معرفی رمزارزها

اتریوم کلاسیک چیست؟ معرفی ارز دیجیتال ETC

معرفی رمزارزها

مطالعه در 11 دقیقه

ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک (ETC) یک پلتفرم ارز دیجیتال توزیع شده منبع باز، غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاک چین است که قراردادهای هوشمند را اجرا می‌کند. این ارز دیچیتال در سال 2016 در نتیجه هک دائو (DAO)، قرارداد هوشندی بر روی بلاک چین اتریوم، شکل گرفت.

پس از هک، در جامعه اتریوم درباره پرداخت غرامت به کاربران آسیب‌دیده در شبکه اختلاف نظر وجود داشت. در نتیجه، بلاک چین اصلی به دو قسمت تقسیم شد و اتریوم کلاسیک به عنوان زنجیره تغییر ناپذیر باقی‌ماند و اتریوم به عنوان یک هارد فورک تحت هدایت ویتالیک بوترین ادامه داد. این مقاله به صورتی نوشته شده که هر چیزی که باید قبل از سرمایه‌گذاری در توکن ETC بدانید را به شما آموزش دهد.

ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک (ETC) چیست؟

یکی از ویژگی‌های کلیدی ارزهای دیجیتال این است که روی نرم‌افزار متن باز اجرا می‌شوند. در نرم‌افزار متن باز، جامعه به طور مشترک کد را توسعه و نگهداری می‌کند. این کد به صورت عمومی به اشتراک گذاشته شده است و متعلق به هیچ شخص یا شرکتی نیست.

ماهیت منبع باز کریپتو این احتمال را ایجاد می‌کند که یک بلاک چین در شرایط خاصی تبدیل به فورک شود. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که جامعه کریپتو تصمیم می‌گیرد تغییرات عمده‌ای در پایگاه کد ایجاد کند، که منجر به تقسیم بلاک چین و جامعه پشتیبان آن می‌شود. اتریوم کلاسیک توسط فورکی از بلاک چین اصلی اتریوم ساخته شده است. در واقع اتریوم و اتریوم کلاسیک ممکن است گذشته مشترکی داشته باشند؛ اما اکنون دو ارز دیجیتال مجزا هستند.

اتریوم کلاسیک در ابتدا توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) و همکارانش به عنوان یک نرم‌افزار توسعه داده شد. این نرم‌افزار به توسعه‌دهندگان اجازه ایجاد توکن‌های ارزهای دیجیتال و برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) را می‌داد که روی شبکه بلاک چین جدید اتریوم اجرا می‌شوند. بلاک چین اتریوم کلاسیک، مانند شبکه اتریوم، قادر به پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز است و دارای توکن‌های اتریوم کلاسیک است.

پیدایش اتریوم کلاسیک (ETC)

فورکی که اتریوم کلاسیک را تولید کرد در سال 2016 پس از اجرای پروژه‌ای به نام DAO (سازمان غیرمتمرکز مستقل) روی اتریوم راه اندازی شد. DAO با 150 میلیون دلار سرمایه جمعی پشتیبانی می‌شد؛ اما یک نقص در کد آن وجود داشت. به دلیل این نقص، هکرها 50 میلیون دلار از DAO سرقت کردند. این هک منجر به از دست رفتن 3.6 میلیون توکن اتریوم شد.

با توجه به بزرگ بودن این هک، گروهی از جامعه اتریوم پیشنهاد کردند که بلاک چین اتریوم باید معکوس شود تا ضرر وارده به کاربران جبران شود. اما گروهی دیگر معتقد بودند که این سابقه نگران کننده است و بلاک چین باید به دلیل ماهیت خود تغییر ناپذیر باشد. تعداد کمی از توسعه‌دهندگان و ماینرها معتقد بودند که سرمایه‌گذاران DAO باید عواقب سرمایه‌گذاری در یک پروژه معیوب را بپذیرند. با این حال، اکثریت جامعه اتریوم تصمیم گرفتند که بلاک چین را به عقب برگردانند و در واقع کمک مالی برای سرمایه‌گذاران DAO ایجاد کردند.

ethereum classic 1

پس از یک نظرسنجی، 97 درصد از جامعه به بازگرداندن وجوه از دست رفته از طریق هارد فورک رأی دادند. در نهایت به دلیل اختلافات بین جامعه ماینینگ و توسعه‌دهندگان بر سر تغییرناپذیری، شبکه اتریوم در ژوئن 2016 دچار یک هارد فورک شد.

اتریوم کلاسیک در حال حاضر توسط گروهی فعال از ماینرها نگهداری می‌شود که تصمیم گرفته‌اند نقشه راه متفاوتی را برای توسعه بلاک چین خود دنبال کنند. پس از تقسیم بلاک چین اتریوم، شبکه جدیدتر نام اتریوم را به ارث برده و از ETH یا اتر به عنوان ارز دیجیتال خود استفاده می‌کند. نسخه قدیمی‌تر که با نام اتریوم کلاسیک شناخته می‌شود، از توکن ETC استفاده می‌کند.

اتریوم کلاسیک چطور عمل می‌کند؟

اتریوم کلاسیک نیز، مانند ارز دیجیتال بیت کوین، از مکانیزم الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) برای اعتبارسنجی تراکنش‌های خود استفاده می‌کند. امنیت شبکه توسط ماینرهایی مدیریت می‌شود که با استفاده از زمان و توان محاسباتی خود، تراکنش‌ها را پردازش کرده و بلاک‌های جدید را تولید می‌کنند. هنگام استفاده از شبکه، تراکنش‌ها باید به ترتیب ساخت قرار بگیرند. ماینرها این امر را با حل معادله‌های پیچیده ریاضی به منظور تولید بلاک انجام می‌دهند.

اتریوم کلاسیک، به کاربران خود اجازه اجرای قراردادهای هوشمند را می‌دهد. از آنجایی که این فرآیند کاملاً مستقل است، نیازی به حضور یک شخص ثالث برای انجام معامله بین خریدار و فروشنده نیست. اتریوم کلاسیک متعهد شده که همواره از فرایند استخراج اثبات کار برای ایمن‌سازی بلاک چین خود استفاده خواهد کرد و به‌روزرسانی‌های شبکه اتریوم را شامل نمی‌شود.

توکن ETC

قبل از هارد فورک، بیش از 82 میلیون اتر در بازار وجود داشت. 72 میلیون اتر برای عرضه اولیه پیش از استخراج در نظر گرفته شده بود و 10 میلیون اتر نیز از سال 2014 تا زمان هارد فورک با موفقیت استخراج شد. پس از رویداد هارد فورک در 20 جولای (29 خرداد) سال 2016، 82 میلیون کوین ETC و 82 میلیون کوین ETH در بازار به طور همزمان وجود داشت.

نقش اصلی توکن ETC حفظ و راه‌اندازی شبکه اتریوم کلاسیک است. نگهداری ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک به کاربران امکان استفاده از قراردادهای هوشمند، انجام تراکنش‌ها در شبکه ETC، تعامل با نرم‌افزارهای غیرمتمرکز (dApp) و شرکت در رای‌گیری‌های حاکمیتی را می‌دهد.

استخراج ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک

این ارز دیجیتال از فرایند استیک کردن (Staking) پشتیبانی نمی‌کند. همانطور که پیش از این اشاره شد، ارز دیجیتال ETC، همانند بیت کوین، از الگوریتم اثبات کار (PoW) استفاده می‌کند. به صورت کلی، فرآیند ماینینگ اتریوم کلاسیک همانند فرآیند استخراج سایر ارزهای دیجیتال است. شبکه‌ای از رایانه‌ها که توسط ماینرهای ارز دیجیتال اداره می‌شود، برای تأیید بلاک‌های تراکنش‌های اتریوم کلاسیک و ایجاد بلاک جدید با یکدیگر رقابت می‌کنند.

ethereum classic 2

ماینرها در ازای توان محاسباتی خود؛ با ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک پاداش دریافت می‌کنند. این پاداش‌ها در قالب کارمزدهای تراکنش و شبکه ایجاد می‌شوند. کارمزد از کاربرانی گرفته می‌شود که با اتریوم کلاسیک تراکنش می‌کنند یا از بلاک چین کلاسیک اتریوم استفاده می‌کنند. کارمزدهای شبکه در شبکه اتریوم تحت عنوان «گس (gas)» شناخته می‌شود و آنها اغلب با مقدار بسیار کمی توکن اتریوم به نام «gwei» پرداخت می‌شوند.

کارمزدهای گس معاملات اتریوم کلاسیک بسته به سرعت شبکه تغییر می‌کند. نحوه محاسبه کارمزد انجام تراکنش یا اجرای قرارداد هوشمند به شرح زیر است:

کارمزد تراکنش = قیمت گس × محدودیت گس + کارمزد ماینرها

انتخاب کیف پول اتریوم کلاسیک

نوع کیف پول اتریوم کلاسیک انتخابی بیشتر از هر چیزی به استفاده و میزان اتریوم کلاسیک شما دارد. کیف پول سخت‌افزاری یا کیف پول سرد امن‌ترین گزینه برای ذخیره توکن ETC است. هر دو کیف پول‌های سخت‌افزاری Ledger و Trezor گزینه‌های خوبی برای ذخیره ارز دیجیتال اتریوک کلاسیک هستند. این کیف ‌پول‌ها با ذخیره‌سازی و پشتیبان‌گیری آفلاین انتخاب‌های بسیار امنی برای ذخیره دارایی است. البته کیف پول‌های سخت‌افزاری اغلب گران بوده و برای استفاده کاربران باتجربه مناسب‌تر هستند.

کیف پول‌های نرم‌افزاری گزینه دیگری هستند که استفاده از آنها رایگان و آسان است. این نرم‌افزارها را می‌توان برای گوشی هوشمند یا دستکتاپ دانلود کرد. اگرچه استفاده از آنها راحت است؛ اما امنیت کمتری نسبت به کیف پول‌های سخت‌افزاری دارند. در نتیجه برای ذخیره تعداد کمتری از اتریوم کلاسیک (ETC) یا کاربران تازه‌کار مناسب‌تر هستند.

کیف پول‌های آنلاین یا کیف پول‌های تحت وب نیز رایگان و آسان هستند و می‌توان با استفاده از یک مرورگر وب در چندین دستگاه به آنها دسترسی داشت. با این حال، این کیف‌پول‌های داغ از امنیت کمتری نسبت به گزینه‌های سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری برخوردار هستند. آنها برای نگهداری مقادیر کمتر یا برای معامله‌گران با تجربه بیشتر مناسب هستند.

مقایسه اتریوم کلاسیک (ETC) و اتریوم (ETH)

هدف مشترک اتریوم با اتریوم کلاسیک این است که به کاربران اجازه دهند تا برنامه‌های غیرمتمرکز (dapps) خود را ساخته و از آنها استفاده کنند. تقریبا اکثر ویژگی‌های اصلی اتریوم در اتریوم کلاسیک نیز وجود دارد. با این حال، جهت این دو رمز ارز کاملا متفاوت است.

اتریوم و اتریوم کلاسیک در عملکرد‌های اولیه خود یکسال هستند؛ اما تفاوت‌های اساسی بین اتریوم و اتریوم کلاسیک وجود دارد. مهم‌ترین این تفاوت‌ها، ناسازگاری اتریوم کلاسیک با تمامی به روزرسانی‌های اتریوم است. بلاک چین اتریوم به روزرسانی خود را در سپتامبر (شهریور) سال 2022 به پایان رساند و مکانیزم خود را به الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake) ارتقا داد. اما اتریوم کلاسیک همچنان یک سیستم با الگوریتم اثبات کار است.

اتریوم کلاسیک چیست

از دید جامعه کلاسیک اتریوم، بلاک چین و کد همیشه تغییرناپذیر خواهند بود. آنها معتقدند که این سیستم پیش ادغام (pre-merge) و الگوریتم اثبات کار را حفظ می‌کند. و این بدان معناست که ماینرها همچنان ملزم به تایید تراکنش‌های ETC هستند. طرفداران مرج اتریوم و مخالفان اتریوم 2.0 استدلال می‌کنند که مکانیسم اثبات کار از اثبات سهام ایمن‌تر و غیرمتمرکزتر است. به صورت کلی، اتریوم کلاسیک بیشتر بر امنیت و قابلیت استفاده تمرکز دارد. در همین حال، اتریوم بیشتر بر عملکرد و مقیاس‌پذیری تمرکز دارد.

اتریوم توانسته با نوآوری‌های مداوم در تکنولوژی بلاکچین جایگاه خوبی را درمیان بهترین ارزهای دیجیتال کسب کند؛ در حالی که اتریوم کلاسیک از این نظر بسیار عقب مانده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که امنیت اتریوم کلاسیک کمتر از اتریوم بوده و همین موضوع بر رشد آن و منافع سرمایه‌گذاران تأثیر گذاشته است. از طرفی ارزش بازار اتریوم بسیار بیشتر از اتریوم کلاسیک است.

مقایسه کاربردهای اتریوم کلاسیک و اتریوم

اکثر جامعه اتریوم از ارتقای اثبات سهام حمایت کرده‌اند. طرفداران این ادغام به چند مزیت بزرگ اشاره کردند. در ابتدا باید به کاهش مصرف انرژی اشاره کرد. این حرکت به میزان قابل توجهی مصرف انرژی بلاک چین را تا 99.95 درصد نسبت به مکانیسم قبلی اثبات کار کاهش می‌دهد. ماینرهای اتریوم کلاسیک همچنان برای استخراج مصرف انرژی بالایی دارند. برای درک مصرف زیاد الگوریتم اثبات کار، گفته می‌شود مصرف برق ناشی از استخراج بیت کوین هر سال کمی بیشتر از مصرف سالانه برق در قزاقستان است.

اتریوم کلاسیک در مورد مقیاس‌پذیری نیز دارای معایبی است. به لطف کد انعطاف ناپذیر آن، تحلیلگران ارز دیجیتال معتقدند که ETC احتمالا قادر به غلبه بر مشکلات مقیاس‌پذیری نیست. این موضوع مانع بزرگی برای پذیرش انبوه ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک است.

آینده ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک چیست ؟ (ETC)

اتریوم کلاسیک یک کوین تاریخی با تاریخچه بحث انگیز است. با وجود این، اتریوم کلاسیک به خودی خود یک ارز دیجیتال معتبر است که با موانع متعددی روبرو شده و از آن‌ها عبور کرده است. وقتی به این واقعیت توجه کنیم که اتریوم کلاسیک یکی از قدیمی‌ترین بلاک‌چین‌هایی است که قابلیت استفاده از قراردادهای هوشمند را در کنار تعهد جامعه به تغییر‌ناپذیری دارد، به راحتی می‌توان فهمید که چرا این پلتفرم در بین علاقه‌مندان بلاکچین محبوبیت دارد. از زمان تقسیم، ارتقاها و بهبودهای زیادی در پروژه اتریوم کلاسیک وجود داشته است. هدف این پروژه همچنان تبدیل شدن به یک شبکه پرداخت جهانی با استفاده از قراردادهای هوشمند است که می‌تواند بدون نیاز به نظارت نهاد خاصی عمل کند.

با وجود موارد ذکر شده، با توجه به مسائل مربوط به مقیاس پذیری و مصرف انرژی، و همچنین ادامه پذیرش جریان اصلی اتریوم، تصور این موضوع دشوار است که اتریوم کلاسیک روزی بتواند جایگاهی مانند اتریوم داشته باشد. اتریوم همواره برای بهبود معایب خود تلاش می‌کند؛ در حالی که اتریوم کلاسیک تا حد زیادی به همان شکل باقی مانده است. اما انعطاف‌پذیری اتریوم کلاسیک با تغییرناپذیر بودن آن اهمیت زیادی ندارد، اگر اتریوم کلاسیک به اندازه کافی کاربردی نباشد تا در جهان مورد استفاده قرار گیرد، هرگز توجهی مشابه ارزهای دیجیتال مناسب‎‌تر کسب نخواهد کرد.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید