لیونل مسی، اسطوره فوتبال، با انتشار یک استوری در اینستاگرام خود از میم کوینی مبتنی بر سولانا به نام واترکوین (WATER) حمایت کرد و به جمع طرفداران میم کوینها پیوست. طبق مستندات واترکوین، این پروژه با تمرکز بر افزایش آگاهی در مورد مسائل مربوط به آب، قصد دارد در آینده به یک ارز دیجیتال کامل زیستمحیطی تبدیل شود.
نقشه راه واترکوین شامل چهار مرحله است، از پیشفروش اولیه توکن گرفته تا لیست شدن در صرافیهای متمرکز و مشارکت با افراد مشهور و در نهایت تبدیل شدن به «یک ارز محیط زیستی با تمرکز بر خیریه». به غیر از این نمای کلی، جزئیات کمی در مورد چگونگی دستیابی به این اهداف و نوسانات قیمت توکن در نقشه راه ذکر شده که الگوی مشخصه «پامپ و دامپ» را نشان میدهد.
تب میم کوینها ادامه دارد
سرمایهگذاری در میم کوینها ریسک قابل توجهی دارد، زیرا افزایش قیمت نجومی آنها اغلب به کاربرد دارایی پایه مرتبط نیست، البته اگر این میم کوینها اصلا کاربرد یا مورد استفادهای داشته باشند. با این حال، این موضوع معاملهگران را از پذیرش ریسکهای قابل توجه به امید کسب سودهای کلان باز نداشته است. محبوبیت میم کوینها بحثهایی را در جامعه کریپتو برانگیخته و باعث شده برخی این توکنها را به دلیل ایجاد تصویر بد و نظارتهای ناشی از آن از سوی قانونگذاران، برای فضای ارزهای دیجیتال منفی بدانند.
برخی دیگر استدلال میکنند که میم کوینها کاربردی هستند، میتوانند به عنوان معیارهایی برای روندهای گستردهتر عمل کنند، احساسات بازار را بسنجند و جوامع پویایی ایجاد کنند که برای اعضای خود ارزش ایجاد میکند.
بومشناسی درون زنجیرهای (آنچین)
ارزهای دیجیتال و فناوری بلاکچین به دلیل ماهیت شفاف و فناوریهای توانمندسازی جامعه، راهحلهای جدیدی برای حفاظت از محیط زیست ارائه میدهند. این ویژگیها میتوانند امکان جمعسپاری قابل اعتماد، سازماندهی و تأیید درون زنجیرهای را فراهم کنند.
در سال 2022، سامسونگ با استفاده از فناوری Veritree به فهرست شرکتهایی پیوست که از سیستمهای بلاکچین برای ردیابی درختان کاشته شده استفاده میکنند. تمرکز این ابتکار بر جذب 1 میلیارد پوند کربن در طول 25 سال آینده با احیای جنگلها در ماداگاسکار بود.
بررسیهای زیستمحیطی که بیت کوین به خود جلب کرده به طور مشابه بر شیوههای استخراج پایدار و بهرهگیری از اشکال تجدیدپذیر انرژی مانند انرژی خورشیدی، زمین گرمایی و حتی انرژی هستهای برای استخراج این دارایی کمیاب دیجیتال تاکید کرده است. السالوادور یکی از نمونههای پیشرو در این زمینه است و این کشور اخیراً اعلام کرده که با استفاده از انرژی زمین گرمایی آتشفشانی 474 بیت کوین استخراج کرده است.