینشو دان (Xinshu Don)، دو محقق و برنامهنویس از دانشگاه ملی سنگاپور، راهاندازی شد. البته بعد از گذراندن آزمایشات زیاد، نسخه نهایی آن در ژانویه سال ۲۰۱۹ وارد بازار شد. این پروژه در سال ۲۰۱۸ اولین توکن خود را تحت عنوان ارز دیجیتال زیلینکا معرفی کرد. لازم به ذکر است که به محض انتشار، توکن ZIL توانست بیش از ۲۲ میلیون دلار سرمایه جذب کند! ارز دیجیتال زیلیکا تحت نظر شرکت تحقیقاتی زیلیکا و همچنین شرکت ZILHive است.
شبکه زیلیکا چگونه کار میکند؟
شبکه زیلیکا امکاناتی را ارائه میدهد که در شبکههای دیگر مبتنی بر بلاک چین نیز معمول است؛ امکاناتی مانند قراردادهای هوشمند، تسویه تراکنشها و صدور توکن. البته علاوه به این امکانات توسعهدهندگان میتوانند از زبان اختصاصی زیلیکا به نام اسکیلا (Scilla) برای اجرای منطق برنامهنویسی و طراحی برنامههای جدید استفاده کنند تا مجموعهای از خدمت نوین و کاربردی را به کاربران خود ارائه دهند. همین توسعهپذیری شبکه زیلیکا، موجب جذابیت و محبوبیت آن شده است.
همانطور که گفته شد لین شبکه برای افزایش تعداد تراکنشهایی که در هر ثانیه به انجام میرسند از روش شاردینگ بهره میگیرد. در ادامه نوشتار “معرفی ارز دیجیتال زیلیکا” توضیح مختصری از تکنیک شاردینگ ارائه میدهیم.
تکنیک شاردینگ در شرکت زیلیکا
شاردینگ یک تکنیک ساختاری است که شبکه را به چند قطعه یا شارد تقسیم میکند و به هر بخش امکان پردازش یک قسمت از تراکنشها را میدهد. هر شارد به عنوان یک زنجیره بلاکچین برای خود عمل میکند و به قسمتهای تحت کنترل خود امکان ذخیرهسازی دادههای جدید را میدهد. علاوه به این وظیفه شارها این است که اطلاعات مربوط به هر تراکنش را صحتسنجی کرده و بلاکهای جدید را به حافظه شارد خود (میکروبلاکها) اضافه کند. پس از آن نودهای سرویس دایرکتوری (یا نودهای DS) میکروبلاکها را ترکیب کرده و به بایگانه بلاک زیلیکا اضافه میکنند.
بدین ترتیب، به وسیله شاردها امکان دسترسی به تراکنشها، بدون نیاز به اینکه هر نود موجود در شبکه حاوی اطلاعات مربوط به کل سوابق ثبت شده باشد، فراهم میشود. به عبارتی دیگر نودها تنها به شارد مختص خود پرداخته و آن را مدیریت میکنند، در نتیجه تراکنشها با سرعت و دقت بیشتری انجام شده و ظرفیت مقیاسپذیری شبکه به شکل قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
معرفی ارز دیجیتال زیلیکا (ZILCoin)
ارز دیجیتال زیلیکا یک ارز دیجیتال نوظهور شناخته شده است و تلاش میکند تا به عنوان جایگزینی قوی برای ارزهای دیجیتال قدیمیتر عمل کند. ایده بهرهگیری از تکنیک شاردینگ نخستین بار توسط توسعهدهنگان بیتکوین مطرح شد؛ اما اتریوم اولین بلاکچین عمومی بود که از روش شاردینگ در توسعه مقیاسپذیری شبکه خود استفاده کرد. با این حال تکنیک شاردینگ در اتریوم همچنان نقایصی را به همراه داشت؛ در این گیر و دار بود که ارز دیجیتال زیلیکا و توکن زیلینگ (ZIL) برای حل این مشکلات روی کار آمدند!
برای آگاهی از قیمت توکن ZIL، بر روی آن کلیک کنید!
شبکه زیلیکا از یک رویکر نوین و منحصر به فرد برای حل مشکلات مقیاسپذیری استفاده میکند. این شبکه با به انجام رساندن تراکنشهای بین زنجیرهای و انتقال داده از راه ترکیب دو روش اثبات کار (PoW) و تحمل خطای بیزانس (BFT) که وظیفه تایید و حفاظت از اطلاعات کاربران را برعهده دارد، موجب ایجاد تحولی در دنیای ارزهای دیجیتال شده است.
ویژگیهای توکن زیلینگ
ارز دیجیتال زیلیکا به دلیل تمرکز بر زبان مخصوص خود یعنی سیلا، در صنعت رمزارزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. سیلا یک زبان برنامهنویسی اختصاصی است که با تاکید بر امنیت اطلاعات کاربران، به توسعهدهندگان این امکان را میدهد که کدهای مربوط به DAppهای دلخواه خود را نوشته و روزبهروز خدمات جدیدتری به کاربران ارائه دهند.
شبکه اصلی سیستم شاردینگ زیلیکا نیز در ژانویه سال ۲۰۱۹ اعمال شد و توانست موقعیت بهتری نسبت به دیگر پلتفرمهای بلاکچین کسب کند.
علاوهبر زبان انحصاری و مقیاسپذیری بالا، زیلیکا مزایای بسیاری را برای کاربران خود به ارمغان آورده است. ساختار غیرمتمرکز شبکه زیلیکا موجب میشود که کاربران بر روی تراکنشهای خود کنترل و تسلط کامل داشته باشند. همچنین توان عملکردی این پلتفرم امکان انجام همزمان نقل و انتقالات سرمایههای عظیم و نیز تراکنشهایی با حجم کم را برای کاربران میسر میسازد. همچنین مصرفکنندگان نیز میتوانند با هزینه پایینتری دستورات را به انجام برسانند.
بهعلاوه ارز دیجیتال زیلیکا در مقایسه با بیتکوین که به انرژی بسیار زیادی در فرآیند ماینینگ احتیاج دارد، آسیبی به محیط زیست وارد نکرده در طول زمانی اندک و طی یک روند بسیار سریع استخراج میشود.
یکی دیگر از مزایای شبکه Ziliqa، استیکینگ یا سپردهگذاری برای ایمنسازی یک بلاک چین است. شما میتوانید با استفاده از زیلیکا و در ازای خدماتی که برای شبکه و اکوسیستم کلی انجام میدهید، پاداشی قابل توجه دریافت کنید. البته برای استیک کردن، ابتدا باید یک کیف پول سازگار با ارز دیجیتال زیلیکا پیدا کنید. نگران نباشید، تعداد زیادی از کیف پولهای رمزارز، مانند لجر و تراست ولت، وجود دارند که از ارز دیجیتال زیلیکا پشتیبانی میکنند.
کیف پول های ارز دیجیتال زیلیکا
همانطور که میدانید، بعضی از کیف پولها تنها با یک نوع بلاکچین سازگاری دارند. اما کیفپولهایی که از تعداد بیشتری از ارزهای دیجیتال پشتیبانی میکنند، از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. شما برای خرید و یا سرمایهگذاری در ارز دیجیتال زیلیکا، باید ابتدا کیفپولی که با آن همخوانی دارد را برگزینید.
کیفپولهای کارآمدی مانند تراست والت (Trust Wallet)، لجر (Ledger) و اتمیک والت (Atomic Wallet) وجود دارند که از اکثر ارزهای دیجیتال از جمله ازر دیجیتال ZIL، پشتیبانی میکنند.
پیش بینی قیمت ارز دیجیتال زیلیکا
همانطور که میدانید، رشد قیمت ارزهای دیجیتال در آینده، تاثیر مستقیمی بر روی آوردن سرمایهگذاران به آن دارد. اگر به دنبال سرمایهگذاریهای سودآور هستید، حتما تحلیل پیشبینی قیمت ارزهای دیجیتال مختلف را مطالعه کنید تا آگاهانه سرمایهگذاری انجام دهید.
جدول زیر، نظر تحلیلگران و متخصصان دنیای کریپتو، درباره آینده ارز دیجیتال زیلیکا است:
سال | حداقل قیمت (دلار) | قیمت متوسط (دلار) | حداکثر قیمت (دلار) |
۲۰۲۳ | ۰،۰۲۳ | ۰.۰۲۴ | ۰.۰۲۶ |
۲۰۲۵ | ۰.۰۴۸ | ۰.۰۴۹ | ۰.۵۹ |
۲۰۲۷ | ۰.۰۹۷ | ۰.۱۰۰ | ۰.۱۱ |
۲۰۲۹ | ۰.۲۱ | ۰.۲۲ | ۰.۲۵ |
۲۰۳۱ | ۰.۴۸ | ۰.۴۹ | ۰.۵۴ |
همچنین شما میتوانید از طریق کلیک روی لینک قیمت ارز دیجیتال زیلیکا، از قیمت لحظهای این ارز دیجیتال محبوب آگاه شوید!
چگونه توکن ZIL را خریداری کنیم؟
همانطور که گفته شد، به دلیل قیمت پایین این رمزارز و همچنین پیشبینیهای امیدوارکننده قیمت آن در آینده، بسیاری از فعالان حوزه کریپتو به خرید این ارز دیجیتال رویآوردند. برای آشنایی با فرآیند خرید ارز دیجیتال زیلیکا، مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. اولین مرحله برای انجام خرید ارز دیجیتال زیلیکا، انتخاب یک صرافی معتبر است. شما میتوانید از صرافیهایی مانند افراتتر و یا رمزینکس استفاده کنید.
۲. بعد از انتخاب صرافی، باید یک حساب کاربری در آن صرافی ایجاد کنید. این کار شامل ثبت نام با اطلاعات شخصی و تایید هویت میشود. شما به راحتی و با دنبال کردن دستورالعمل ثبتنام، این مرحله را هم پشت سر میگذارید.
۳. پس از ایجاد حساب کاربری، باید وجه خود را به حساب کاربری خود در صرافی واریز کنید. شما میتوانید به وسیله انتقال بانکی یا استفاده از ارزهای دیجیتال دیگر این کار را انجام دهید.
۴. پس از واریز وجه، میتوانید به صفحه خرید و فروش در صرافی بروید و زیلیکا را با وجهی که واریز کردهاید، خریداری کنید.
۵. آخرین مرحله به انتخاب کیف پول سازگار با ارز دیجیتال زیلیکا اختصاص دارد. توجه داشته باشید که بهتر است زیلیکا را در یک کیف پول امن مانند Trezor و یا Ledger ذخیرهسازی کنید.
توجه: قبل از خرید ارز دیجیتال زیلیکا، بهتر است تحقیقات کافی در مورد این ارز دیجیتال و صرافی مورد نظر خود انجام دهید و مطمئن شوید که صرافی مورد نظرتان کاملا امن و قابل اعتماد است.
سخن پایانی
در این نوشتار سعی کردیم تا شما را با تمام جوانب پروژه زیلیکا و توکن ZIL آشنا کنیم. این پروژه با هدف رفع مشکل مقیاسپذیری، به واسطه تکنیک شاردینگ، فعالیت میکند. نودهای این شبکه تمامی دادههای دریافتی را به بخشهای کوچکترین تقسیم میکنند و هر گروه از نودها به یکی از این شاردها یا بخشها اختصاص پیدا میکنند. چنین تکنیکی سطح امنیت شبکه را ارتقاء داده و ریسک هک آن را به کمترین حالت ممکن میرساند.
علاوهبر آن زبان برنامهنویسی سیلا نیز یکی دیگر از دستاوردهای این شبکه برای تامین امنیت قراردادهای هوشمند است. همچنین اکثر صرافیها از ارز دیجیتال زیلیکا پشتیبانی میکنند و کیف پولهای سخت افزاری و نرم افزاری بسیاری نیز برای نگهداری و استیک کردن این ارز دیجیتال طراحی شدهاند.
امیدواریم که نوشتار “معرفی ارز دیجیتال زیلیکا” برای شما مفید واقع شده باشد. اگر تجربه و یا اطلاعاتی در مورد نحوه خرید و یا سرمایهگذاری در توکن ZIL دارید، با ما به اشتراک بگذارید!
صمیمانه از همراهی و صبوری شما متشکریم!
ارز دیجیتال زیلیکا کوین است یا توکن؟
ZIL یک توکن بر پایه تکنولوژی بلاکچین است و میتوان از آن برای پرداخت فی تراکنشهای داخل شبکه، تامین بودجه و ایمنسازی اکوسیستم و پاداش ماینینگ استفاده کرد.
مخترع ارز دیجیتال زیلیکا کیست؟
زیلیکا در ژوئن سال ۲۰۱۷ توسط آمریت کومار (Amrit Kumar) و شینشو دان (Xinshu Don)، دو محقق و برنامه نویس از دانشگاه ملی سنگاپور، راهاندازی شد.
مزایای ارز دیجیتال زیلیکا چیست؟
۱. قیمت و هزینه نگهداری پایین
۲. قابلیت استیک کردن
۳. سازگار با اکثر کیف پولها
شبکه Zilliqa چیست؟
زیلیکا یک پلتفرم عمومی مبتنی بر بلاکچین است که با هدف ارتقاء مقیاسپذیری (انجام تعداد بالایی از تراکنشها در ثانیه)، طراحی شده است. شبکه زیلیکا از تکنیک شاردینگ برای رفع مشکل مقیاسپذیری بهرهبرداری کرده است.