کورال کپیتال (CORAL CAPITAL LIMITED) خود را یک شرکت فعال در زمینه سرمایهگذاری بازار ارزهای دیجیتال و طلا معرفی میکند. در سایت این پروژه ذکر شده که این شرکت در کشور انگلیس فعالیت میکند. در سایت رسمی کورال کپیتال کاربران تشویق میشوند تا در ازای خرید طرحهای سرمایهگذاری، سود دریافت کنند. نتیجه بررسیهای کارشناسان ایران بروکر نشان میدهد که فعالیت در کورال کپیتال ریسکهای خاص خود را بههمراه دارد. در این مطلب قصد داریم به بحث و بررسی درباره نکات مبهم پیرامون این پلتفرم بپردازیم.
معرفی سایت کورال کپیتال
کورال کپیتال خود را بهعنوان یک شرکت سرمایهگذاری معرفی میکند. بر اساس آنچه در سایت این شرکت ذکر شده، تمرکز اصلی آن روی بازار ارزهای دیجیتال است. علاوه بر معامله رمزارزها، این شرکت مدعی سرمایهگذاری در حوزه استخراج ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین است. همچنین دو حوزه سرمایهگذاری در طلا و املاک و مستغلات هم در فهرست فعالیتهای کورال کپیتال ذکر شدهاند.
در سایت رسمی این شرکت ذکر شده این شرکت در کشور انگلیس ثبت شده و دفتر مرکزی آن هم در همین کشور قرار دارد. دامنه اینترنتی سایت کورال کپیتال در who is در ژوئن 2023 یعنی ثبت شده و تاریخ انقضای آن هم 26 ژوئن 2025 است.

دلایل ریسک بالای فعالیت در کورال کپیتال
از اطلاعات مربوط به ثبت شرکت گرفته تا نحوه واریز و برداشت وجه، میزان سود و مدارک و مستندات پرداخت سود بهکاربران جزء مواردی هستند که برای ارزیابی فعالیت یک سایت در حوزه سرمایهگذاری باید بررسی کنید. ارزیابیهای کارشناسان ایران بروکر نشان میدهد که کورال کپیتال نکات ابهام برانگیز زیادی در فعالیتهای خود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
1. ارائه اطلاعات ضد و نقیض در سایت
اگر کمی با دقت محتوای درج شده در سایت کورال کپیتال را دنبال کنید، متوجه اطلاعات ضد و نقیض زیادی خواهید شد. بهعنوان مثال میتوان به زمان شروع فعالیت این شرکت اشاره کرد. در بخشی از صفحه اصلی سایت، سال 2012 بهعنوان شروع فعالیت شرکت ذکر شده است.
این در حالی است که در صفحه درباره ما، زمان تاسیس شرکت سال 2011 میلادی اعلام شده است. در جای دیگری از سایت هم سابقه فعالیت شرکت برابر با 10 سال ذکر شده است که با احتساب فاصله زمانی از 2025، تاسیس شرکت به سال 2015 بر میگردد. البته همانطور که بالاتر اشاره کردیم، بر اساس اطلاعات who is دامنه سایت کورال کپیتال در سال 2023 ثبت شده است.

نمونه دیگری از این اطلاعات ضد و نقیض مربوط به تعداد مشتریان کورال کپیتال میشود. در صفحه اصلی سایت، تعداد مشتریان بیش از 35 هزار نفر اعلام شده است. اما در صفحه درباره ما، تعداد کاربران این سایت بیش از 40 میلیون نفر درج شده است.
یکی دیگر از نکات عجیب درباره سایت کورال کپیتال، مربوط بهطراحی آن میشود. این سایت با وردپرس راهاندازی شده است. جالب است بدانید که در بخشهایی از سایت، لینکهای قالب آمادهای که مورد استفاده قرار گرفته، تغییر نکرده است. در نتیجه با کلیک روی آنها بهصفحههای مربوط به سایت عرضهکننده قالب وردپرس هدایت خواهید شد.
2. ادعای غیرواقعی دریافت 70 جایزه بینالمللی
ادعای دریافت بیش از 70 جایزه معتبر جهانی در بخشهای مختلف سایت کورال کپیتال جلب توجه میکند. این در حالی است که هیچ مستندی از جوایز ادعایی در دسترس نیست.
3. عدم دسترسی به سوابق مدیران شرکت کورال کپیتال
در بررسی سایت ثبت شرکتهای انگلیس، نام سه نفر بهعنوان مدیران ارشد شرکت کورال کپیتال درج شده که در تصویر زیر مشاهده میکنید.

کارشناسان ایران بروکر برای بررسی سوابق هر یک از افراد مذکور در سطح اینترنت جستجو کردند؛ اما اطلاعات قابل استناد درباره این افراد در دسترس نیست.
4. اطلاعات اشتباه ثبت شرکت
یکی دیگر از موضوعات عجیب در خصوص کورال کپیتال، ارائه اطلاعات ثبت شرکت اشتباه است. در صفحه سوالات متداول این سایت ذکر شده که شرکت کورال کپیتال در کشور انگلستان با شماره 08166094 ثبت شده است.

برای بررسی صحت و سقم این ادعا به سایت ثبت شرکتهای انگلیس مراجعه کردیم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، با شماره ثبتی فوق، شرکت دیگری در این کشور به ثبت رسیده است.

از طرفی دیگر، در فوتر سایت کورال کپیتال، آدرس شرکت درج شده است. این آدرس مربوط به شهر لندن است ولی امکان راستی آزمایی آن وجود ندارد.

5. امکان ثبت نام با اطلاعات اشتباه
یکی از راههای ساده برای ارزیابی اعتبار سایت یک سایت در حوزه سرمایهگذاری، ثبت نام با استفاده از اطلاعات غیرواقعی است. برای ثبت نام در کورال کپیتال باید فرم زیر را تکمیل کنید.

پیشنهاد میکنیم که آدرس ایمیل و سایر اطلاعات شخصی خود را هنگام ثبت نام به اشتباه وارد کنید. با توجه بهاینکه هیچ کد تاییدی برای ایمیل شما ارسال نمیشود، مستقیم وارد حساب کاربری خود میشوید. این در حالی است که یک سایت معتبر در حوزه سرمایهگذاری باید نسبت به هویت کاربران خود حساسیت بهخرج دهد.

6. امکان واریز و برداشت تنها با ارز دیجیتال
یکی دیگر از نکات جالب توجه درباره کورال کپیتال، امکان واریز و برداشت تنها با استفاده از ارزهای دیجیتال است. در بین ارزهای دیجیتال هم تنها امکان واریز و برداشت با تتر (TRC-20)، بایننس کوین، بیت کوین و اتریوم در سایت کورال کپیتال وجود دارد. این در حالی است که یک شرکت با ادعای فعالیت بهصورت رسمی در انگلیس قاعدتا باید بتواند از روشهای واریز و برداشت دیگر مانند ویزا کارت و مستر کارت هم پشتیبانی کند.

گردانندگان سایت کورال کپیتال میتوانند برای اعتمادسازی، مستندات واریز و برداشت وجه از سوی کاربران را در اختیار عموم مشتریان قرار دهند. اطلاعات هش تراکنشهای ارز دیجیتال بهصورت عمومی قابل انتشار هستند. اما این اتفاق در سایت کورال کپیتال رخ نداده است.
7. آمار مشکوک واریز و برداشت در سایت کورال کپیتال
در بخشی از آمار ارائه شده در صفحه اصلی سایت کورال کپیتال ذکر شده که بیش از 88 میلیون تراکنش واریزی در این شرکت صورت گرفته است. علاوه بر آن، دائما روی سایت پیغامهایی مبنی بر واریز وجه از سوی کاربران ظاهر میشود.
برای بررسی بیشتر در این زمینه، درخواست واریز با استفاده از بیت کوین را ثبت کردیم. آدرس کیف پول کورال کپیتال در اختیار ما قرار گرفت. در ادامه نسبت به بررسی این آدرس کیف پول در مرورگر بلاکچین پرداختیم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، تا زمان نگارش این مطلب تنها 5 تراکنش در این کیف پول ثبت شده و مجموع حجم تراکنشها نیز کمتر از 0.015 بیت کوین است.

8. عدم فعالیت در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی یکی از ابزارهای بازاریابی و ارتباط با مشتریان شرکتهایی مانند کورال کپیتال هستند. این مجموعه هیچگونه فعالیتی در شبکههای اجتماعی ندارد.
9. عدم توضیح در خصوص سوابق سرمایهگذاری
در صفحه اصلی سایت کورال کپیتال، توضیح کوتاهی در خصوص حوزههای سرمایهگذاری آن ارائه شده است. اما هیچ توضیح روشن و شفافی در خصوص سوابق سرمایهگذاریهای صورت گرفته از سوی این شرکت ارائه نشده است. بهعنوان مثال، این شرکت مدعی سرمایهگذاری در حوزه ماینینگ است ولی هیچ سندی در این باره ارائه نکرده است.
10. طرحهای سرمایهگذاری کورال کپیتال
مهمترین نکته در خصوص فعالیت سایت کورال کپیتال، طرحهای سرمایهگذاری آن است. در تصویر زیر، 5 طرح سرمایهگذاری این شرکت را مشاهده میکنید. کمترین مقدار مجاز برای خرید اشتراک در این سایت، 100 دلار است. دورههای سرمایهگذاری هم بین 1 تا 10 روز متغیر است.

میزان سود وعده داده شده در قالب این طرحها هم بین 10 تا 20 درصد ذکر شده است. سود وعده داده شده تضمینی است و توضیحی پیرامون ریسک سرمایهگذاری ارائه نشده است.
11. عدم پاسخگویی پشتیبانی کورال کپیتال
سایت کورال کپیتال علاوه بر ایمیل، خدمات پشتیبانی از طریق چت آنلاین را هم در نظر گرفته است. برای بررسی کیفیت پشتیبانی کورال کپیتال از طریق چت آنلاین سوالی را مطرح کردیم؛ اما هیچگونه پاسخی از سوی پشتیبانی دریافت نکردیم.

کلام پایانی
در این مطلب به بررسی دلایل ریسک بالای فعالیت در سایت کورال کپیتال پرداختیم. مجموعه نکات ذکر شده نشان میدهد که نباید تنها بهدلیل وعده پرداخت سود 10 درصدی روزانه به یک سایت اعتماد کنید. فراموش نکنید در صورت کلاهبرداری کورال کپیتال عملا شانسی برای پیگیری و پس گرفتن سرمایه خود نخواهید داشت. حتما سایتهای مشابه را هم با دقت بر اساس نکاتی که در این مطلب ذکر کردیم، مورد ارزیابی قرار دهید. اگر بههر دلیل در جریان بررسیهای خود با نکات مشکوکی روبهرو شدید، بهتر است بهسراغ شرکتهای دیگر بروید.