ریپورتاژ آگهی

پرمعامله ترین سهام در سال 2022

ریپورتاژ آگهی

مطالعه در 13 دقیقه

با استفاده از یک استراتژی مناسب برای سرمایه گذاری می توان پرمعامله ترین سهام که تحت عنوان سهام فعال شناخته می‌شوند را معامله کرد. در توضیح این مطلب باید بگوییم که یک استراتژی سرمایه گذاری مناسب عبارت است از یک استراتژی سرمایه گذاری مبتنی بر انتخاب سهامی که معامله گران گمان می کنند کمتر از ارزش ذاتی اش معامله می شود. ارزش ذاتی سهام توسط نسبت قیمت سهام به یک یا چند معیار کسب و کار بنیادی سنجیده می شود که عبارت است از نسبت قیمت به سود (P/E). به این ترتیب اگر یک کسب و کار در مقایسه با ارزش ذاتی‌اش ارزان‌تر باشد در آن صورت ممکن است قیمت سهامش سریع‌تر از سایر سهام رشد کند زیرا قیمت به ارزش شرکت برمی‌گردد.

اکنون به بررسی بورس های سهام لندن و آمریکا می پردازیم و پرمعامله ترین سهام در آنها در سال 2022 را پیدا می کنیم.

بورس سهام آمریکا

هر کدام از بورس های سهام ایالات متحده جذابیت ویژۀ خودش را دارد. این بورس ها، معتبرترین بورس ها محسوب می شوند زیرا نظارت های شدید دولتی بر آنها اعمال می شوند و تنوع ابزارها برای انجام تراکنش ها بالا است و بزرگ ترین شرکت های معاملاتی به این بورس ها اعتماد دارند. ضمن اینکه بورس های آمریکا دارای بیشترین میزان نقدینگی هستند و متعاقباً بیشترین پول نقد در آنجا است. 

بورس های .Intercontinental Exchange Inc

  • بورس سهام نیویورک – بورس سهام نیویورک (NYSE) یکی از قدیمی ترین و بزرگترین بورس های سهام در جهان است و سخت ترین الزامات برای اضافه شدن به فهرست بورس را دارد. بیشتر از 60% از تراکنش های جهانی سهام در این بورس انجام می شوند. حجم دارائی های سرمایه گذاری در این بورس بیشتر از 8 هزار سهام است. 

این یک بورس ترکیبی است. عملیات های معاملاتی خودکار و حراج ها بایکدیگر ترکیب شده اند. اعضای آن فقط افراد هستند – بیش از 1300 نفر.

  • بورس سهام شیکاگو – بورس سهام شیکاگو (CHX) دسترسی به شرکت ها در بورس های NYSE و NASDAQ و AMEX را فراهم می کند و در ایالات متحده سومین حجم معاملاتی بزرگ را به خود اختصاص می دهد. این بورس، شاخص های خودش را محاسبه نمی کند و بدون اینکه فهرستی از شرکت ها ارائه دهد امکان معاملۀ سهام هر شرکتی را فراهم می کند. این بورس کاملاً خودکار است.
  • بورس سهام آمریکا – NYSE America (بورس سهام آمریکا – AMEX) دومین گردش مالی بزرگ سهام در ایالات متحده را دارد. این بورس در ابتدا در سال 1911 به عنوان یک اتحادیه ایجاد شد و در سال 1953 به شکل یک بورس درآمد. این اولین بورسی بود که با استفاده از ترمینال های بی سیم، شروع به استفاده از معاملۀ الکترونیکی کرد. گردش مالی سهام این بورس شامل 10% از گردش مالی سهام جهان می شود.

بورس AMEX به عنوان بورسی شناخته می شود که محصولات و دسته بندی های دارائی جدید را به بازار می آورد. این بورس در سال 1975 قراردادهای آپشن را عرضه کرد و همزمان دوره های آموزشی معاملات آپشن را نیز برای سرمایه گذاران برگزار کرد. بسیاری از شرکت ها در ابتدا در این بورس فهرست شدند و سپس به بورس NYSE منتقل شدند زیرا توانستند الزامات قرار گرفتن در فهرست آن بورس را کسب کنند. 

این بورس ایجاد کنندۀ اولین صندوق ETF در سال 1993 است و دارای بزرگترین پلتفرم معاملاتی برای اوراق بهادارش است. این بورس در دسامبر 2008 به NYSE ملحق شد. 

  • بورس سهام پاسیفیک – آپشن های NYSE Arca بعلاوۀ سهام NYSE Arca (بورس سهام پاسیفیک – PSE) دو بورس در سانفرانسیسکو و لس آنجلس را ترکیب کردند که امروز در شیکاگو واقع شده است. اولین پلتفرم خصوصی که امکان معاملۀ سهام، اوراق بهادار، قراردادهای آتی، آپشن ها را فراهم کرد. از سال 2001 تاکنون همۀ تراکنش ها فقط بطور آنلاین انجام می شوند. 

بورس NYSE جذاب ترین بورس برای سرمایه گذاران است زیرا حجم عظیمی از دارائی ها، صندوق های EFT (صندوق های قابل معامله در بورس) و تعداد زیادی سهام را دارا است. یک سرمایه گذار با خرید سهام ICE می تواند بطور مستقیم در بورس سرمایه گذاری کند.

بورس های گروه CME

  • بورس تجاری شیکاگو – وجه تمایز بورس تجاری شیکاگو (CME) این است که محصولات کشاورزی و مشتقات شان در این بورس به فروش می رسند. ضمناً معاملات قراردادهای غیرکالایی برای ارزها، شاخص ها، سوخت های زیستی، بیت کوین، آب و هوا و غیره نیز در این بورس انجام می شوند.

یکی از بزرگترین بازارهای آتی. این یک بورس ترکیبی است که تنوع بسیار بالای ابزارهای قابل معامله از ویژگی هایش محسوب می شود. 

  • تابلوی معاملاتی شیکاگو – تابلوی معاملاتی شیکاگو (CBOT) قراردادهای آتی و آپشن برای محصولات کشاورزی، شاخص ها، سود اوراق قرضه و سوخت های زیستی را به سرمایه گذاران ارائه می دهد.
  • بورس آپشن های شیکاگو – بورس آپشن های تابلوی شیکاگو (CBOE) شامل 90% از شاخص ها و 50% از آپشن های کالای ایالات متحده می شود. این بزرگترین بورس آپشن جهان است. قراردادها در این بورس برای سهام، نرخ های بهره و شاخص ها عرضه می شوند. در این بورس از یک سیستم معاملاتی ترکیبی استفاده می شود.
  • بورس تجاری نیویورک – بورس تجاری نیویورک (NYMEX) فعال ترین بورس در جهان برای معاملۀ قراردادهای آتی انرژی برای نفت، گاز، اتانول، متانول، زغال سنگ، برق، بنزین و غیره است.
  • بورس فلز نیویورک – .Commodity Exchange Inc با نام مخفف COMEX یکی از بخش های بورس تجاری نیویورک (NYMEX) که در زمینۀ معاملات قراردادهای آتی فلزات گرانبها، فلزات پایه، فلزات غیرآهنی و اورانیوم فعالیت می کند. 

همچنین بورس غلۀ مینیاپولیس (MGEX) نیز وجود دارد. این بورس پنج شاخص کشاورزی را محاسبه می کند و از انتهای سال 2008 تاکنون فقط به معاملات الکترونیک اختصاص دارد. 

پرمعامله ترین سهام در سال 2022

این بورس های سهام با مشتقات سر و کار دارند. شرکت ها می توانند از آنها برای تحویل آتی یک کالا در یک قیمت از قبل تعیین شده استفاده کنند. سفته بازها می توانند برای کسب سودهای سفته بازانه روی تفاوت قیمت ها معامله انجام دهند. صندوق های هجینگ می توانند برای جلوگیری از زیان های بزرگ در صورت کاهش قیمت یک دارائی فعالیت داشته باشند.

بورس های سهام .Nasdaq, Inc

سامانه اعلام قیمت خودکار انجمن ملی معامله گران اوراق بهادار (NASDAQ) یک بورس جوان، بسیار فعال، رو به رشد و نوآورانه است. این بورس اولین سیستم کاملاً الکترونیک برای معاملات‌سهام است.

این یک شرکت هولدینگ همراه با بورس های سهام در ایالات متحده، اروپا و کانادا است. امکان معاملۀ سهام شرکت های مختلف در بخش فن آوری بالا، هلدینگ های خودرو و رسانه، خرده فروشی و غیره وجود دارد. بیشتر از 40 صندوق ETF ارائه می شوند. 

روش معاملاتی موجود در این بورس، نقدینگی بالایش را تضمین می کند. بازارسازها (حدود 300) در رقابت برای انجام سفارش ها هستند. عملیات های الکترونیکی از بالا بودن سطح دسترسی حمایت می کنند. 

  • بورس سهام فیلادلفیا – NASDAQ OMX PHLX (بورس سهام فیلادلفیا – PHLX) قدیمی ترین بورس سهام در ایالات متحده است. در این بورس، قراردادهای آپشن بخصوص در ارز، شاخص های “طلا” و “نقره” معامله می شوند.
  • بورس سهام بوستون – NASDAQ OMX BX (تابلوی بورس و سهام بوستون – BS & EB) به معاملۀ قراردادهای آپشن اختصاص دارد و تهاتر برای NASDAQ ارائه می دهد.

بورس NASDAQ برای سرمایه گذاران بیشترین جذابیت را دارد. این بورس تعداد بسیار زیادی شاخص را محاسبه می کند و شرکت هایی که سهام شان را ارائه می دهد از جذب سرمایه گذاران از اقصی نقاط جهان بهره می برند.

ضمناً در این بورس می توان صندوق های قابل معامله در بورس را خرید هرچند در مقایسه با NYSE تعداد این صندوق ها بسیار کمتر است. بورس NASDAQ نزد معامله گران از کشورهای مختلف محبوبیت دارد و تعداد زیادی شعبه در خارج از ایالات متحده، مانند دبی، اسلو و غیره دارد. 

بورس لندن

بورس لندن (گروه بورس سهام لندن، LSE) در بازار معاملات دارائی ها و سهام در جهان پیشتاز است. این بورس شامل یک پلتفرم معاملاتی می شود که قیمت سهام کل قارۀ اروپا را ارائه می دهد و آن را بطور کامل از بورس های آمریکا مستقل می کند. 

حجم سرمایه ای که LSE اجازۀ معاملۀ آن را می دهد، در رتبۀ سوم در جهان قرار دارد. 

تفکیک وظایف اعضای بورس سهام

همۀ کارکنان LSE متناسب با وظایفی که انجام می دهند به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. در مجموع چهار گروه وجود دارند:

  • بازارسازها – فعالینی که بطور مستقیم در معاملۀ سهام نقش دارند و برای سهام و اوراق بهادار مختلف قیمت تعیین می کنند؛
  • مراکز کارگزاری و دیلینگ، بزرگترین گروه از فعالین LSE را تشکیل می دهند که وظیفه شان اجرای همۀ سفارش های معاملاتی ارسال شده از طرف سرمایه گذاران است؛
  • کارگزارهای پول – یکی از فعالان در بورس که در صورت نیاز به سایر کارگزارها پول نقد وام می دهد.
  • کارگزارهای بین دیلر واسطه های مستقیم بین سرمایه گذاران و بازارسازها هستند. 

لیستینگ بازار و LSE

معامله بورس سهام لندن در چهار بازار انجام می شود:

  • بازار اصلی فهرست شدۀ ممتاز، PLM، اصلی ترین بازار سهام است. شرکت های حاضر در این بازار، بیشترین حجم سرمایه را دارند. بازار ممتاز، به عنوان بازار مبنا، دارای حدود 1500 شرکت از بیشتر از 65 کشور در سرتاسر جهان است. 
  • بازار سرمایه گذاری جایگزین، AIM – شرکت های با سرمایۀ کوچک. سه هزار شرکت در AIM حضور دارند.
  • بازار صندوق خاص، SFM – تعداد ابزار پیچیده برای سرمایه گذارها.
  • بازار اوراق بهادار حرفه ای، PSM – یک بازار برای فروش رسیدهای سپرده و اوراق بهادار قرضه.

برای شرکت های خاص که آمادگی ورود به بازاری خاص را دارند، شرایط و الزامات اضافه شدن به فهرست تعیین شده است. به عنوان مثال یک شرکت برای اضافه شدن به فهرست ممتاز باید یک بازار ساز با قابلیت پشتیبانی همۀ سهام با مخارج خودش باشد و دارای یک ارزش زودگذر آزاد (حداکثر تا 25%) و سرمایه ای معادل 700 هزار پوند انگلیس برای یک درآمد ثابت به مدت سه سال باشد. یک شرکت برای اضافه شدن به فهرست AIM باید پشتیبانی یک مشاور را داشته باشد و قوانین بریتانیا را رعایت کند. با توجه به وظایف متفاوت اعضای بورس سهام، همۀ کارکنان LSE در گروه های مختلف تقسیم بندی می شوند بطوریکه در مجموع چهار گروه وجود دارند:

بازارسازها آندسته از فعالان بازار هستند که بطور مستقیم در معاملات بورس شرکت دارد و برای سهام و اوراق بهادار مختلف قیمت تعیین می کنند؛

مراکز کارگزاری و دیلینگ بزرگترین گروه فعالان حاضر در LSE هستند که کارشان اجرای سفارش های معاملاتی دریافت شده از سوی سرمایه گذارها است؛

کارگزارهای بورس یکی از فعالین در بورس هستند که در صورت نیاز به سایر کارگزارها پول نقد وام می دهند؛

کارگزارهای بین دیلر، واسطه های مستقیم بین بازارسازها و سرمایه گذارها هستند. 

بیشتر از سه هزار شرکت مختلف از 60 کشور جهان در بورس سهام LSE حضور دارند. مجموع ارزش همۀ این شرکت ها بالغ بر 3.9 تریلیون پوند می شود. 

آمار بورس سهام لندن

بورس سهام LSE در هر روز پنج میلیارد یورو گردش مالی دارد و روزانه 620 هزار تراکنش ثبت می کند. 

کل بازار ثانویه برای مدیریت اوراق بهادار در بریتانیا تقریباً بطور کامل توسط LSE مدیریت می شود. بورس سهام لندن یکی از سه بورس سهام بزرگ در اقتصاد جهان است که امکان معاملۀ دارائی های شرکت های سهامی عام خارجی را فراهم می کند.

بیشتر از 3000 شرکت در اندازه های مختلف از 60 کشور جهان در بورس سهام LSE حاضر هستند. مجموع ارزش همۀ این شرکت ها به 3.9 تریلیون پوند می رسد. 

گردش مالی روزانۀ LSE به بیشتر از 5 میلیارد یورو می رسد و روزانه 620 هزار تراکنش در آن ثبت می شود. 

کل بازار ثانویه برای مدیریت اوراق بهادار در بریتانیا تقریباً بطور کامل توسط LSE مدیریت می شود. بورس سهام لندن یکی از سه بورس سهام بزرگ در اقتصاد جهان است که امکان معاملۀ دارائی های شرکت های سهامی عام خارجی را فراهم می کند.

پرمعامله ترین سهام در 2022

سهام تسلا (Tesla) در فهرست ما جایگاه نخست را دارد.

شرکت .Tesla Inc بزرگترین تولیدکنندۀ خودروهای برقی در جهان است. این شرکت با دارا بودن 26% سهم بازار در سال 2022 حداقل طی یک دهۀ آینده پیشتاز است. هرچند به عنوان یک سازندۀ خودروهای برقی، در زمینه مرتبط و غیرمرتبط بسیاری سرمایه گذاری می کند که سودهای قابل توجهی برای سهامداران در پی دارد.

در این جدول پرمعامله ترین سهام در سال 2022 فهرست شده اند و ادامه دارد…

CompanyشرکCurrent Priceقیمت جاریVolumeحجمAverage Volume میانگین حجمDollar Volumeحجم به دلار
Tesla  $166.66  -6.3%  228.92 میلیون  173.49 میلیون  38.15 میلیارد دلار
Invesco QQQ Trust $290.27 -2.0% 48.82 میلیون 43.29 میلیون14.17میلیارد دلار
NVIDIA $191.62    -5.9%48.67 میلیون42.34 میلیون9.33 میلیارد دلار
Apple $143.00    -2.0%62.97 میلیون65.69 میلیون9.01 میلیارد
Amazon.com $100.55    -1.7%68.38 میلیون69.33 میلیون6.88 میلیارد دلار
Microsoft $242.71    -2.2%25.69 میلیون30.69 میلیون6.24 میلیارد دلار
ProShares UltraPro Short QQQ $41.20     +6.0%119.19 میلیون
112.02 میلیون
4.91 میلیارد دلار
Meta Platforms $147.06    -3.1%27.67 میلیون24.54 میلیون4.07 میلیارد دلار
جدول پرمعامله ترین سهام در 2022

پرفروش ترین/فعال ترین سهام که تحت عنوان پیشتازان حجم نیز شناخته می شوند، شرکت های سهامی عام هستند که پرمعامله ترین سهام را دارند یا اینکه در طی روز معاملاتی گذشته بیشترین حجم دلاری معاملۀ سهام را داشته اند. 

ممکن است در هنگام انتشار اخبار مهم که روی ارزش یک سهام تاثیر می گذارد، حجم معامله برای آن سهام بالاتر از حد میانگین باشد. به این ترتیب بین سرمایه گذاران یک فشار برای خرید یا فروش آن سهام ایجاد می شود و در نتیجه حجم معامله افزایش پیدا می کند و سهام با یک جهش قیمت مواجه می شود. 

کلام آخر

پرمعامله ترین سهام در سال 2022 احتمالاً در سال 2023 نیز جزو پرمعامله‌ترین‌ها باشند. حتی ممکن است سهام با درآمد کم مجدداً در صدر فهرست 2023 قرار گیرند. 

زیرا سهام با سرمایه های کلان وجود دارند که همیشه خوب عمل می کنند. سرمایه گذاران در زمانی که قیمت یک سهام پایین است معامله انجام می دهند به این امید که قیمت آن سهام در آیندۀ نزدیک افزایش پیدا می کند. 

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید