
در گفتوگو با همشهری، عباس آشتیانی، مدیرعامل انجمن فناوران زنجیره بلوک (انجمن بلاکچین)، از جزئیات دریافت اینماد توسط کسبوکارها خبر داد. او گفت که کسبوکارها در یک تشکل بخش خصوصی عضو میشوند و الزاماتی که تدوین میشود را اجرا میکنند. سپس در سازمان توسعه تجارت الکترونیکی در بخش “سایر حوزهای مالی” ثبتنام میکنند و پرونده آنها برای بررسی در دیتابیس سازمان قرار میگیرد.
با معرفی تشکل، دیتابیس اینماد تأیید و به شاپرک معرفی میشود تا درگاه پرداخت با کد صنف 7800 به آنها اعطا شود. اینماد این کسبوکارها از نوع “بدون ستاره و غیرقابل درج در سایت” است که مشکل قانونی اعطای خدمات بانکی از سیستم بانکی کشور را برطرف میکند.
اهمیت اینماد
اینماد یکی از ابزارهای مهم در حوزه تشخیص و پیشگیری از تقلب در بازار مالی و مبادلات ارزی میباشد. با در نظر گرفتن استفاده از فناوری بلاکچین و قابلیتهایی که آن فراهم میآورد، اینماد امکان ثبت و اطلاعات دقیق در مورد مشخصات هویتی و مالی کاربران را فراهم میکند و به این ترتیب، ریسک تقلب و کلاهبرداری را کاهش میدهد.
نکات تکمیلی
در این متن، مدیرعامل انجمن بلاکچین در مورد اهمیت پرهیز از برخورد سلبی با کسب و کارهای رمزارزی صحبت میکند. او بیان میکند که تأیید یا عدم تأیید نهایی کسب و کارها از حیطه اختیار تشکلهای بخش خصوصی خارج است و برخی نکاتی باید در نظر گرفته شود تا به جای برخورد سلبی، فرصت لازم به کسب و کار داده شود. او همچنین به این نکته اشاره میکند که تعداد کسب و کارهایی که در زمینه تبادل داراییهای دیجیتال فعالیت میکنند، بسیار بیشتر از 300 است و به حدود 1500 تا 2000 درگاه مربوط میشود. در نهایت، او امیدوار است که کسب و کارهای جدید نیز بتوانند در آینده در این حوزه به رقابت بپردازند.
با واقعیت اینکه فعالیتهای کسب و کارهای مرتبط با بلاکچین تنظیم و نظارت میشوند، میتوان گفت که این فعالیتها منجر به حمایت بیشتر از حقوق کاربران خواهد شد. آشتیانی میگوید که با تأیید این امر، ایران در فهرست کشورهایی قرار میگیرد که وجود فناوری بلاکچین و داراییهای دیجیتال در آنها به رسمیت شناخته میشود.