
بر اساس گزارش منابع آگاه، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) در حال نهایی کردن پرونده حقوقی طولانیمدت خود علیه شرکت ریپل (Ripple) است. این پرونده که از سال ۲۰۲۰ آغاز شده، یکی از چالشبرانگیزترین پروندههای حقوقی بین یک شرکت فعال در حوزه ارزهای دیجیتال و این نهاد نظارتی محسوب میشود.
در تاریخ ۱۲ مارس، النور ترت (Eleanor Terrett)، خبرنگار سابق فاکس بیزنس (FOX Business)، اعلام کرد که این پرونده در مرحله نهایی شدن قرار دارد. کمیسیون بورس آمریکا در سال ۲۰۲۰ از شرکت ریپل لبز (Ripple Labs)، توسعهدهنده ارز دیجیتال XRP، شکایت کرد و این پرونده از آن زمان تاکنون ادامه داشته است.
در ماههای اخیر، این نهاد نظارتی چندین پرونده مشابه علیه صرافیهای کوین بیس (Coinbase)، کراکن (Kraken) و جمینای (Gemini) را مختومه اعلام کرده است. این روند باعث شده گمانهزنیهایی در مورد احتمال به پایان رسیدن پرونده ریپل مطرح شود. برخی از کارشناسان حقوقی معتقدند که کمیسیون بورس آمریکا به دنبال بسته شدن پروندههایی است که به اتهامات مربوط به کلاهبرداری ارتباط ندارند.
بر اساس گزارشها، علت تأخیر در رسیدن به توافق نهایی، اختلافنظر تیم حقوقی ریپل با کمیسیون بورس آمریکا است. این تیم حقوقی در حال مذاکره برای دریافت شرایط مطلوبتر در خصوص جریمه ۱۲۵ میلیون دلاری است که دادگاه در آگوست ۲۰۲۴ علیه این شرکت صادر کرد.
یکی دیگر از موانع، حکم ممنوعیت دائمی فروش توکن XRP به سرمایهگذاران نهادی است که تیم حقوقی ریپل در تلاش است تا این محدودیت را لغو کند. آنها استدلال میکنند که در صورت تغییر دیدگاه رهبری جدید SEC پس از کنارهگیری گری گنسلر (Gary Gensler)، نباید این محدودیت پابرجا بماند.
جیمز مورفی (James Murphy)، وکیل برجسته و طرفدار ارزهای دیجیتال، معروف به متالاومن (MetaLawMan)، پیشتر نظریهای را مطرح کرد که تأخیر در مختومه شدن این پرونده ممکن است به دلیل مذاکرات ریپل برای لغو یا اصلاح برخی از احکام قاضی آنالیزا تورس (Analisa Torres) باشد.
ریپل همواره بر بیگناهی خود تأکید داشته و این پرونده را حملهای ناعادلانه از سوی کمیسیون بورس آمریکا توصیف کرده است. در جولای ۲۰۲۳، قاضی آنالیزا تورس طی حکمی در دادگاه اذعان داشت که توکن XRP یک اوراق بهادار محسوب نمیشود، که این تصمیم تأثیر مثبتی بر قیمت آن گذاشت.