ریپورتاژ آگهی

لوریج چیست؟ | لوریج در فارکس

ریپورتاژ آگهی

مطالعه در 11 دقیقه

لوریج یک سرویس کارگزاری است و عبارت است از یک وام که به شکل نقد یا اوراق بهادار به یک معامله گر بابت ضمانت یک تراکنش داده می شود. مبلغ این وام می تواند 10 یا 20 یا 100 برابر (یا بالاتر) بیشتر از موجودی حساب معامله گر باشد. لوریج در فارکس مانند اهرم در قانون فیزیک کار می کند و معامله گر با استفاده از آن می تواند تراکنش هایی را انجام دهد که سرمایۀ واقعی خودش قادر به انجامش نیست. حداکثر لوریج در معاملات به دلخواه معامله گر نیست و به شرایط کارگزار بستگی دارد. لوریج بر اساس ریسک های تعیین شده توسط اتاق پایاپای برای هر دارائی محاسبه می شود.

این مثال به شما کمک می کند تا معنای لورج را بهتر متوجه شوید:

اگر ریسک برای هر سهم 10% باشد، معامله گر می تواند آن را با لوریج 1 به 10 معامله کند. اگر ریسک 30% باشد، در آن صورت لوریج بزرگ تر از 1 به 30 امکان پذیر نیست.

به انجام تراکنش ها در بورس با استفاده از لوریج، معاملۀ مارجین می گویند که عبارت است از نتیجۀ تراکنش های خرید و فروش با استفاده از وجوه قرض گرفته شده که مقدار معینی دارند و به آن مارجین گفته می شود. به عبارت دیگر، شما برای استفاده از سرویس لوریج باید حداقل سپردۀ تعیین شده توسط کارگزار را در حساب تان داشته باشید که ضمانت کنندۀ مبلغی باشد که قرار است با استفاده از لوریج قرض بگیرید.

لوریج در معامله چیست؟

لوریج عبارت است از نسبت وجوه معامله گر که در معامله استفاده شده به مبلغ قرض گرفته شده است کارگزار. این نوعی از لوریج مالی یا سرویس کارگزار است که امکان معامله با حجمی بسیار بیشتر از موجودی حساب معامله گر را فراهم می کند.

لوریج اساس معاملۀ مارجین (کار با وجوه قرض گرفته شده) است و ضریب یک وام ممکن که کارگزار به معامله گر برای تضمین وجوه خودش (مارجین) می دهد محسوب می شود. برای فهم لوریج در معامله باید با مبانی بازار فارکس آشنا باشید.

به بیان ساده، فارکس یک بورس بزرگ است که در آن فعالان بازار از مبادلۀ نرخ های مختلف کسب سود می کنند به این شکل که در قیمت پایین می خرند و در قیمت بالا می فروشند و سود می کنند. این فعالان بازار عبارتند از نهادهای قانونی، افراد، معامله گران خصوصی، صندوق های سرمایه گذاری، بانک های ملی و بازرگانی، سازمان های گوناگون و غیره که در مبادلۀ ارزها نقش دارند.

به این ترتیب در هنگام معاملۀ جفت ارز EUS/USD اگر بخواهید به ازای هر 1.10 دلار، 100,000 یورو بخرید، باید 110,000 دلار آمریکا پرداخت کنید. اگر نرخ مبادله ای بین 1.10 تا 1.12 تغییر کند، معامله گر در هنگام فروش یورو به ازای دلار مقدار 112,000 دلار دریافت خواهد کرد و در نتیجه 2000 دلار سود می کند (منهای کارمزدها).

به بیان ساده تر، معامله گر به ترتیب از 100 متعلق به خودش و 100 دلار متعلق به کارگزار استفاده می کند، 100 دلار متعلق به خودش و 9900 دلار متعلق به کارگزار، 100 و 99,900 دلار قرض گرفته شده. پول معامله گر به عنوان ضمانت است تا پول قرض گرفته شده از بین نرود.

معامله گر برای استفاده از این پول باید یک کارمزد (سوآپ) پرداخت کند. یک شرط دیگر این است که کارگزار برای محافظت از پولش، اگر معامله وارد ضرر شود و به مقدار مشخصی از مارجین برسد آن معامله را در ضرر می بندد. بطور مثال اگر معامله گر در پلتفرم متاتریدر 4 با 100,000 دلار یک معامله باز کرده باشد و از 1000 دلار از پولش استفاده کند، در آن صورت اگر مقدار ضرر معامله اش به 1000 دلار برسد، آن معامله توسط کارگزار بسته خواهد شد.

نحوۀ کار لوریج؟

لوریج یک ابزار مالی و بخش مهمی از معاملۀ فارکس محسوب می شود. اگر می خواهید در این مورد بیشتر بدانید، لینک “فارکس چیست” را دنبال کنید. در واقع، لوریج به شما اجازه می دهد که تراکنش های بزرگ تر انجام دهید و با یک پول کم، سود زیاد کسب کنید. برای استفادۀ صحیح از لوریج باید موارد زیر را رعایت کنید:

  • روی پول خودتان تمرکز کنید و ریسک را بر اساس پول تان محاسبه نمایید.
  • مبلغ کمی قرض بگیرید تا ضررتان کمتر شود.
  • صرف نظر از لوریج، هرگز از همۀ پول تان برای انجام معامله استفاده نکنید. بهتر است در هر معامله از 1 تا 2% از پول تان استفاده کنید.
  • از حد ضرر استفاده کنید زیرا کمک می کند که ریسک ها را کاهش دهید.

توجه: حد ضرر یک سفارش است که اگر معامله وارد ضرر شود، معامله را در حد ضرری که از قبل توسط معامله گر تعیین شده است بطور خودکار می بندد. معامله گر می تواند قبل از باز کردن معامله، حد ضرر را تعیین کند. اما نکتۀ مهم این است در هنگام باز کردن یک معاملۀ فروش، حد ضرر نباید پایین تر از کمتر کنونی بازار باشد و در هنگام باز کردن یک معامله خرید حد ضرر نباید بالاتر از قیمت جاری بازار باشد.

به عنوان مثال، یک معامله گر 500 دلار در حسابش موجودی دارد و می خواهد سهامی به ارزش 100 دلار بخرد. او بدون استفاده از وام می تواند فقط 5 سهم بخرد و برای سهم بیشتر به اندازۀ کافی پول ندارد. اما اگر از وام 1:100 کارگزار استفاده کند در آن صورت می تواند 100 برابر بیشتر سهام بخرد یعنی 500 سهام.

  •  اگر معامله در جهت دلخواه پیش برود، ارزش سهام افزایش خواهد داشت. مثلاً 1 دلار افزایش پیدا کند در آن صورت معامله گر در هنگام فروش، به ازای هر سهم 1 دلار سود خواهد کرد. به این ترتیب اگر معامله گر از وام استفاده نکند فقط 5 دلار سود می کند و اگر از وام استفاده کند 500 دلار سود خواهد کرد که سود خوبی خواهد بود.

 اما اگر معامله وارد ضرر شود و قیمت سهام 1 دلار کاهش پیدا کند. در آن صورت هر سهم 1 دلار کاهش قیمت خواهد داشت و در نتیجه معامله گر 5 دلار ضرر خواهد کرد. اگر معامله گر از وام استفاده کرده باشد، در آن صورت 500 دلار ضرر خواهد کرد. یعنی اینکه همۀ پولش را از دست خواهد داد.

مزایا و خطرات لوریج در معامله

برای بسیاری از معامله گران که پول کافی برای سرمایه گذاری و انجام معامله ندارند، لوریج می تواند نجات بخش باشد و معامله گر می تواند وارد معاملات جدی بشود و سود خوبی داشته باشد.

در نگاه اول این ابزار مالی مزیت های زیر را دارد:

  • به شما اجازه می دهد که تراکنش های بزرگ انجام دهید و سود خوبی داشته باشید.
  • به مبتدی ها اجازه می دهد که در یک زمان کوتاه موجودی حساب شان را چند برابر افزایش دهند.
  • به شما اجازه می دهد که بیشتر از پول تان معامله کنید.

اما استفاده از پول قرض گرفته شده معایبی هم دارد:

اصلی ترینش این است که لوریج همزمان با اینکه سود یک معامله را افزایش می دهد، ریسک های معامله را نیز چند برابر می کند.

در نتیجه اصلی ترین کار در معاملۀ مارجین این است که یک مدیریت سرمایۀ درست انجام شود.

نحوۀ مدیریت ریسک لوریج

مدیریت ریسک بخش ضروری انجام معامله است و در هنگام باز کردن و بستن معامله، سرمایه تان را نجات می دهد. ریسک یک روی دیگر سکه است که معامله گران باید به آن توجه کنند زیرا آن را درک نمی کنند و نمی دانند که چگونه باید آن را کنترل کنند.

شما در روند معامله حدود 50 تا 60% از معاملات را از دست خواهید داد و ضرر می کنید. وظیفۀ اصلی شما این است که از این ضررها حداقل آسیب را ببینید. به خاطر داشته باشید که بهترین راه برای مدیریت ریسک این است که برای هر معامله ای که انجام می دهید آماده باشید و آن را تحلیل کنید و دربارۀ بدترین اتفاقی که ممکن است رخ دهد فکر کنید. اگر بعد از انجام تحلیل به این نتیجه رسیدید که این معامله بسیار پرریسک است، باید منتظر یک فرصت دیگر بمانید یا اینکه یک نقشۀ دیگر را اجرا کنید.

بزرگترین اشتباهی که معامله گران مبتدی مرتکب می شوند این است که فراموش می کنند ریسک شان را کنترل کنند و روی رویدادهای منفی هیچ کنترلی ندارند. ممکن است در چند معامله موفق باشند اما نهایتاً بازار در خلاف پیش بینی این معامله گران حرکت می کند و ضررهای بزرگی می کنند. اینجاست که باید از مدیریت ریسک استفاده شود و مراقب نقاط ضعف بالقوه بود و آنها را مدیریت کرد.

 یک جنبۀ مهم دیگر برای مدیریت ریسک زمانی است که در معامله از لوریج استفاده می شود.

در ادامه نکاتی بیان می شوند که باید به آنها توجه کنید و آنها را به خاطر داشته باشید:

  • ریسک اصلی – معامله با استفاده از لوریج پرریسک تر می شود زیرا به شما اجازه می دهد چند برابر بیشتر از سرمایۀ واقعی تان معامله انجام دهید و به همین دلیل خطر ضرر را برای تان بالا می برد.
  • تسویه – لوریج ریسک را افزایش می دهد زیرا همۀ حساب معاملاتی تان را به دلیل عامل تسویه وارد خطر می کند. هرگاه حساب معاملاتی تان به قدری وارد ضرر شود که مارجین نتواند آن را پوشش دهد، تسویه رخ می دهد و به این ترتیب لوریج همۀ موجودی حساب تان را در خطر قرار می دهد.
  • زیان های غیرمنتظره – اکثر زیان ها به همین دلیل رخ می دهد که غیرمنتظره هستند زیرا معامله گر نتوانسته ارزیابی درستی از قدرت لوریج داشته باشد.
  • طمع – هرگاه معامله پولی قرض کند، طمع می کنند که معاملات با حجم های بزرگتری انجام دهد و به همین دلیل زیان هایش نیز بزرگتر خواهند شد.

نکات مهم مدیریت ریسک عبارتند از:

  • نسبت ریسک/ریوارد – هرچه نیست ریسک/ریوارد بیشتر باشد به نفع شما است و مزیت بیشتری برای شما خواهد داشت. شما با دانستن این عامل می توانید مبلغی که قصد دارید ضرر کنید را با استراتژی معاملاتی بلندمدت تان تطابق دهید بگونه ای به سرمایه تان و سودتان لطمه نزند.
  • از قانون 1% استفاده کنید – قانون 1% می گوید که معامله گران باید فقط 1% از کل سرمایه شان را درگیر یک معامله کنند. رعایت همین یک قانون می تواند همۀ مدیریت ریسک را تضمین کند.
  • مارجین تان را محاسبه کنید – سرمایۀ مارجین نیروی محرکۀ معاملات شما است و شما به عنوان یک معامله گر موظف هستید که به مقدار مارجینی که به هر معامله اختصاص می دهید پایبند باشید.
  • از حد ضرر استفاده کنید – حد ضرر دو کار مهم برای یک معامله گر انجام می دهد. اول اینکه بطور خودکار زیان ها را کنترل و متوقف می کند. دوم اینکه، معامله گر را قادر می سازد تا ارزیابی درستی از استراتژی اش داشته باشد زیرا به معامله گر نشان می دهد که در هر معامله چقدر ضرر خواهد کرد.
  • برای معامله تان برنامه ریزی داشته باشید – هیچ معامله گری در بازارهای مالی بدون برنامه ریزی مکتوب وارد بازار نمی شود.

کلام آخر

لوریج برای آنهاییکه می خواهند در هنگام کار در بازارهای مالی سودهای کلان کسب کنند ابزار خوبی است. هرچند، باید به خاطر سپرد که می تواند منجر به زیان نیز شود. شما باید از تکنیک های مدیریت ریسک استفاده کنید و قانون 1 تا 2% را فراموش نکنید.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید