ریپورتاژ آگهی

تجارت گندم در فارکس

ریپورتاژ آگهی

مطالعه در 7 دقیقه

گندم یکی از مهمترین کالا‌ها در جهان است و تجارت گندم یک فعالیت پیچیده و پرنوسان محسوب می‌شود. قیمت گندم تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد. عواملی نظیر عرضه و تقاضا، شرایط آب و هوایی و رویداد‌های سیاسی بر قیمت گندم تأثیر می‌گذارند. به همین دلیل گندم یک کالای پرچالش برای معامله است اما در عین حال پتانسیل کسب سود‌های زیاد را دارد.
ما در این مقاله دربارۀ اهمیت گندم برای معامله گر‌ها و عوامل مؤثر بر قیمت گندم صحبت می‌کنیم. ضمن اینکه نکاتی را پیرامون معاملۀ گندم و خطرات مرتبط با آن بیان خواهیم کرد.

معامله گندم

چرا گندم برای معامله گران مهم است؟

گندم برای معامله گران مهم است زیرا یکی از پرمعامله‌ترین کالا‌ها در جهان محسوب می‌شود. گندم یک مادۀ غذایی اصلی برای میلیارد‌ها نفر از جمعیت جهان است و قیمت‌اش تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله عرضه و تقاضا، شرایط آب و هوایی و رویداد‌های سیاسی قرار دارد. به همین دلیل گندم یک کالای پرنوسان است هرچند پتاسیل سودآوری بالایی نیز دارد.

برخی از دلایل اهمیت گندم برای معامله گران عبارتند از:

  • گندم یک مادۀ غذایی اصلی برای میلیارد‌ها انسان است. از گندم برای تهیه آرد استفاده می‌شود که منبع مهمی برای تأمین کالری، کربوهیدارت، پروتئین و فیبر است. نان، پاستا، نودل و غلات صبحانه از جمله محصولات خوراکی‌ای هستند که از آرد گندم تهیه می‌شوند.
  • گندم یک کالای جهانی است. گندم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان تولید و در بورس‌های سرتاسر دنیا معامله می‌شود. به همین دلیل بازار گندم یک بازار با نقدینگی بالا است و معامله گران می‌توانند به راحتی قرارداد‌های گندم را بخرند و بفروشند.
  • گندم یک کالای پرنوسان است. قیمت گندم تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد از جمله عرضه و تقاضا، شرایط آب و هوایی و رویداد‌های سیاسی. این نوسان باعث می‌شود که گندم تبدیل به یک کالای چالش برانگیز برای معامله تبدیل شود اما همزمان می‌تواند پتانسیل سودآوری بالایی داشته باشد.

ضمن اینکه گندم برای معامله گران از این جهت اهمیت دارد که سبد سرمایه‌گذاری‌شان را متنوع می‌کند. معامله گران با معاملۀ گندم وارد تجارت در بخش کشاورزی می‌شوند که به آن‌ها کمک می‌کند مجموع ریسک‌شان را کاهش دهند.

معاملۀ گندم یک کار سودآور برای معامله گرانی است که به دنبال یادگیری بازار و توسعۀ یک استراتژی معاملاتی هستند.

معاملۀ گندم

معاملۀ گندم عبارت است از خرید و فروش قرارداد‌های آتی گندم در بورس‌هایی مانند Chicago Board of Trade (CBOT) و Euronext. قرارداد‌های آتی گندم عبارتند از توافقهایی برای خرید و فروش مقدار معینی گندم در قیمت از قبل تعیین شده در یک تاریخ در آینده.

معامله‌گر‌های گندم از قرارداد‌های آتی برای پوشش ریسک‌شان یا برای سفته بازی در قیمت آتی گندم استفاده می‌کنند. معامله گرانی که از روش هِج استفاده می‌کنند از قرارداد‌های آتی برای قفل کردن روی یک قیمت برای گندم برای خرید یا فروش در آینده استفاده می‌کنند. به این ترتیب در برابر نوسانات آینده از خودشان محافظت می‌کنند. سفته باز‌ها از قرارداد‌های آتی برای شرط‌بندی روی قیمت آیندۀ گندم استفاده می‌کنند. اگر گمان کنند که قیمت گندم افزایش خواهد داشت، قرارداد‌های آتی‌شان را می‌خرند. اگر گمان کنند که قیمت گندم کاهش خواهد داشت، قرارداد‌های آتی را می‌فروشند.

برخی از مزیت‌ها و خطرات معاملۀ گندم عبارتند از:

مزیت‌ها:

  • پتانسیل سود‌های بالا
  • قابلیت پوشش ریسک
  • متنوع‌سازی سبد
  • تجارت در بخش کشاورزی

خطرات:

  • نوسان
  • اهرم
  • الزامات مارجین
  • فقدان نقدینگی در بازار‌های خاص

اگر قصد معاملۀ گندم را دارید لازم است که تحقیق کنید و به درک درستی دربارۀ خطر‌های موجود در این کار برسید. باید یک استراتژی معاملاتی مناسب داشته باشید که متناسب با تحمل‌تان برای ریسک و اهداف مالی‌تان باشد.

نکات مربوط به معامله گندم

  • عوامل مؤثر بر قیمت گندم را درک کنید.
  • استراتژی معاملاتی متناسب با تحمل‌تان برای ریسک و اهداف مالی‌تان ایجاد کنید
  • از سفارش‌های توقف ضرر استفاده کنید تا جلوی ضرر بیشتر گرفته شود.
  • بیش از حد معامله انجام ندهید.
  • با دقت ریسک‌تان را مدیریت کنید.

معامله گندم می‌تواند یک فعالیت سودآور باشد اما لازم است که قبل از انجام معامله با خطراتش آشنا شوید.

عوامل مؤثر بر قیمت گندم

عوامل مؤثر بر قیمت گندم در سال ۲۰۲۳:

جنگ در اکراین

روسیه و اوکراین هر دو بزرگترین صادرکنندگان گندم در جهان هستند و در مجموع ۳۰% از کل صادرات گندم جهان را به خود اختصاص می‌دهند. وقوع جنگ بین این دو کشور به تولید و صادرات گندم در هر دو کشور لطمه‌زده است. روسیه صادرات گندم را محدود کرده و صادرات گندم اوکراین نیز به دلیل جنگ و ویرانی‌های زیرساخت‌ها به شدت کاهش پیدا کرده است. به همین دلیل عرضۀ جهانی گندم کاهش داشته و قیمت گندم افزایش پیدا کرده است.

معامله گندم

شرایط آب و هوایی

شرایط وخیم آب و هوایی مانند خشکسالی و سیل می‌تواند به محصول گندم لطمه بزند. در طی سال‌های گذشته در سطح جهان شرایط آب و هوایی وخیمی رخ داده‌اند که بر تولید گندم تأثیر منفی داشتند. مانند خشکسالی در هندوستان در سال ۲۰۲۲ که پیش‌بینی می‌شود تولید گندم را ۱۰% کاهش داده باشد. این می‌تواند منجر به افزایش قیمت گندم شود زیرا بازار سعی می‌کند کاهش عرضه را جبران کند.

تقاضا برای گندم

تقاضای جهانی برای گندم رو به افزایش است زیرا جمعیت جهان افزایش پیدا می‌کند. گندم غذای اصلی میلیارد‌ها انسان است از آن برای تهیۀ انواع محصولات غذایی مانند نان، پاستا و نودل استفاده می‌شود. همزمان با افزایش درآمد‌ها و افزایش تقاضا برای غذا‌های فرآوری شده، پیش‌بینی می‌شود که تقاضا برای گندم افزایش پیدا کند. این موضوع بر قیمت گندم فشار وارد می‌کند.

سایر عوامل

چشم انداز اقتصاد جهانی، سیاست‌های دولت و سفته بازی می‌توانند بر قیمت گندم تأثیر بگذارند.

  • چشم انداز اقتصاد جهانی: کاهش رشد اقتصاد جهانی منجر به کاهش تقاضا برای گندم می‌شود که فشار کاهشی بر قیمت وارد می‌کند.
  • سیاست‌های دولت: دولت‌ها می‌توانند سیاست‌هایی وضع کنند که بر قیمت گندم تأثیر بگذارند. این سیاست‌ها می‌توانند وضع مالیات برای صادرات یا یارانه‌ها باشد. به عنوان مثال، هندوستان در سال ۲۰۲۲ صادرات گندم را ممنوع کرد تا بتواند قیمت‌های داخلی را کنترل کند. این منجر به افزایش شدید قیمت جهانی گندم شد.
  • سفته بازی: سفته بازی می‌تواند بر قیمت گندم تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر سرمایه‌گذاران گمان کنند که قیمت جهانی گندم در آینده افزایش پیدا خواهد کرد شروع به خرید قرارداد‌های آتی می‌کنند که منجر به افزایش قیمت خواهد شد.

دلیل معاملۀ گندم

مردم به چند دلیل گندم معامله می‌کنند. برخی از متداول‌ترین دلایل عبارتند از:

  • برای سفته بازی در قیمت آتی گندم. قیمت گندم پرنوسان است و عوامل مختلفی مانند رویداد‌های سیاسی، شرایط آب و هوایی و عرضه و تقاضا بر آن تأثیر می‌گذارند. معامله گرانی که گمان می‌کنند قیمت گندم افزایش پیدا خواهد کرد شروع به خرید قرارداد‌های آتی می‌کنند و معامله گرانی که اعتقاد دارند قیمت گندم کاهش خواهد داشت شروع به فروش قرارداد‌های آتی گندم می‌کنند.
  • برای پوشش ریسک. معامله گرانی که از روش هِج استفاده می‌کنند از قرارداد‌های آتی برای قفل کردن روی یک قیمت برای گندم برای خرید یا فروش در آینده استفاده می‌کنند. به این ترتیب در برابر نوسانات آینده از خودشان محافظت می‌کنند. به عنوان مثال، یک کشاورز قرارداد‌های آتی گندم را می‌فروشد تا برای محصولش قبل از برداشت یک قیمت را تثبیت کند.

نتیجه

قیمت گندم تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. عواملی مانند جنگ در اکراین، شرایط آب و هوایی، تقاضا برای گندم، هزینۀ نهاده‌های کشاورزی، چشم انداز اقتصاد جهانی، سیاست‌های دولت‌ها و سفته بازی. معامله گران باید با دقت بازار‌ها را زیر نظر داشته باشند و از آخرین رویداد‌ها مطلع باشند.

ترید گندم

اگر قصد معاملۀ گندم دارید لازم است که مطالعه داشته باشید و خطرات موجود را بشناسید و تاریخچۀ قیمت گندم را تحلیل کنید. شما همچنین می‌توانید یک استراتژی معاملاتی ایجاد کنید که متناسب با تحمل‌تان برای ریسک و اهداف مالی‌تان باشد.

بروکر های پیشنهادی

صرافی های پیشنهادی

مطالب مشابه مجله خبری

موارد بیشتر مشاهده همه

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید(0نظر)

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید