آموزش بازارهای مالی

چگونه نقاط ضعف معاملاتی را به نقاط قوت تبدیل کنیم؟

آموزش بازارهای مالی

مطالعه در 4 دقیقه

فرض کنید در یک معامله ضرر زیادی کرده‌اید، احتمال می‌دهید بعد از آن چه کاری انجام دهید؟ آیا نقاط ضعف معاملاتی خود را به خوبی شناسایی می‌کنید؟

آیا شما از آن دسته تریدرهایی هستید که بعد از یک شکست آنقدر افسرده می‌شوید که نمی‌توانید سیگنال‌های واضح بازار را بگیرید؟ یا جزء آن دسته از معامله‌گرانی هستید که با هر شکست خم به ابرو نمی‌آورند؟

فارغ از اینکه که چه مدت است در بازار فارکس در حال فعالیت هستید، خطر اضطراب همیشه وجود دارد.

ضعف معاملاتی

تبدیل نقاط ضعف معاملاتی به نقاط قوت

وقتی شرایطی پیش می‌آید که همه چیزی بر وفق مراد شما نیست، این خطر وجود دارد که بدبینی زیادی سراغ شما بیاید و وضعیت پیش‌آمده را نشانه‌ای از شکست و ضعف معاملاتی تلقی کنید. در نتیجه عملکرد معاملاتی‌تان بدتر هم می‌شود و در نهایت این احساس شما را مجبور به کنار گذاشتن همه چیز می‌کند.

بدیهی است که این یک مشکل است. اما مثل همه مشکلات دیگر، این مشکل هم چاره‌ای دارد. در این شرایط شما به جای اینکه بر نقاط ضعفتان تمرکز کنید، باید به این شرایط نگاه دیگری داشته باشید: فرآیندی که به آن ارزیابی مجدد مثبت گفته می‌شود.

شاید فکر کنید کمی مبهم است! معامله‌گری را در نظر بگیرید که عادت دارد از حد ضررهای خیلی کوچک و نزدیک به نقطه ورود استفاده کند چون از ضرر زیاد می‌ترسد.

این معامله‌گر این اواخر با استاپ اوت زیادی مواجه شده و با یک ضرر زنجیره‌ای متوقف شده است. این باعث می‌شود او از انجام معاملات و ضرر بیشتر وحشت داشته باشد. او حالا خودش را در یک چرخه معیوب می‌بیند که او را از حرکت بازداشته.

مشخص است که نگرش این تریدر نسبت به معاملات منفی است و دچار ضعف معاملاتی شده است، اما با فرآیند ارزیابی مجدد مثبت، این نقطه ضعف معاملاتی را می‌تواند به نقطه قوت تبدیل کند.

معامله‌گر می‌تواند به جای ترس از دست دادن، از این ترس برای ارزیابی مجدد معاملاتش استفاده کند و آن را به عنوان یک مشکل در پوزیشن سایز ببیند. او می‌تواند پوزیشن سایزهای خود را کاهش دهد تا بتواند کمتر ریسک کند و در عین حال حدضررهایش را افزایش دهد.

شما اگر بتوانید یک فکر، گرایش یا خصلت منفی را به فکر، گرایش یا خصلت مثبت تبدیل کنید، می‌توانید کاری کنید که به جای اینکه اینها علیه شما باشند، به نفع شما عمل کنند.

اگر شما هم وقتی معامله بر وفق مرادتان نیست، تحت تأثیر احساساتتان قرار می‌گیرید و در نتیجه حد ضررتان را بازتر می‌کنید، ارزیابی مجدد مثبت به شما کمک می‌کند تا تمرکزتان را باز گردانید.

وقتی متوجه شدید شرایط نامطلوب بازار و در نتیجه بروز احساسات نامطلوب باعث شده حدضررتان را افزایش دهید، از این می‌توانید به عنوان سیگنالی برای کاهش حدضرر یا کاهش پوزیشن سایز استفاده کنید.

در اصل، به جای اینکه اجازه دهید این شرایط و احساسات شما را تحت کنترل درآورد، از آنها به عنوان سیگنالی برای تصمیم‌گیری بهتر در معاملات استفاده کنید.

در این صورت خواهید دید که نگاه کردن به مشکل از زاویه‌ای دیگر به شما کمک می‌کند تا عملکرد بهتری در معاملاتتان داشته باشید و ضعف معاملاتی خود را به قوت تبدیل کنید.

این موضوع به شما بینش جدیدی برای نحوه برخورد با مشکل می‌دهد و حتی می‌توانید به شما کمک کند نقاط ضعف‌ معاملاتی شما را به نقاط قوت تبدیل کنید.   

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
سلطانی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

عالی