آموزش بازارهای مالی

برترین زنان کارآفرین و برترین مدیرعامل‌های زن دنیا تا سال ۲۰۲۳

آموزش بازارهای مالی

مطالعه در 22 دقیقه

دنیای تجارت همواره تحت سلطه مردان بوده است اما در سال‌های اخیر شاهد حضور زنان در این عرصه هستیم. در سال‌های گذشته زنان در حوزه‌های کسب‌وکار رشد قابل توجهی داشته‌اند و توانسته‌اند از سقف‌های شیشه‌ای عبور کرده و راه خود و همنوعانشان را هموار کنند. در این مطلب قصد داریم به دلایل موفقیت برترین زنان کارآفرین دنیا تا سال 2023 بپردازیم و برخی از مدیران زن و دستاوردهایشان در سال‌های اخیر را بررسی کنیم.

آمار زنان در کسب وکار

در ابتدا بیایید نگاهی به آمار وضعیت فعلی کارآفرینان زن داشته باشیم:

  • در حال حاضر یک‌سوم مشاغل با رشد بالا در سراسر جهان توسط زنان مدیریت می‌شود. (GEM)
  • طبق آمار ارائه شده در سال 2021، نزدیک به 13 میلیون کسب‌وکار متعلق به زنان در ایالات‌متحده وجود داشته که 42 درصد از کل مشاغل موجود را تشکیل می‌داد. (انجمن ملی زنان صاحب مشاغل)
  • در پرتفوی First Round Capital شرکت‌هایی که مؤسس آن‌ها زن بوده است نسبت به شرکت‌هایی که توسط مردان تأسیس شده، 63 درصد عملکرد بهتری داشته‌اند.
  • انجمن ملی زنان صاحب مشاغل در ایالات‌متحده همچنین اعلام کرده که در این کشور سالانه 1.9 تریلیون دلار درآمد توسط کسب‌وکارهای تحت مالکیت زنان، ایجاد می‌شود.
  • در 20 سال اخیر، تعداد شرکت‌های تحت مالکیت زنان در ایالات‌متحده رشد 114 درصدی ثبت کرده است.
  • همچنین طبق گزارش All Raise و PitchBook، تعداد استارت آپ‌هایی که حداقل یک مؤسس زن دارند در ایالات‌متحده از سال 2019 تا 2021 رشد 2 درصدی داشته است.
  • درصد زنانی که در سمت‌های مدیرعاملی در شرکت فورچون 500 مشغول به کار هستند از سال 2019 تا 2021 افزایش 8.8 درصدی داشته است.

ظهور مدیرعامل‌های زن

بااینکه در سال‌های اخیر تعداد کارآفرینان زن افزایش پیدا کرده، متأسفانه مدیرعامل‌های زن هنوز با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند. با تمام این مشکلات در سال‌های اخیر شاهد پیشرفت‌های قابل‌توجهی در بین کارآفرینان زن بوده‌ایم، به شکلی که تعداد بیشتری از زنان نسبت به گذشته موفق شده‌اند در بسیاری از موفق‌ترین شرکت‌های جهان حضور داشته باشند.

درصد مدیرعامل‌های زن در شرکت فورچون در سال 2021 به بالاترین میزان خود یعنی 8.8 درصد رسید.

برترین مدیرعامل‌های زن

در ادامه قصد داریم به معرفی برترین مدیرعامل‌های زن که کلیشه‌های جنسیتی را در کسب‌وکار شکسته‌اند، بپردازیم:

1. آدنا تی فریدمن (Adena T. Friedman)

آدنا، رئیس و مدیرعامل نزدک (NDAQ)، را می‌توان اولین زنی دانست که رهبری بورس ایالات‌متحده را بر عهده دارد و به نزدک کمک کرده تا به یک نیروگاه فناوری قدرتمند تبدیل شود که قدرتی بیش از 100 بازار در سراسر جهان را در اختیار دارد.

آدنا فریدمن با بیش از 20 سال تجربه در این صنعت، سابقه درخشانی در زمینه رشد و نوآوری دارد. با ارائه پیشنهادات آدنا نزدک توانسته به گسترش توانمندی‌های خود در زمینه اطلاعات ادامه دهد و دستاوردهایی نظیر راه‌اندازی بازار خصوصی نزدک و خرید eVestment، ارائه داده‌های سرمایه‌گذاری نهادی و تجزیه‌وتحلیل را داشته باشد.

ازجمله فعالیت‌های دیگر فریدمن می‌توان به نقش پررنگ او در حمایت از برابری جنسیتی اشاره کرد. آدنا در محل کار نیز تلاش کرده تا تنوع جنسیتی را حفظ کند و در محیط کار به این ویژگی شناخته می‌شود. دستاوردهای آدنا می‌تواند برای بسیاری از رهبران و کارآفرینان زن برای شکستن موانع و ایجاد تغییر در دنیای کسب‌وکار، الهام‌بخش باشد.

2. کارن لینچ (Karen Lynch)

کارن لینچ مدیرعامل شرکت CVS Health Corporation (CVS) است که یکی از مطرح‌ترین شرکت‌های مراقبت بهداشتی در جهان محسوب می‌شود. کارن بیش از 30 سال همکاری موفقیت‌آمیز با شرکت CVS در کارنامه کاری خود دارد و نقش بسیار مهمی در تکامل این شرکت به‌ویژه در زمینه بهداشت و اطلاع‌رسانی داشته است.

کارن لینچ

جالب است بدانید تحت رهبری کارن، شرکت CVS در سال‌های اخیر و پس از همه‌گیری کووید-19 تمرکز خود را روی مراقبت‌های پیشگیرانه و مدیریت بیماری‌های مزمن گسترش داده است. همین موضوع باعث شده این شرکت به یکی از کسب‌وکارهای پیشرو در ارائه خدمات آزمایش و واکسیناسیون در رابطه با کووید-19 تبدیل شود.

2. رز بروئر (Roz Brewer)

رز بروئر مدیرعامل Walgreens Boots Alliance (WBA)، یکی از بزرگ‌ترین داروخانه‌های زنجیره‌ای در جهان است و پیش از اینکه به WBA بپیوندد، نقش مدیرعاملی را به شکلی تأثیرگذار در شرکت‌های مطرحی مانند استارباکس و Sam’s Club داشت.

خانم بروئر نیز از آن دسته افرادی است که در طول زندگی حرفه‌ای خود از مدافعان جدی تنوع و شمول جنسیتی بوده و کارهای مهمی در راستای ترویج برابری جنسیتی و نژادی در محیط کار انجام داده است.

4. مری بارا (Mary Barra)

مری بارا مدیرعامل شرکت جنرال موتورز یا GM یکی از مطرح‌ترین شرکت‌های خودروسازی در جهان است. مری اولین زنی است که یکی از بزرگ‌ترین خودروسازهای بزرگ جهانی را رهبری می‌کند. مری در این صنعت به دلیل نوآوری‌هایی که در صنعت خودرو ایجاد کرده شناخته می‌شود.

علاوه‌بر این مری را می‌توان یکی از برجسته‌ترین مدافعان زنان دانست که برنامه‌های متنوعی را با هدف ارتقاء تنوع جنسیتی در جنرال موتورز و صنعت خودروسازی اجرا کرده است.

5. جین فریزر (Jane Fraser)

جین فریزر یکی دیگر از مدیرعامل‌های برتر است که مدیریت سیتی گروپ را به عهده داشته که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خدمات مالی در جهان محسوب می‌شود. جین اولین زنی است که یکی از بانک‌های بزرگ وال‌استریت را رهبری می‌کند و به دلیل تلاش‌هایی که در راستای افزایش تنوع در صنعت مالی انجام داده است، شناخته می‌شود.

جین فریزر (Jane Fraser)

او همچنین از مدافعان پایداری است و این تعهد را داده که سیتی گروپ را به یکی از پیشروها در اقتصاد کم‌کربن تبدیل کند.

6. سفرا کتز (Safra Catz)

Safra مدیرعامل اوراکل یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نرم‌افزاری جهان است که ارزش بازاری بیش از 200 میلیارد دلار دارد. شروع همکاری کتز با این شرکت به سال 1999 برمی‌گردد و این شخص نقش کلیدی در رشد شرکت، به‌ویژه از طریق تعدادی خرید استراتژیک، ایفا کرده است.

معمولاً کتز را به دلیل مهارت‌های رهبری قوی، هوش مالی و توانایی در انجام معاملات پیچیده تحسین می‌کنند. می‌توان گفت اوراکل تکامل و انطباق خود با فناوری را مدیون رهبری این شخص است.

7. جولی سویت (Julie Sweet)

جولی سویت

جولی سویت به دلیل توانایی در هدایت نوآوری و رشد، به‌ویژه در زمینه‌های تحول دیجیتال و پایداری شناخته می‌شود. سویت همچنین مدافعی قوی برای برابری و تنوع جنسیتی در محیط کار است.

جولی مدیرعامل شرکت Accenture (ACN) است که شرکتی در زمینه خدمات حرفه‌ای جهانی است. این شرکت خدمات مشاوره، فناوری و برون‌سپاری را به مشتریان خود در بیش از 120 کشور ارائه می‌دهد. سویت از سال 2010 با Accenture کار می‌کند و قبل از اینکه در سال 2019 به‌عنوان مدیرعامل شرکت انتخاب شود، چندین پست رهبری را در همین شرکت به عهده داشته است.

8. لیزا سو (Lisa Su)

لیزا نیز یکی از برترین مدیرعامل‌های زن است که مدیریت شرکت Advanced Micro Devices (AMD)، را به عهده دارد. شرکت AMD یک شرکت پیشرو است که ریزپردازنده‌ها، پردازنده‌های گرافیکی و سایر اجزای کامپیوتر را طراحی و تولید می‌کند. سو از سال 2012 با AMD کار می‌کند و نقش کلیدی در پیشرفت و احیای این شرکت در سال‌های اخیر را به عهده داشته است.

لیزا به دلیل تخصص فنی و دیدگاه استراتژیک خود، به‌ویژه در زمینه‌های محاسباتی با کارایی بالا و گرافیک شناخته‌شده است. با رهبری لیزا بود که AMD موفق شد مجدداً سهم بازار خود را به دست آورد و به یک بازیگر اصلی در فیلد تخصصی خود تبدیل شود.

9. کارول بی تومه (Carol B. Tomé)

کارول مدیرعامل United Parcel Service (UPS)، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تحویل بسته و لجستیک در جهان است که در بیش از 220 کشور و منطقه فعالیت می‌کند.

تومه در سال 2020 پس از یک حرفه موفق در شرکت Home Depot به UPS ملحق شد و برای بیش از یک دهه به‌عنوان CFO در این شرکت خدمت کرد. او به خاطر ذکاوت مالی و تخصص عملیاتی‌اش، به‌ویژه در حوزه‌های مدیریت زنجیره تأمین و تجارت الکترونیک، شناخته می‌شود. موفقیت شرکت UPS در نوآوری و انطباق با نیازهای مشتریان و بازار هدف را می‌توان از دستاوردهای تومه دانست.

10. کوری بری (Corie Barry)

شرکت بست بای (BBY) یکی از خرده فروش‌های لوازم الکترونیکی مصرفی است که در امریکا مستقر است. کوری در ژوئن 2019 مدیرعاملی این شرکت را برای اولین بار به‌عنوان یک زن در تاریخ BBY به عهده گرفت. بری در ابتدا در سال 1999 به‌عنوان تحلیلگر مالی در این شرکت شروع به کار کرد و سپس با طی کردن رتبه‌ها در سال 2016 به‌عنوان مدیر مالی مشغول به کار شد و تا زمان مدیرعاملی خود در این سمت مشغول به کار بود.

برترین زنان کارآفرین دنیا تا سال 2023

با توجه به این‌که صنعت خرده‌فروشی همیشه در حال تغییر است می‌توان گفت با رهبری کوری، BBY توانست خود را با این تغییرات همراه کند و حتی در زمان همه‌گیری ویروس کرونا به رشد خود ادامه دهد. کوری بری در صنعت کسب‌وکار به دلیل تمرکز بر تجربه مشتری، تحول دیجیتال و توسعه کارمندان خود شناخته می‌شود و بی‌شک یکی از مدیرعامل‌های برتر زن در جهان است.

ظهور زنان کارآفرین

در سال‌های گذشته شاهد رشد قابل‌توجهی در تعداد کارآفرینان زن بوده‌ایم به‌طوری‌که زنان زیادی شروع به راه‌اندازی کسب‌وکارهای خود کرده‌اند. شاید بتوان علت رشد این روند را عوامل مختلفی مانند دسترسی بیشتر به آموزش و فرصت‌های مالی و همچنین تغییر هنجارها و نگرش‌های اجتماعی نسبت به زنان در محیط‌های کار دانست.

علاوه بر این، ظهور اقتصاد دیجیتال بستر جدیدی را برای زنان فراهم کرده است تا افراد کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کرده و رشد دهند، زیرا فناوری ارتباط با مشتریان و دستیابی به بازارهای جدید را آسان‌تر از همیشه کرده است.

علی‌رغم چالش‌هایی مانند تعصب جنسیتی و دسترسی محدود به سرمایه که کارآفرینان زن ممکن است با آن‌ها مواجه شوند، بسیاری از آن‌ها در صنایع مربوطه خود موفق شده‌اند و تأثیر چشمگیری دارند. همان‌طور که زنان بیش از هر زمان دیگری از این موانع عبور می‌کنند و در کارآفرینی موفق می‌شوند، الهام‌بخش نسل جدیدی از رهبران زن هستند و راه را برای آینده‌ای عادلانه‌تر و فراگیرتر هموار می‌کنند.

معرفی برترین زنان کارآفرین دنیا

در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی موفق‌ترین کارآفرینان زن که علاوه بر اینکه توانسته‌اند از سقف‌های شیشه‌ای عبور کنند، بلکه موفق شده‌اند شرکت‌های نوآورانه و موفقی را ایجاد کرده و رشد دهند، بپردازیم:

1. ویتنی ولف هرد (Whitney Wolfe Herd)

ویتنی ولف بنیان‌گذار شرکتی به نام بامبل (BMBL) است که یک برنامه دوست‌یابی است که به زنان این قدرت را می‌دهد تا آغازگر مکالمه باشند و اولین حرکت را در ایجاد یک رابطه انجام دهند. ولف هرد در 31 سالگی در زمان عرضه اولیه سهام Bumble، جوان‌ترین مؤسس زن بود که یک شرکت آمریکایی را به سهامی عام تبدیل کرد.

ولف هرد که در سالت لیک سیتی یوتا متولد شد، در دانشگاه متدیست جنوبی تحصیل کرده و کار خود را در برنامه دوست‌یابی Tinder آغاز کرد. پس از ترک Tinder، ولف هرد بامبل را در سال 2014 با هدف ایجاد یک تجربه دوست‌یابی آنلاین فراگیرتر و توانمندتر برای زنان تأسیس کرد.

ولف هرد به خاطر دستاوردهای کارآفرینی‌اش، ازجمله نامش در فهرست 30 فرد زیر 30 سال فوربس و 100 فرد تأثیرگذار مجله تایم در جهان شناخته می‌شود. او یک چهره برجسته در صنعت فناوری و از مدافعان برجسته برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان است.

2. تان هوی لینگ (Tan Hooi Ling)

تان هوی لینگ بنیان‌گذار شرکتی به نام گرب (GRAB) است که بزرگ‌ترین سرویس حمل‌ونقل در جنوب شرقی آسیا به‌حساب می‌آید که صنعت حمل‌ونقل را در این منطقه متحول کرد.

تان در مالزی متولد شد و در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) در ایالات‌متحده تحصیل کرد و در آنجا مدرک مهندسی برق و علوم کامپیوتر خود را دریافت کرد. او پس از کار برای McKinsey & Company، در سال 2012 همراه با یکی از فارغ‌التحصیلان MIT، آنتونی‌تان، شرکت Grab را تأسیس کرد.

شرکت گرب با رهبری تان هوی لینگ از یک استارتاپ کوچک به شرکتی با ارزش بازار بیش از 40 میلیارد دلار تبدیل شده که طیف وسیعی از خدمات مانند حمل‌ونقل، تحویل غذا و خدمات مالی را به مشتریان خود ارائه می‌دهد. تان هوی لینگ به‌عنوان یک کارآفرین و رهبر زن موفق شناخته می‌شود و نامش در لیست زنان تاجر قدرتمند آسیا توسط مجله فوربس ثبت شده است. علاوه بر این تان هوی یکی از چهره‌های مهم در فضای تکنولوژی به‌ویژه در آسیای جنوب شرقی است.

3- جنیفر هایمن و جنیفر فلیس (Jennifer Hyman and Jennifer Fleiss)

جنیفر هایمن و جنیفر فلیس بنیان‌گذاران شرکت Rent The Runway هستند که توانستند با ارائه یک سرویس اجاره در دنیای مد، صنعت خرده‌فروشی سنتی را متحول کنند.

با استفاده از این سرویس زنان اجازه دارند لباس‌ها و اکسسوری‌های مد روز را برای مناسبت‌های خاص اجاره کنند. این سرویس را می‌توان انقلابی در صنعت مد دانست.

هایمن و فلیس هر دو در بیزنس اسکول هاروارد دوره خود را تکمیل کردند و در آنجا با یکدیگر آشنا شدند و مفهوم اجاره را تغییر دادند.

هایمن و فلیس به دلیل مدل کسب‌وکار نوآورانه و رهبری خود در صنعت مد شناخته می‌شوند. هایمن در لیست 40 فرد زیر 40 سال در مجله فورچون قرار دارد درحالی‌که فلیس در فهرست 30 شخص زیر 30 سال فوربس به چشم می‌آید. آن‌ها همچنین حامیان جدی زنان در کسب‌وکار و کارآفرینی بوده‌اند و بینش و تجربیات خود را از طریق سخنرانی و حضور در رسانه‌ها به اشتراک می‌گذارند.

4. آنه وویچیکی و لیندا آوی (Anne Wojcicki and Linda Avey)

برترین زنان کارآفرین دنیا تا سال 2023

آنه وویچیکی و لیندا آوی نیز ازجمله زنانی هستند که در لیست برترین زنان کارآفرین در دنیا قرار می‌گیرند چراکه با همکاری هم یک شرکت تجزیه‌وتحلیل DNA به نام andMe23 تأسیس کردند. این شرکت تابه‌حال به میلیون‌ها نفر کمک کرده تا بتوانند اصل و نسب خود را شناسایی کنند و خطرات سلامتی خود را بشناسند.

وویچیکی ازجمله تحلیلگران سابق در صنعت مراقبت‌های بهداشتی بوده است. همچنین آنه یک زیست‌شناس باتجربه بوده که مشارکت فعالی در استارت آپ‌های بیوتکنولوژی داشته است. آنه و وویچیکی هدف خود را از تأسیس این شرکت، دسترسی بیشتر مردم به آزمایش‌های ژنتیک اعلام کرده‌اند.

محصول اصلی این شرکت کیت‌های آزمایش DNA است که به مشتریان امکان کسب اطلاع از اصل و نسب، خطرات ژنتیکی سلامتی و ویژگی‌های ارثی آن‌ها را می‌دهد.

این شرکت همچنین برای اهداف تحقیقاتی با شرکت‌های دارویی همکاری کرده است و از پایگاه داده ژنتیکی گسترده خود برای توسعه داروهای جدید استفاده می‌کند. این دو شخص بیشتر به دلیل مشارکت فعالی که در صنعت بیوتکنولوژی دارند شناخته می‌شوند. وویچیکی در لیست قدرتمندترین زنان در فورچون و لیندا در فهرست 30 شخص زیر 30 سال فوربس ثبت شده‌اند.

شاید جالب باشد بدانید آنه خواهر سوزان است که پس از 9 سال مدیرعاملی در یوتیوب، در سال‌های گذشته کناره‌گیری کرده است.

5. کاترینا لیک (Katrina Lake)

کاترینا یک کارآفرین امریکایی است که سرویس استایل شخصی آنلاین و محبوب Stich Fix را تأسیس کرده است. لیک شرکت خود را در سال 2011 و در زمانی که هنوز دانشجوی بیزنس اسکول هاروارد بود، تأسیس کرد. این شرکت در حال حاضر به یک کسب‌وکار چند میلیارد دلاری تبدیل شده و برای خروج مردم از بحران همه‌گیری ویروس کرونا نیز تلاش‌های زیادی کرده است.

کاترینا رویکرد متفاوتی به استایل شخصی دارد که مبتنی بر داده‌ها و الگوریتم‌ها برای ارائه توصیه‌های شخصی به مشتریان است. همین موضوع باعث شده تا صنعت خرده‌فروشی سنتی را متحول کند و با ارائه رویکرد نوآورانه و ارائه خدمات جذاب، مشتریان وفاداری ایجاد کند که قدردان این سرویس هستند.

کاترینا علاوه بر این‌که یک کارآفرین موفق است، تعهد قابل‌توجهی به حمایت از زنان در  دیگر کسب‌وکارها دارد و ازجمله طرفداران پر سروصدای تنوع جنسیتی در صنعت فناوری به‌حساب می‌آید.

می‌توان کاترینا را یکی از موفق‌ترین و الهام‌بخش‌ترین زنان کارآفرین در این دوره دانست که از قدرت رهبری قابل‌تحسینی برخوردار است.

6. سارا بلیکلی (Sara Blakely)

سارا بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت اسپانکس است، یک برند لباس که به زنان کمک می‌کند ظاهر ظریف‌تر و زنانه‌تری داشته باشند. سارا شرکت خود را با 5000 دلار سرمایه اولیه راه‌اندازی کرد، اما در حال حاضر یک شرکت 5 میلیارد دلاری را مدیریت می‌کند.

بلیکلی که در Clearwater فلوریدا متولد شد، قبل از راه‌اندازی Spanx در سال 2000، کار خود را با فروش آغاز کرد. او با ارائه یک مدل جدید از شلوار برای اولین بار ایده خود را در صنعت مد مطرح کرد. از آن زمان، Spanx به یک شرکت چند میلیون دلاری تبدیل شده است و در حال گسترش است و طیف وسیعی از لباس‌های زیر، لباس‌های ورزشی و لباس‌های شنا را در بر می‌گیرد.

سارا ازجمله برترین زنان کارآفرین است که به دلیل موفقیت‌هایی که کسب کرده شناخته‌شده است و نامش در فهرست 100 فرد تأثیرگذار جهان در مجله تایم ثبت شده است. علاوه‌بر این نام او را می‌توان در لیست ثروتمندترین زنان خودساخته در مجله فوربس نیز مشاهده کرد.

همچنین سارا یک نوع دوست و مدافع توانمندسازی زنان است و از ثروت و نفوذ خود برای حمایت از اهدافی مانند آموزش و کارآفرینی زنان استفاده می‌کند.

7. دکتر کتی فیلدز و کتی رودان (Dr. Kathy Fields and Dr. Katie Rodan)

کتی فیلدز

دکتر کتی فیلدز و کتی رودان نیز ازجمله متخصصان پوست هستند که در دسته برترین کارآفرینان زن قرار می‌گیرند. این دو پزشک با تأسیس شرکت Proactiv توانستند صنعت زیبایی را متحول کنند. درمان آکنه سه مرحله‌ای آن‌ها به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان کمک کرده تا پوستی شفاف‌تر و سالم‌تر داشته باشند.

موفقیت دکتر فیلدز و دکتر رودان با Proactiv باعث شده است که هر کدام از آن‌ها به یکی از موفق‌ترین زنان کارآفرین در صنعت زیبایی تبدیل شوند. علاوه‌بر محصولات نوآورانه، آن‌ها همچنین مشتاق توانمندسازی زنان برای مدیریت مشاغل خود و تبدیل‌شدن به رهبران تجاری موفق هستند. دکتر کتی فیلدز و دکتر کتی رودان به دلیل ایجاد نوآوری و کارآفرینی، به نمادهایی در دنیای تجارت و زیبایی تبدیل شده‌اند.

8. ملانی پرکینز (Melanie Perkins)

ملانی پرکینز یکی از برترین کارآفرینان زن استرالیایی و همچنین از بینان‌گذاران Canva است. کانوا یک پلتفرم طراحی گرافیک است که در سراسر جهان شناخته‌شده و به کاربرانی که تجربه طراحی ندارند اجازه می‌دهد به‌راحتی بتوانند گرافیک حرفه‌ای ایجاد کنند.

کانوا با رهبری پرکینز توانست بیش از 55 میلیون کاربر در 190 کشور جهان جذب کند و به یکی از باارزش‌ترین شرکت‌های نرم‌افزاری در جهان تبدیل شود. رویکرد نوآورانه پرکینز در برای ایجاد تأثیر مثبت در جهان، تحسین‌های متعددی را برای او به ارمغان آورده است، ازجمله اینکه به‌عنوان یکی از 100 فرد تأثیرگذار مجله تایم در جهان معرفی‌شده است.

9. امیلی وایس (Emily Weiss)

امیلی یکی از کارآفرینان امریکایی بنیان‌گذار برند زیبایی Glossier است که باعث ایجاد انقلابی در این صنعت شده است. وایس اولین بار زمانی که در روزنامه‌نگاری مد و زیبایی مشغول به کار بود، متوجه شکافی در بازار برندهای زیبایی شد. درواقع Glossier با این ایده متولد شد که نیازهای مشتریان را در اولویت قرار دهد و از آن زمان به یکی از بهترین شرکت‌های زیبایی در جهان تبدیل شد.

امیلی وایس

امیلی تمرکز اصلی خود را بر ایجاد تعامل بین برند و مشتریانش صرف کرده که از نظر او کلید اصلی موفقیت این برند است. همچنین استفاده نوآورانه او از رسانه‌های اجتماعی و بازخورد مشتریان به شکل‌دهی بهتر محصولات کمک کرده و طرفداران قابل‌توجهی را در بین جامعه زیبایی برای او به ارمغان آورده است.

تعهد امیلی وایس به ایجاد برندی که مشتری را در اولویت قرار می‌دهد، او را به الگویی برای کارآفرینانی تبدیل کرده که به دنبال تأثیر مثبت بر صنعت خود هستند.

10. رشما ساوجانی (Reshma Saujani)

رشما را می‌توان یکی از برترین زنان کارآفرین دنیا دانست که یک وکیل، نویسنده و مؤسس امریکایی و همچنین بنیان‌گذار شرکت Girls Who Code است. این شرکت یک سازمان غیرانتفاعی با هدف کاهش شکاف‌های جنسیتی در فناوری با استفاده از آموزش به زنان جهان است. رشما این سازمان را با هدف توانمندسازی دخترانی با مهارت و اعتمادبه‌نفس بالا برای ایجاد مشاغل فناوری ایجاد کرد.

با رهبری رشما، شرکت Girls Who Code به یک جنبش جهانی تبدیل شد و به بیش از 300 هزار دختر در 50 ایالت در امریکا، بریتانیا، کانادا و هند آموزش داد.

رشما یکی از مدافعان حقوق زنان و دختران در فناوری محسوب می‌شود و به دلیل تلاش‌هایی که در این زمینه انجام داده، شناخته می‌شود. کار او الهام‌بخش نسلی از زنان جوان برای دنبال کردن مشاغل در فناوری است و به ایجاد یک صنعت فناوری متنوع‌تر و فراگیرتر کمک کرده است.

چشم‌انداز و فداکاری رشما ساوجانی او را به الگویی برای هر کسی که به دنبال تأثیر مثبت در جهان است تبدیل کرده است.

پیشرفت برای زنان در دنیای کسب‌وکار

بااینکه هنوز راه زیادی برای رسیدن به برابری جنسیتی در دنیای کسب‌وکار وجود دارد، در سال‌های گذشته شاهد پیشرفت‌های چشمگیری برای حمایت از زنان کارآفرین و مدیرعامل صورت گرفته است.

ازجمله این موارد می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

 صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر متمرکز بر زنان: در سال‌های اخیر، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر که بر سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌های زنان مانند صندوق بنیان‌گذاران زن، BBG Ventures و The Helm تمرکز دارند، افزایش یافته است.

 برنامه‌های مربیگری: بسیاری از سازمان‌ها، مانند Girls Who Code، Lean In، و Women’s Startup Lab، فرصت‌های مربیگری و شبکه‌سازی را برای زنان کارآفرین و مدیران اجرایی فراهم می‌کنند.

 انکوباتورهای کسب‌وکار: انکوباتورهای تجاری، مانند مرکز تجارت زنان و بنیاد توری برچ، منابع و پشتیبانی را برای مشاغل تحت مالکیت زنان فراهم کرده‌اند.

نظر تحلیلگر درباره زنان کارآفرین در دنیا

چندین مطالعه نشان می‌دهد که شرکت‌های تحت رهبری زنان در درازمدت به طور متوسط از شرکت‌هایی که توسط مردان رهبری می‌شوند، بهتر عمل می‌کنند.

مطمئناً عوامل زیادی در پشت این روند وجود دارد، اما یک عنصر کلیدی این است که زنانی که به پست‌های مدیرعامل می‌رسند معمولاً با غلبه بر موانع بزرگ‌تر و مواجهه با مشکلات بیشتر نسبت به همتایان مرد خود این کار را انجام می‌دهند. بنابراین، به‌سختی می‌توانید یک مدیرعامل زن نا آماده یا بی‌تجربه پیدا کنید؛ که این موضوع همیشه برای مدیرعامل‌های مرد صادق نیست.

ما در دهه گذشته شاهد رشد مثبت حضور زنان در هیئت‌مدیره‌های بسیاری از شرکت‌ها بوده‌ایم. این موضوع تا حدودی به این دلیل است که نام‌های مهمی مانند مری بارا در جنرال موتورز، آدنا فریدمن در نزدک و جولی سویت در اکسنچر، راه را برای زنان دیگر با عملکرد موفقیت‌آمیز باز کردند.

نتیجه- برترین زنان کارآفرین دنیا تا سال 2023

زنان کارآفرین و مدیرعامل در سال‌های اخیر راه درازی را پیموده‌اند و سقف‌های شیشه‌ای را شکسته و کلیشه‌های جنسیتی را در هم شکسته‌اند. هنوز کارهای زیادی برای دستیابی به برابری جنسیتی باید انجام شود، اما پیشرفت‌هایی که تاکنون انجام شده است، باعث خشنودی است. این پیشرفت به‌خودی‌خود اتفاق نمی‌افتد و برای اطمینان از اینکه زنان فرصت‌های برابر برای موفقیت در تجارت دارند، به حمایت و سرمایه‌گذاری مداوم نیاز است. اما با ظهور صندوق‌های سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز، برنامه‌های مربیگری، و مراکز رشد کسب‌وکار و درک بهتر آنچه زنان برای موفقیت در بالاترین سطوح دنیای کسب‌وکار نیاز دارند، آینده برای زنان کارآفرین و مدیران اجرایی روشن به نظر می‌رسد.

سؤالات متداول درباره برترین زنان کارآفرین دنیا تا سال 2023

برخی از موفق‌ترین زنان کارآفرین و مدیرعامل چه کسانی هستند؟

برخی از موفق‌ترین زنان کارآفرین و مدیرعامل عبارت‌اند از شریل سندبرگ (مدیرعامل فیس بوک)، اپرا وینفری (موسس OWN و هارپو پروداکشنز)، سارا بلیکلی (موسس اسپانکس)، مری بارا (مدیرعامل جنرال موتورز) و جینی رومتی ( مدیرعامل سابق IBM).

برخی از چالش‌های پیش روی زنان کارآفرین و مدیرعامل چیست؟

زنان کارآفرین و مدیرعامل اغلب با چالش‌هایی مانند دسترسی محدود به بودجه و سرمایه، فقدان نمایندگی و تنوع در پست‌های رهبری، تعصب و تبعیض جنسیتی، چالش‌های تعادل بین کار و زندگی، و انتظارات و کلیشه‌های اجتماعی روبرو هستند.

زنان کارآفرین برای غلبه بر این چالش‌ها چه اقداماتی می‌توانند انجام دهند؟

برخی از گام‌هایی که زنان کارآفرین می‌توانند برای غلبه بر این چالش‌ها بردارند عبارت‌اند از: جستجوی فرصت‌های مالی و مربیگری، ایجاد یک تیم متنوع و ایجاد یک فرهنگ فراگیر در محل کار، سخن گفتن علیه تعصب و تبعیض جنسیتی، حمایت از سیاست‌هایی که از تعادل بین کار و زندگی حمایت می‌کنند.

چگونه زنان کارآفرین می‌توانند برابری جنسیتی را در محیط کار ترویج دهند؟

زنان کارآفرین می‌توانند با اجرای سیاست‌ها و شیوه‌هایی که از تنوع و شمول جنسیتی حمایت می‌کند، ترویج و حمایت از زنان در پست‌های رهبری، فراهم کردن فرصت‌های برابر برای پیشرفت شغلی و توسعه حرفه‌ای، و حمایت از برابری جنسیتی در کسب‌وکارها، برابری جنسیتی را در محیط کار به‌عنوان بخشی از جامعه ترویج کنند.

چه منابعی برای زنان کارآفرین وجود دارد؟

منابع زیادی برای زنان کارآفرین و مدیران اجرایی وجود دارد، ازجمله فرصت‌های شبکه‌سازی و مربیگری، گزینه‌های بودجه و سرمایه‌گذاری، انکوباتورها و شتاب‌دهنده‌های کسب‌وکار، برنامه‌های توسعه حرفه‌ای، و سازمان‌های حمایتی که بر ارتقای تنوع جنسیتی و برابری در دنیای تجارت متمرکز هستند.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید