اصول معامله‌گری

استراتژی استرادل چیست؟ معرفی عملکرد و سودآوری استراتژی straddle

اصول معامله‌گری

مطالعه در 11 دقیقه

استراتژی استرادل، یک استراتژی خنثی است که که به‌منظور حفظ سرمایه و کاهش ریسک در بازار سرمایه استفاده می‌شود. در این استراتژی خرید هم‌زمان اختیار فروش و اختیار خرید با قیمت عملیاتی و تاریخ انقضا یکسان، انجام می‌شود.

این استراتژی بر‌اساس نوسانات مورد انتظار قیمت انجام می‌شود. تا زمانی که قیمت نوسان را تجربه می‌کند، این استراتژی پتانسیل زیادی برای کسب سود دارد. در صورتی‌که سرمایه‌گذار انتظار افزایش قیمت را داشته باشد، برای خرید اختیار خرید (call option) اقدام می‌کند و برای کاهش ریسک سقوط قیمت، هم‌زمان یک اختیار فروش (put option) نیز خریداری می‌کند.

برعکس اگر سرمایه‌گذار کاهش قیمت در بازار را پیش‌بینی کند، اقدام به خرید put option می‌کند و همزمان برای پوشش ریسک احتمالی افزایش قیمت، یک call option نیز خریداری می‌کند. ویژگی این روش این است که حرکت قیمت در هر دو سمت صعودی و نزولی می‌تواند برای سرمایه‌گذار سودآور باشد. این استراتژی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بازار بسیار مفید است.

درک استراتژی استرادل

استراتژی‌های استرادل برای کاهش ریسک، به دو تراکنش جداگانه و متناظر اشاره دارد که یکدیگر را خنثی می‌کنند. استفاده از استرادل زمانی قوت می‌گیرد که سرمایه‌گذار پیش‌بینی حرکت قابل توجهی را در قیمت داشته باشد اما مطمئن نیست که این حرکت در جهت صعودی یا نزولی است.

استرادل واکنش‌های مورد انتظار بازار برای یک سهم را به معامله‌گر نشان می‌دهد. اولین نشانه، شدت نوسانات مورد انتظار در بازار است و نشانه دوم محدوده معاملاتی مورد انتظار تا تاریخ انقضای اختیار معامله است.

استراتژی استرادل

چگونه یک استراتژی استرادل داشته باشیم؟

برای محاسبه هزینه اجرای straddle، باید قیمت put و call را با هم جمع کنید. به‌عنوان مثال، اگر یک معامله‌گر معتقد باشد که ممکن است یک سهام پس از انتشار آخرین گزارش درآمد خود در 1 مارس، از قیمت فعلی در 55 دلار، افزایش یا کاهش یابد، می‌تواند یک استرادل ایجاد کند. معامله‌گر باید دو فرصت اختیار معامله و اختیار فروش را با تاریخ انقضای 15 مارس در 55 دلار جستجو کند. اگر هر دو موقعیت با قیمت 2.50 دلار معامله شوند، بهای‌تمام‌شده دو قرارداد 5.00 دلار خواهد بود.

مبلغ پرداختی نشان می‌دهد که برای کسب سود از این معامله، تا 15 مارس قیمت از 55 دلار باید 9درصد تغییر در جهت صعودی یا نزولی داشته باشد. این رقم، اندازه‌گیری حرکت مورد انتظار آتی برای سهم است. برای محاسبه این مقدار به این صورت عمل می‌شود: قیمت پرداختی تقسیم بر قیمت استرایک (قیمت اعمال اختیار معامله)، در این مثال 5 دلار تقسیم بر 55 دلار 9 درصد تغییر مورد انتظار است.

کشف محدوده معاملاتی پیش‌بینی شده

قیمت‌های اپشن، یک محدوده معاملاتی پیش‌بینی شده را نشان می‌دهد. برای تعیین محدوده معاملاتی مورد انتظار یک سهم، می‌توان قیمت استرادل را به قیمت سهام اضافه یا از آن کم کرد. در این مورد، مبلغ پرداختی 5 دلار را می‌توان به 55 دلار اضافه و کسر کرد تا به محدوده معاملاتی 50 تا 60 دلار دست پیدا کنید.

اگر معاملات این سهم در محدود 50 تا 60 دلار معامله شود، معامله‌گر ضرر کمی را متحمل می‌شود. اما سود واقعی و قابل توجه معامله‌گر زمانی است که در تاریخ سررسید قیمت به خارج از محدود 50 تا 60 دلار در جهت صعودی یا نزولی حرکت کند.

کسب سود

در صورت کاهش قیمت به 48 دلار، ارزش معاملات اختیار خرید صفر خواهد بود در حالی که اختیار فروش اپشن‌ها به ارزش 7 دلار در سررسید، می‌رسد. در مقابل اگر با افزایش قیمت به 57 دلار روبرو شوید، از معاملات اختیار خرید سود 2دلاری به معامله‌گر می‌رسد و با صفر شدن اختیار فروش اپشن‌ها، به معامله‌گر ضرر 3 دلاری تحمیل می‌شود. بدترین حالت زمانی خواهد بود که قیمت در محدوده‌ای نزدیک به قیمت اعمال اختیار معامله (قیمت استرایک) باقی بماند.

مزایا و معایب پوزیشن‌های استرادل

مزایای استرادل

استراتژی استرادل بر اساس پتانسیل سود در حرکات صعودی و نزولی عمل می‌کند. معامله‌ای با قیمت 300 دلار را در نظر بگیرید. برای ورود به موقعیت اختیار خرید و اختیار فروش مبلغ 10 دلار پرداخت می‌کنید. اگر قیمت به حرکت صعودی وارد شود، از دو موقعیت خریداری شده، پوزیشن اختیار خرید به سود دهی می‌رسد. در مقابل اگر حرکت قیمت نزولی باشد، پوزیشن اختیار فروش به سود می‌رسد. در این حالت از هر دو موقعیت ثبت شده بر اساس استراتژی استرادل، با حرکت صعودی یا نزولی قیمت، یکی به سود خواهد رسید. 

استراتژی استرادل معمولاً در زمان انتشار گزارش‌های مهم شرکت مانند گزارش‌های فصلی، بیشتر استفاده می‌شود. سرمایه‌گذاران از واکنش بازار در زمان انتشار خبر و حرکت قیمت مطمئن نیستند، به همین دلیل احتمالاً موقیعت‌های متفاوتی را برای کاهش ریسک معاملات انتخاب کنند. این استراتژی برای معامله‌گر امکانی را فراهم می‌کند تا موقعیت‌هایی را قبل از آغاز نوسانات اصلی قیمت در جهت صعودی یا نزولی، تنظیم کند. 

استراتژی استرادل

معایب استرادل

بر اساس استراتژی استرادل، یک موقعیت زمانی سودآور است که حرکت قیمت بیشتر از مبلغ پرداختی باشد. طبق مثال قبل، مبلغ 20 دلار بابت ثبت موقعیت‌های اختیار خرید و اختیار فروش (10 دلار برای موقعیت اختیار خرید و 10 دلار برای موقعیت اختیار فروش) پرداخت کردید. اگر قیمت سهم از 300 دلار به 315 دلار برسد، جمعاً متحمل ضرر می‌شوید. موقعیت‌های استرادل بیشترین سود خود را زمانی ایجاد می‌کنند که قیمت دست‌خوش نوسانات شدید و بزرگی قرار گیرد.

نکته منفی دیگر که در استراتژی استرادل وجود دارد، ضرر قطعی است که بابت پرداخت هزینه ورود به معامله برای معامله‌گر وجود دارد. قیمت سهام چه حرکت صعودی داشته باشد چه نزولی، همیشه یکی از موقعیت‌های خریداری شده بر اساس این استراتژی، غیرفعال می‌ماند و استفاده نمی‌شود، مخصوصاً در مورد سهامی که حرکت قیمتی کمی دارند، صادق است که ممکن است هر دو موقعیت خریداری شده فعال نشده و سودی عاید معامله‌گر نشود. در این حالت معامله‌گر به دلیل خرید موقعیت‌های بیشتر، ممکن است با ضرر بیشتری روبرو شود.

همان‌طور که اشاره شد، موقعیت‌های استرادل برای نوسانات شدید در بازار مناسب است، به همین دلیل نمی‌توان از آن برای تمام شرایط بازار استفاده کرد. این استراتژی در بازه‌های بدون نوسان و شرایط ثبات در بازار موفقیت‌آمیز نیست.

به‌علاوه استرادل برای فرصت‌های سرمایه‌گذاری خاص، بهتر عمل می‌کند. موقعیت‌های سرمایه‌گذاری، مخصوصاً آنهایی که بتای پایینی دارند، بر اساس این استراتژی سودآور نیستند.

موقعیت‌های استراتژی استرادل

نقاط مثبت

  • این استراتژی بدون توجه به جهت حرکت صعودی یا نزولی قیمت اوراق بهادار اساسی، پتانسیل کسب درآمد را دارد.
  • بیشترین سودآوری این استراتژی زمانی است که خبر مهمی در پیش باشد، اما جهت حرکت بازار مشخص نیست.
  • بر اساس استرادل بر خلاف معاملات در یک جهت، سرمایه‌گذار با پوشش معاملات خود در دو جهت ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش می‌دهد.

نقاط منفی

  • استراتژی استرادل، در شرایط ثبات بازار موقعیت‌های سودآوری نخواهد داشت. پایه این استراتژی بر اساس بی‌ثباتی قیمت است.
  • سرمایه‌گذار موقعیت‌هایی را با این علم خریداری می‌کند که برای قراردادی که غیرفعال است هزینه می‌کند.
  • استرادل بر نوسان متکی است و در همه شرایط بازار برای هر نوع اوراق بهادار مناسب نیست.

نمونه ای از استراتژی استرادل در دنیای واقعی

در 18 اکتبر 2018، در بازار اختیار معامله پیش‌بینی شد که قیمت سهام AMD، تولید کننده تراشه‌های کامپیوتری در آمریکا، با سررسید 16 نوامبر نوسان 20 درصدی را از قیمت 26دلار تجربه خواهد کرد. برای ورود به هرکدام از موقعیت‌های اختیار فروش و اختیار خرید هزینه 5.10 دلاری پرداخت شد. محدوده معاملاتی این سهام 20.9 تا 31.15 دلار تعیین شد. پس از گذشت یک هفته، در 25 اکتبر قیمت این سهم از 22.70 به 19.27 دلار سقوط کرد. با خروج قیمت سهام از محدوده معاملاتی، سود قابل قبولی به معامله‌گر تعلق گرفت که تمامی هزینه‌های پرداخت شده وی را پوشش می‌داد.

لانگ استرادل چیست؟

زمانی که سرمایه‌گذار پیش‌بینی می‌کند سهام خاصی نوسانات قیمتی را در پیش دارد، استراتژی استرادل لانگ را انتخاب می‌کند. سرمایه‌گذار انتظار دارد که سهام حرکت قابل توجهی خارج از محدوده معاملاتی داشته باشد، اما در مورد جهت حرکت آن، صعودی یا نزولی، مطمئن نیست.

برای اجرای لانگ استرادل، سرمایه‌گذار همزمان یک موقعیت اختیار خرید و یک موقعیت اختیار فروش را با تاریخ انقضا و قیمت یکسان خریداری می‌کند. در بسیاری از سناریوهای طولانی مدت، سرمایه‌گذار افزایش نوسانات قیمت سهام را طی یک رویداد خبری آتی (مانند گزارش سود یا اعلام خرید) انتظار دارد. هدف سرمایه‌گذار کسب سود از یک نوسان بزرگ در قیمت است. یک حرکت کوچک قیمت در بازه زمانی طولانی مدت، سود قابل توجهی را عاید سرمایه‌گذار نمی کند.

استراتژی استرادل

کسب سود از استراتژی استرادل

در استراتژی استرادل برای تعیین میزان تغییرات صعودی یا نزولی یک اوراق بهادار، هزینه کل پرداختی را تقسیم بر قیمت اعمال اختیار معامله کنید. برای مثال، اگر هزینه پرداختی 10 دلار و قیمت اعمال اختیار خرید 100 دلار باشد، 10 تقسیم بر 100 دلار، 10 درصد محاسبه می‌شود. برای کسب سود از ورود به معامله قیمت باید تغییراتی بیشتر از 10 درصد از قیمت 100 دلار را داشته باشد. 

نمونه ای از استرادل

فرض کنید که معامله‌گر انتظار دارد در پی اعلام نرخ بهره در 15 ژانویه، قیمت سهام نوسانات شدیدی را تجربه کند. قیمت فعلی سهام 100 دلار است. معامله‌گر به‌ازای خرید هر یک از موقعیت‌های اختیار خرید و اختیار فروش برای سهامی به قیمت 100 دلار و سررسید 30 ژانویه، مبلغ 5 دلار پرداخت می‌کند. جمع هزینه ورود به موقعیت‌های استرادل 10 دلار است. اگر قیمت اوراق بهادار در زمان سررسید، از 110 دلار (قیمت اعمال به‌علاوه هزینه پرداختی بابت خرید موقعیت اختیار خرید و اختیار فروش) یا از 90 دلار (قیمت اعمال منهای هزینه پرداختی بابت خرید موقعیت اختیار خرید و اختیار فروش) کمتر باشد، سود قابل توجهی عاید معامله‌گر می‌شود. 

آیا استرادل باعث ضرر هم می‌شود؟

بله. اگر قیمت سهام بیشتر از هزینه پرداخت شده برای خرید موقعیت‌های اختیار خرید و اختیار فروش باشد، معامله‌گر متحمل ضرر می‌شود. به‌همین دلیل، استراتژی‌های استرادل اغلب با در نظر گرفتن سرمایه‌گذاری‌های بی‌ثبات و پر ریسک، اعمال می‌شوند.

آنچه در مطلب “استراتژی استرادل چیست” بررسی کردیم:

با خرید همزمان یک موقعیت اختیار خرید و یک موقعیت اختیار فروش، سرمایه‌گذار به موقعیت استرادل وارد می‌شود. این استراتژی برای سرمایه‌گذار موقعیتی ایجاد می‌کند که از نوسانات شدیدی قیمت بدون توجه به جهت حرکت آن، سود کسب کند. اگر قیمت سهام ثابت بماند، ضرری که سرمایه‌گذار متحمل می‌شود، مبلغی است که بابت خرید موقعیت‌های اختیار خرید و اختیار فروش، پرداخت کرده است. در مقابل با نوسانات شدید قیمت سرمایه‌گذار می‌تواند سود قابل توجهی را کسب کند.

سوالات متداول استراتژی استرادل

استرادل چیست؟

یک استراتژی معاملاتی در شرایط نوسانی بازار است که بدون در نظر گرفتن جهت حرکت قیمت، به ثبت معامله همزمان اختیار خرید و اختیار فروش اقدام می‌کند. دو معامله همزمان به دلیل کاهش ریسک در زمان بی‌ثباتی بازار است که نسبت به جهت حرکت قیمت اطمینانی وجود ندارد.

چطور از استراتژی استرادل استفاده کنم؟

برای استفاده از این استراتژی زمانی‌که نسبت به جهت حرکت قیمت اطمینانی ندارید و بازار دست خوش نوسانات شدید است، باید نسبت به خرید دو موقعیت اختیار خرید و اختیار فروش به‌طور همزمان اقدام کنید.

عملکرد استراتژی استرادل چگونه است؟

این استراتژی زمانی که نوسانات شدید در بازار پیش بینی می‌شود اما نسبت به جهت حرکت قیمت اطمینانی وجود ندارد استفاده می‌شود. در این شرایط، دو معامله اختیار خرید و اختیار فروش همزمان ثبت می‌شود. اگر حرکت قیمت به خارج از محدوده قیمت معاملاتی نفوذ کند سود قابل توجهی را به همراه خواهد داشت. بر اساس این استراتژی همیشه یک معامله با ضرر بسته می‌شود و سود معامله دوم می تواند کل هزینه‌ها را پوشش دهد. اما اگر معامله از محدوده قیمت معاملاتی خارج نشود عملا ضرر به معامله‌گر تحمیل می‌شود.

آیا استرادل همیشه سودآور است؟

خیر. استرادل حرکت مورد انتظار و محدوده معاملاتی اوراق بهادار تا تاریخ سررسید را نشان می دهد. به‌علاوه در شرایط بی‌ثبات بازار سودآور است. زمانی که بازار از محدوده قیمت معاملاتی خارج نشود معاملات ضرر به همراه دارد.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید