oil

تحلیل تکنیکال نفت | بررسی گزارشات مهم

oil

مطالعه در 7 دقیقه
پیش بینی قیمت نفت oil

همانطور که می‌دانید، نفت یکی از مهمترین منابع انرژی در جهان است، به همین دلیل وضعیت نفت در جهان و ایران همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده است؛ قیمت و شرایط آن، می‌تواند تاثیرات زیادی بر اقتصاد و زندگی روزمره ما داشته باشد. برای درک بهتر شرایط فعلی و پیش‌بینی آینده، بررسی دقیق و موشکافانه گزارشات و تحلیل‌های مختلف ضروری است.

در این راستا، قصد داریم به بررسی چکیده‌ای از گزارشات مختلف در حوزه نفت بپردازیم تا با اتکا به اطلاعات و آمار دقیق، دیدگاه جامع‌تری نسبت به این موضوع مهم به شما ارائه دهیم.

چرا مورگان استنلی توصیه به خرید سهام انرژی می‌کند؟

گزارشی از الکس کیمانی (ALEX KIMANI) نویسنده، سرمایه‌گذار و محقق
در حالی که همه توجه‌ها به هوش مصنوعی و غول‌های فناوری معطوف شده، سرمایه‌گذاران حرفه‌ای به طور پنهانی در حال خرید سهام شرکت‌های انرژی هستند. درواقع، بخش انرژی شلوغ‌ترین بخش از یازده بخش بازار سهام آمریکا محسوب می‌شود و شاخص محبوب این بخش یعنی «Energy Select Sector SPDR Fund» نسبت به سال گذشته ۱۰/۷ درصد رشد داشته است.

با وجود اینکه بسیاری از افراد به دلیل حجم بالای معاملات در بخش انرژی نگران هستند، تحلیلگران مورگان استنلی دیدگاه متفاوتی دارند. آنها با وجود اینکه نسبت به کل بازار سهام آمریکا دیدگاه منفی دارند، توصیه به خرید سهام شرکت‌های انرژی می‌کنند. دلیل این امر دو چیز است:

۱. قیمت سهام شرکت‌های انرژی نسبت به قیمت نفت رشد کمتری داشته است. به عبارت دیگر، قیمت سهام این شرکت‌ها هنوز به طور کامل منعکس‌کننده افزایش قیمت نفت نیست.
۲. ارزش‌گذاری سهام شرکت‌های انرژی در حال حاضر مناسب است. به این معنی که قیمت این سهام‌ در مقایسه با سودآوری آنها ارزان است.

تحلیلگران معتقدند که با توجه به کاهش نگرانی فدرال رزرو از تورم، سهام شرکت‌های مرتبط با کالاهای اولیه، به خصوص انرژی، پتانسیل رشد بالایی دارند.

از طرف دیگر، تحلیلگران بازار کالاهای اولیه در Standard Chartered بر این باورند که تقاضای نفت در سال جاری بیشتر از حد انتظار بوده و قیمت نفت در ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت. آنها پیش‌بینی کرده‌اند که تقاضای جهانی نفت در ماه می‌ به بالاترین میزان خود یعنی ۱۰۳ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

محدودیت عرضه نفت نیز به افزایش قیمت آن کمک می‌کند. روسیه قصد دارد با کاهش تولید خود از سهمیه اوپک پلاس یعنی ۹ میلیون بشکه در روز حمایت کند. همچنین، اختلالات ناشی از جنگ روسیه و اوکراین بر تولید نفت تاثیر می‌گذارد.

به طور خلاصه، با توجه به عقب‌ماندگی سهام شرکت‌های انرژی نسبت به رشد قیمت نفت و خوش‌بینی نسبت به آینده این بازار، مورگان استنلی توصیه به خرید سهام این شرکت‌ها کرده است.

معامله‌‌گران در حال خرید بی‌‌سابقه نفت هستند

گزارشی از آیرینا اسلاو (IRINA SLAV) نویسنده صنایع انرژی

پس از ماه‌ها تردید، به نظر می‌رسد معامله‌گران نفت بالاخره باور کرده‌اند که اوپک قصد جدی برای محدود کردن عرضه نفت خام دارد. بر اساس گزارش جان کمپ (John Kemp)، تحلیلگر بازار، معامله‌گران در حال خرید نفت خام با سرعتی بی‌سابقه از سال ۲۰۲۰ هستند و قیمت نفت نیز در حال افزایش است.

البته اوپک تنها عاملی نیست که باعث تغییر نظر معامله‌گران شده است. اختلال در پالایشگاه‌های روسیه در پی حملات پهپادی اوکراین نیز نقشی اساسی در افزایش خوش‌بینی نسبت به بازار نفت داشته است. گزارش‌های اخیر مبنی بر درخواست آمریکا از اوکراین برای توقف حملات به پالایشگاه‌های روسیه و امتناع اوکراین از این کار، احتمالاً این اثر را تقویت کرده است.

همچنین، پیش‌بینی تحلیلگران از وضعیت اقتصاد جهانی نیز بهبود یافته است. به نظر می‌رسد وضعیت فعلی دیگر به آن تیرگی سال گذشته نیست، و به همین دلیل، پیش‌بینی‌های تقاضا برای نفت نیز در حال بهبود است. صندوق بین‌المللی پول و S&P Global Market Intelligence پیش‌بینی‌ خود از وضعیت اقتصاد جهانی در سال جاری میلادی را افزایش داده است. در نتیجه، معامله‌گران بار دیگر در حال خرید نفت در حجم‌های قابل توجهی هستند.

بر اساس گزارش رویترز، در هفته منتهی به ۱۹ مارس، معامله‌گران معادل ۱۴۰ میلیون بشکه نفت خام خریداری کرده‌اند. تقاضا برای نفت خام وست تگزاس اینترمدییت و برنت به ترتیب ۵۷ و ۵۵ میلیون بشکه بوده است.

تحلیلگران موسسه نیسان سکیوریتیز (Nissan Securities) می‌گویند که افزایش تنش‌های سیاسی، حملات به تأسیسات انرژی در روسیه و اوکراین و همچنین کاهش امیدها برای آتش‌بس در خاورمیانه، باعث نگرانی در مورد عرضه جهانی نفت شده است.

با این حال، در حالی که عوامل ژئوپلیتیکی نقش مهمی در نوسانات روزانه قیمت دارند، معمولاً کاهش تولید اوپک تاثیر بلندمدت‌تری می‌گذارد. این اثر زمانی که کاهش تولید آغاز می‌شود، خود را نشان می‌دهد و این بار، این اتفاق کمی طول کشیده است.

عربستان سعودی اولین بار در ماه جولای اعلام کرد که عرضه نفت خود به بازارهای جهانی را کاهش خواهد داد. برخی این اقدام را بی‌اهمیت تلقی کردند، در حالی که برخی دیگر آن را تلاشی ناامیدانه برای بالا بردن قیمت نفت در شرایطی که قیمت‌ها به سختی در محدوده زیر ۸۰ دلار در هر بشکه باقی مانده بودند، دانستند.

اما بعداً، بقیه اعضای اوپک و شرکای تحت رهبری روسیه نیز به عربستان سعودی پیوستند و قیمت‌ها همچنان در محدوده خود باقی ماندند. عواملی که قیمت‌ را در این محدوده نگه داشتند، همان عواملی هستند که اکنون باعث افزایش رشد نفت شده‌اند: پیش‌بینی بدبینانه از اقتصاد جهانی، تنش‌های ژئوپلیتیکی که بر عرضه نفت تأثیر نمی‌گذارند و تردید کلی در مورد تقاضا در عصر گذار انرژی.

بنابراین، قیمت‌ نفت دوباره در حال افزایش است و مورگان استنلی پیش‌بینی کرده که قیمت نفت برنت تا پایان سال جاری به ۹۰ دلار در هر بشکه خواهد رسید.

تحلیل تکنیکال طلا

در تحلیل قبلی نفت/دلار، دیدگاه بلندمدت و کلی این جفت ارز را مورد بررسی قرار دادیم، برای مشاهده آن روی این لینک کلیک کنید.

تصویر زیر چارت نفت در تایم‌فریم روزانه است، قیمت پس از خروج از ناحیه رنج و تثبیت بالای محدوده ۸۴/۶ دلار، با تغییر ساختار مواجه شده است. همان‌طور که در تحلیل قبلی اشاره شد روند اصلی آن نیز صعودی است.

چارت روزانه نفت

در تایم فریم ۴ ساعته، شاهد تشکیل الگوی مثلث هستیم. در صورت شکست قیمت از بالای این الگو، احتمالاً همسو با روند غالب، شاهد حرکت قیمت به سمت سطوح بالاتر خواهیم بود.

شکست ناحیه ۸۴/۶ دلار (سطح حمایتی فعلی که پیش‌تر مقاومت بود) می‌تواند قیمت را به سمت کف روند صعودی هدایت کند.

چارت ۴ ساعته نفت

هیچ تحلیل قطعی در مورد بازارهای مالی وجود ندارد. تمامی موارد ذکر شده صرفاً به منظور اطلاع‌رسانی منتشر گردیده و این مطلب هیچ‌گونه پیشنهاد خرید یا فروشی برای معامله‌گران محسوب نمی‌شود. افراد باید نسبت به ریسک‌های ذاتی بازارهای مالی آگاهی داشته باشند و قبل از اقدام به هرگونه سرمایه‌گذاری از تصمیم خود مطمئن شوند. ایران بروکر نسبت به ضرر و زیان احتمالی شما هیچگونه مسئولیتی را نمی‌پذیرد.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید