بازارهای مالی محلی مملو از فرصتهایی برای درآمدزایی و دارای ریسک هستند. وجود این پارامترها این بازارها را برای بسیاری از افراد جذاب کردند. این بستر سرمایه گذارانی را که به دنبال کسب سود هستند و شرکتهایی که به دنبال افزایش سرمایه خود هستند را به خوبی به خود جذب میکنند.
با این حال، پیچیدگی و حجم معاملات در بازارهای مالی نیز فرصتهایی را برای کلاهبرداران ایجاد میکند تا با انجام انواع فریبکاریها، سرمایه گذاران را فریب دهند. یکی از انواع رایج کلاهبرداریهای مالی، فروش سیگنالهای خرید و فروش تقلبی است.
در این مقاله، بررسی خواهیم کرد که سیگنالهای خرید و فروش چیست، چگونه از آنها استفاده میشود و کلاهبرداران چگونه از آنها برای فریب سرمایهگذاران سوء استفاده میکنند. همچنین در مورد عواقب کلاهبرداری در بازارهای مالی و راههای محافظت از خود به عنوان یک سرمایهگذار صحبت خواهیم کرد.
بازارهای مالی بخش مهمی از اقتصاد جهانی هستند و نقش مهمی در به جریان انداختن نقدینگیهای عظیم بین سرمایه گذاران و شرکتهای مالی بزرگ را بر عهده دارند. با این حال، پیچیدگی و حجم معاملات در بازارهای مالی نیز فرصتهایی را برای کلاهبرداران ایجاد میکند تا با روشهای مختلف سرمایه گذاران را فریب دهند. یکی از انواع رایج کلاهبرداری های مالی، فروش سیگنال های خرید و فروش تقلبی و نامعتبر است.
سیگنال خرید و فروش چیست؟
سیگنال های خرید و فروش در واقع تصمیماتی هستند که توسط سرمایهگذاران در مورد خرید یا فروش داراییهایی مانند سهام، اوراق قرضه یا انواع ارز دیجیتال استفاده میشود. این سیگنالها توسط انواع تحلیلگران (تکنیکال یا فاندامنتال) تولید میشوند که از نمودارها و ابزارهای آماری برای شناسایی الگوها و روندها در دادههای بازار استفاده میکنند.
برخی افراد به دلیل عدم دانش کافی برای فعالیت در بازارهای مالی و یا مشغلههای کاری که ممکن است هر کسی را مشغول به خود کند، نتوانند به معامله در این بازارها بپردازند. در این میان برخی افراد که توانایی و وقت تحلیل بازارهای مالی را دارند، اقدام به اشتراک گذاری تصمیمات خود با دیگر افراد کرده و در ازای این کار پول دریافت میکنند.
اما یکی از موضوعات مهم در این رابطه این است که آیا همه افرادی که اقدام به اشتراکگذاری و فروش سیگنالهای خود میکنند افراد ماهر و توامندی در زمینه معامله در بازارهای مالی هستند؟ قطعا خیر. در این مطلب به انواع روشهایی که این افراد برای کلاهبرداری استفاده میکنند خواهیم پرداخت.
کلاهبرداری از طریق سیگنال دهی
تا اینجای این مطلب با سیگنال دهی و افرادی که نظرات خود در رابطه با معاملات در بازارهای مالی مختلف را به فروش میرسانند آشنا شدید. اما برخی افراد سودجو که هیچ مهارتی برای معامله در بازارهای مالی ندارند با استفاده از تبلیغات پر زرق و برق و با وعده سودهای نجومی اقدام به سواستفاده از افرادی که دانش و توانایی کمی در این زمینه دارند میکنند.
اکثر این افراد در بستر پیامرسان تلگرام اقدام به ایجاد کانالهای Vip میکنند و حق عضویتهای مختلف از افراد برای عضویت در این کانالها دریافت میکنند. کاربران عزیز به این نکته توجه داشته باشید که اکثر این افراد هیچ اهمیتی به سرمایه شما نداده و در صورت از بین رفتن سرمایه شما کسی پاسخگو نخواهد بود. توصیه ما به کاربران و معاملهگران عزیز این است که با یادگیری انواع روشهای تحلیلی به معامله در بازارهای مالی بپردازند تا به دام این افراد سودجو نیوفتند.
کلاهبرداری از طریق کپی ترید (Copytrade)
در سالهای اخیر، کپی ترید راهی به روش محبوبی برای سرمایهگذاران در جهت کسب درآمد بدون نیاز به صرف زمان و تلاش برای تحلیل بازارها یا استراتژیهای معاملاتی شده است. با این حال، کلاهبردارانی نیز وجود دارند که به دنبال سوء استفاده از تمایل افراد، برای کسب درآمد از این روش هستند.
کپی ترید به معنای کپی کردن معاملات یک معاملهگر دیگر است. سرمایه گذار یک معاملهگر را در یک پلتفرم مخصوص کپی ترید انتخاب میکند و پلتفرم به طور خودکار معاملات معاملهگر مورد نظر را در حساب سرمایه گذار کپی میکند. سرمایه گذار مسئول تنظیم پارامترهای مدیریت ریسک خود مانند حد ضرر و حد سود است.
جذابیت کپی ترید این است که به تلاش کمی از طرف سرمایه گذار نیاز دارد. با این حال، کیفیت معاملات ارائه دهنده سیگنال برای موفقیت سرمایه گذاری بسیار مهم است. علاوه بر این، چندین روش کلاهبرداری در زمینه ارائه خدمات کپی ترید وجود دارد که سرمایه گذاران باید از آنها آگاه باشند.
پلتفرمهای جعلی کپی ترید
یکی از رایجترین کلاهبرداریهای این موضوع، ایجاد پلتفرمهای کپی ترید جعلی است. این پلتفرمها با ایجاد محیطهای جذاب، معتبر به نظر میرسند و ممکن است وعدههای فریبندهای مانند سود تضمین شده یا کارمزد پایین ارائه دهند. با این حال، هنگامی که سرمایه گذار پول را به حساب واریز میکند، پلتفرم پاسخگو نبوده و کاربر نمیتواند سرمایه خود را برداشت کند و پول سرمایه گذار از بین میرود.
برای جلوگیری از قربانی شدن این کلاهبرداری، لازم است قبل از واریز پول، پلتفرم را به طور کامل بررسی کنید. یکی از راههای بررسی اعتبار این نوع پلتفرمها سال تاسیس، سابقه شکایت یا هک و شکایت افراد مختلف است.
وعده سود تضمینی
یکی دیگر از کلاهبرداریهای رایج در مورد کپی ترید وعده ارائه سود تضمینی است. این موضوع در دنیای سرمایه گذاری غیرممکن است و هر وعده سود تضمین شده باید یک پرچم قرمز برای کاربران باشد. این ارائه دهندگان سیگنال ممکن است قبل از اینکه به سرمایه گذاران اجازه کپی کردن معاملات خود را بدهند، کارمزدهای بالایی دریافت کنند یا به سپرده های زیادی نیاز داشته باشند.
برای محافظت از سرمایه خود در این موضوع، به دنبال ارائه دهندگان سیگنال با سابقه موفقیت آمیز باشید. تاریخچه معاملات آنها را بررسی کنید و قبل از کپی کردن معاملات آنها با پول واقعی، برای مدتی معاملات و نتیجه سیگنالهای آنان را بررسی کنید.
کلاهبرداری از طریق دسترسی غیر مجاز به حساب
برخی از کلاهبرداران از افراد سرمایه گذار دسترسی کامل و بی حد مرز به حساب کاربری آنان را درخواست میکنند و معاملات غیرمجاز انجام میدهند و یا اقدام به برداشت بدون اجازه افراد میکنند. آنها ممکن است از بدافزارها و ویروسهای مختلف برای سرقت اطلاعات حساب کاربری افراد استفاده کنند. پس از دسترسی به حساب، ممکن است معاملات زیانده انجام دهند یا وجوه سرمایه گذار را برداشت کنند.
برای جلوگیری از این موضوع، همیشه از یک رمز عبور قوی استفاده کنید و احراز هویت دو مرحله ای را در حساب کپی ترید خود فعال کنید. مراقب هرگونه درخواست برای ورود باشید و هرگز آنها را با کسی به اشتراک نگذارید.
کلاهبرداری با ساخت توکنهای جعلی
بازار رمزارزها در سالهای اخیر به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری محبوبیت پیدا کرده است. با افزایش تقاضا برای داراییهای دیجیتال ، تعداد کلاهبردارانی که به دنبال سواستفاده از معاملهگران مبتدی بازار هستند نیز افزایش پیدا میکند. یکی روشهای رایج که هم اکنون گریبان گیر بسیاری از افراد شده است، ایجاد و فروش توکنها و رمزارزهای جعلی و بی ارزش است.
در این روش افراد سودجو با ساخت و ایجاد توکنهای جعلی و کاملا بی ارزش و بدون پشتوانه، و با تبلیغات در حجم بالا آن را به افراد فعال در بازار و معاملهگران معرفی میکنند. این کلاهبرداران به خریداران وعده سودهای نجومی و لیست شدن در صرافیهای معتبر را میدهند. پس از رشدهای غیر معمول، رمزارز مورد نظر ناگهان دچار افت شدید قیمتی میشود و هیچ خریداری تمایل به خرید این ارز را ندارد. در نتیجه ارزش دارایی کاربران به صفر رسیده و یا مجبور به فروش آن با ضرر بسیار زیاد میشوند.
سخن پایانی
در این مقاله انواع روشهای کلاهبرداری با استفاه از سیگنالهای نامعتبر و جعلی که در جهت سرقت وجوه و سرمایه افراد استفاده میشود، برای شما عزیزان مورد بررسی قرار گرفت. کلاهبرداری در بازارهای مالی یک مسئله جدی است که می تواند عواقب قابل توجهی برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد. کلاهبرداران غالباً با استفاده از سیگنالهای نامعتبر و نادرست برای فریب سرمایه گذاران اقدام میکنند. به عنوان یک سرمایه گذار ، مهم است که نسبت به هر فرصتی برای سرمایه گذاری که به نظر میرسد خیلی خوب و جذاب باشد، محتاط باشید. با انجام این مراحل، میتوانید سرمایه خود را در برابر کلاهبرداری محافظت کرده و بهترین تصمیمات در مورد سرمایه گذاری در بازارهای مالی را اتخاذ کنید.
ایران بروکر همواره سعی کرده با بررسیهای کاملا صادقانه و بی طرف، کاربران خود را آگاه کرده تا به دام کلاهبرداران نیوفتند.