ارز دیجیتال

۱۹ میلیاردر بزرگ ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳

ارز دیجیتال

مطالعه در 13 دقیقه

این ۱۹ میلیاردر ثروت‌شان را از دنیای ارزهای دیجیتال به دست آوردند.

دنیای ارز دیجیتال دوازده ماه ناآرامی را پشت سرگذرانده است. در سال گذشته اتفاقاتی مثل حمایت ایلان ماسک از دوج‌کوین، نوآوری‌های Web3، توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFT)، نوسانات شدید بیت‌کوین و دیگر توکن‌های رمزنگاری، رخ داده است.

اما با وجود همه این رویدادها، در اقتصاد ۲ تریلیون دلاری ارز دیجیتال، هیچ کسری‌ای رخ نداد. این را ۱۹ میلیاردری که ثروت‌شان را از ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک‌چین کسب کرده‌اند، هم تصدیق می‌کنند. فهرست سالانه میلیاردرهای جهان فوربز، این این ۱۹ نفر را اعلام کرده است که نسبت به سال گذشته ۷ نفر بیشتر است.

بنیانگذاران شرکت زیرساخت آلکمی Web3 و بنیان‌گذاران OpenSea (بازاری برای توکن‌های غیرقابل تعویض) تازه‌واردان این لیست هستند. سه نفر از ثروتمندترین‌های فهرست (چانگ‌پنگ ژائو، سم بنکمن فرید و برایان آرمسترانگ) صرافی ارز دیجیتال دارند.

دارایی خالص مربوط به تاریخ ۱۱ مارس ۲۰۲۲ است.

۱.چانگ‌پنگ ژائو (Changpeng Zhao)

دارایی خالص: ۶۵ میلیارد دلار

منبع درآمد: بایننس

ملیت: کانادا

Changpeng Zhao

ثروتمندترین شخص دنیای ارزهای دیجیتال و نوزدهمین فرد ثروتمند جهان، چانگ‌پنگ ژائو یا CZ است. او بنیانگذار و مدیر عامل صرافی بایننس است. فوربس تخمین می‌زند که او حداقل ۷۰ درصد از بایننس (پلتفرم جهانی پیش‌رو در معامله ارزهای دیجیتال) را در اختیار دارد. طبق گزارش‌ها، سال گذشته این شرکت حدود دو سوم کل حجم معاملات را که با تغییرات متمرکز انجام می‌شد، تسهیل کرد و درآمد تخمینی ۱۶ میلیارد دلاری را ایجاد کرد. بر اساس این برآوردها، فوربس تخمینش از ثروت چانگ‌پنگ ژائو را از ۱.۹ میلیارد دلار در سال گذشته افزایش داده است. این مرد ۴۴ ساله مقدار قابل توجهی بیت کوین و مقدار نامعلومی BNB دارد.

۲. سم بنکمن فرید (Sam Bankman-Fried)

دارایی خالص: ۲۴ میلیارد دلار

منبع درآمد: FTX

ملیت: ایالات متحده

Sam Bankman-Fried

این مرد ۳۰ ساله در اواخر سال ۲۰۲۱ صرافی FTX را از هنگ کنگ به باهامای منتقل کرد و در ژانویه برای صرافی‌اش که ۳۲ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده بود، ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند. حامیان این استارتاپ عبارتند از: crypto VC shop Paradigm (به سرپرستی بنیان‌گذار کوین بیس و اهرسام، میلیاردر دیگر دنیای ارزهای دیجیتال)، شرکت سرمایه‌گذاری قماری Sequoia، شرکت خرید Thoma Bravo و هیئت برنامه بازنشستگی معلمان انتاریو. 

اخیرا گردش مالی FTX هشت میلیارد دلار تخمین زده شده است. بنکمن فرید طرفدار رویکرد دیگردوستی مؤثر – مفهومی پیامدگرایانه به معنای انجام بهترین کار ممکن – است و قول داده که تمام دارایی‌اش را در طول عمرش ببخشد. او حدود نیمی از FTX و بیش از ۷ میلیارد دلار FTT (توکن اصلی این پلتفرم) را در اختیار دارد.

با این حال، در ۸ نوامبر ۲۰۲۲، در بحبوحه بحران پرداخت بدهی ورشکستگی FTX، برآورد شد که دارایی خالص او در یک روز ۹۴ درصد کاهش یافته و به ۹۹۱٫۵ میلیون دلار رسیده‌است، طبق شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، این کاهش درآمد بزرگ‌ترین کاهش یک روزه در تاریخ این شاخص است. تا ۱۱ نوامبر ۲۰۲۲، شاخص میلیاردرهای بلومبرگ SBF را فاقد ثروت مادی دانست.

۳. برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)

دارایی خالص: ۶.۶ میلیارد دلار

منبع درآمد: کوین‌بیس

ملیت: ایالات متحده

Brian Armstrong

مدیر عامل و بنیانگذار کوین‌بیس، آوریل ۲۰۲۱ این صرافی را با ارزش خیره‌کننده ۱۰۰ میلیارد دلار به صورت عمومی عرضه کرد. امروز ارزش بازار آن تقریبا نصف آن مقدار است ولی همین مقدار هنوز آنقدر زیاد است که آرمسترانگ – با ۱۹ درصد سهامش – سومین فرد ثروتمند در حوزه ارزهای دیجیتال است. آرمسترانگ در سال ۲۰۲۰ از کارمندانش خواست که در محل کار بحث سیاسی نکنند. این مرد کچل ۳۹ ساله که همیشه تی‌شرت ساده‌ای به تن دارد، در ژانویه ۲۰۲۲ حدود ۱۳۳ میلیارد دلار بابت خرید عمارتی در محله بل ایر لس آنجلس پول پرداخت کرد که این یکی از گران‌ترین معامله‌های خانه تا به امروز است. آرمسترانگ اخیرا لایحه پیشنهادی پارلمان اتحادیه اروپا علیه رمزارزها را نقد کرده است.

۴. گری وانگ (Gary Wang)

دارایی خالص: ۵.۹ میلیارد دلار

منبع درآمد: FTX

ملیت: ایالات متحده

گری وانگ (Gary Wang)

گری وانگ بنیانگذار و مدیر ارشد فناوری FTX است. او این صرافی ارز دیجیتال را با بنکمن فرید در سال ۲۰۱۹ تأسیس کرد. وانگ ۱۶ درصد سهام در معامله جهانی FTX و ۶۰۰ میلیون دلار FTT که نماد بومی صرافی FTX است را در اختیار دارد. وانگ پیش از ورود به دنیای ارزهای دیجیتال، یک مهندس نرم‌افزار در گوگل بود و در ساخت آخرین پلتفرم رزرو آنلاین Google Flights کمک کرد. او در دانشگاه MIT رشته ریاضی و علوم کامپیوتر خوانده است.

۵. کریس لارسن (Chris Larsen)

دارایی خالص: ۴.۳ میلیارد دلار

منبع درآمد: ریپل

ملیت: ایالات متحده

کریس لارسن (Chris Larsen)

لارنس مؤسس و مدیر اجرایی شرکت بلاک‌چین ریپل است که توکن XRP آن هشتمین ارز دیجیتال بزرگ است. ریپل همچنان درگیر شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار است که ادعا می‌کند عرضه اولین کوین ریپل یک پیشنهاد غیرقانونی بوده است و اوراق بهادار ثبت‌نشده عرضه کرده است، این شکایت در دسامبر ۲۰۲۰ برای اولین بار مطرح شد. این پرونده در دادگاه فدرال به پرونده پیچیده‌ای تبدیل شده است. خیلی از ناظران دنیای کریپتو این پرونده را نقطه عطفی برای فروش توکن‌های آتی قلمداد می‌کنند. لارنس و ریپل تخلف را نپذیرفته‌اند. 

لارسن ۶۱ ساله با گروه‌های حامی محیط زیست، کمپینی راه‌اندازی کرده‌اند با نام «کد را تغییر بده، نه آب و هوا را»، هدف از این کمپین این است که جامعه بیت‌کوین را تحت فشار قرار دهد تا ردپای کربن سنگین این دارایی دیجیتال را کاهش دهند.

۶ و ۷. کامرون وینکلووس (Cameron Winklevoss) و تایلر وینکلووس (Tyler Winklevoss)

دارایی خالص: هر کدام ۴ میلیارد دلار

منبع درآمد: بیت‌کوین

ملیت: ایالات متحده

Cameron Winklevoss and Tyler Winklevoss

این برادران دوقلو که رقبای دانشگاهی مارک زاکربرگ هم هستند، وقتی حساب ۶۵ میلیون دلاری‌شان را با زاکربرگ تسویه کردند (همان‌طور که در فیلم Social Network هم نشان داده شد)، این مبلغ را به طلای دیجیتال تبدیل کردند و دارایی ارز دیجیتال‌شان را به رقم ۴ میلیارد دلار رساندند. این دو نفر از سال ۲۰۱۲ خرید بیت‌کوین را آغاز کردند، در این مدت ارزهای دیجیتال دیگری هم خریداری کردند و به دارایی‌های دیجیتال‌شان تنوع دادند. مالک صرافی ارز دیجیتال Gemini هم این دو برادر هستند. آنها پلتفرمی هم برای مزایده آثار هنری دیجیتال به نام Nifty Gateway راه‌اندازی کرده‌اند که از اقبالی که سال گذشته به NFT شد، سود بردند (امیر سلیمانی، کلکسیونر آثار هنری، در اکتبر ۲۰۲۱ از این پلتفرم به دلیل تغییر شرایط فروش، شکایت کرد. و Nifty Gateway هم مدعی است سلیمانی ۶۵۰،۰۰۰ دلار به آنها بدهکار است).

۸. سانگ چی هیونگ (Song Chi-hyung)

دارایی خالص: ۳.۷ میلیارد دلار

منبع درآمد: Upbit

ملیت: کره جنوبی

سانگ چی هیونگ (Song Chi-hyung)

چی هیونگ، بنیانگذار صرافی Upbit (بزرگترین صرافی ارز دیجیتال کره جنوبی)، از بازار پررونق ۴۶ میلیارد دلاری ارز دیجیتال کره جنوبی سود کرده است.

طبق برآوردها او حدود یک چهارم شرکت مادر Upbit، یعنی Dunamu، را در اختیار دارد. این شرکت تا نوامبر گذشته، ۱۷ میلیارد دلار ارزش داشت. کوالکام، غول صنعت نیمه‌هادی آمریکا، هم قبلا ۶ درصد از سهام Dunamu را در اختیار داشت.

۹. بری سیلبرت (Barry Silbert)

دارایی خالص: ۳.۲ میلیارد دلار

منبع درآمد: دیجیتال کارنسی گروپ (Digital Currency Group)

ملیت: آمریکا

Barry Silbert

سیلبرت، بنیانگذار گروه سرمایه‌گذاری دیجیتال کارنسی گروپ، سبدی از ارزهای دیجیتال مختلف دارد. شرکت سرمایه‌گذاری سیلبرت، کمپانی Grayscale را کنترل می‌کند، این کمپانی حدود ۲۸ میلیارد دلار از دارایی‌های ارز دیجیتال را مدیریت می‌کند. دیجیتال کارنسی گروپ همچنین کمپانی CoinDesk را کنترل می‌کند که این کمپانی مربوط به اخبار و رویدادهای مهم ارز دیجیتال است.

شرکت دیجیتال کارنسی گروپِ سیلبرت از طریق شرکت‌های تابعه متعدد، در بیش از ۲۰۰ استارت‌آپ ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کرده است. سلبریت قبل از ورود به دنیای ارزهای دیجیتال، بانکدار سرمایه‌گذاری و کارآفرینی بود و پلتفرم معاملات سهام Second Market را ساخته بود، او در سال ۲۰۱۵ این پلتفرم را با مبلغ نامشخصی به نزدک (Nasdaq) فروخت. 

۱۰. جد مک کیلب (Jed McCaleb)

دارایی خالص: ۲.۵ میلیارد دلار

منبع درآمد: ریپل، استلار

ملیت: ایالات متحده

جد مک کیلب (Jed McCaleb)

مک کلیب عمده ثروتش را از Ripple Labs و XRP (در سال ۲۰۱۲ آن را تأسیس کرد) به دست آورده است. مک کلیب یک سال بعد از تأسیس، یعنی سال ۲۰۱۳، به دلیل اختلاف با لارسن و دیگر اعضای تیم، این پروژه را ترک کرد. از آن زمان مک کلیب بخش عمده‌ای از XRP خود را با افزایش‌های دوره‌ای فروخت و به توافق جدایی که در سال ۲۰۱۴ با Ripple Labs منعقد کرده بود، پایبند بود.

مک کلیب همچنین بنیانگذار و مدیر ارشد فناوری ارز دیجیتال استلار (Stellar) است. 

۱۱ و ۱۲. نیکیل ویسواناتان (Nikil Viswanathan) جوزف لائو (Joseph Lau)

دارایی خالص: هر کدام ۲.۴ میلیارد دلار

منبع درآمد: Alchemy

ملیت: ایالات متحده (هر دو)

Nikil Viswanathan and Joseph Lau

ویسواناتان و لائو اولین بار در سال ۲۰۱۱ در استنفورد همدیگر را دیدند. از آن زمان تاکنون آنها بیش از ۱۰ محصول را با هم ساخته‌اند. اولین موفقیت‌شان، اپلیکیشن meetup app Down To Lunch بود که در سال ۲۰۱۶ به لیست برترین اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی اپ‌استور راه یافت.

این دو نفر در سال ۲۰۱۷ و بعد از ورود به دنیای ارزهای دیجیتال، Alchemy را به عنوان ابزاری برای کارآفرینان و توسعه‌دهندگان بلاک‌چین راه‌اندازی کردند. این پلتفرم در حال حاضر به یکی از پلتفرم‌های اصلی توسعه اپلیکیشن Web3 تبدیل شده است. در ماه فوریه، این شرکت با ارزش ۱۰.۲ میلیارد دلاری، ۲۰۰ میلیون دلار جمع‌آوری کرد، کمتر از چهار ماه قبل‌تر از آن، در یک دور جذب سرمایه دیگر، این شرکت حدود ۳.۵ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده بود.

۱۳ و ۱۴. دوین فینزر (Devin Finzer) و الکس عطاالله (Alex Atallah)

دارایی خالص: ۲.۲ میلیارد دلار

منبع درآمد: OpenSea

ملیت: ایالات متحده

بنیان‌گذاران OpenSea که از جمله اولین پلتفرم‌های فروش NFT است، حالا به فهرست میلیاردرهای فوربز راه پیدا کرده‌اند. OpenSea پلتفرمی است که کاربران را برای ایجاد، خرید و فروش توکن‌های غیرقابل تعویض به یکدیگر وصل می‌کند. این دو نفر این ایده را در سر داشتند که مردم برای اشتراک‌گذاری نقاط وای‌فای‌شان ارز دیجیتال پرداخت کنند، به همین منظور در سال ۲۰۱۸ وارد برنامه شتاب‌دهنده Y Combinator شدند. 

بعد از ساخت کریپتوکیتیز (CryptoKitties) – کلکسیون‌های مبتنی بر اتریوم که طرفداران دوآتیشه زیادی را به خود جذب کرده است – این دو نفر به ایده بازاری برای NFTهای پویا پرداختند که در سال گذشته محبوبیت زیادی پیدا کرده است. سرمایه OpenSea در ژانویه به ۱۳.۳ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. فینزر و عطاالله هر کدام ۱.۵ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارند.

۱۵. فرد اهرسام (Fred Ehrsam)

دارایی خالص: ۲.۱ میلیارد دلار

منبع درآمد: کوین بیس

ملیت: ایالات متحده

اهرسام یکی از بنیان‌گذاران کوین‌بیس (Coinbase) است و در حال حاضر مدیر شرکت Paradigm است. شرکت Paradigm عمدتا در شرکت‌های ارز دیجیتال و توکن‌های جدید سرمایه‌گذاری می‌کند. Paradigm در ماه ژانویه در Citadel Securities که یکی از بزرگ‌ترین بازارسازان در ایالات متحده است، سرمایه‌گذاری کرد. اهرسام ۳۴ ساله در سال ۲۰۱۷ کوین‌بیس را ترک کرد اما همچنان در هیئت مدیره این شرکت هست و هنوز ۶ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. اهرسام قبل از ورود به دنیای کریپتو به عنوان یک معامله‌گر ارز در گلدمن ساکس کار می‌کرد. او بخشی از موفقیتش در دنیای ارزهای دیجیتال را مدیون گیمر بودنش در زمان دبیرستان می‌داند. 

۱۶. کیم هیونگ نیون (Kim Hyoung-nyon)

دارایی خالص: ۱.۹ میلیارد دلار

منبع درآمد: Upbit

ملیت: کره جنوبی

هیونگ نیون معاون اجرایی دونامو (Dunamu) کره جنوبی، حدود ۱۳ درصد از بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال کره جنوبی را در اختیار دارد که یک دهه پیش با همکاری سانگ چی هیونگ (که اسمش در این لیست بود) این صرافی را تأسیس کردند.

۱۷. مایکل سیلر (Michael Saylor)

دارایی خالص: ۱.۶ میلیارد دلار

منبع درآمد: MicroStrategy

ملیت: ایالات متحده

Michael Saylor

سیلر، شرکت میکرو استراتژی را (یک شرکت نرم‌افزار معاملاتی است و سیلر در سال ۱۹۸۹ تأسیس کرده است) به یک پروکسی بیت‌کوین تبدیل کرده است. 

این خوره ارز دیجیتال فقط در سال ۲۰۲۰، بر خرید بیش از ۷۰۰۰۰ بیت‌کوین توسط میکرواستراتژی که با استفاده از ذخایر نقدی و وجوه قرض‌شده بود، نظارت داشت. با افزایش ارزش بیت‌کوین، این قمار نتیجه داد.

سهام میکرواستراتژی در دو سال گذشته چهار برابر شده است و سیلور را به کلاب تری کاما (three-comma-club) بازگردانده است. (سیلر ۵۷ ساله که در عصر دات کام یک میلیاردر بود، در جریان سقوط دات کام و در پی یک رسوایی حسابداری، ثروتش شدیدا سقوط کرد.) میکرواستراتژیِ سیلر که همیشه تشنه بیت‌کوین بود، در اواخر ماه مارس اعلام کرد که برای خرید بیشتر ارزهای دیجیتال مهم، وام ۲۰۵ میلیون دلاری گرفته است. 

۱۸. متیو روسزاک (Matthew Roszak)

دارایی خالص: ۱.۴ میلیارد دلار

منبع درآمد: بیت‌کوین، سایر ارزهای دیجیتال

ملیت: ایالات متحده

Matthew Roszak

روسزاک خرید بیت‌کوین را از سال ۲۰۱۲ آغاز کرد و در اولین عرضه‌های اولیه کوین شرکت کرد و توکن‌هایی مانند Mastercoin، Factom و Maidsafe را در سال ۲۰۱۳ خرید. روسزاک در استارت‌آپ‌های ارز دیجیتال مختلف از جمله صرافی‌های محبوب کوین‌بیس و کراکن سرمایه‌گذاری کرده است. روسزاک قبل از ورود به دنیای کریپتو، در شرکت‌هایی مثل SilkRoad Equity سرمایه‌گذار بوده و در سهام خصوصی برای Advent International در بریتانیا کار می‌کرد. روسزاک یک پیرو واقعی بیت کوین است، وی اخیرا ابتکاری را برای دادن ۵۰ دلار دارایی دیجیتال به هریک از اعضای کنگره رهبری کرد و می‌گوید که اولین بیت‌کوین‌های خود را به ریچارد برانسون و بیل کلینتون داده است. 

۱۹. تیم دراپر (Tim Draper)

دارایی خالص: ۱.۲ میلیارد دلار

منبع درآمد: بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال

ملیت: ایالات متحده

Tim Draper

دراپر یک سرمایه‌گذار خطرپذیر بود، او برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ روی بیت‌کوین سرمایه‌گذاری کرد. دو سال بعد، در سال ۲۰۱۴، در حراج توکن‌هایی که از مارشال‌های آمریکا مصادره شده بود، ۲۹،۶۵۶ بیت‌کوین را به قیمت ۱۸.۷ میلیون دلار یا ۶۳۲ دلار به ازای هر سکه از ایالات متحده خریداری کرد. در اوایل سال جاری، دراپر به فوربز گفت که فکر می‌کند تا پایان سال ۲۰۲۲ قیمت بیت‌کوین به ۲۵۰۰۰۰ دلار خواهد رسید. در حال حاضر بیت‌کوین زیر ۵۰۰۰۰ دلار معامله می‌شود.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید