ریپورتاژ آگهی

Gold Trading (معامله طلا در فارکس)

ریپورتاژ آگهی

مطالعه در 14 دقیقه

آیا می دانستید که طلا یکی از پرمعامله ترین فلزات گرانبها در بازار کالا است؟ مردم عاشق معاملۀ طلا هستند زیرا پرسود است و مزیت های خاصی دارد. 

اولین مزیت طلا این است که یک محافظ عالی در برابر افزایش و کاهش تورم محسوب می شود. مزیت دیگرش این است که یک راه عالی برای متنوع سازی سبد سرمایه گذاری محسوب می شود. به همین دلیل است که با حجم حدود 7.3 تریلیون دلار، بیشترین سهام را در بین همۀ کالاها دارد. ضمن اینکه حجم روزانۀ معاملۀ طلا به حدود 70 میلیارد دلار می رسد.

بنابراین، اگر به معاملۀ CFD طلا علاقه دارید پس شانس آورده اید چون با مطالعۀ این مقاله می توانید به بهترین روش ها برای معاملۀ طلا پیش ببرید.

معاملۀ طلا چیست؟

معامله‌ی طلا در فارکس از طریق قراردادهای CFD منعطف ترین روش برای انجام این معامله است. CFD یک نوع معاملۀ مشتقات است که این روزها بسیار متداول شده است. شما با استفاده از قراردادهای CFD می توانید در همۀ انواع بازارهای مالی، از سهام گرفته تا کالاها و از کریپتو گرفته تا فارکس معامله انجام دهید. ضمن اینکه طلا را هم می توانید معامله کنید!

America has the largest gold reserves

اساساً شما از طریق قراردادهای CFD روی قیمت طلا سفته بازی می کنید. هم می توانید خرید کنید و هم می توانید بفروشید. سود شما عبارت است از تفاوت بین قیمت های خرید و فروش.

بهترین بخش معاملۀ قراردادهای CFD طلا این است که هیچ تاریخ انقضایی وجود ندارد. یعنی اینکه می توانید قراردادتان را تا هر زمانی که مایلید نگه ندارید و نبندید. قرارداد فقط در زمانی بسته می شود که یک معامله در جهت مخالف باز کنید و فرقی نمی کند که قرارداد در سود باشد و یا در ضرر، در هر صورت به محض باز کردن یک معاملۀ جدید در جهت مخالف بسته خواهد شد. خیلی عالی، اینطور نیست؟

در ادامه یک مثال دربارۀ معاملۀ CFD طلا به شما ارائه می دهیم!

فرضاً شما گمان می کنید که قیمت طلا افزایش پیدا خواهد کرد پس تصمیم می گیرید که یک CFD طلا را در قیمت 1990 دلار در هر اونس بخرید. هر قرارداد CFD معمولاً شامل 100 اونس طلا می شود پس در واقع شما 100 اونس طلا می خرید.

چند روز بعد قیمت طلا افزایش پیدا می کند و به 2010 دلار در هر اونس می رسد. شما تصمیم می گیرید قراردادتان را ببندید و آن را در قیمت کنونی اش بفروشید. به این ترتیب 100 دلار در هر اونس سود می کنید. از آنجائیکه هر CFD شامل 100 اونس می شود در نتیجه مجموع سود شما 10,000 دلار خواهد بود (یعنی 100 ضربدر 100 دلار).

از طرف دیگر، اگر قیمت طلا بجای اینکه بالا برود، پایین بیاید و تصمیم بگیرید که قراردادتان را ببندید و آن را در قیمت پایین تر بفروشید، ضرر خواهید کرد.

این یک مثال ساده بود از نحوۀ انجام معاملۀ CFD طلا. البته عوامل بسیار زیادی وجود دارند که بر قیمت طلا تاثیر می گذارند. به همین دلیل لازم است که اگر می خواهید قراردادهای CFD طلا را معامله کنید ابتدا تحقیق کنید و به روندهای بازار با دقت توجه داشته باشید.

فارکس در برابر معامله طلا

کدامیک را باید انتخاب کرد؟

هنگامی که تصمیم به انجام معامله می گیرید، بازارهای مختلفی برای انتخاب در پیش رو دارید. دو گزینۀ متداول برای شما یکی معاملۀ طلا و دیگری معاملۀ فارکس هستند. اما کدامیک برای شما بهتر است؟ در ادامه نگاهی دقیق به معاملۀ فارکس و معاملۀ طلا می اندازیم تا بتوانید یک انتخاب آگاهانه داشته باشید.

معامله فارکس

معامله فارکس شامل خرید و فروش ارزهای مختلف متعلق به سرتاسر جهان می شود. این بازار بطور 24 ساعته، پنج روز در هفته، باز است و معامله گران دسترسی وسیعی به آن دارند. برخی از مزیت های معاملۀ فارکس عبارتند از:

  •  نقدینگی بالا: به دلیل حجم عظیم بازار فارکس، همواره مقدار فراوانی از نقدینگی وجود دارد. یعنی اینکه شما می توانید بدون اینکه نگران تاخیر در انجام معاملات تان باشید به سرعت و به آسانی به خرید و فروش بپردازید.
  •  هزینه های پایین تراکنش: کارگزارهای فارکس معمولاً هزینه های اندکی بابت انجام معاملات می گیرند. یعنی اینکه شما می توانید سود بیشتر داشته باشید.
  •  فرصت های معاملاتی فراوان: با توجه به تعداد بسیار زیاد ارزهایی که می توانید انتخاب کنید، فرصت های معاملاتی فراوانی در اختیار دارید.

هرچند معامله فارکس خطراتی نیز دارد. زیرا نوسان در فارکس بسیار بالا است و قیمت ها سریع و شدید تغییر می کنند. به این ترتیب اگر مراقب نباشید، زیان شدیدی خواهید دید.

آیا روند صعودی طلا به پایان خود نزدیک می‌شود؟

معامله طلا

معامله طلا شامل خرید و فروش طلا به شکل های مختلف می شود. این شکل های مختلف عبارتند از طلای فیزیکی تا قراردادهای آتی طلا. طلا یک دارائی ایمن محسوب می شود یعنی اینکه در زمان هایی که شرایط اقتصادی نامطئن هستند، ارزش طلا ثابت باقی می ماند. برخی از مزیت های معاملۀ طلا عبارتند از:

  •  تنوع: اضافه کردن طلا به سبد سرمایه گذاری تان باعث می شود که دارائی های سبدتان متنوع شوند و ریسک کاهش پیدا کند.
  •  پتانسیل سود: طلا مانند هر سرمایه گذاری دیگری کاهش یا افزایش ارزش دارد. اگر بتوانید در قیمت پایین خرید و در قیمت بالا بفروشید در آن صورت سود خواهید کرد.
  •  دارائی ملموس: طلای فیزیکی یک دارائی ملموس محسوب می شود یعنی اینکه می توانید آن را در دست بگیرید. این موضوع برای برخی از سرمایه گذاران جذاب است.

اما معاملۀ طلا خطراتی نیز در پی دارد. عوامل زیادی روی قیمت طلا تاثیر می گذارند. مانند رویدادهای سیاسی و اقتصادی و عرضه و تقاضا. ضمناً قیمت زنده طلا می تواند بسیار پرنوسان باشد که یعنی اینکه همزمان با کسب سودهای زیاد، احتمال متحمل شدن زیان های زیاد نیز وجود دارد.

پس، کدامیک را باید انتخاب کرد؟

در نهایت انتخاب معاملۀ فارکس یا طلا (یا هر دو) به اولویت ها و اهداف سرمایه گذاری خودتان بستگی دارد. اگر به دنبال بازاری هستید که 5 روز هفته بطور 24 ساعته باز باشد و نقدیندگی فراوانی داشته باشد در آن صورت فارکس برای تان مناسب است. اما اگر به دنبال متنوع سازی دارائی های تان هستید و قصد دارید از یک دارائی ایمن کسب سود کنید در آن صورت طلا برای شما مناسب تر است.

البته لازم است که تحقیق کنید و قبل از انجام هر معامله با خطراتش آشنا شوید.

image 4

بهتر است با IFC Markets کار کنید و با یک حساب مجازی شروع کنید و قبل از کار با پول واقعی تان استراتژی های معاملاتی تان را آزمایش کنید. ضمناً به یک پلتفرم معاملاتی نیاز دارید که ما به شما دانلود متاتریدر 4 در بروکر IFC Markets را پیشنهاد می کنیم. اگر روش درستی را در پیش بگیرید، معاملۀ فارکس و معاملۀ طلا هر دو برای تان سودمند خواهند بود.

چه چیزی باعث ایجاد نوسان در قیمت طلا می شود

طلا قرن ها است یک روش متداول سرمایه گذاری محسوب می شود و قیمتش دائماً نوسان دارد. چندین عامل، از جمله عرضه و تقاضا، شاخص های اقتصادی، رویدادهای جغرافیای سیاسی، تحلیل تکنیکی و بسیاری دیگر بر قیمت طلا در بورس تاثیر می گذارند.

در ادامه نگاهی دقیق تر خواهیم انداخت بر عواملی که روی قیمت طلا در بورس تاثیر می گذارند.

بازار قراردادهای آتی یکی از اصلی ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در بورس است. قراردادهای آتی عبارتند از توافق ها برای خرید و فروش طلا در یک قیمت تعیین شده در آینده. اینگونه قراردادهای نقش مهمی در تعیین قیمت طلا در بورس ایفا می کنند.

سایر عوامل مؤثر عبارتند از عرضه و تقاضا، شاخص های اقتصادی، رویدادهای جغرافیای سیاسی و تحلیل تکنیکی.

  •  عرضه و تقاضا یک عامل کلیدی در بازار طلا محسوب می شود. بازیافت و تولید معدن از جمله عواملی هستند که بر عرضه تاثیر می گذارند. تولید معدن نیز تحت تاثیر هزینۀ استخراج، ثبات سیاسی در منطقه ای که معدن در آن واقع شده است و نظارت های محیط زیستی قرار دارد. در دسترس بودن ضایعات طلا، قیمت طلا و هزینۀ بازیافت از جمله عواملی هستند که بر بازیافت تاثیر می گذارند. از طرف دیگر، تقاضا برای جواهرآلات و زیورآلات، سرمایه گذاری و تقاضا صنعتی عواملی هستند که بر تقاضا برای طلا تاثیر دارند.
  •  شاخص های اقتصادی نیز در بازار طلا نقش کلیدی ایفا می کنند. تورم یکی از مهمترین شاخص های اقتصادی است که بر قیمت طلا تاثیر می گذارد. هر زمان تورم افزایش پیدا کند، قیمت ارز کاهش پیدا می کند و جذابیت طلا برای سرمایه گذاران بیشتر می شود. نرخ بهره یک شاخص اقتصادی دیگر است که بر قیمت طلا تاثیر می گذارد. هر زمان نرخ بهره افزایش پیدا کند، هزینۀ نگهداری طلا افزایش پیدا می کند و سرمایه گذاران سرمایه شان را به سایر دارائی ها منتقل می کنند. نرخ های مبادلاتی نیز بر قیمت طلا تاثیر می گذارند. هرگاه ارزش دلار آمریکا کاهش پیدا کند معمولاً قیمت طلا افزایش پیدا می کند زیرا طلا برای سرمایه گذاران خارجی ارزان تر می شود.
  • رویدادهای جغرافیای سیاسی یک عامل دیگر است که بر قیمت طلا در بورس تاثیر می گذارد. جنگ ها، درگیری ها، بی ثباتی های سیاسی می توانند قیمت طلا را افزایش دهند زیرا باعث می شوند سرمایه گذاران به دنبال دارائی ایمن برای سرمایه گذاری باشند. روابط بین المللی بین کشورها می تواند بر قیمت طلا تاثیر بگذارد زیرا تنش ها بین کشورها منجر به عدم اطمینان و نوسان بازار می شوند.

 ضمناً قیمت طلا در بورس تحت تاثیر بازار آپشن ها، بازار اسپات و صندوق های قابل معامله بورس (ETF) قرار دارد.  این بازارها و ابزارهای سرمایه گذاری همگی می توانند تحت تاثیر عرضه و تقاضا، شاخص های اقتصادی، رویدادهای جغرافیای سیاسی و تحلیل تکنیکی باشند.

چندین عامل بر قیمت طلا در بورس تاثیر می گذارند که در تصمیم گیری های تان برای سرمایه گذاری باید به آنها توجه داشته باشید. نوسان قیمت طلا در بورس همیشگی است و به همین دلیل لازم است شما نیز همیشه از اخبار آگاه باشید و خودتان را با تغییرات در بازار وفق دهید تا بتوانید سرمایه گذاری موفقی در طلا داشته باشید.

بهترین استراتژی های معاملۀ طلا

در ادامه شش استراتژی مهم معاملۀ طلا که معامله گران می توانند از آنها استفاده کنند را بیان می کنیم:

معامله پوزیشن:

معامله گران برای معاملۀ موفق طلا باید به عواملی که بر قیمت طلا تاثیر می گذارند توجه کنند. عواملی همچون توسعه های جغرافیای سیاسی، هراس های تورمی، سیاست های پولی، تقاضا و عرضۀ فیزیکی. تحلیل بنیادی برای معامله گران میان مدت و بلندمدت که خواهان تشخیص فرصت های معاملاتی هستند ضروری است.

یک معامله گر که به دلیل افزایش هراس های تورمی و تنش های جغرافیای سیاسی تصمیم می گیرد طلا را به شکل فیزیکی بخرد یا یک صندوق ETF طلا را بخرد و پوزیشن معاملاتی اش را به مدت چند ماه یا چند سال حفظ کند و منتظر بماند تا فرضیاتش به واقعیت مبدل شوند.

معامله اخبار:

معاملۀ اخبار یک استراتژی است که معامله گران با استفاده از آن یک رویداد خاص را معامله می کنند و سپس معامله شان را به مدت چند ثانیه یا چند دقیقه حفظ می کنند. رویدادهای از قبل مشخص شده مانند آمار اقتصادی و نشست های بانک های مرکزی می توانند تاثیر مهمی بر قیمت طلا داشته باشند.

یک معامله گر که به دقت سیاست های پولی فدرال ریزرو ایالات متحده را زیر نظر دارد. اگر فدرال ریزرو بطور غیرمنتظره ای اعلام کند که نرخ بهره را افزایش می دهد، معامله گر با پیش بینی کاهش قیمت ها اقدام به فروش قراردادهای آتی طلا می کند. 

استراتژی های معاملاتی روند:

استراتژی های معاملۀ روند شامل تشخیص فرصت های معاملاتی در جهت روند می شوند. معامله گران می توانند برای تشخیص روندها و تعیین نقاط ورود به بازار و خروج از بازار از اندیکاتورهای تکنیکی استفاده کنند.

یک معامله گر که از استراتژی تقاطع خطوط میانگین متحرک استفاده می کند. معامله گر ممکن است قبل از باز کردن یک معامۀ خرید در قراردادهای آتی طلا صبر کند تا خط میانگین متحرک MA50  به بالای خط میانگین متحرک MA200 برسد زیرا نشان دهندۀ یک روند صعودی است.

استراتژی معاملاتی روزانه:

معامله گرهای روزانه بر یک زمان مشخص در روز تمرکز می کنند تا فرصت های معاملاتی را تشخیص دهند. طلا برای معاملۀ روزانه مناسب است زیرا در اکثر روزها اسپرد پایین، نقدینگی بالا و نوسان کافی دارد بطوریکه باعث می شود فرصت های معاملاتی مناسبی در طی روز پدید آورد.

یک معامله گر که در نمودار 30 دقیقه ای از استراتژی گریز استفاده می کند و قبل از باز کردن یک معاملۀ خرید صبر می کند تا طلا رشد کرده و از یک سطح مقاومت کلیدی عبور کند سپس قبل از پایان روز معامله اش را می بندد.

معاملۀ اکشن پرایس:

معاملۀ اکشن پرایس یک استراتژی است که بجای اندیکاتورهای تکنیکی، بر تصمیم گیری بر اساس حرکات قیمت یک ابزار تمرکز دارد. معامله گرها می توانند از چندین استراتژی اکشن پرایس استفاده کنند و از آنها در همۀ چهارچوب های زمانی استفاده نمایند.

یک معامله گر که از الگوهای شمعی در تصمیم گیری هایش برای انجام معامله استفاده می کند و در یک نمودار یک ساعته منتظر ایجاد یک الگوی کندلی پوششی (Engulfing) به عنوان یک سیگنال برای خرید طلا می ماند. 

اکسپرت / کپی تریدینگ:

معامله گران مبتدی یا معامله گران با تجربه که زمان کافی برای تعیین یک استراتژی ندارند می توانند برای معاملۀ طلا از برنامه های کپی تریدینگ یا اکسپرت استفاده کنند. تعداد زیادی اکسپرت و سرویس های ارائۀ سیگنال اختصاصاً برای معاملۀ طلا وجود دارند که معامله گرها می توانند از آنها استفاده کنند. 

یک معامله گر که سیگنال های یک برنامۀ الگوریتمی ویژۀ طلا یا یک سرویس ارائۀ سیگنال را دنبال می کند و بر اساس سیگنال هایی که دریافت می کند یا برنامه ای که از آن استفاده می کند بطور خودکار اقدام به خرید و فروش قراردادهای آتی طلا می کند بدون اینکه لازم باشد خودش در انجام معاملات دخیل باشد.

کلام آخر دربارۀ معامله طلا

سرمایه گذاری در بازار آنلاین طلا می تواند مجموعه ای از فرصت ها را ارائه دهد و یک محافظ قابل اعتماد در برابر نوسانات بازار باشد. به عنوان یک معامله گر قراردادهای CFD طلا ضروری است که همواره مزیت ها و محدودیت های سرمایه گذاری در طلا را بررسی کنید.

برای اینکه بتوانید حداکثر سود را ببرید لازم است یک تحلیل جامع انجام دهید و بازار کالا را به خوبی بشناسید. معاملۀ قراردادهای CFD طلا می تواند سود قابل توجهی در یک مدت زمان کوتاه داشته باشد اما همزمان باید محتاط باشید تا زیان های کلان نکنید. نکتۀ کلیدی این است که برای مطالعۀ روندهای بازار و انجام تحلیل به اندازۀ کافی زمان صرف کنید.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید