قیمت لحظه‌ای و چارت تحلیل تکنیکال شاخص دلار | The U.S. Dollar Index

سیگنال اتوماتیک

ابزار فوق به صورت کاملا اتوماتیک بر اساس اندیکاتورهای مختلف به شما پیشنهاد خرید یا فروش می‌دهد. هرچه تعداد اندیکاتورهای بیشتری سیگنال نشان‌داده شده را تایید کنند بهتر است.

هشدار: اکیدا توصیه می‌کنیم به سیگنالهای اتوماتیک اندیکاتورها اکتفا نکنید و صرفا از آنها به عنوان تاییدی بر تحلیل خود استفاده نمایید.

چارت تحلیل تکنیکال
ایکس چیف
امتیاز کارشناس:
4.4/5
متاتریدر ارانته
امتیاز کارشناس:
4.4/5

آخرین تحلیل‌ تکنیکال شاخص دلار

تحلیل نمودارهای DXY، EUR و طلا ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

تحلیل نمودارهای شاخص دلار، یورو و طلا ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

شاخص دلار آمریکا (DXY) درحال‌حاضر در پایین‌ترین سطوح سه‌سال اخیر قرار دارد و در محدوده حساس ۹٩ واحد در حال نوسان است. این سطح می‌تواند نقش حمایتی مهمی ایفا کند. در همین حال، جفت‌ارز یورو/دلار (EURUSD) با مقاومت کلیدی ۱/۱۵ روبه‌رو است؛ سطحی که در صورت عبور از آن، روند صعودی یورو تأیید خواهد شد. با وجود داده‌های اقتصادی مثبت اخیر از چین، تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین همچنان فشار مضاعفی بر بازارها وارد کرده و موجب شده شاخص دلار در نزدیکی ۹۹ باقی بماند و جفت‌ارز EURUSD در محدوده ۱/۱۳ تثبیت شود.

بر اساس آخرین آمار منتشرشده از چین، اقتصاد این کشور در برابر تعرفه‌های تجاری همچنان مقاوم ظاهر شده است:

  • تولید ناخالص داخلی (GDP): تثبیت در سطح ۵/۴ درصد (بالاتر از پیش‌بینی ۵/۲ درصد)
  • تولید صنعتی: رشد قابل‌توجه تا ۷/۷ درصد (بیشتر از برآورد ۵/۹ درصد)
  • خرده‌فروشی: افزایش تا ۵/۹ درصد (در مقایسه با تخمین ۴/۰ درصد)

بااین‌حال، تنش‌ها میان دو کشور همچنان رو به افزایش است. چین تأکید کرده که احترام متقابل شرط اصلی ادامه مذاکرات تجاری است. از سوی دیگر، آمریکا صادرات تراشه‌های NVIDIA به چین را متوقف کرده و در واکنش، چین نیز صادرات مواد معدنی نادر (که نقش حیاتی در تولیدات دفاعی آمریکا دارند) را ممنوع اعلام کرده است.

این تحولات ریسک نزولی بازارها را به‌ویژه در آستانه گزارش‌های مالی مهم شرکت‌هایی مانند نتفلیکس و TSMC در روز پنجشنبه، افزایش داده است. در شرایطی که قیمت طلا به رکوردهای تاریخی جدیدی رسیده و تنش‌های ژئوپلیتیکی شدت گرفته‌اند، بازارها چشم‌انتظار نشانه‌هایی از توافق تجاری احتمالی هستند تا روند صعودی اخیر را که از چهارشنبه گذشته و پس از تعویق تعرفه‌ها آغاز شده، حفظ کنند. همچنین، سخنرانی رئیس فدرال رزرو، جروم پاول در ساعات آینده می‌تواند محرک‌های جدیدی را وارد بازار کند.

تداوم رکوردشکنی طلا با نزدیک شدن به مقاومت کلیدی

قیمت جهانی طلا روند صعودی خود را با قدرت ادامه داده و اکنون از مرز ۳،۳۰۰ دلار عبور کرده است. این رشد ناشی از افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن در شرایط کاهش تمایل به ریسک در بازارها است. اگرچه نشانه‌هایی از اشباع خرید مشابه سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۲۰ در نمودارها دیده می‌شود، اما روند صعودی طلا همچنان پایدار مانده است.

درحال‌حاضر طلا در آستانه برخورد با خط روند مقاومتی قرار دارد که قله‌های قیمتی سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ را به هم متصل می‌کند. در صورت دستیابی به توافق تجاری میان آمریکا و چین، احتمال اصلاح قیمت وجود دارد. اما در نبود چنین توافقی، ممکن است این روند صعودی ادامه یابد.

تحلیل شاخص دلار آمریکا در تایم‌ فریم ماهانه

شاخص دلار آمریکا (DXY) در نمودار ماهانه (مقیاس لگاریتمی)، همچنان روندی ضعیف از خود نشان می‌دهد و در محدوده حمایتی کلیدی ۹۹ در حال نوسان است. این محدوده، ناحیه حمایتی مهمی درون کانال صعودی بلندمدت به‌شمار می‌رود که مبدأ آن به کف‌های قیمتی سال ۲۰۰۸ بازمی‌گردد.

در صورتی که شاخص به زیر سطح ۹۸ سقوط کند، احتمال افت بیشتر و رسیدن به مرز پایینی این کانال وجود دارد. در مقابل، اگر شاخص بتواند از سطح ۱۰۰ عبور کرده و در بالای آن تثبیت شود، می‌توان انتظار آغاز یک روند صعودی جدید را داشت؛ البته تحقق این سناریو نیازمند انتشار گزارش‌های قوی اقتصادی از ایالات متحده خواهد بود.

چارت شاخص دلار

تحلیل هفتگی جفت‌ ارز یورو/دلار (EUR/USD)

هم‌زمان با قرارگیری شاخص دلار آمریکا در پایین‌ترین سطوح سه‌ساله خود، جفت‌ارز یورو/دلار (EUR/USD) در حال آزمایش سقف‌های قیمتی سه‌ساله است و اکنون با مقاومت مهمی در سطح ۱/۱۵ مواجه است. شکست معتبر سطح ۱/۱۵۲۰ و تثبیت قیمت بالای آن، می‌تواند مسیر را برای رشد بیشتر به سمت اهداف ۱/۱۷ و ۱/۱۹۸۰ هموار سازد؛ سطوحی که آخرین بار در سال ۲۰۲۱ مشاهده شده‌اند.

از طرف دیگر، اگر یورو از سطوح فعلی شروع به اصلاح کند، نواحی حمایتی کلیدی پیش‌رو عبارت‌اند از: ۱/۱۲۷۰، ۱/۱۱۴۰، ۱/۱۰ و ۱/۰۹۲۰. این سناریو اصلاحی به‌ویژه در صورتی محتمل‌تر می‌شود که وضعیت اشباع خرید (Overbought) در اندیکاتورهای مومنتوم (که وضعیتی مشابه آن در سال ۲۰۲۰ نیز رخ داده بود) تضعیف گردد.

چارت یورو

چشم‌ انداز قیمت طلا – تایم‌ فریم ماهانه

علی‌رغم قرارگرفتن شاخص‌های مومنتوم ماهانه در ناحیه اشباع خرید (Overbought)، روند صعودی طلا همچنان پابرجا است؛ زیرا افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن، از قیمت‌ها در سطوح بالا حمایت کرده است.

درحال‌حاضر، طلا در حال آزمایش یک خط روند مقاومتی کلیدی در حوالی ۳،۳۰۰ دلار است؛ این خط روند از اتصال سقف‌های قیمتی مهم سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ ترسیم شده است. در صورت شکست معتبر محدوده ۳،۳۳۰ تا ۳،۳۵۰ دلار به سمت بالا، احتمال تداوم صعود تا سطوح ۳،۴۰۰ دلار و فراتر از آن، قوت می‌گیرد.

بااین‌حال، اگر شتاب حرکت صعودی (مومنتوم) تضعیف شود، نواحی حمایتی مهم پیش‌روی طلا عبارت‌اند از: ۳،۲۹۰، ۳،۲۵۰، ۳،۲۲۰ و ۳،۲۰۰ دلار. ایجاد یک چرخش نزولی معنادار در روند قیمت، احتمالاً مستلزم رخداد پیشرفت‌های قابل‌توجه در مذاکرات صلح یا تجاری خواهد بود؛ تحولاتی که بتوانند احساسات ریسک‌پذیری در بازار را تغییر دهند.

چارت طلا

هیچ تحلیل قطعی در مورد بازارهای مالی وجود ندارد. تمامی موارد ذکرشده صرفاً به‌منظور اطلاع‌رسانی منتشر شده و این مطلب هیچ‌گونه پیشنهاد خرید یا فروشی برای معامله‌گران محسوب نمی‌شود. افراد باید نسبت به ریسک‌های ذاتی بازارهای مالی آگاهی داشته باشند و قبل از اقدام به هرگونه سرمایه‌گذاری از تصمیم خود مطمئن شوند. ایران بروکر نسبت به ضرر و زیان احتمالی شما هیچ‌گونه مسئولیتی را نمی‌پذیرد.

اگر سهام را معامله کرده باشید، احتمالاً با تمام شاخص‌های موجود، مثل: میانگین صنعتی داو جونز (DJIA)، شاخص نزدک، Russell 2000 ،S&P500 و … آشنا هستید. خب وقتی سهام آمریکا شاخص دارد، چرا دلار آمریکا نداشته باشد؟! برای معامله‌گران ارز، شاخص دلار آمریکا (USDX) ایجاد شده است.

شاخص دلار آمریکا متشکل از متوسط وزنی هندسی سبدی از ارزهای خارجی در برابر دلار است که بسیار شبیه به طرز کار شاخص‌های سهام بوده.

شاخص دلار آمریکا یک معیار سنجشی بسیار مهم در دنیای معاملات ارزی و به بیانی دقیق‌تر، معیاری برای سنجش ارزش دلار آمریکا در برابر یک سبد متشکل از ارز‌های خارجی مهم است. 

شاخص دلار ایالات متحده آمریکا چیست؟

شاخص دلار ایالات متحده آمریکا که به‌طور اختصاری USDX نامیده می‌شود، معیاری خاص برای سنجش میزان قدرت و ضعف دلار آمریکا در مقایسه با سایر ارز‌های مهم جهان است.

ارزهای مهم جهان عبارت‌اند از:

  • یورو اتحادیه اروپا(EUR)
  • ین ژاپن(JPY)
  • پوند انگلیس (پوند استرلینگ) (GBP)
  • دلار کانادا (CAD)
  • کرون سوئد (SEK)
  • فرانک سوئیس (CHF)

USDX این ارز‌ها را گردآوری می‌کند و با محاسبۀ یک میانگین به ما نشان می‌دهد که دلار آمریکا در دنیای پول عملکرد خوبی دارد یا خیر.

شاخص دلار از ۶ ارز ایجادشده، اما شامل ۲۴ کشور است؛ چرا که ۱۹ عضو اتحادیه اروپا وجود دارد که یورو را به‌عنوان پول خود قبول کرده‌اند به‌علاوه پنج کشور دیگر (ژاپن، بریتانیا، کانادا، سوئد و سوئیس) و ارزهای همراهشان. واضح است که ۲۴ کشور بخش کوچکی از جهان را تشکیل می‌دهند.

اما بسیاری از ارزهای دیگر به‌طور بسیار دقیقی از شاخص دلار آمریکا پیروی می‌کنند. این امر باعث می‌شود USDX ابزار خوبی برای اندازه‌گیری قدرت جهانی دلار آمریکا باشد. 

تاریخچه شاخص دلار آمریکا

شروع این شاخص اول مارس ۱۹۷۳ است، درست زمانی که سیستم برتون وودز از بین رفت؛ بزرگترین کشورهای جهان در واشنگتن گرد هم آمدند و همگی موافقت کردند تا یک شاخص معتبر برای اندازه‌گیری ارزش دلار آمریکا ایجاد شود. به آغاز این شاخص نیز «دوره پایه» گفته می‌شود.

در نهایت به‌عنوان بخشی از توافق، کشورهای شرکت‌کننده موجودی خود را به دلار آمریکا (که به‌عنوان ارز ذخیره استفاده می‌شد) تشویه کردند، دقیقاََ  در حالی بود که برای تبدیل دلار آمریکا به طلا در هر اونس 35 دلار لازم بود.

چکیده:

  • شاخص دلار ایالات متحده در طول تاریخ خود فراز و نشیب‌های زیادی داشته است؛ در سال 1984 به بالاترین حد خود (نزدیک به 165) رسید. کمترین قیمت آن در سال 2007 (نزدیک به 70) بود. در چند سال گذشته، شاخص دلار آمریکا بین 90 تا 110 در نوسان بوده است.
  • این شاخص متأثر از عوامل کلان اقتصادی، مثل افزایش یا کاهش تورم در دلار و ارزهای خارجی موجود در شاخص و همچنین رکود و رشد اقتصادی کشورهایی که در شاخص هستند، است.
  • سبد ارزهای شاخص ایالات متحده فقط یک‌بار از زمان شروع این شاخص تغییر کرده است؛ زمانی که یورو جایگزین بسیاری از ارزهای اروپایی شد.
  • در سال‌های آینده، احتمالاً ارزهای جایگزین شوند؛ زیرا شاخص دلار ایالات متحده آمریکا تلاش می‌کند تا شرکای تجاری اصلی ایالات متحده را شامل شود. این احتمال وجود دارد که در آینده ارزهایی مانند یوان چین (CNY) و پزو مکزیک (MXN) جایگزین ارزهای دیگر در شاخص شوند؛ زیرا چین و مکزیک شرکای تجاری اصلی با ایالات متحده هستند.

چرا شاخص دلار آمریکا مهم است؟

شاخص دلار آمریکا به ما کمک می‌کند که بتوانیم در یک قاب تصویر بزرگ، نحوۀ عملکرد دلار آمریکا را مشاهده کنیم. هرگاه USDX رشد کند، معنایش این است که دلار آمریکا در حال قوی‌ترشدن در برابر سایر ارز‌های مهم است. اگر USDX ریزش کند یعنی دلار آمریکا در حال ضعیف‌ترشدن است.  

این معلومات برای افرادی که معاملۀ ارز انجام می‌دهند، در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند یا حتی در کسب‌وکار‌های بین‌المللی فعالیت دارند، بسیار مفید است.

 به این ترتیب، شاخص دلار آمریکا، یک ابزار مفید برای تریدرها است؛ زیرا کمک می‌کند تا عملکرد دلار آمریکا در بازار جهانی پول را بفهمیم.

میانگین وزنی هندسی شاخص دلار امریکا

از آنجا که همه کشورها از نظر اقتصادی مساوی نیستند، عادلانه است که هنگام محاسبه شاخص دلار آمریکا به هر کدام وزن مناسب داده شود. وزن‌های فعلی در شاخص دلار به شرح زیر است:

  • یورو با ۱۹ کشور (57.6 درصد)، تشکیل‌دهندهٔ تکه بزرگی از شاخص دلار آمریکا است.
  • بعدی منطقی است که ین ژاپن با عدد 13.6 درصد باشد؛ زیرا ژاپن یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان است.
  • چهار کشور دیگر کمتر از ۳۰ درصد USDX را تشکیل می‌دهند (پوند انگلیس 11.9٪، کرون سوئد 4.2٪، دلار کانادا 9.1٪ و فرانک سوییس 3.6٪).

نکته جالب توجه: یورو بخش عظیمی از شاخص دلار آمریکا است و می‌توانیم این شاخص را «شاخص ضد یورو» بنامیم؛ چراکه با افزایش شاخص یورو، شاخص دلار کاهش می‌یابد و برعکس.

فرمول محاسبه USDX

فرمول محاسبه USDX چنین است:

USDX = 50.14348112 x EUR/USD۸ (-0.576) x USD/JPY (0.136) x GBP/USD(-0.119) x USD/CAD^(0.091) x USD/SEK^(0.042) x USD/CHF^(0.036)

مثالی از تفسیر ایندکس دلار آمریکا

فرض کنید که معامله‌گر جفت ارزها هستید، شما به شاخص دلار آمریکا (USDX) نگاه می‌کنید تا ببینید که دلار آمریکا در مقایسه با سایر ارز‌های اصلی مانند: یورو، ین ژاپن و پوند انگلیس چه عملکردی دارد. بعد از مشاهدۀ USDX متوجه می‌شوید شاخص دلار چند هفتۀ متوالی رشد داشته است. معنایش این است که دلار آمریکا، به‌طور میانگین در برابر سایر ارز‌ها قوی‌تر شده است.

حالا فرض کنیم که قصد دارید مقداری دلار آمریکا بخرید. رشد USDX باعث می‌شود که با اطمینان بیشتری تصمیم برای خرید بگیرید؛ زیرا این شاخص نشان می‌دهد که دلار آمریکا در حال تقویت‌شدن است. از طرف دیگر، اگر ببینید که USDX در حال ریزش است، معنایش این است که دلار آمریکا در مقایسه با سایر ارز‌ها در حال ضعیف‌ترشدن است. شما در این حالت نیز می‌توانید به خرید دلار فکر کنید؛ زیرا در مبادلات جهانی، ارزش‌اش کاهش پیدا کرده است.

نحوه خواندن نمودار شاخص دلار

درست مثل هر جفت ارزی، USDX نیز نمودار خاص خود را دارد.

شاخص دلار ایالات متحده امریکا

اول، توجه کنید که این شاخص در ۲۴ ساعت روز، پنج روز هفته محاسبه می‌شود. همچنین، USDX به اندازه‌گیری ارزش کلی دلار نسبت به پایه 100.000 می‌پردازد؛ برای مثال، رقم فعلی 105.622 است. این بدان معنی است که دلار از آغاز شاخص 5.622٪ افزایش یافته است.

اگر رقم فعلی 86.212 باشد، این بدان معنی است که ارزش دلار از آغاز شاخص به میزان 13.788٪ کاهش یافته است.

مزایای معامله شاخص دلار در فارکس

درحالِ‌حاضر، معاملات USDX در بازار بورس کالای نیویورک (NYMEX) انجام می‌شود.

کاربردهای USDX برای سرمایه‌گذاران

سرمایه‌گذاران می‌توانند از USDX برای پوشش ریسک ناشی از حرکات کلی بازار ارز استفاده کنند. همچنین معامله‌گران می‌توانند با پیش‌بینی جهت حرکت USDX از نوسانات آن سود کسب کنند.

نکته: ETFهای متعددی نیز وجود دارند که غیرمستقیم در USDX سرمایه‌گذاری می‌کنند.

نکاتی برای معامله شاخص دلار آمریکا

  1. یک پلتفرم معاملاتی انتخاب کنید. شما باید به یک پلتفرم معاملاتی یا یک کارگزار که امکان معاملۀ USDX را فراهم می‌کند، دسترسی داشته باشید. در هنگام معاملۀ در پلتفرم باید به نکاتی مانند کارمزد‌هایی که از شما دریافت می‌کنند، امکاناتی که در اختیارتان می‌گذارند و سطح پیشتیبانی مشتریان توجه داشته باشید.
  2. شرایط بازار را تحلیل کنید. تحلیل عبارت است از مطالعۀ نمودار‌ها، استفاده از تحلیل بنیادی و تکنیکی، توجه به رویداد‌های اقتصادی تأثیرگذار بر دلار آمریکا و سایر ارز‌های موجود در شاخص.
  3. استراتژی معاملاتی‌تان را انتخاب کنید. استراتژی‌های معاملاتی بسیار مختلفی وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای معاملۀ USDX استفاده کرد. برخی از متداول‌ترین استراتژی‌ها عبارتند از معاملۀ روزانه، نوسان‌گیری و معاملۀ پوزیشن. بهترین استراتژی برای شما به شیوۀ معاملاتی و ریسک‌پذیری شما بستگی دارد.
  4. ریسک‌تان را مدیریت کنید. برای مدیریت ریسک در هنگام معاملۀ USDX باید سفارش‌های توقف ضرر و کسب سود ثبت کنید تا زیان‌های‌تان محدود و سودهای‌تان تضمین شوند. ضمن اینکه هرگز نباید بیشتر از حد تحمل‌تان برای ضرر، ریسک کنید.
  5. معامله را شروع کنید. بعد از انتخاب استراتژی معاملاتی و انجام مدیریت ریسک، می‌توانید معامله را شروع کنید. بسته به چشم‌انداز موجود در بازار می‌تواند معاملۀ خرید (لانگ) یا معاملۀ فروش (شورت) باز کنید.
  6. معاملات خود را کنترل کنید. بسیار مهم است که معاملاتی که باز کرده‌اید را به دقت زیر نظر گیرید تا اگر شرایط بازار تغییر کرد یا تحلیل اولیه‌تان برای انجام معامله، اعتبارش را از دست داد بتوانید معاملات‌تان را با شرایط جدید وفق دهید یا از معامله خارج شوید.
  7. در جریان اخبار باشید. بسیار مهم است که در جریان آخرین رویداد‌ها و اخبار تأثیرگذار بر دلار آمریکا و ارز‌های موجود در شاخص دلار باشید. این اخبار و رویداد‌ها شامل: گزارش‌های اقتصادی، تصمیم‌های بانک‌های مرکزی و رویداد‌های جغرافیای سیاسی، می‌شوند.
  8. همیشه در حال یادگیری باشید. معامله یک مهارت است که به پیشرفت و یادگیری مداوم نیاز دارد. همیشه مطالعه کنید و استراتژی معاملاتی‌تان را ارتقا دهید.
  9. در یک حساب معاملاتی مجازی تمرین کنید. اگر مبتدی  هستید یا اینکه می‌خواهید یک استراتژی جدید را آزمایش کنید، در یک حساب مجازی (دمو) معامله کنید. به این ترتیب می‌توانید بدون به‌خطر انداختن پول واقعی‌تان، معامله را تمرین کنید.

نمایش چارت شاخص دلار در فارکس

برای نمایش نمودار شاخص دلار در فارکس باید از نرم‌افزارهای فارکس مثلی متاتریدر 4 یا 5 استفاده کنید. بعد از نصب این پلتفرم (مثلا متاتریدر 4) از منوی بالا روی گزینه view کلیک کرده و وارد قسمت Navigator شوید. از پنجره باز شده، وارد قسمت custom indicators شده و نهایتاََ روی USDX دابل کلیک کنید. دقت داشته باشید که ممکن است در متاتریدر بعضی از بروکرها، این اندیکاتور به‌صورت پیش‌فرض وجود نداشته باشد.

در متاتریدر 5 بروکر آلپاری ایندکس دلار به‌صورت پیش‌فرض موجود است که می‌توانید به سادگی از آن استفاده کنید.

شاخص دلار امریکا متشکل از متوسط وزنی هندسی سبدی از ارزهای خارجی در برابر دلار است که میزان ارزش دلار را در برابر این 6 ارز نشان می‌دههد.

شاخص دلار آمریکا، متشکل از شش ارز خارجی است که عبارتند از:

  • یورو (EUR)
    ین (JPY)
    پوند (GBP)
    دلار کانادا (CAD)
    کرون (SEK)
    فرانک (CHF)

شاخص دلار از ۶ ارز ایجادشده، اما شامل ۲۴ کشور است؛ چرا که ۱۹ عضو اتحادیه اروپا وجود دارد که یورو را به‌عنوان پول خود قبول کرده‌اند به‌علاوه پنج کشور دیگر (ژاپن، بریتانیا، کانادا، سوئد و سوئیس) و ارزهای همراهشان. واضح است که ۲۴ کشور بخش کوچکی از جهان را تشکیل می‌دهند.

فرمول محاسبه USDX چنین است:

USDX = 50.14348112 x EUR/USD۸ (-0.576) x USD/JPY (0.136) x GBP/USD(-0.119) x USD/CAD^(0.091) x USD/SEK^(0.042) x USD/CHF^(0.036)

شاخص دلار ارزش نسبی دلار آمریکا را در برابر سبدی از ارزهای مهم جهان دنبال می‌کند. اگر شاخص در حال افزایش باشد به این معنی است که دلار در برابر سبد در حال تقویت است و عکس این تفسیر.

نماد دلار در فارکس dxy است.

شاخص دلار آمریکا در فارکس با نماد DXY و USDX نشان داده می‌شود.

شاخص دلار در تریدینگ ویو با نماد DXY و گاهی با USDX نشان داده می‌شود.