ارز دیجیتال

بررسی مفهوم استاندارد توکن | جدیدترین لیست استانداردهای ارز دیجیتال و NFT

ارز دیجیتال

مطالعه در 17 دقیقه

اگر چند تراکنش ساده ارز دیجیتال انجام داده باشید، احتمالاً متوجه شدید که شناخت استاندارد توکن چقدر اهمیت دارد و به‌عنوان یک فعال درزمینه ارزهای دیجیتال باید با آن‌ها آشنا شوید. در رابطه با این استانداردها باید گفت مانند هر ارتباط دیگری، برای ایجاد تعامل بین ارزهای دیجیتال و بلاک چین‌های مختلف، نیاز به ایجاد و پذیرش استانداردهای مختلف وجود دارد. به‌عنوان‌مثال در رابطه با زمان و وزن استانداردهایی در سطح جهان وجود دارد که بر اساس آن‌ها اندازه‌گیری‌ها را انجام می‌دهیم. استانداردهای توکن نیز مجموعه‌ای از قوانین و قراردادها برای کنترل نحوه عملکرد ارزهای دیجیتال هستند. استانداردهای رایج عبارت‌اند از: ERC-20، BEP-20، ERC-721 و ERC-1155.

در این مطلب قصد داریم به معرفی مفهوم استاندارد توکن و انواع مختلف آن‌ها بپردازیم.

معرفی استاندارد توکن

استانداردهای توکن به مجموعه‌ای از قواعد و شرایط برای تعریف نحوه عملکرد ارزهای دیجیتال گفته می‌شود. قبل از اینکه به بررسی استاندارد توکن بپردازیم، درک مکانیزم قراردادهای هوشمند اهمیت دارد. قراردادهای هوشمند به پروتکل‌هایی گفته می‌شود که مجموعه قوانینی  برای آن‌ها برنامه‌ریزی می‌شود و زمانی که شرایط طرفین قرارداد برقرار بود، به‌طور خودکار اجرا می‌شود. این قراردادها مطابق با هدف یک شبکه بلاک چین تنظیم و اجرا می‌شود.

با استفاده از قراردادهای هوشمند و پایبند بودن به مجموعه استانداردهای آن، هرکسی که دانش کافی داشته باشد می‌تواند توکن‌های خود را ایجاد کند. به‌طور خلاصه، این استانداردها قراردادهای هوشمند را قادر می‌سازند تا وظایف اساسی خود را انجام دهند.

استانداردهای توکن نیز زیرمجموعه استانداردهای قرارداد هوشمند هستند. برای بلاک چین‌هایی که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کنند، استانداردهای توکن راهنمایی برای ایجاد، صدور و استقرار توکن‌های جدید روی آن‌ها هستند. به‌طورکلی قراردادهای هوشمند از بلاک چین اتریوم شروع شدند و رایج‌ترین استانداردهای توکن نیز روی این شبکه بلاک چین قرار دارند.

اهمیت استانداردهای توکن و چرایی استفاده از آن‌ها

همان‌طور که گفته شد برای ایجاد جهانی متصل‌به‌هم نیازمند ایجاد و پذیرش همگانی استانداردهای مشترک هستیم. در اکوسیستم بلاک چین نیز برای گسترش و پیشرفت، نیازمند برخی استانداردها هستیم که اولین بار بنیان‌گذاران اتریوم آن را درک کردند. این افراد اولین کسانی بودند که استانداردهای توکن را به‌عنوان بخشی اساسی از بلاک چین اتریوم معرفی کردند.

بااینکه هزاران ارز دیجیتال وجود دارد اما جالب است بدانید که بیشتر آن‌ها با استفاده از استانداردهای مشابه ساخته شده‌اند. این طرح‌ها که استانداردهای توکن نامیده می‌شوند، برخی از عملکردها و ویژگی‌های کلیدی توکن‌های بلاک چین را تعریف می‌کنند. در ادامه این مطلب و پیش از معرفی انواع مختلف استانداردهای توکن، به بررسی چرایی استفاده از این استانداردها می‌پردازیم.

قابلیت همکاری

شاید بتوان گفت فلسفه اصلی وجودی استانداردهای توکن این است که تضمین می‌کنند همه محصولات ساخته شده روی یک استاندارد می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند. به‌عنوان‌مثال اگر پروژه‌ای روی یک استاندارد، توکن جدیدی را راه‌اندازی کند، توکن مورد نظر با پلتفرم‌ها و برنامه‌های کاربردی که از آن استاندارد پشتیبانی می‌کنند، سازگار خواهد بود.

برای مثال توکن‌هایی که روی استاندارد ERC-20 مربوط به بلاک چین اتریوم ساخته شده‌اند با برنامه‌های ساخته شده روی استاندارد کاملاً سازگار هستند و می‌توانند باهم تعامل داشته باشند.

اهمیت استانداردهای توکن و چرایی استفاده از آن‌ها

دقیقاً به همین علت است که هنگام انجام تراکنش‌ها، می‌توانید توکن‌های مبتنی بر ERC-20 خود را با سایر توکن‌های این استاندارد مبادله کنید. بدون وجود استانداردهای توکن، مبادله ارزهای دیجیتال مختلف با یکدیگر به طرز قابل‌توجهی دشوار خواهد بود. در چنین شرایطی به‌جای استفاده از کیف پولی که از ارزهای دیجیتال مختلف پشتیبانی می‌کند، باید برای هر توکن خاص یک کیف پول به‌خصوص در نظر گرفته شود.

ترکیب‌پذیری

ترکیب‌پذیری یا Composability عبارتی است که در برنامه‌نویسی مورداستفاده قرار می‌گیرد، به این شکل که وجود یک سیستم قابل ترکیب به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا از برنامه‌های موجود برای ایجاد محصول جدید، مجدداً استفاده کنند. این موضوع در رابطه با ایجاد ارزهای دیجیتال جدید نیز صدق می‌کند. با استفاده از این استانداردها توسعه‌دهندگان به‌راحتی می‌توانند توکن‌های خود را در کمترین زمان ممکن راه‌اندازی کنند و زمان بیشتری را صرف نوآوری‌های پروژه خود کنند.

بهره‌وری

یکی دیگر از کاربردهای استانداردهای توکن امکان ایجاد تعامل بین قراردادهای هوشمند است. درواقع استانداردهای توکن امکان همکاری بین قراردادهای هوشمند را تسهیل می‌کنند. پس‌ازاینکه قراردادهای هوشمند برای استقرار توکن ها از استانداردهای توکن پیروی کردند، امکان دارد از آن‌ها برای نظارت بر توکن‌های ایجاد شده نیز استفاده شود.

با استفاده از استانداردهایی مانند ERC-20 و BEP-20 که عملکردهای ضروری مانند بازیابی آدرس و موجودی توکن دارند، می‌توان به قراردادهای هوشمند اجازه داد تا به شکل موثرتری بر توکن نظارت کنند. برای مثال برای بررسی یک توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 یک توسعه‌دهنده این امکان را خواهد داشت تا از یک رابط برای ردیابی انتقال توکن و داده‌های دیگر استفاده کند.

معرفی استانداردهای توکن در اتریوم

ERC در اتریوم اساساً به اسناد فنی گفته می‌شود که حاوی دستورالعمل‌هایی برای توسعه قراردادهای هوشمند است. در این استانداردها عملکردهای به‌خصوص برای هر نوع توکن تعریف شده که باعث تسهیل تعامل بین برنامه‌ها و قراردادهای هوشمند می‌شود.

هرکسی می‌تواند یک توکن ERC ایجاد کند، البته که نیاز به طی کردن فرایندی به نام EIP دارد که سندی با ویژگی‌ها و فرآیندهای پیشنهادی برای شبکه بلاک چین اتریوم است.

استاندارد توکن اتریوم

هنگامی‌که یک توسعه‌دهنده پیشنهاد خود را ارسال می‌کند، توسط توسعه‌دهندگان اصلی اتریوم موردبررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. اگر جامعه ارزهای دیجیتال آن را به‌عنوان یک مورد مهم برای اکوسیستم بلاک چین بداند، پیشنهاد پذیرفته شده، نهایی و اجرا می‌شود.

به‌محض تکمیل این فرآیند، سند اولیه تبدیل به یک استاندارد ERC می‌شود که توسعه‌دهندگان دیگر می‌توانند از آن برای ایجاد توکن‌های خود استفاده کنند.

در ادامه خلاصه‌ای از رایج‌ترین استانداردهای توکن ERC آمده است:

استاندارد توکن ERC-20

این استاندارد برای ایجاد توکن‌های تعویض‌پذیر روی شبکه بلاک چین اتریوم تعریف شده است. قابل تعویض بودن به این معنی است که هر توکن یا کسری از یک توکن معادل یا قابل تعویض با بخشی از یک توکن دیگر است. به‌عنوان‌مثال ارز فیات قابل تعویض است. یک اسکناس 1 دلاری معادل با یک اسکناس یک دلاری دیگر است و می‌توان آن‌ها را با هم تعویض کرد.

به‌طورکلی توکن‌های ERC-20 نیز مانند سایر دارایی‌های دیجیتال، توسط شرکت‌ها یا سازمان‌های متمرکز بر فناوری توسعه پیدا می‌کنند. توکن‌های مبتنی بر استاندارد ERC-20 به نهادها اجازه می‌دهند تا مواردی مانند اعطای حق رأی به هولدرها یا مکانیزم‌های پاداش را مطابق با نیازهای خود سفارشی کنند.

استاندارد توکن ERC-20

به دلیل اینکه استانداردهای توکن هر رمزارزی که روی استاندارد ERC-20 ایجاد می‌شود یک عملکرد اصلی استاندارد دارد، درواقع تمام توکن‌هایی که روی این استاندارد ساخته می‌شوند با یکدیگر و با تمام سرویس‌های سازگار با ERC-20 مانند متامسک قابلیت همکاری دارند.

از نظر فنی، هر توکن مبتنی بر ERC-20 باید شش عملکرد اصلی را اجرا کند که عبارت‌اند از:

 عرضه کل– برای استخراج عرضه کل توکن در یک توکن خاص مبتنی بر ERC-20 استفاده می‌شود.

 BalanceOf – برای استخراج موجودی توکن در کیف پول اتریوم استفاده می‌شود.

 انتقال – به کاربر اجازه می‌دهد تا مالکیت یک توکن را به دیگری منتقل کند.

 TransferFrom – مشابه عملکرد انتقال کار می‌کند، با این تفاوت که یک مزیت اضافی دارد که به قراردادها اجازه می‌دهد توکن ها را از طرف کاربر منتقل کنند.

 تأیید – برای تعیین محدودیت در تعداد توکن‌هایی که یک قرارداد هوشمند می‌تواند برداشت کند استفاده می‌شود.

 دسترسی – به آدرس‌های خارجی دسترسی و مجوز برای خرج کردن توکن ها از یک موجودی مشخص اعطا می‌کند.

علاوه بر توابع اجباری بالا، توابع اختیاری دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند قابلیت استفاده یک توکن مبتنی بر ERC-20 را بهبود بخشند، ازجمله نام رمز، نماد علامت (به‌عنوان‌مثال، ETH) و بخش‌پذیری (اینکه توکن می‌تواند تا چند رقم اعشار را پشتیبانی کند).

کنار هم قرار دادن توابع بالا یک قرارداد ERC-20 ایجاد می‌کند. سپس این قرارداد به پایه و اساس ارزهای دیجیتال مختلف تبدیل می‌شود، خواه یک استیبل کوین، یک توکن امنیتی یا یک توکن کاربردی باشد. برخی از نمونه‌های توکن‌های مبتنی بر ERC-20 عبارت‌اند از چین لینک (LINK)، دای (DAI) و BAT.

استاندارد توکن ERC-777

نکته مهمی که باید در رابطه با استاندارد توکن ERC-20 بدانید این است که این استاندارد خالی از محدودیت نیست. هدف استاندارد ERC-777 رسیدگی به محدودیت‌های ERC-20 است. این استاندارد توکن، ارسال و دریافت توکن‌ها را برای قراردادهای هوشمند از طریق مکانیزمی به نام «قلاب» کارآمدتر می‌کند، عملکردی که دو پیام – ارسال توکن‌ها و اطلاع‌رسانی به قرارداد – را در یک پیام ترکیب می‌کند. علاوه بر این، استاندارد ERC-777 عملکرد اضافی را برای رد تراکنش‌ها از یک آدرس لیست سیاه معرفی می‌کند.

یکی دیگر از ویژگی‌های استاندارد توکن ERC-777 این است که به‌جای منسوخ کردن آن، با ERC-20 سازگار است. به‌عبارت‌دیگر، توکن‌های ساخته شده بر اساس استاندارد ERC-20 می‌توانند آزادانه با توکن‌های ساخته شده روی ERC-777 تعامل داشته باشند زیرا هر دوی این استانداردها از عملکردهای اساسی یکسانی استفاده می‌کنند.

استاندارد توکن ERC-1155

استاندارد توکن ERC-1155 بهترین جنبه‌های استانداردهای پیش از خود را برای ایجاد قراردادهای توکن مستقل از قابلیت تعویض و گس فی به شکلی کارآمد ترکیب می‌کند. به زبان ساده، استانداردی برای قراردادهایی است که چندین نوع توکن را مدیریت می‌کند، همان‌طور که توسعه‌دهنده آن Enjin توضیح داده است: «یک قرارداد هوشمند واحد که می‌تواند بر تعداد بی‌نهایت توکن حکومت کند».

استاندارد توکن ERC-1155

تیم Enjin این استاندارد توکن را برای رفع کاستی‌های مرتبط با ERC-721 به‌ویژه عدم انعطاف‌پذیری برای انتقال دسته‌ای توکن ها، توسعه داد. به‌عنوان‌مثال برای ارسال چندین NFT بر روی ERC-721، یک کاربر باید چندین تراکنش را انجام دهد. درنتیجه، تعداد تراکنش‌ها به شبکه سرازیر می‌شود و به‌طور بالقوه هزینه‌های بالایی را به کاربر تحمیل می‌کند.

ERC-1155 مستقیماً با پشتیبانی از انتقال دسته‌ای به این موضوع می‌پردازد که امکان جمع‌آوری چندین دارایی در یک قرارداد هوشمند را فراهم می‌کند. این به‌طور قابل‌توجهی پتانسیل انتقال برای ایجاد تراکم در شبکه را کاهش می‌دهد و درعین‌حال هزینه‌های تراکنش را کاهش می‌دهد.

استانداردهای توکن سایر بلاک چین‌ها

انواع پروتکل‌هایی که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کنند در حال حاضر بسیار متفاوت هستند. به‌غیراز اتریوم، چندین پروژه بلاک چین دیگر وجود دارد که بر ایجاد قراردادهای هوشمند تمرکز دارند. در این بخش به معرفی چند پروژه محبوب با استانداردهای توکن مربوطه می‌پردازیم.

استانداردهای توکن بلاکچین ایاس

پلتفرم بلاک چین EOSIO ویژگی‌های اصلی فناوری بلاک چین، ازجمله توافق، زمان‌بندی هزینه‌ها، ایجاد و اصلاح حساب، اقتصاد توکن، ثبت‌نام تولیدکننده بلوک، رأی‌گیری و چند مورد دیگر را اجرا می‌کند.

استانداردهای توکن بلاکچین ایاس

شرکت نرم‌افزار بلاکچین Block.one پلتفرم متن‌باز EOSIO را توسعه داده که شامل قراردادهای سیستمی موردنیاز برای بلاک چین مبتنی بر EOSIO است. این موارد عبارت‌اند از: eosio.bios، eosio.system، eosio.msig، eosio.token، و eosio.wrap.

EOS از قرارداد هوشمند eosio.token استفاده می‌کند که ساختار و اقداماتی را تعریف می‌کند که به کاربران اجازه می‌دهد تا توکن‌ها را در بلاک چین EOSIO ایجاد، صادر و مدیریت کنند. توکن اصلی در شبکه اصلی EOSIO، EOS، نیز که روی eosio.token قرار دارد، با استفاده از این قرارداد هوشمند ایجاد شده است.

استانداردهای توکن بلاک چین نئو

NEO پروژه دیگری است که بر ایجاد زیرساخت برای پشتیبانی از قراردادهای هوشمند متمرکز است. پیشنهادهای بهبود NEO (NEPs) استانداردهایی را برای پلتفرم نئو، ازجمله مشخصات پروتکل اصلی، API های مشتری و استانداردهای قرارداد تعریف می‌کنند.

استانداردهای توکن بلاک چین نئو

استانداردهای توکن در Neo عبارت‌اند از:

 NEP-5 – سیستم‌هایی را با مکانیزم تعامل تعمیم‌یافته برای قراردادهای هوشمند نشانه‌گذاری شده ارائه می‌کند.

 NEP-11 – استاندارد ایجاد قراردادهای NFT.

 NEP-17 – استاندارد توکنی که مکانیسم تعامل کلی را برای توکنیزه کردن قراردادهای هوشمند مشخص می‌کند.

استانداردهای توکن شبکه تزوس

پیشنهاد همکاری تزوس یا استاندارد TZIP یک سند طراحی است که به جامعه تزوس اجازه می‌دهد تا یک ویژگی را برای توکن‌های خود تعریف کنند، استانداردهای قابلیت همکاری ایجاد کنند یا فرآیندها یا محیط مرتبط با توکن خود را به روز کنند. این استاندارد مکمل فرآیند رسمی حاکمیت روی زنجیره تزوس است. به‌طور معمول، یک سند TZIP حاوی مشخصات فنی، پارامترهای نحوه پیاده‌سازی ویژگی‌های به روز شده و توضیحی برای بهبود کلی شبکه است.

استانداردهای توکن شبکه تزوس

استانداردهای توکن در بلاک چین تزوس عبارت‌اند از:

 TZIP-7 – عملیات انتقال توکن و تأییدیه‌هایی برای خرج کردن توکن ها از سایر حساب‌ها را اجرا می‌کند. این استاندارد مشابه با ERC-20 است.

 TZIP-12 – به‌عنوان یک رابط دارایی برای جلوگیری از وابستگی توسعه‌دهندگان تزوس به انواع استانداردهای توکن. به‌طور خاص، TZIP-12 یک رابط قرارداد توکن یکپارچه را پیشنهاد می‌کند که از طیف وسیع‌تری از انواع توکن‌ها مانند توکن‌های قابل تعویض و غیرقابل تعویض مانند ERC-1155 پشتیبانی می‌کند.

استانداردهای زنجیره هوشمند بایننس

زنجیره هوشمند بایننس (BSC) با بلاک چین اتریوم سازگار است و امکان انتقال برنامه‌ها را بین آن‌ها فراهم می‌کند. آدرس کیف پول عمومی در بلاک چین BSC و اتریوم نیز یکسان است.

استانداردهای زنجیره هوشمند بایننس

استانداردهای BEP-721 و BEP-1155

عملکرد این دو استاندارد مشابه با عملکرد ERC-721 و ERC-1155 است. تفاوت‌های اصلی بین آن‌ها عبارت‌اند از:

 هزینه‌های تراکنش در BSC در مقایسه با اتریوم کمتر است.

 BSC تراکنش‌ها را 4.3 برابر سریع‌تر از اتریوم پردازش می‌کند.

استاندارد توکن بیت کوین BRC-20

احتمالاً میدانید که اولین بلاک چین موفق در حوزه ارزهای دیجیتال، شبکه بیت کوین است و تنها ارز دیجیتالی که روی این شبکه قرار داشت، ارز دیجیتال بیت کوین بود. با راه‌اندازی استاندارد BRC-20 این موضوع در حال تغییر است و حالا شاهد رشد چشمگیر توکن ها روی شبکه بلاک چین بیت کوین هستیم.

استاندارد توکن BRC-20 یک استاندارد توکن است که در مارس 2023 توسط یک کاربر ناشناس به نام Domo و با نام کاربری @domodata در توییر معرفی شد.

توکن‌های BRC-20 به‌جای استفاده از قرارداد هوشمند از نوشته‌هایی در پروتکل اردینالز استفاده می‌کنند تا به‌عنوان دارایی قابل تعویض عمل کند

استاندارد توکن NFT چیست؟

استانداردهای توکن‌های غیر مثلی یا NFT نحوه ایجاد NFT ها را در یک بلاک چین مشخص می‌کند. قرارداد هوشمند و ویژگی‌های توکنی که صادر می‌شود توسط یک استاندارد توکن تعریف می‌شود که به آن استاندارد NFT گفته می‌شود.

انواع استانداردهای NFT

اتریوم

اتریوم پراستفاده‌ترین بلاک چین برای NFT ها است. استانداردهای مختلفی برای ایجاد توکن‌های غیرقابل تعویض توسط اتریوم ایجاد شده است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

ERC-721

ERC-721 اولین بار در بازی کریپتو کیتیز استفاده شد. توکن‌های ایجاد شده از این استاندارد منحصربه‌فرد هستند زیرا شناسه توکن و جفت آدرس قرارداد باید منحصربه‌فرد باشند. نقطه‌ضعف ERC-721 این است که انتقال عمده NFT ها امکان‌پذیر نیست. اگر حسابی بخواهد 10 NFT ارسال کند، باید 10 قرارداد هوشمند ایجاد کند. استاندارد ERC-1155 سعی کرده این مشکل را برطرف کند.

استانداردهای توکن NFT

برخلاف ERC-20 که یک استاندارد برای توکن‌های قابل تعویض است، ERC-721 یک استاندارد توکن برای توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) است، که نوع خاصی از توکن‌های رمزنگاری هستند که با به دلیل مشخصات منحصربه‌فرد خود، قابل تعویض نیستند. این بدان معناست که یک توکن به دلیل مشخصات منحصربه‌فرد آن قابل تعویض با دیگری نیست. بنابراین، NFT ها برای نمایش مجموعه‌های دیجیتال، اقلام بازی، هنر دیجیتال، بلیت رویداد، نام دامنه و سوابق مالکیت دارایی‌های فیزیکی استفاده می‌شوند.

همان‌طور که گفته شد، نمونه‌ای از پروژه‌ای که بر اساس استاندارد ERC-721 ساخته شده است، «CryptoKitties» است، یک بازی که در سال 2017 بر روی بلاک چین اتریوم توسعه یافت و به کاربران امکان خرید، فروش و پرورش گربه‌های دیجیتال را می‌دهد. در حال حاضر، بازارهای خرید یا فروش آثار هنری دیجیتال NFT عبارت‌اند از OpenSea و Rarible.

ERC-1155

همان‌طور که پیش‌ازاین نیز گفته شد، ERC-1155 یک استاندارد چند توکنی است که امکان انتقال چندین توکن از انواع مختلف را در یک قرارداد واحد و هوشمند فراهم می‌کند. NFT ها و توکن‌های قابل تعویض را می‌توان با استفاده از این استاندارد در یک تراکنش منتقل کرد و در زمان صرفه‌جویی کرد و هزینه‌ها را تا 90 درصد کاهش داد. استاندارد ERC-1155 توسط Enjin با ایده استفاده از آن در بازی‌ها طراحی شده است. در بازی‌ها دارایی‌های قابل تعویض مانند طلا و چوب و اقلام غیرقابل تعویض مانند شمشیر یا زره کمیاب وجود دارد. ERC-1155 امکان انتقال هر دو نوع اقلام را در یک تراکنش می‌دهد.

ERC-998

استاندارد ERC-998 یکی دیگر از استانداردهای توکن است که امکان مدیریت توکن‌های دیگر را به درون خود فراهم می‌کند. درواقع استاندارد توکن ERC-998 امکان مدیریت ERC-721 و ERC-20 را درون خود جای می‌دهد. این موضوع امکان این امر امکان ترکیب دارایی‌های مبتنی بر استانداردهای مختلف را در ترکیبات پیچیده‌ای فراهم می‌کند که می‌توانند در یک تراکنش واحد منتقل شوند.

تفاوت اصلی بین ERC-998 و ERC-1155 در این است که ERC-998 می‌تواند NFT ها و توکن‌های قابل تعویض را در یک NFT ادغام می‌کند، درحالی‌که ERC-1155 صرفاً می‌تواند NFT ها و توکن‌های قابل تعویض را در یک قرارداد هوشمند واحد ثبت کند.

 استاندارد Stack

Stack یک بلاک چین است که به بلاک چین بیت کوین متصل است. این استاندارد استفاده و ایجاد قراردادهای هوشمند، NFT ها و برنامه‌های کاربردی DeFi را که توسط بیت کوین ایمن شده‌اند، امکان‌پذیر می‌کند.

SIP-009

SIP-009 استانداردی است که توسط بلاک چین Stacks برای ایجاد NFTهایی که توسط بیت کوین ایمن می‌شوند استفاده می‌شود. SIP-009 ویژگی‌های استانداردی را که NFT ها باید با کیف پول‌های Stacks سازگار باشند، مشخص می‌کند.

Gamma.io یک بازار NFT است که روی لایه برنامه‌نویسی Stacks اجرا می‌شود، که روی بلاک چین بیت کوین مستقر می‌شود و خرید، فروش و مینت NFT های ایمن شده توسط بیت کوین را امکان‌پذیر می‌کند. می‌توانید دسته‌های موسیقی NFT، کلکسیون‌ها، هنرهای زیبا و عکاسی آن‌ها را مرور کنید.

آنچه در مطلب “معرفی انواع استانداردهای توکن” گفتیم:

انواع مختلفی از استانداردها برای ایجاد ارزهای دیجیتال و توکن‌های غیر مثلی به وجود آمده‌اند تا امکان ایجاد توکن را به‌سادگی و با قواعدی مشخص برای توسعه‌دهندگان فراهم کنند. در این مطلب از ایران بروکر لیست کاملی از استانداردهای توکن شامل استانداردهای موردنیاز برای ایجاد NFT را با شما به اشتراک گذاشتیم.

سؤالات متداول – استاندارد توکن

آیا بیت کوین هم استاندارد توکن دارد؟

BRC-20 استاندارد توکنی است که اخیراً روی شبکه بلاک چین بیت کوین راه‌اندازی شده است.

تفاوت استاندارد توکن‌های قابل تعویض و غیرقابل تعویض چیست؟

همان‌طور که از نام آن مشخص است استانداردهای توکن قابل تعویض برای ایجاد توکن‌هایی مانند استیبل کوین، ارزهای کاربردی و سایر ارزهای دیجیتال است درحالی‌که استاندارد NFT برای مینت کردن توکن‌های غیر مثلی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

چرا به استانداردهای توکن نیاز داریم؟

برای ایجاد تعامل بین ارزهای دیجیتال مختلف و سهولت در ایجاد و استفاده از آن‌ها، به استانداردها نیاز داریم.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
برزونوروزی ۲۷ آذر ۱۴۰۲

سلام مطلب خوب توضیح داده شده بود