ژورنال معاملاتی چیست | 5 نکته در طراحی ژورنال معاملاتی

همه چیز درمورد یک ژورنال معاملاتی | ۵ نکته در طراحی ژورنال معاملاتی

شما به عنوان یک تریدر،‌ نیاز به ژورنال معاملاتی دارید.

در واقع داشتن یک ژورنال معاملاتی (Trade journal) یک وظیقه حیاتی در هدفمند کردن تلاش و عملکرد شماست. نکته کلیدی این است که باید روشی برای اندازه‌گیری،‌ پیگیری و تمرکز بر بهبود عملکرد خود داشته باشید.

ورزشکاران جهانی این کار را انجام می‌دهند تا آنچه را که به آن‌ها کمک می‌کند تا در زمین مسابقه سریع‌تر، قوی‌تر و بهتر باشند را پیگیری کنند.

دانشمندان این کار را در فرآیند یافتن اکتشافات خود انجام می‌دهند. معامله‌گران فارکس نیز از آن برای سودآوری معاملات‌شان استفاده می‌کنند.

به زبان ساده،‌ استفاده از ژورنال معاملاتی به شما کمک می‌کند، منضبط‌تر، سازگارتر و از همه مهم‌تر در معاملات‌تان سودآورتر شوید.

ژورنال معاملاتی

یک معامله‌گر منضبط، سودآور است و داشتن ژورنال معاملاتی اولین گام برای ایجاد نظم و انضباط است.

ممکن است در ابتدا ساده به نظر برسد اما گاهی شروع می‌تواند بسیار دشوار باشد.

درواقع بسیاری از معامله‌گران فارکس پس از مدتی تسلیم می‌شوند و تنها به لاگ‌هایی که توسط بروکر ارائه می‌شود اعتماد می‌کنند.

اطلاعاتی که بروکر به عنوان لاگ یا تاریخچه معاملات‌تان به شما ارائه می‌دهد بسیار مفید است اما دلیل ورود و خروج از معاملات‌تان را به شما نمی‌گوید.

پس این اطلاعات هیچ کمکی به معاملات بعدی شما نمی‌کند.

ژورنال معاملاتی فقط نوشتن قیمت‌های ورود و خروج و زمان انجام معامله نیست.

ژورنال معاملاتی به منظور اصلاح روش‌های معاملاتی و تسلط بر روانشناسی فرد طراحی می‌شود. به بیان دقیق‌تر، منظور روانشناسی عاطفی فردی، قبل، بعد و حین معامله است.

برای مثال استراتژی معاملاتی‌تان به شما می‌گوید که USD/JPY را بخرید.

اما یک حس درونی به شما می‌گوید که این استراتژی کار نمی‌کند و نباید بخرید.

بنابراین به خودتان یادآوری می‌کنید: با اینکه فکر نمی‌کنم این استراتژی در این زمان به درستی کار کند اما من باید ژورنال معاملاتی خود را دنبال کنم. بنابراین وارد این فرصت معاملاتی می‌شوم و آن را می‌خرم.

در اواسط معامله، قیمت در نزدیکی حد ضرر شما قرار می‌گیرد به طوری که تنها ۳ پیپ با آن فاصله دارد. در این حالت با خود فکر می‌کنید: وای خدای من! این ترید خوبی نبود! چرا به احساس خودم گوش نکردم؟ من خیلی احمقم! ضرر کردم! همین الان از معامله خارج می‌شوم.

ژورنال معاملاتی

این‌جاست که تصمیم می‌گیرید معامله خود را ببندید.

لحظاتی بعد قیمت به حد سود شما می‌رسد و اگر در معامله می‌ماندید می‌توانستید سود خوبی از آن کسب کنید!

ژورنال معاملاتی

به همین دلیل است که باید یک ژورنال معاملاتی بنویسید. این مورد برای بسیاری از معامله‌گران اتفاق می‌افتد.

گاهی ما تریدرها نمی‌توانیم در معامله بمانیم، در اجرای پلن معاملاتی شکست می‌خوریم و مهمتر از همه نمی‌توانیم احساسات خود را از معاملات دور کنیم.

اگر با همین روند به معاملات خود ادامه دهید و یک ژورنال معاملاتی نداشته باشید، موجودی حساب شما قبل از اینکه متوجه اشتباهاتتان شوید، به یک صفر بزرگ تبدیل می‌شود!

۵ دلیل برای داشتن ژورنال معاملاتی فارکس

خب! بیایید فرض کنیم که اکثر معامله‌گران، ژورنال معاملاتی مخصوص به خود را دارند و معاملات خود را به‌طور مداوم بررسی می‌کنند.

آیا می‌دانید ماهرترین تریدرهای فارکس چه‌کسانی هستند؟

همان مولتی میلیونرهایی که گران‌ترین لباس‌ها، ماشین‌ها، خانه‌ها و … را می‌خرند.

ممکن است اغراق‌گونه به‌نظر برسد اما واقعا نه آنقدرها!

علاوه بر اینکه ژورنال نویسی به شما کمک می‌کند تا به آن جایگاه برسید، مزایای شخصی دیگری نیز به همراه دارد.

  • تعریف خود و موقعیت فعلی خود در زندگی به‌طور دقیق.
  • حفظ پیشرفت در مسیر رسیدن به اهدافی که در برنامه معاملاتی خود تعیین کرده‌اید.
  • آگاه شدن از نقاط ضعف و قوت خود در توانایی برای مدیریت بحران‌ها و عملکردتان در زندگی.
  • ایجاد یک مسیر برای به تنهایی پیشرفت کردن و مربی خود بودن.

همه ما افراد معمولی از خانه یا هرجای دیگری که دسترسی به اینترنت داشته باشیم شروع به یادگیری می‌کنیم. این بدان معنی است که ما ترید کردن را از صفر یاد می‌گیریم و سپس روش‌های خود برای معامله کردن را بهبود می‌بخشیم.

خوشبختانه به دلیل وجود اینترنت و انجمن‌های معاملات فارکس، می‌توانیم آموزش ببینیم و با افراد دیگر، چه تازه‌کار و چه باتجربه ارتباط گرفته و مسیر یادگیری را کوتاه‌تر کنیم.

با این‌حال، بسیاری از ما، دسترسی به سرمایه کافی برای یادگیری سریع و کارآمد از یک شخص متخصص مانند کوچ یا منتور را نداریم.

کوچ یا منتور شما را در هر مرحله راهنمایی می‌کند، اشتباهات شما را متذکر می‌شود، پیشرفت شما را تشخیص می‌دهد و شما را منضبط و مسئول در برابر عملکردتان نگه می‌دارد.

ژورنال معاملاتی

پیدا کردن یک کوچ بااستعداد برای بیشتر تریدران کار سختی است. بنابراین بهترین راهی که وجود دارد این است که یک ژورنال معاملاتی را به عنوان کوچ خود انتخاب کنید.

یک ژورنال معاملاتی (Trade journal) خوب و دقیق می‌تواند به اندازه یک منتور حرفه‌ای خوب باشد و به شما کمک کند تا درس‌ها را به‌خوبی فرا بگیرید.

نوشتن ژورنال معاملاتی ممکن است بسیار خسته‌کننده و وقت‌گیر به نظر برسد اما یک تریدر فارکس در اغلب مواقع می‌تواند از مرور معاملات خود بیشتر از خواندن یک کتاب یا حتی شرکت در یک سمینار بیاموزد.

با گذشت زمان، ژورنال معاملاتی‌تان همراه با شما رشد خواهد کرد و اگر گزارشات دقیقی از همه چیز درمود معاملات خود (مانند مسائل روانشناختی، محیط بازار،‌ تغییرات سیستم معاملاتی و …) ثبت کرده باشید، به شما کمک می‌کند که درس‌های مهمی را درک کنید، مانند:

  • از کدام رویداد خبری باید اجتناب کرد؟
  • در هر معامله چقدر باید ریسک کرد؟
  • چه زمانی باید معامله کرد؟

همچنین، میزان نظم و انضباط شما در نوشتن ژورنال معاملاتی‌تان، پیش‌بینی‌کننده خوبی برای موفقیت کلی معاملات شما در آینده خواهد بود.

۵ نکته در نوشتن ژورنال معاملاتی

بعد از تصمیم‌گیری برای نوشتن یک ژورنال معاملاتی، سوال این است که چه چیزهایی را باید در این ژورنال بنویسیم؟

پاسخ به این سوال ساده است… همه چیز!

شما باید هر آنچه را که قبل از معامله، در طول معامله و بعد از معامله احساس می‌کنید و انجام می‌دهید را ثبت کنید.

صرف نظر از سبک یا روش‌های معاملاتی شما،‌ معامله‌گری یک مهارت عملی است.

نتیجه بستگی به توانایی شما در تجزیه و تحلیل بازار، ایجاد و اجرای یک پلن معاملاتی و کمی شانس دارد.

فاکتورهای زیادی برای موفقیت وجود دارند. بنابراین باید همه چیز را یادداشت کنید تا نقاط ضعف و قوت خود را مشخص کنید.

نوشتن ژورنال معاملاتی

بایدهای یک ژورنال معاملاتی

در نوشتن یک ژورنال معاملاتی،‌ نکات زیر را در نظر بگیرید:

نوع شخصیت و انگیزه‌تان از ترید در فارکس: برای یافتن روش معاملاتی مناسب برای خود، نیاز دارید که بدانید چه فردی هستید، سبک زندگی خود را بشناسید و دلیل کارهایی که انجام می‌دهید را بدانید.

دیدگاه و ساختار بازار: با در نظر گرفتن ساختار بازار و رسیدن به یک درک کلی از آن، چارچوبی را برای خود تعیین کنید تا بتوانید ریسک حسابتان را به خوبی مدیریت کنید.

مشاهدات خود از بازار: رفتار بازار هرروز متفاوت است و این بدان معنا نیست که رفتارها یا روندهای خاصی در بازار وجود دارد که شما همیشه بتوانید از آن استفاده کنید. اما با مشاهده دقیق و مداوم می‌توانید این روندها را در بازار شناسایی کرده و استراتژی‌های خود را بر اساس آن ایجاد و تنظیم کنید. بنابراین در زمان تغییر شرایط بازار، به آن مسلط هستید و می‌توانید با تغییرات هماهنگ شوید.

اشتباهات معاملاتی و فرصت‌های از دست رفته: فرصت‌های از دست رفته در بازار به اندازه ضررها برای شما مضر هستند. زود بستن معاملات، عدم ورود به ستاپ‌های معاملاتی، اشتباه وارد کردن سطوح ورودی یا حجم معاملات و … باید در ژورنال معاملاتی شما ثبت شوند تا از اشتباهات مشابه در آینده جلوگیری کنید.

ارزیابی عملکرد: از جهات بسیاری، تبدیل عملکرد معاملاتی شما به داده‌های ملموس کار دشواری است اما این داده‌ها یک تصویر واقعی از عملکردتان به شما می‌دهد. مانند یک ویدیو که در یوتیوب رکورد عجیبی را در تعداد بازدیدها ثبت می‌کند؛ به هرحال اعداد هیچگاه دروغ نمی‌گویند! البته گاهی این گزارشات می‌تواند به شما کمک کند دیدگاه خود در ادامه مسیر معامله‌گری را تغییر دهید.

برای اینکه شروع به کار برای شما آسان‌تر شود،‌ می‌خواهیم یک لیست از بایدها را برای نوشتن این لیست به شما ارائه دهیم.

قبل از آن، باید به این نکته اشاره کنیم که ما معتقدیم این لیست همان چیزی است که باید در ژورنال معاملاتی خود بگنجانید اما تنها با این هدف ارائه می‌شود که شما یک ایده بهتر از آنچه باید در ژورنال معاملاتی خود ثبت کنید داشته باشید و لزوما مجبور نیستید آن را به‌صورت دقیق اجرا کنید.

۵ نکته در نوشتن یک ژورنال معاملاتی

بسیار خب! در این بخش ۵ فاکتور اصلی در طراحی یک ژورنال معاملاتی وجود دارد:

  • محدوده معاملاتی دارای ظرفیت ترید
  • نقطه ورود
  • حجم معامله
  • قوانین مدیریت ترید
  • سابقه معاملات

البته این ژورنال معاملاتی شماست و فاکتورهای آن به شما بستگی دارد پس باید آن را به دلخواه خود شخصی‌سازی کنید.

به یاد داشته باشید شما کسی هستید که از نوشتن این ژورنال معاملاتی سود خواهید برد. پس چیزی که فکر می‌کنید از آن بیشترین سود را می‌برید بنویسید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله پلن معاملاتی و سیستم معاملاتی را نیز مطالعه کنید.

این مطلب بخشی از دوره رایگان و گام‌به‌گام آموزش فارکس وبسایت «ایران بروکر» است. شما می‌توانید از طریق لینک‌های زیر به درس قبل یا بعد بروید.

فهرست مطالب