تریلینگ استاپ یکی از روشهای خوب برای جلوگیری از ضررهای ناخواسته است. اما یکی از خطاهای رایج و البته پرهزینه معاملهگران این است که در زمان اشتباه، حد ضرر را در نقطه ورود (break even) قرار میدهند. این که در معامله ضرر نکنید، از نظر روانی حس خوبی است، اما این کار منطقی و هوشمندانه نیست، چون باعث میشود شما زودتر از موعد از یک معاملهای که ممکن است سودآور باشد، خارج شوید.
بهترین زمان برای ریسک فری و انتقال حد ضرر به نقطه ورود زمانی است که یک مدت معینی طی شده، یا معامله نسبتا به نفع معاملهگر پیش رفته باشد. در غیر این صورت معمولا نتیجه خوبی به همراه ندارد.
البته ذکر این نکته هم لازم است که تعیین حد ضرر به سبک معاملاتی شما، تحمل ریسکپذیری و هدف سود شما نیز بستگی دارد.
واقعیت آماری درباره نقاط ورود به معامله
اگر نگاهی به همه معاملاتتان بیندازید یا تعداد زیادی از نقاط ورود یک استراتژی را نگاه کنید، میبینید که در اکثر موارد حتی بعد از گذشت مدت تقریبا زیادی، قیمت به سطح نقطه ورود شما باز میگردد. حتی زمانی که یک رشد قیمتی خوب هم رخ داده باشد که نشان دهد قیمت باز نمیگردد، بازهم این احتمال وجود دارد که قیمت برگردد و نقطه سر به سر حد ضرر شما را تاچ کند!
برای روشن شدن بحث یک مثال میزنیم؛ ما یک استراتژی معاملاتی روندی را بررسی کردیم که اخیرا نتایج خوبی داشته.
ما خوب به همه نقاط ورود نگاه کردیم. نقاط ورودی که نسبت سود به ضررشان حداقل ۵ به ۱ بود. نتیجه به این صورت بود که تنها در نیمی از مواردی که حد ضرر را در نقطه سر به سر قرار داده بودند، نتیجه خوبی حاصل شده و قیمت به حد سود مورد نظر رسیده بود، و در بقیه موارد قیمت به نقطه ورود برمیگشت، و حد ضرر معامله را تاچ میکرد.
البته این استراتژی بلندمدتی بود. ولی نشاندهنده این است که اگرچه شاید در خیلی از معاملات بتوان به سود رسید، اما از نظر آماری در بسیاری از موارد باعث بسته شدن زودهنگام معامله سودده ما میشود.
روش های رایج برای تنظیم حد ضرر مناسب
دوره زمانی مشخص
یکی از روشهای مفید این است که برای مدت زمان مشخصی منتظر بمانید. طبق این رویکرد باید به معامله زمان «نفس کشیدن» بدهید. بعد از سپری شدن این زمان، اگر معامله شما ضرر داشت، فورا از معامله خارج شوید. اما اگر سود داشت، حد ضرر را به نقطه سر به سر برسانید.
سود شناور برابر است با مقداری معین
زمانی که معامله مقدار مناسبی وارد سود شده، شما میتوانید با حرکت دادن حد ضرر به نقطه ورود، ریسک ضرر را از بین برده و قانون «اجازه نده برنده به بازنده تبدیل شود» را اعمال کنید. احتمالا این بهترین کار است چون قبل از این کار انتظار میرود که معامله حداقل ۳ برابر حد ضرر سود دهد.
تریلینگ استاپ یا جا به جایی حد ضرر
این روش میتواند کارساز باشد، اما نباید تا زمانی که معامله حداقل ۳ برابر حد ضرر، سود نکرده است به کار برده شود و اندازه تریل یا جا به جایی باید بر اساس نوسان بازار باشد.
تنظیم فنی حد ضرر
یک رویکرد بسیار رایج این است که باید منتظر رخ دادن یکی از موارد زیر بود:
- تست مجدد ناموفق نقطه ورودی
- قله بالاتر یا کف پایینتر قابل توجهی که ورودی را تأیید میکند
- بریک اوت یا شکست موفقتآمیز جهت معامله
- بریک اوت یا شسکت ناموفق در خلاف جهت معامله
اینها گاهی اوقات جواب میدهند، اما معمولا به اندازه کافی کار نمیکنند، به خصوص در معاملات روزانه و کوتاه مدت، پس باید با استراتژی معاملاتی شخصی شما تلفیق شوند.
مقدار پیپ ثابت سود
در این روش حد ضرر بعد از به دست آوردن مقدار ثابتی از سود شناور به نقطه سر به سر منتقل میشود. این ایده بدی است به جز جایی که قیمت به نقطه حد سود یا تیک پروفیت نزدیکتر از نقطه ورود است.
جمعبندی بهترین زمان برای ریسک فری
انتقال زود هنگام حد ضرر به نقطه ورود در شرایطی که ریسک برگشت قیمت به آن بالا است، هیچ فایدهای ندارد. اگر معامله شما ریسک به ریواردی کمتر از 1 به 3 دارد، کسب سود با ریسک فری کردن کمی دشوار است، چون در اکثر مواقع قیمت به نقطه ورود برمیگردد و معامله شما بدون سود و ضرر بسته خواهد شد!
هر جفت ارز یا کراس دارای یک دامنه نوسان متوسط روزانه است. اگر سطح حد ضرر شما در نیمی از آن مقدار باشد، احتمالا در یکی دو روز به آن خواهید رسید.
برای تنظیم حد ضرر عجله نداشته باشید. اگر استراتژی شما دارای ریسک به ریوارد مناسب باشد، میتوانید صبر کنید و وقتی قیمت به نزدیکی حد سود رسید، حد ضررتان را به نقطه ورود منتقل کنید.
منبع: dailyforex.com
ترجمه اختصاصی: ایران بروکر
عالی