چگونه کلاهبرداری‌های ارز دیجیتال را شناسایی کنیم؟

چگونه کلاهبرداری‌های ارز دیجیتال را شناسایی کنیم؟

کلاهبرداران همیشه به دنبال روش‌هایی هستند که بتوانند ارزهای دیجیتال شما را سرقت کنند.

یک نشانه همه کلاهبرداران ارز دیجیتال این است که از شما می‌خواهند با ارز دیجیتال پرداخت‌تان را انجام دهید.

چگونه کلاهبرداری‌های ارز دیجیتال را شناسایی کنیم؟

بهش فکر کن! چرا یک شخص یا کسب و کار معتبر باید فقط ارز دیجیتال قبول کند؟! چرا دلار آمریکا (یا ریال ایران) را چه از طریق کارت نقدی یا اعتباری، PayPal، انتقال الکترونیکی وجه نباید قبول کند؟! 🤔

اگر در موقعیتی اصرار به  پرداخت با ارز دیجیتال داشتند، به آنها مشکوک شوید و با احتیاط عمل کنید.

فقط کلاهبرداران هستند که اصرار می‌کنند فقط با ارز دیجیتال پرداخت انجام دهید، چون اگر به شکل‌های دیگر پرداخت انجام دهید، می‌توانید بعد از پرداخت، تراکنش را به چالش بکشید و پول‌تان را پس بگیرید ولی بعد از ارسال ارز دیجیتال، هیچ راهی برای برگرداندن آن نیست.

کلاهبردار، ارز دیجیتال شما را می‌گیرد و غیبش می‌زند. 👻

ما می‌خواهیم شما را راهنمایی کنیم تا از خودتان در برابر کلاهبرداران محافظت کنید. این سرنخ‌های مهم را به خاطر بسپارید تا بتوانید کلاهبردارها را شناسایی کنید و از ارزهای دیجیتال‌تان محافظت کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پروژه‌های مشکوک به کلاهبرداری می‌توانید بخش کلاهبرداری ارز دیجیتال را مشاهده کنید.

چگونه کلاهبرداری‌های ارز دیجیتال را شناسایی کنیم ؟

پرسش این است که چگونه می‌توانید تشخیص دهید در موقعیت کلاهبرداری قرار گرفته‌اید و ممکن است ارز دیجیتال‌تان را از دست بدهید؟

شناسایی کلاهبرداری های ارز دیجیتال

اگر بدانید چگونه می‌توانید یک کلاهبرداری ارز دیجیتال را تشخیص دهید، می‌توانید از کلاهبرداری ارز دیجیتال جلوگیری کنید.

در ادامه چند نشانه را (که با پرچم قرمز مشخص شده‌اند) به شما می‌گوییم که نسبت به آنها باید حساس و مراقب باشید:

🚩 تبلیغی که ادعا می‌کند سرمایه‌گذاری آنها هیچ ریسکی ندارد

چنین وعده و وعیدهایی را باور نکنید چون نشانه کلاهبرداری است. حتی اگر تأیید فرد مشهوری را داشته باشند، به راحتی باور نکنید چون ممکن است این تأییدیه جعلی باشد.

🚩 سوددهی را «تضمین» می‌کنند

هر تبلیغی که بگوید سود را تضمین می‌کنیم، یک پرچم قرمز است. هیچ سرمایه‌گذاری مالی‌ای نمی‌تواند تضمین کند که در آینده شما بازده مثبتی خواهید داشت چون بازار را نمی‌توان پیش‌بینی کرد.

🚩 پیشنهاد «پول رایگان»

هرکس که وعده داد پول رایگان به شما می‌دهد (چه به صورت نقدی و چه به صورت ارز دیجیتال)، مطمئن باشید تقلبی در کار است. اگر به شما بگویند در ازای به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی‌تان به شما پول رایگان می‌دهند، مطمئن باشید که این یک کلاهبرداری است.

🚩 ادعاهای بزرگ بدون جزئیات

اگر کسی به شما پیشنهاد یک «فرصت» را می‌دهد، بدون بیان جزئیات، احتمالا کلاهبرداری است. اگر پرسش‌های شما در مورد جزئیات را پاسخ نمی‌دهند، احتمالا هدف کلاهبرداران قرار گرفته‌اید.

🚩 محتواهای درهم برهم یا نوشته‌های ضعیف

مراقب خطاهای گرامری در پیام‌ها، پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها باشید. کلاهبرداران معمولا خطاهای املایی، دستوری و اشتباه در علائم نگارشی دارند.

🚩 احساس فوریت

کلاهبرداران ممکن است احساس فوریت ایجاد کنند تا شما را متقاعد کنند که کاری را که می‌خواهند، انجام دهید. هر زمان که کسی سعی کند شما را متقاعد کند که باید همین الان اقدام کنید، مراقب باشید.

🚩 پیام‌های تصادفی از طرف یکی از دوستان

دوستی با شما تماس می‌گیرد و ادعا می‌کند که در شرایط اضطراری گرفتار شده و به کمک مالی فوری نیاز دارد و پرداخت باید فقط با ارز دیجیتال انجام شود.

چگونه یک سایت ارز دیجیتال کلاهبرداری را تشخیص دهیم؟

چگونه یک سایت ارز دیجیتال کلاهبرداری را تشخیص دهیم؟

اگر به یک سایت ارز دیجیتال مشکوک هستید، برای مطمئن شدن از این نکات می‌توانید استفاده کنید:

  • آیا اولین بار در رسانه‌های اجتماعی (ردیت، تیک‌تاک، اینستاگرام، یوتیوب، فیس‌بوک و غیره) یا برنامه‌های چت (دیسکورد، تلگرام) اسم این سایت را شنیدید؟ این برنامه‌ها روش‌های محبوب کلاهبرداران برای صید قربانیان‌شان هستند.
  • آیا در آدرس سایت از https به جای http استفاده شده؟ اگر آدرس سایت به جای «https»، با «http» شروع شود، داده‌هایی که به سایت ارسال می‌کنید، ایمن نیستند.
  • آیا آدرس سایت دارای غلط املایی است؟ اگر این طور باشد، ممکن است سایت فیک باشد.
  • آیا محتوای نوشته‌شده در سایت غلط املایی دارد؟ نکات ویرایشی رعایت نشده است؟ ساختار جملات مبهم و گیج‌کننده است؟ اگر این اشتباهات در متن‌ها و محتواهای سایت وجود داشته باشد، باید احتیاط کنید.
  • آیا در سایت از تصاویر آرشیوی زیادی استفاده شده؟ آیا به ظاهر از یک الگوی پیش‌فرض استفاده شده است؟
  • آیا محتوای سایت به شکلی است که به جای اینکه در مورد جزئیات فنی صحبت کند، روی چیزی تمرکز کرده که باعث افزایش قیمت ارز دیجیتال شود؟
  • آیا در سایت روی این نکته تأکید می‌شود که سود و بازدهی بالا را تضمین می‌کند؟ به عنوان مثال، آیا ادعا می‌کند که می‌توانید پول خود را در یک هفته سه برابر کنید؟ اگر این طور باشد، احتمالا سایت قصد کلاهبرداری دارد.
  • آیا سایت صفحه «درباره ما» دارد؟ آیا در سایت اطلاعاتی در مورد محل تأسیس و محل شرکت ارائه شده؟ آیا نام واقعی افرادی که شرکت را اداره می‌کنند، فاش شده؟ آیا عکس افراد واقعی است یا آرشیوی؟ اگر اطلاعات خیلی کمی در مورد شرکت ارائه شده یا هیچ اطلاعاتی وجود ندارد، مراقب باشید.
  • آیا در سایت ادعا شده که تأییدیه افراد مشهور یا اینفلوئنسرها را دارد؟ این تأییدیه‌ها معمولا جعلی و فیک هستند و برای این استفاده می‌شوند که افرادی را که خوب تحقیق نمی‌کنند، متقاعد کنند.

در پایان لازم است ذکر کنم که این لیست خطاناپذیر نیست.

اگر یک سایت طبق لیست ما همه چیزش درست باشد، همچنان این امکان وجود دارد که کلاهبردار باشد.

اما احتمالش کم است.

اگر چیزی در سایت هست که باعث شده شما مشکوک شوید یا به نظر می‌رسد همه چیز درست نیست، مطمئن‌ترین کار این است که روی چیزی کلیک نکنید یا اطلاعاتی را ارسال نکنید و تنها کاری که باید انجام دهید این است که سایت را ببندید.

این مطلب بخشی از دوره رایگان و گام‌به‌گام آموزش ارز دیجیتال وبسایت «ایران بروکر» است. شما می‌توانید از طریق لینک‌های زیر به درس قبل یا بعد بروید.

فهرست مطالب