مقالات فارکس

با خطرات معامله در فارکس آشنا شوید!

مقالات فارکس

مطالعه در 10 دقیقه

کسب درآمد از تفاوت بین ارزش پول کشورها که به آن “مبادله خارجی” یا “فارکس” گفته می‌شود، برای افراد ضعیف مناسب نیست! واقعیت این است که خطرات معامله در فارکس بیشتر از آن چیزی است که همه تصور می‌کنند!

در فارکس هیچ بازار متمرکزی (مانند بورس اوراق بهادار) وجود ندارد که معاملات شما را تسهیل کند. ریسک معامله در فارکس فراتر از آن چیزی است که بروکرها و پکیج فروشان به شما می‌گویند! با این حال، اگر خطرات را درک کنید و به صورت محافظه کارانه ترید کنید، می‌توانید به طور مستمر در این بازار فعالیت داشته باشید.

خطرات معامله در فارکس

در این مطلب نگاهی به خطرات معامله در فارکس خواهیم داشت. همچنین نکاتی را به شما آموزش می‌دهیم که به واسطه آنها ریسک معامله در فارکس را کمتر کنید.

آیا با معامله در فارکس آشنا هستید؟!

قبل از هر چیز بیایید مروری بر بازار فارکس داشته باشیم. فارکس به یک بازار بین‌المللی اشاره دارد که در آن شما یک ارز را در برابر ارز دیگری به صورت جفت معامله می‌کنید. به عنوان مثال، جفت ارز‌ «USD/CAD» که مبادله دلار آمریکا در برابر دلار کانادا را نشان می‌دهد.

در یک معامله، شما می‌توانید یک ارز را همزمان با ارز دیگر بفروشید. این بدان معناست که شما در بازار فارکس هم از افزایش قیمت ارز و هم از کاهش ارزش آن می‌توانید درآمد کسب کنید.

به عنوان مثال، اگر شما جفت ارزی را که دلار در ابتدای نماد آن است(مثلا USDCAD) خرید کنید، باید نرخ دلار افزایش یابد تا در معامله سود ببرید. همچنین اگر دلار کانادا را فروختید، اگر ارزش CAD در برابر USD کاهش یابد، سود خواهید برد.

تا اینجا همه چیز ساده به نظر می‌آید، اما این همه ماجرا نیست!

توجه داشته باشید!
مانند هر فعالیت تجاری و سرمایه‌گذاری، بهتر است با پولی وارد این بازار شوید که در صورت از دست دادنش مشکلی در روند زندگی شما به وجود نیایید. با پولی که تمام سرمایه زندگی شما است در فارکس معامله نکنید!

انواع ریسک و خطرات معامله در فارکس

خطرات معامله در فارکس شامل موارد متعددی است. در ادامه به 3 عدد از مهمترین ریسک‌های موجود در این مارکت اشاره خواهیم کرد.

ریسک تغییر نرخ ارز

تریدرهای فارکس از ارز یک کشور برای خرید ارز کشور دیگر استفاده می‌کنند. تغییر در ارزش نسبی دو ارز در هنگام معامله، می‌تواند بر سود (یا ضرر) شما تاثیر بگذارد.

شما در زندگی روزمره احتمالا این کار را زمانی انجام می‌دهید که قصد سفر به یک کشور خارجی را داشته باشید. به عنوان مثال، اگر قصد سفر از ایران به ترکیه را داشته باشید، با مراجعه به صرافی 20000 ریال می‌دهید و 1 لیر ترکیه دریافت می‌کنید (ارقام مثال هستند).

حالا تصور کنید که در همان لحظه که به صرافی مراجعه می‌کنید، صراف به شما بگوید که نرخ‌ها تغییر کرده و برای خرید 1 لیر اکنون باید 21000 ریال پرداخت کنید!

ریسک معامله در فارکس

ارزش نسبی دو ارز ممکن است بین زمان منعقد شدن معامله و زمان تایید آن تغییر کند. این کاهش ارزش پول خارجی می‌تواند باعث از دست رفتن پول شما شود که به عنوان یکی از خطرات معامله در فارکس شناخته می‌شود.

به عنوان مثال، اگر خریدار با پرداخت ۵۰۰۰۰۰ یورو برای یک معامله موافقت کرده باشد و ارزش یورو 0.85 دلار باشد، انتظار دارید ۴۲۵۰۰۰ دلار دریافت کنید. اگر بعدا ارزش یورو به 0.84 دلار کاهش یابد، پرداخت با نرخ جدید تنها ۴۲۰۰۰۰ دلار خواهد بود که به معنای ضرر ۵۰۰۰ دلاری برای شما خواهد بود. البته خلاف این موضوع هم صدق می‌کند و اگر ارزش ارز خارجی افزایش یابد، سود بادآورده‌ای به دست خواهید آورد.

وقتی ارز‌ها را از طریق فارکس خرید و فروش می‌کنید، با استفاده از تحلیل پیش‌بینی می‌کنید که ارزش ارز‌های کشور‌های مختلف در برابر یکدیگر چگونه تغییر می‌کند. اگر ارزی بخرید که در نهایت ارزش آن در برابر ارز مقابلش افزایش یابد، سود خواهید برد. اگر از ارزش آن کاسته شود، در نهایت ضرر خواهید کرد.

نرخ ارز ارتباط نزدیکی با نرخ بهره یک کشور دارد. افزایش نرخ بهره، تمایل به جذب سرمایه‌گذاری در آن کشور را افزایش می‌دهد. کاهش نرخ بهره منجر به عدم سرمایه‌گذاری و کاهش ارزش ارز آن کشور می‌شود.

معامله گران فارکس باید قبل از ورود به یک معامله، علاوه بر تحلیل تکنیکال، به این موارد توجه کنند.

ریسک مربوط به سیاست کشورها

یکی دیگر از خطرات معامله در فارکس، ریسکی است که به واسطه سیاست‌ها، رویدادها، حواث طبیعی و… در یک کشور خاص اتفاق می‌افتد و معاملات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بی‌ثباتی در یک کشور می‌تواند بر پول آن کشور تاثیر بگذارد. هنگامی که یک رویداد نامطلوب در یک کشور رخ می‌دهد (یا معامله گران می‌ترسند که ممکن است اتفاق بیفتد) سرمایه‌گذاران اغلب سرمایه خود را از واحد پول آن کشور خارج می‌کنند که این امر باعث کاهش ارزش آن می‌شود.

خطرات فارکس

وقتی کاهش ارزش پول اتفاق می‌افتد، قطعا نمی‌خواهید در سمت اشتباه معامله قرار داشته باشید! چه بسا که ممکن است این رخدادها سریع اتفاق بیفتد (یعنی در میان آشفتگی سیاسی) و منجر به کاهش نقدینگی در بازار شوند. این خطر همیشه برای شما وجود دارد که در یک لحظه، روند معامله شما به کلی تغییر کند به اصطلاح در یک معامله گیر کنید!

وقتی یک کشور عمداً ارزش پول خود را کاهش می‌دهد، می‌توانید با نوع دیگری از ریسک کشور روبرو شوید. این رخداد ذاتا بد نیست. این اقدام صرفا یکی از شگردهای سیاست پولی است که در آن یک کشور به طور هدفمند ارزش پول خود را کاهش می‌دهد تا از دیدگاه تجاری بهتر بتواند در بازار بین‌المللی رقابت کند. ارز ارزانتر باعث می‌شود صادرات یک کشور ارزان‌تر تمام شود و در نتیجه رونق بگیرد.

ریسک استفاده از لوریج (اهرم)

استفاده از لوریج یا اهرم در معاملات فارکس تفاوت چندانی با استفاده از آن با سهام و گزینه‌های دیگر ندارد. هنگامی که شما با مارجین معامله انجام می‌دهید، در واقع برای تامین پول معاملات از بروکر خود پول قرض می‌کنید!

اگر ترید شما وارد ضرر شود، ممکن است با کمبود مارجین روبرو شوید و برای جلوگیری از بسته شدن خودکار معامله و از دست دادن پولتان، نیاز به واریز مجدد پول به حسابتان داشته باشید.

ریسک فارکس

در حالی که اهرم به شما اجازه می‌دهد با حجم بیشتری وارد معامله شوید و در نتیجه سود بهتری کسب کنید، می‌تواند همین کار را ب هصورت بر عکس انجام دهد و باعث ضرر زیان شما شود.

بازار‌ ارزها پر از نوسان است و حتی با کوچکترین تغییر قیمتی می‌تواند باعث کال مارجین شدن شما بشود. با اینکه به دلیل پایین بودن ارزش پول ما نسبت به دلار، لوریج بالا می‌تواند یک امتیاز برای تریدرهای ایرانی باشد، اما اگر یک معامله‌گر مبتدی هستید، قبل از استفاده از لوریج از خطرات معامله با مارجین آگاه باشید.

نکاتی برای کاهش خطرات معامله در فارکس و ریسک آن

وقتی در فارکس معامله انجام می‌دهید، باید از روند‌ بازار و اقتصاد کلان جهان آگاه باشید. همیشه ریسک‌های خاصی در فارکس وجود دارد که می‌تواند بر روند ترید شما تاثیر بگذارند و خطرات معامله در فارکس را افزایش دهند. از اتفاقاتی که بر روی درآمد کشورها تاثیر می‌گذارد تا اخبار غیرمنتظره، همگی باید در نظر گرفته شوند.

در ادامه چند نکته ساده را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید ریسک معامله در فارکس را به حداقل برسانید.

از کم شروع کنید!

ترید در فارکس را با مقدار کمی پول شروع کنید! این کار را با پولی انجام دهید که اگر آن را از دست دادید، مشکلی برای شما به وجود نیاید.

اگر در معامله‌ای سود خوبی کردید، آن پول را از حسابتان بردارید. اجازه ندهید موفقیت زودهنگام باعث افزایش اعتماد به نفس شما بشود و در نتیجه حجم معاملات خود را افزایش دهید. اینکار می‌تواند باعث از دست رفتن سود و اصل سرمایه شما در آینده شود!

شما می‌توانید قبل از افتتاح حساب واقعی، در یک حساب دمو فعالیت کنید تا خود را محک بزنید. اما فراموش نکنید که این کار را برای مدت طولانی انجام ندهید. از آنجا که در حساب دمو با پول خودتان معامله نمیکنید، احساسات واقعی بازار بر شما اثر نمی‌گذارد.

اقدامات احتیاطی معمول را انجام دهید!

هنگامی که معاملات واقعی در فارکس را شروع می‌کنید، سعی کنید از نمادهای معاملاتی مرسوم که حجم نقدینگی مناسب‌تری دارند استفاده کنید.

حتما از حد ضرر در معاملات خود استفاده کنید. عدم استفاده از حد ضرر یکی از اصلی‌ترین خطرات معامله در فارکس است.

خطرات معامله در فارکس

همه سرمایه خود را در یک جفت‌ارز ریسک نکنید و سعی کنید آن را در چندین معامله مختلف تقسیم کنید. به قول معروف، همه تخم مرغ‌های خود را در یک سبد قرار ندهید!

همیشه سعی کنید حد سود معاملاتتان بیشتر از حد ضررهای معمول شما باشد. اینکار می‌تواند در دراز مدت سرمایه شما را افزایش دهد.

رعایت همین قوانین مرسوم و ساده فارکس که همیشه بر روی آنها تاکید می‌کنیم، به تنهایی می‌تواند خطرات معامله در فارکس را به شدت کم کند.

برای خود هدف داشته باشید!

قبل از اینکه وارد ترید در فارکس شوید، مطمئن شوید که یک هدف و برنامه مالی و سرمایه‌گذاری شخصی‌ داشته باشید تا خطرات معامله در فارکس را کاهش دهید. اجازه ندهید یک اشتباه در معاملات فارکس، به هدف بلندمدت شما آسیب برساند.

حتما با یک مشاور مالی یا سرمایه‌گذاری مشورت کنید تا مطمئن شوید که از همه نظر برای فعالیت در فارکس مناسب هستید.

قبل از شروع معامله در فارکس به این نکته توجه کنید | سخن پایانی

یکی از مهمترین خطرات معامله در فارکس که جا دارد به طور جداگانه آن را برای شما شرح دهیم، انتخاب و همکاری با یک بروکر فارکس نامناسب است! حتما شرکتی را انتخاب کنید که توسط یک نهاد معتبر نظارت شود.

متاسفانه به دلیل تحریم‌ها، بروکرهای معتبر و درجه یک نمی‌توانند به ایرانیان خدمات بدهند، اما بسیاری از آنها شعبات آفشور دارند که از طریق آن ایراینان را پذیرش می‌کنند. بهر حال بهتر از هیچ است!

با این حال هیچ بروکر فارکسی در دنیا وجود ندارد که بی نقص و صد در صد پاک باشد، بنابراین همیشه احتیاط کنید! سعی کنید تا جای ممکن با بروکرهایی همکاری کنید که سابقه کاری و شهرت بهتری داشته باشند.

صدها بروکر بازارساز یا همان مارکت میکر وجود دارد که خود جزئی از خطرات معامله در فارکس تلقی می‌شوند! آنها در طرف دیگر معامله شما هستند و به قیمت‌های بهتری دسترسی دارند که احتمالا در جهت منافع خود از آنها استفاده می‌کنند. هیچگاه فریب چند دلار بونوس یا چند پیپ اسپرد و کمیسیون پایین را نخورید!

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید