پیش‌نویس جدید قانون صرافی‌های ارز دیجیتال منتشر شد!

نهاد فراجا پیش‌نویس الزامات صرافی‌های ارز دیجیتال را تدوین و منتشر کرد. این سند که محدودیت و فشار بیشتری بر روی صرافی‌ها خواهد آورد در مرحله پیش‌نویس قرار دارد و فرماندهی انتظامی از مدیران صرافی‌ها خواسته نظر خود را در مورد آن اعلام کنند تا ابهامات آن برطرف گردد و سپس نهایی شود.

سه بند پیشنهادی مهم در این پیش‌نویس قرار دارد که اکثرا مدیران صرافی‌ها در رویداد اخیر آینده کسب‌و‌کارهای بلاکچینی در ایران به آن واکنش نشان دادند. این سه بند به این شرح است:

  • فعالیت صرافی‌ها در قالب یک شرکتی تضامنی خواهد بود.
  • افراد خارجی حق فعالیت در صرافی نخواهند داشت.
  • پول کاربران در صرافی‌ها امانی خواهد بود.

در رویداد اخیر و در پنل “فراز و فرودهای رگولاتوری رمزارز در ایران” مدیرعامل‌های چند صرافی به بحث در مورد این پیش‌نویس کردند و انتقادها و پیشنهاداتی ارائه نمودند.

محمد حکیمی مدیرعامل رمزینکس در مورد این موضوع گفت:

هر چند این الزامات قابلیت اجرا دارد اما برخی موارد بیان شده در این بندها تعجب‌برانگیز است. همچنین در این الزامات آمده است که اگر پس از ارزیابی‌ها، بازبینی‌ها و تذکرات پلیس فتا، این نهاد به این نتیجه رسید که فعالیت صرافی‌ها سازگاری با روح این الزامات ندارند، از شاپرک خواهند خواست تا درگاه آنان را مسدود کنند. به تازگی سقف واریز به صرافی‌های رمزارز را نیز ۲۵ میلیون تعیین کرده‌اند و حالا ببینیم روند قیمت دلار با این تصمیم تغییر خواهد کرد یا خیر. به نظرم بهتر است نهاد رگولاتوری به جای تصویب نباید‌ها، رویکردش ایجاد اشتغال و افزایش رفاه مردم باشد.

سعید عبادتی مدیرعامل صرافی اکسبیتو ضمن اشاراتی به پیش‌نویس گفت:

در این الزامات پلیس فتا تاکید کرده است که رعایت این الزامات به معنای ارائه مجوز نیست. با این حال، اعلام شده که پلیس فتا هر زمانی که بخواهد می‌تواند وارد شرکت شود و فرآیندها را بررسی کند.

مدیر عامل اکسبیتو درباره وضعیت شرکت در سال جاری و چالش‌های مرتبط با اینترنت افزود:

با شکل‌گیری محدودیت‌های اینترنت فقط به دنبال فردی بودیم که با نصب فیلترشکن، زیرساخت شرکت را حفظ کند. بخش قابل توجهی از انرژی و وقت ما صرف دست‌ و پنجه نرم کردن با این محدودیت‌ها شد. اگر این جوانان هنوز در این عرصه حضور دارند، یعنی ایستادگی کرده‌اند و اگر رگولاتوری صدای ما را نشنود مجبوریم به مهاجرت فکر کنیم.

در ادامه محمد مهدی باریده، هم‌بنیان گذار پرداخت‌یار پی‌پینگ از بانک مرکزی به دلیل محدودیت‌های فراوان انتقاد کرد

از سه ماه پیش، خدماتی که پیش‌تر به کسب‌وکارهای فعال در بازار رمزارز ارائه می‌دادیم را که پیشتر متوقف کرده بودیم، از سر گرفتیم. شش ماه ابتدایی سال بهتر از ماه‌های بعدی بود. ما نیز از محدودیت‌های اینترنت آسیب دیدیم زیرا تعداد زیادی از مشتریان ما کسب‌وکارهایی بودند که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کردند.

در پایان نیز علی جهانی، هم‌بنیان گذار بیت‌پین به محدودیت‌های اینترنت و چالش‌های مرتبط با قوانین رمزارزها انتقاداتی وارد کرد و گفت:

به نظر می‌رسد که حاکمیت فهمیده هزاران میلیارد از سرمایه مردم در بازار رمز ارز است و نمی‌توان به سادگی این آن را حذف کرد بنابراین با ایجاد قوانینی همچون تعیین سقف واریز ۲۵ میلیون تومانی، رو به ایجاد محدودیت و کوچک کردن این بازار آورده است تا رفته‌رفته این فضا فراموش شود. در ضمن وقتی دغدغه ما فراهم بودن اینترنت است، سخن از مسائل توسعه‌ای مانند رگولاتوری معنا ندارد.

دنبال‌کردن
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
بازخوردهای درون متنی
دیدن همه نظرات

این وبسایت در راستای قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌نماید و هیچ پیشنهاد مالی در خصوص معامله ارائه نمی‌دهد. بازارهای مالی به دلیل ریسک بسیار بالایی که دارند برای همه‌ی افراد مناسب نیستند.