بانک مرکزی
به صورت گام به گام از مبتدی تا پیشرفته کاملا رایگان

قیمت روز ارز های دیجیتال

راهنمای جامع جدول قیمت رمز ارز

شروط بانک مرکزی برای بازگشایی درگاه صرافی ها اعلام شد

اخبار ارز دیجیتال مطالعه در 4 دقیقه

پس از گذشت ۹ روز از مسدود شدن درگاه‌های صرافی‌های رمزارز، بانک مرکزی شروط جدید و سختگیرانه‌ای را برای بازگشایی این درگاه‌ها اعلام کرده است. این شروط که در قالب یک سند سه صفحه‌ای منتشر شده، با مخالفت کسب و کارهای حوزه رمزارز مواجه شده است.

به نقل از روزنامه هفت صبح، ماجرا از روز چهارشنبه ۵ دی و همزمان با رسیدن قیمت دلار به مرز ۸۰ هزار تومان آغاز شد. بانک مرکزی که صرافی‌های رمزارز را یکی از عوامل افزایش قیمت ارز می‌داند، برای دومین بار درگاه‌های این صرافی‌ها را مسدود کرد. این اقدام حدود ۱۵ میلیون کاربر را که طبق ادعای صرافی‌ها مشتری آنها هستند، از امکان واریز پول به حساب‌هایشان محروم کرده است.

در این مدت، فعالان حوزه رمزارز تلاش‌های گسترده‌ای برای حل مشکل انجام دادند. انجمن فین‌تک، انجمن بلاکچین و کسب‌وکارهای رمزارزی در عرض ۲۴ ساعت سه بیانیه تند علیه بانک مرکزی صادر کردند. همچنین تلاش برای واریز شناسه‌دار پول نیز با مخالفت بانک مرکزی روبرو شد. برگزاری نشست خبری در اتاق بازرگانی و صدور بیانیه «پایانی» نیز نتوانست نظر مساعد محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی را جلب کند.

روز پنجشنبه، با ورود معاون علمی رئیس جمهور به این موضوع، امیدها برای حل مشکل افزایش یافت. اما نتیجه جلسه با بانک مرکزی، مجموعه‌ای از شروط سختگیرانه بود که به گفته کارشناسان، اجرای آنها عملاً ناممکن است.

مهم‌ترین شروط بانک مرکزی شامل این موارد است:

  • دسترسی کامل به اطلاعات کاربران و معاملات صرافی‌های رمزارز
  • محدود کردن زمان واریز پول به صرافی‌ها از ساعت ۹ تا ۱۵
  • اعمال محدودیت زمانی برای معاملات تتر (۹ تا ۱۷) و تعیین دامنه نوسان ۴ درصدی
  • توقف ۳۰ دقیقه‌ای معاملات در صورت عبور از دامنه نوسان
  • دریافت صورت‌های مالی حسابرسی شده از صرافی‌ها
  • تفکیک عملیات ریالی صرافی‌ها از عملیات پرداخت‌یارها

علاوه بر این، بانک مرکزی خواستار دسترسی به جزئیات فنی معاملات شده که شامل دسترسی به دفتر سفارشات (Order Book)، امکان مسدود کردن کاربران خاص، لیست کامل معاملات، اطلاعات کیف پول‌های داغ (Hot Wallet) و کیف پول کاربران (User Wallet) می‌شود.

در بخش ملاحظات تکمیلی نیز مواردی مانند دسترسی بلادرنگ به داده‌ها، به‌روزرسانی منظم اطلاعات هویتی کاربران، عدم اعمال محدودیت نرخ، مسئولیت امنیت نقاط پایانی (Endpoints) و پشتیبانی و رفع اشکال فوری مطرح شده است. یعنی صرافی‌ها باید در صورت وقوع مشکلات یا تغییرات در سرویس، اعلان (Notification) ارسال کنند. علاوه بر این، مسئولیت کامل امنیت شامل حفاظت از داده‌ها، جلوگیری از نفوذ و سوءاستفاده بر عهده سکوی تبادل است.

در بخش پرداخت‌ها نیز بانک مرکزی پیشنهاد داده ضمن افزایش سقف مبلغ مجاز خرید از طریق درگاه‌های ۷۸۰۰، سایر مسیرهای انتقال وجه ریالی مسدود شود. علاوه بر این، الزامات دقیقی برای به‌روزرسانی اطلاعات هویتی کاربران تعیین شده که باید به صورت منظم و مداوم از طریق پروتکل‌های اعلامی بانک مرکزی انجام شود.

کارشناسان معتقدند این شروط عملاً به معنای کنترل کامل بانک مرکزی بر عملیات صرافی‌های رمزارز است و اجرای آن می‌تواند به از دست رفتن اعتماد کاربران و کوچ آنها به پلتفرم‌های خارجی منجر شود. نکته قابل توجه این است که با وجود مخالفت صریح کسب و کارهای رمزارزی با این شروط، هنوز راه‌حل جایگزینی از سوی بانک مرکزی ارائه نشده است.

به نظر می‌رسد حل این مسئله نیازمند تصمیم‌گیری در سطحی بالاتر از بانک مرکزی است. این در حالی است که پیش از این، دو سند متفاوت برای مقررات‌گذاری رمزارزها تصویب شده بود؛ یکی از سوی بانک مرکزی با همکاری معاونت علمی که محدودکننده‌تر بود و دیگری از سوی شورای عالی فضای مجازی با همکاری وزارت اقتصاد که رویکرد بازتری داشت.

در شرایط فعلی، ادامه مسدود بودن درگاه‌های صرافی‌های رمزارز می‌تواند به زیان اقتصاد دیجیتال کشور تمام شود و خطر هدایت کاربران به سمت معاملات غیرشفاف و خارج از نظارت را افزایش دهد.

برای مشاهده لیست بهترین صرافی های ارز دیجیتال می‌توانید به وب‌سایت ایران بروکر مراجعه کنید.

منبع: هفت صبح

امیرحسین ملک‌پور درباره بلاکچین و رمزنگاری می‌نویسم و به نظرم انقلاب مالی با دیفای شروع میشه

بروکر های پیشنهادی

صرافی های پیشنهادی

دیدگاه خود را درباره این خبر بنویسید (11نظر)

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
Ali mario ۱۹ دی ۱۴۰۳

ببینید دوستان اینا همش بهونه برای اینه که آخرش بیان ببینن کی چقدر رمزارز داره بعد بیان مالیاتشو بگیرن و همه رو مجبور کنه که بیاید از خود بانک مرکزی خرید و فروش کنید با هر قیمتی که بانک مرکزی اعلام کنه . کدوم کار اینا درست بوده که این دومیش باشه . اینا تو هر صنفی یا هر چیزی که ورود کردن اونو به لجن کشیدن .

Anon ۱۹ دی ۱۴۰۳

معنی آزادی از نگاه جمهوری ***اسلامی

حمیدرضا ۱۹ دی ۱۴۰۳

اگه خیلی بلدین اون 100 تن طلایی که از بانک مرکزی گمشده باید جواب بدین نمیتونین چیزی کنترل کنین به ارز دیجیتال چی کار دارین؟

مصطفی نظری ۱۹ دی ۱۴۰۳

اینایی که این طرح رو نوشتن، همونایی هستن که به بیتکوین میگن «بیتکوئین» !!! مطمئنا در این حد آشنا هستن با کریپتو. دسترسی به ولت!!!!؟ معامله در ساعت محدود؟ بستن بازار در زمان نوسان!؟ برو آقاااا، التماس سر سوزن مطالعه ... اول ببین با چی طرفی بعد بیا قانون پیشنهاد بده.

به نظرم صرافی‌های کریپتو ایرانی شفاف‌ترین سیستم برا کاربرای ایرانی هستن. اگر اینجا هم دولت مداخله بیشتر بکنه یا عشقی درگاه ریالی رو باز و بسته کنه، بازار زیرزمینی راه میافته و کلاهبرداری بیشتر میشه...

بی نام ونشان ۱۸ دی ۱۴۰۳

چیز دیگه ای نمیخواین؟ تعارف نکنیدا. تورو خدا راحت باشید.تنها جایی که بتونید یه سری آدم بدبخت که دارند به زور خودشونو از داخل فقر میکشن بیرون رو هم دستشویی کنید توش که دیگه خیالتون راحت باشه جایی نمونده.واقعا که.دسترسی پیدا کنید به اطلاعات ما که چی بشه؟ ببینید چطور میشه این یه ذره پولم از دستمون بکشید بیرون که همیشه محتاجتون باشیم واختلاف طبقاتی جامعه بیشتر بشه؟ خاک دوعالم به سرتون.یعنی کی میشه امام عصر(عج) بیاد و مارو از دست شما نجات بده.

Majid ۱۸ دی ۱۴۰۳

فقط میشه گفت خدا نابودشان کند.همان بلایی را که سر بورس آوردن دارن سر ارز دیجیتال میارن.یک مشت بی سواد از خود راضی با اقتصاد این مملکت بازی می‌کنند.

M ۱۸ دی ۱۴۰۳

میخوان بازار سیاه تتر رونق بدن چون دست خودشونه بیایید تتر بدون احرازهویت بدم تترم که گرفتی ریختی تو صرافی ایرانی بیا مالیات 20 درصدی بده بهشون، کارمز 5 درصدی معملات بورس نمیدونم کجای دلم بزارم لعنت بهتون پول پلتفرم خارجی بخوره ولی شماره 1 برسه بشما

احسان ۱۸ دی ۱۴۰۳

خدا شمارو لعنت کنه هزار بار و هزاران بار خدا شمارو لعنت کنه من تو بورس بودم تا یه سهم سبز میشد سریع یک هفته توقف میدادن سهم میشد قرمز کلی ضرر میکدیم از دست بورس فرار کردیم الان هم دقیقا میخوان همون بلا را سر ارز بیارن خدا شما رو لعنت کنه خدا شما بکشه توف بر شما

ناشناس الممالک ۱۸ دی ۱۴۰۳

یه تناقضی اینجا وجود داره. اگه تتر به درد صادرات و واردات میخوره، خب در شرایط تحریمی ازش استفاده کنید. اگه به درد صادرات و واردات نمیخوره، خب نمیشه با دلار واقعی مقایسه اش کرد و در نتیجه گران شدن یا نشدنش چه ربطی به دلار واقعی ای داره که باهاش میخواید کالاهای اساسی رو وارد کنید؟ تتر هم یک کالا محسوب میشه مثل طلا یا الماس یا صندلی. چی کار دارید که گرون میشه یا نمیشه؟ تتر گرون بشه چرا باید دلارهای محدود دولت که باهاش واردات کالاهای اساسی می‌کنه گرون بشه؟! در واقع دلار واقعی چون گرون میشه تتر هم گرون میشه، نه برعکس.

مهدی علی یوسفی ۱۸ دی ۱۴۰۳

دقیقا کاری که با بورس کردن دارن سر رمز ارز میکنن،ی مشت آدم بیسواد دزد که فقط و فقط میخوان مردم ایران مثل گداها دستشون جلوی اینا دراز باشه،خدا لعنتشون کنه......

مهران محمدی ۱۷ دی ۱۴۰۳

بدترین موردش آخریه هست که گفته بانک باید به کیف پول دسترسی داشته باشه یعنی صرافی باید یه کلید از کیف پول بده دست بانک مرکزی
قشنگ خارو مادر امنیت کیف پول نابود میشه
هر خری حتی طالبان می‌تونه با یه هک کوچیک به کیف پول دسترسی پیدا کنه با وجود کلید دومی که برای بانک مرکزی درست شده

اخبار برگزیده ماه
فیدبک دهید
X