این بار کلاهبرداران دست روی باورهای دینی و مذهبی هموطنان عزیزمان گذاشتهاند و با معرفی و تبلیغات بسیار، ارز دیجیتال “کربلا کوین” را معرفی کردهاند.
جامعه مذهبی شیعیان را در برابر پروژه کربلا کوین هشدار میدهیم. این پروژه از طریق رسانههای اجتماعی با ادعای تبدیل پول کاربران به یک رمزارز، به طور غیرمعقولی، افزایش سود و درآمد را به کاربران وعده میدهد. این تبلیغات از مفاهیمی مانند ورود جامعه مسلمان به این ارز و استفاده از درآمدهای پروژه برای اهدای وام قرض الحسنه و اشتغال آفرینی استفاده میکند تا اعتماد کاربران را به دست آورد. همچنین، ادعاهایی درباره رشد سرمایه گذاری در این پروژه با درصدهای بالا نیز مطرح شده است.
انجمن بلاکچین ایران نیز به شدت هشدار داده است که پروژه کربلا کوین شامل تمامی علائم یک پروژه کلاهبرداری و پانزی است. بنابراین، توصیه میکنیم که از تمامی کاربران درخواست کنید که با دقت به ادعاهای این پروژه و پروژههای مشابه توجه کنند و سایر کاربران را نیز آگاه سازند. در ادامه بیشتر با این پروژه آشنا میشویم.
کربلا کوین چیست؟
در وبسایت این پروژه از این کوین به عنوان “واحد پول بومی شیعیان” نام برده شده است. همچنین از برنامه این پروژه به شکل زیر معرفی شده است:
“سکه کربلا (KBL)، سکه بومی شیعیان و همه مسلمانان جهان در نظر دارد ، در سال ۲۰۲۳ عرضه عمومی شود و در برگیرنده ۱،۱ میلیارد کاربر اینترنتی مسلمان و حدود ۱۸۰ میلیون کاربر اینترنتی شیعیان میباشد.”
هر چند هیچ اشارهای به زمان دقیق یا حتی تقریبی برای عرضه عمومی یا ایردراپ کربلا کوین نشده است.
تعداد کل توکنهای کربلا کوین که در دسترس قرار میگیرند، 14 میلیارد است. توزیع این توکنها به شکل زیر انجام میشود: 20٪ از توکنها به منظور تحقیق و توسعه استفاده میشود، 40٪ برای کمک مالی مورد استفاده قرار میگیرد، 20٪ به فعالیتهای بازاریابی و بازارسازی اختصاص داده میشود و 20٪ باقیمانده برای رایدهی و پاداش به اعضای جامعه قفل میشود.
به علاوه، کربلا کوین طبق گفته سازندگان برای حمایت از فعالیتهای زیارتی مانند خرید ژتون، دریافت تخفیف در هتلها و تسهیل دسترسی به پول مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
چرا کربلا کوین یک پروژه کلاهبرداری است؟
اولین دلیلی که این پروژه را در دستهبندی کلاهبرداری قرار میدهیم این است که هیچ گونه اطلاعاتی از آن وجود ندارد. یعنی در وبسایتهای مطرح similarweb و whois چیزی پیدا نکردیم. همچنین، هیچ اطلاعاتی از تیم سازنده کوین و یا مدیرعامل آن وجود ندارد. تنها در وبسایت آن، شماره تلفن، ایمیل و آدرس دفاتر آن درج شده است. همچنین انجمن بلاکچین ایران در پیامی از کلاهبردار بودن این پروژه پرده برداشته و به کاربران ایرانی هشدار داده است.
دومین دلیل، نامشخص بودن بلاکچین و همچنین قرارداد هوشمند ساخته شده برای این توکن است. در وبسایت هیچ اطلاعاتی برای قرارداد هوشمند کربلا کوین وجود ندارد و مشاهده کد این اسمارت کانترکت امکان پذیر نیست.
در ضمن، همانطور که در وایت پیپر پروژه آمده است، کربلا کوین دارای قابلیت استیکینگ و وام دهی خواهد بود، اما هیچ مکانیزمی از چگونگی این روند و پروسه این فعالیت درج نشده است.
در پایان امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شود و از کاربران گرامی خواستاریم تا عقلانی فکر کنند تا کلاهبرداران نتوانند از احساساتشان سوء استفاده کنند و درگیر این چنین پروژههای کلاهبرداری شوند.