بازار ارز دیجیتال به دلیل عدم وجود نظارت و قانونگذاری مناسب، به بستر بسیار مناسبی برای فعالیتهای کلاهبرداری تبدیل شده است. یکی از این پلتفرمهای کلاهبرداری «مگاپروبیت» (Megaprobit) نام دارد. این پلتفرم با وعدههای جذاب و نرخهای سود غیرواقعی، سرمایهگذاران را به دام میاندازد و پس از جمعآوری مبالغ هنگفت، قطعا ناپدید میشود. عدم وجود قوانین شفاف و نظارت کافی، باعث میشود تا اینگونه فعالیتها بهراحتی انجام شود و سرمایهگذاران ناآگاه قربانی این نوع کلاهبرداریها شوند. در ادامه به بررسی دلایل کلاهبرداری بودن مگاپروبیت میپردازیم.
مگاپروبیت چیست و چگونه کار میکند؟
مگاپروبیت، وب سایتی است که مدعی است با سرمایه افراد، معاملاتی را انجام میدهد و نسبت به سرمایه آنها سود تضمینی پرداخت میکند. همین ابتدا باید اشاره کرد که این روش، رویکرد بسیاری از سایتهای کلاهبرداری است. مگاپروبیت همچنین هیچگونه توضیحی در رابطه با خود شرکت، محل فعالیت و اطلاعات تماس در اختیار عموم قرار نداده و به همین جهت نمیتوان معرفی مناسبی از این مجموعه داشت، زیرا هیچگونه اطلاعات شفافی در رابطه با آن در اختیار نیست.
بررسی دلایل کلاهبرداری بودن پلتفرم مگاپروبیت
بررسیهای انجام شده توسط کارشناسان ایرانبروکر حاکی از آن است که مگاپروبیت، بسیاری از شاخصهای یک مجموعه کلاهبرداری را دارد. در ادامه به بررسی این شاخصها و دلایل آن میپردازیم.
1- عدم شفافیت
مگاپروبیت را میتوان بدون شک یک مجموعه غیرشفاف و مشکوک در نظر گرفت. این پلتفرم هیچگونه آدرس و اطلاعاتی در رابطه با شرکت خود ارائه نداده و حتی اطلاعات تماسی نیز از این مجموعه موجود نیست. چنین رویکردی معمولا به هدف پنهان کردن اطلاعات هویتی است.
2- سود تضمینی، رویکرد بسیاری از پلتفرمهای کلاهبرداری
مگاپروبیت (Megaprobit) با وعدههای سود تضمینی به عنوان تلهی تبلیغاتی، نشانهای روشن از کلاهبرداری در دنیای سرمایهگذاری دارد. در حقیقت، هیچ نوع سرمایهگذاری نمیتواند سود قطعی و تضمینی را فراهم کند. این پلتفرم با ادعاهای جذاب و فریبنده، افراد را به سرمایهگذاری جذب میکند، اما در نهایت، سرمایه آنها را به خطر میاندازد.
به عنوان مثال همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، در آخرین پلن این سایت سرمایه ورودی ۲۰ هزار دلاری مورد نیاز است و سود پرداختی آن ۹۶ درصد عنوان شده که عملا غیرممکن است.

3- عضوگیری هرمی
بسیاری از پلتفرمهای کلاهبرداری از روش عضوگیری هرمی استفاده میکنند. در این سیستمها، افراد برای دستیابی به سود باید دیگران را نیز به سرمایهگذاری تشویق کنند. به این ترتیب، سود اصلی از ورود اعضای جدید تأمین میشود. این روش در بلندمدت ناپایدار است و معمولاً به از دست رفتن سرمایههای زیادی منجر میشود. مگاپروبیت نیز در پلنهای خود ۵ تا ۱۰ درصد سود رفرال میدهد.
4- عدم بروزرسانی سایت
شرکتهای معتبر همواره وبسایت خود را بهروزرسانی میکنند و در واقع این موضوع نشاندهنده اعتبار و عملکرد درست یک مجموعه است. در رابطه با مگاپروبیت شاهد عکس این موضوع هستیم و آخرین بروزرسانی خبری آن در وب سایت، مربوط به سال 2018 است. در ضمن بسیاری از بخشهای سایت نمایشی هستند و عملکردی ندارند.
5- عدم حضور در شبکههای اجتماعی
مگاپروبیت هیچگونه فعالیتی در هیچ یک از شبکههای اجتماعی نداشته و این موضوع به وضوح نشاندهنده عدم شفافیت این مجموعه است. در واقع مگاپروبیت سعی کرده تا هیچ راه ارتباطی بین کاربران و پلتفرم وجود نداشته باشد.
6- ارائه سابقه جعلی
مگاپروبیت در وبسایت خود بیان کرده که از سال 2016 مشغول به فعالیت است. این مجموعه حتی برخی از پستهای خبری و محتوایی وبسایت خود را با تاریخ 2017 ثبت کرده اما بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که دامنه مگاپروبیت در انتهای سال 2022 به ثبت رسیده است.

کلام پایانی
طبق بررسیهای انجام شده، میتوان با قطعیت بیان کرد که مگاپروبیت به عنوان یک پلتفرم کلاهبرداری شناخته میشود. این مجموعه تمامی شاخصهای یک پلتفرم کلاهبرداری و غیرمعتبر را به همراه دارد. به همین جهت سرمایهگذاران باید از ورود به چنین پلتفرمهایی، خودداری کنند.