ارتباط بین قیمت دلار و نفت | بررسی همبستگی تاریخی دلار و نفت

ارتباط بین قیمت دلار و نفت | بررسی همبستگی تاریخی دلار و نفت

از نظر تاریخی،‌ قیمت دلار و نفت رابطه معکوس دارند.

۲ فرضیه، مبنای این ارتباط است:

  • هر بشکه نفت در سراسر جهان، به دلار آمریکا قیمت‌گذاری می‌شود. زمانی که دلار آمریکا باارزش است، برای خرید یک بشکه نفت،‌ به دلار کمتری نیاز دارید اما زمانی که دلار آمریکا دارای ارزش کمتری باشد، قیمت نفت بر حسب دلار بالاتر می‌رود.
  • در طول تاریخ، ایالات متحده به عنوان واردکننده خالص نفت بوده است. افزایش قیمت نفت باعث می‌شود کسری تراز تجاری ایالات متحده افزایش یابد زیرا به دلارهای بیشتری برای ارسال به خارج از کشور نیاز دارد.

مورد اول هنوز هم در شرایط فعلی صدق می‌کند اما مورد دوم چندان کاربردی نیست.

در درجه اول به دلیل موفقیت در دستیابی به تکنولوژی حفاری افقی “Horizontal drilling” و شکست هیدرولیکی “Fracking” و وقوع انقلاب نفتی شیل ایالات متحده، به‌طور چشمگیری تولیدات نفت داخلی در آمریکا افزایش یافت.

در حقیقت، ایالات متحده در سال ۲۰۱۱ به یک صادرکننده خالص فراورده‌های نفتی پالایش‌شده تبدیل شد و اکنون با پیشی گرفتن از عربستان سعودی و روسیه، بزرگترین تولیدکننده نفت خام است.

دلار و نفت
بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی “Energy Information and Administration (EIA)”، در حال حاضر ایالات متحده، حدودا ۹۰٪ از انرژی مصرفی خود را تامین می‌کند.

همانطور که رژلب‌های برند کایلی جنر در صنعت لوازم آرایش تحول ایجاد کرد، پیشرفت تکنولوژیکی شکست هیدرولیکی “Fraking”، وضعیت موجود در بازار نفت را متحول کرد.

با افزایش صادرات نفت آمریکا، واردات نفت کاهش یافت. این بدان معناست که قیمت‌های بالاتر نفت، دیگر کمکی به افزایش کسری تجارت آمریکا نمی‌کند بلکه منجر به کاهش آن می‌شود.

درنتیجه، شاهد ناپایدارتر شدن رابطه قوی معکوس بین قیمت دلار و نفت هستیم.

همبستگی بین دلار و نفت
نمودار قیمت نفت WTI (مشکی) / نمودار قیمت دلار (آبی)

بررسی تاریخچه همبستگی دلار و نفت

در طول هشت سال گذشته، ضریب همبستگی چرخشی ۶ ماهه عمدتا منفی بود اما این ضریب در حال تغییر است.

با توجه به پویایی بازار جهانی انرژی، تعجب‌آور نیست که ببینیم این همبستگی منفی به مثبت تغییر کرده است.

به‌نظر می‌رسد رابطه بین دلار و نفت در حال تغییر است که نشان‌دهنده نقش رو به رشد آمریکا در صنعت جهانی نفت است.

آیا دلار درحال تبدیل شدن به یک پتروکارنسی است؟ پتروکارنسی “Petrocurrency” به ارز کشورهایی مانند کانادا، روسیه و نروژ گفته می‌شود که صادرات نفت، بخش عمده‌ای از اقتصاد آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

آمریکا به یک تولید‌کننده نوسانی نفت تبدیل شده، به این معنی که سطح تولید آن بیشتری تاثیر را بر قیمت جهانی نفت دارد. قبل از وقوع انقلاب شیل، این جایگاه مختص عربستان سعودی بود.

ممکن است آمریکا در سال‌های پیش‌رو، بیشتر شبیه به یک پتروکارنسی شروع به مبادلات تجاری نفتی خود کند. همان‌طور که آمریکا سعی بر رشد سهم خود در صادرات نفت نسبت به واردات آن دارد، درامد حاصل از نفت نقش بیشتری در اقتصاد ایالات متحده ایفا می‌کند و دلار آمریکا ممکن است مانند یک پتروکارنسی عمل کند. به این معنی که هر زمان قیمت نفت بالا برود،‌ قیمت ارز نیز بالا می‌رود.

درک اینکه چرا در طول تاریخ دلار و نفت رابطه معکوس داشته‌اند و چرا این همبستگی اخیرا ضعیف شده است، می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا با ادامه رشد اقتصاد جهانی، تصمیمات معاملاتی آگاهانه‌تری بگیرند.

در این بخش می‌توانید بررسی بروکرهای فارکس و صرافی‌های ارزدیجتال را مشاهده کنید.

این مطلب بخشی از دوره رایگان و گام‌به‌گام آموزش فارکس وبسایت «ایران بروکر» است. شما می‌توانید از طریق لینک‌های زیر به درس قبل یا بعد بروید.

فهرست مطالب