اصول معامله‌گری

6 راز موفقیت دکتر فان تارپ برای موفقیت در بازارهای مالی

اصول معامله‌گری

مطالعه در 5 دقیقه

دکتر فان تارپ متخصص و روانشناس مشهور معاملات بازار سهام، یک مقاله دارد که در آن می‌گوید برای موفقیت در بازار سهام باید به شش نکته توجه کنید. در اینجا در نظر داریم این شش نکته را با هم مرور کنیم. برخی از این شش نکته با عنوان راز موفقیت یاد می‌کنند اما به نظر من این نام‌گذاری‌ها درست نیست و ممکن است انتظار بی‌جا به وجود بیاورد و حتی عنوان راز نوعی ناشناختگی با خود به همراه دارد و این را در ذهن می‌آورد که هیچ کس نیست که شناخت خوبی در مورد آن داشته باشد و برای همه ناشناخته و نامعلوم است و کسی هم نیست که بتواند به طور کامل به آن دست پیدا کند.

واقعیت این است که برای موفقیت در بازارهای مالی هیچ رازی وجود ندارد و تنها با تجربه، آموزش و کسب اطلاعات و آگاهی بیشتر می‌توان به موفقیت و ثروت دست یافت.

شش نکته کلیدی دکتر فان تارپ برای موفقیت در بازارهای مالی

1. میزان اعتماد به سیستم سرمایه‌گذاری

نکته اول مقدار اعتمادی است که در سیستم سرمایه‌گذاری به دست آورده‌اید. یعنی چه؟ فرض کنید شما ده معامله انجام داده‌اید که 7 مورد از آنها سودآور بوده و بقیه زیان‌بار، قابلیت اعتماد به شما عدد 70 درصد است. این عدد نمایانگر آن است که در چند درصد از معامله‌هایی که انجام داده‌اید، سود کسب کرده‌اید.

2. در نظر گرفتن میزان سودآوری نسبت به میزان ضرردهی

به طور مثال اگر در خرید یک سهم 1 درصد سود کرده باشید و در خرید سهم دیگری هم 1 درصد زیان کرده باشید، اینجا نسبت سود و زیان شما یک به یک است. اما اگر در یک معامله 10 درصد سود کرده باشید و در معامله دیگری 1 درصد ضرر داده باشید، اینجا نسبت سود به زیان 10 به 1 خواهد بود.

به این نسبت همواره باید توجه داشته باشید و تلاش کنید آن را تحت کنترل بگیرید. همچنین همواره باید مقدار ریسکی را که در یک معامله ممکن است داشته باشید، تخمین بزنید و بر اساس آن تصمیم‌گیری کنید.

3. هزینه انجام یک معامله

قبل از ورود به یک معامله هزینه‌های آن را تخمین بزنید و ببینید آیا این هزینه‌ها به سود احتمالی می‌ارزد یا نه. هزینه‌هایی که ورود به یک معامله ممکن است داشته باشد، شامل کارمزد کارگزار و سودپرداختی بابت دریافت وام است. بعضی از افراد این هزینه‌ها را در نظر نمی‌گیرند و تنها آن سود ممکن را می‌بینند و حتی اگر به سود موردانتظار معامله هم برسند، هزینه‌هایی بیشتر از سود پرداخت کرده‌اند و در واقع نه تنها سود نکرده‌اند بلکه متضرر نیز شده‌اند.

اصل اول و مهمترین اصل حفظ سرمایه شما است.

 

4. هر چندوقت یک بار موقعیت و فرصت انجام یک معامله را به دست می‌آورید؟

نکته کلیدی دیگر ایجاد موقعیت و فرصت برای سودآوری است. سه نکته پیش‌گفته زمانی موثر است که در فرصت‌ها و موقعیت‌های بیشتری به کار گرفته شوند. به این معنا که شما باید موقعیت‌های بیشتری برای سودآوری ایجاد کنید و با در نظر گرفتن این نکات سرمایه‌گذاری بهتری داشته باشید. اگر این نکات را به کار بگیرید و موقعیت‌های بیشتری نیز ایجاد کنید، مجموع این موقعیت‌هاست که شما را به سودبالا می‌رساند.

5. میزان سرمایه یا پولی که برای هر معامله در نظر گرفته‌اید

حجم خرید نکته مهم دیگری است که اثرگذاری نکات قبل کاملا وابسته به این گزینه است. شما اگر به درستی پیش بروید و به سیستم خود برای سرمایه‌گذاری پایبند باشید، هرچه مقدار بیشتری از سرمایه‌تان را برای معامله‌ای هزینه کنید، به موفقیت بیشری خواهید رسید. یکی از علت‌هایش این است که هزینه سرمایه‌گذاری در معامله‌های سنگین‌تر کمتر است و تصمیم‌های درست شما را پررنگ‌تر خواهد کرد.

6. اختصاص میزان سرمایه به هر مورد سرمایه‌گذاری

ایجاد تنوع و مدیریت سبد سهام و سرمایه‌تان از بحث‌هایی است که مربوط به این نکته است. توجه داشته باشید که معامله‌گران ریسک‌های مختلفی برای خود در نظر می‌گیرند و طبق آن مقدار سرمایه‌ای را که قرار است به یک معامله اختصاص دهند، مشخص می‌کنند.

البته نکته حائز اهمیتی اکه اینجا وجود دارد این است که باید ریسک را کنترل کنید. هر سرمایه‌گذار حرفه‌ای قادر است میزان ریسک را با توجه به اصول و متغیرهای مختلفی تعیین کند، اما توجه دارد که کمترین ریسک را باید بپذیرد. وارن بافت می‌گوید همیشه باید از پذیرفتن ریسک دوری کرد. اگر ریسکی را قبول کنید و به خطرات آن توجه نداشته باشید، ممکن است سرمایه‌تان را از دست بدهید. بنابراین اصل اول و مهمترین اصل حفظ سرمایه شما است.

شما اگر در انجام معاملات و سرمایه‌گذاری این شش نکته را با هم در نظر بگیرید و آن ها را عملی کنید و بعد وارد معامله شوید، احتمال موفقیت خود را به میزان زیادی بالا می‌برید.

بروکر های پیشنهادی

صرافی های پیشنهادی

مطالب مشابه مجله خبری

موارد بیشتر مشاهده همه

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید(1نظر)

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
سلطانی ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

عالی